Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz Jim74 #16066 üzenetére

    Hogy érdemes átváltani?
    Erre így, ennyi információ alapján nem lehet adekvát választ adni.
    Sok múlik azon, hogy mekkora összegről van szó? Pár százezer, pár millió, pár tízmillió vagy még több.
    Az sem mindegy, hogy egyszeri ügylet lesz, illetve a mostani tranzakciót követően folyamatosan is akarod a megtakarításaid áttenni CHF számlára.

    Lehet megoldás, amit axioma tanácsolt, de ehhez prémium számlát kell nyitnod a Rafi-nál. Összegfüggő, hogy ez egyáltalán megéri-e.
    Sokan használják átváltásra a Revolut vagy a Transferwise szolgáltatásait. Ezek jó árfolyamon váltanak, a visszautalás olcsó vagy ingyenes. De "számla" nyitásával jár ez is, és időbe telik a lebonyolítás: nyitsz, kiutalsz, átváltasz, visszautalsz. Ebben előfordulhatnak döccenők, ha rögtön nagy tételt pörgetsz meg. Van mindkettőnek topicja, érdeklődhetsz.

    A bankok általában nálunk a középárfolyamhoz képest drágán váltanak.
    A Gránit átváltása jobb a többiekénél, de azért rosszabb mint a Revolut vagy Transferwise. Ez is számlanyitással jár.

    Kérdésedből nekem az következik, hogy CIB-es vagy és CIB-en belül tervezed megoldani az ügyet, utána ott parkoltatni a devizát.
    Ha valóban így van, akkor azt javaslom, hogy a CIB-es számlacsomagodat váltsd át CIB ECO Pluszra. A díjcsomagváltásnak van díja, de nem tragikus. Vigyázz, mert ennél minimum havi 450e jóváírásnál nulla a számlavezetési díj! Ez azért megoldható hasonlóan, mint a Rafi prémium számláknál.
    Az ECO Pusznál ha CHF-t veszel, akkor az átváltáskor a bank középárfolyamának és az eladási árfolyamának a különbségéből kapsz 50 % kedvezményt. Így már tűrhető árfolyammal váltódik át a forintod.
    Ha ez csak egyszeri alkalom, akkor később akár vissza is válthatsz a korábbi díjcsomagodra. Viszont ha BM ECO-s vagy, akkor arra már nem tudsz visszaváltani. :N

    A kevés info alapján nagyjából ennyi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák