- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
válasz István89 #16799 üzenetére
Igen, korábban már írtam, hogy CIB elvileg tervezi a Samsung Pay-t is ...
Rákerestem. A Samu megoldása csak Samu készülékekkel megy, azokból is a drágábbakkal. Ez sem tűnik nyerőnek. Főképp hosszú hónapok múlva.
A Google Pay előbb-utóbb bejön Mo-ra is. Inkább előbb.
Ha mégsem, akkor meg jöhet egy további kooperáció a CIB és a Transferwise között. -
István89
tag
válasz HyP3b0y #16800 üzenetére
Nekem a magyar bin-es kártyával nem megy a Gpay. Marad a TW.
Igen, az nem sok mindenkinek lesz valódi alternatíva, ezért valószínűsíthető, hogy Gpay lesz előbb, ha tényleg lesz. Szinte az összes szomszédos országba már elérhetővé vált valamelyik banknál, szóval szerintem még ebben az évben lenne célszerű nálunk is, hogy elinduljon.
CIB és a Transferwise kooperációt én is figyelem. Kíváncsian várom a fejleményeket.
[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
válasz István89 #16792 üzenetére
Jó is lenne a CIB mobilfizetés, csak ennek hiánya miatt mentem Gránithoz, ami hát... Ha Samsung Pay-t terveznek csak, az elég gáz, csak Samsung közép-felső kategóriás telefonokra érhető el. Igaz most egy A70-em van amin pont menne, de ha cseréli a cég és nem Samsungra, akkor ez bukó lenne. Saját megoldás vagy GPay esetén viszont mennék át BM ECO-ra. Utóbbi viszont ki tudja mikor jön be Mo-ra, 5 éve létezik, utóbbi években is lett már volna nálunk létjogosultsága, de semmit sem léptek.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
RR-13
őstag
Budapest Bank új alkalmazás verzió "közeledik":
-
UHHH
senior tag
Sziasztok! Rácsesztem: Jött a push üzi a CIB-től, hogy frissítsek Android appot. Frissítettem. Eztán nem fogadta el a pin kódom (háromszor próbálkoztam) s kitiltott. Pedig lassan írtam már másodjára is...
-
addikt
válasz INGJOKE #16788 üzenetére
Elég kabaré, amit csinálnak mostanában. Szerencsére csak másodlagos számlának tartom.
Nem tudom mi volt az oka, de ilyen push üzenetet kiküldeni, ami előző napra hivatkozik, frissítésre ösztönöz, de frissítés nincs... sajnálom a banki rendszereket fejlesztőket és főleg tesztelőket, hogy a rengeteg legacy dologhoz kell igazodjanak.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
tonyrulez
őstag
válasz István89 #16806 üzenetére
Lekopogom, nekem még egyszer sem dobta el az app a kártyát, azaz nem kellett "újradigitalizálnom", mint sokaknak. A problémám inkább a múltkori egész hétvégés, kikommunikálatlan leállással és az alpha verziós app-al van, ahol még mindig nem tudták megoldani hogy az app megnyitása nélkül kapjak normál push értesítést.
4 8 15 16 23 42
-
nagyúr
Órák óta megint nem működik a CIB mobilapp...
-
aktív tag
válasz tonyrulez #16808 üzenetére
Szerintem ez utóbbi szándékos, egyszerre jött a többi privacy módosítással (egyenleg eltüntetése pl.), előtte egyből a részletes volt.
Remélem újragondolják mondjuk a koncepciót, így valóban nem annyira hasznos... max. arra jó, ha nem számítasz semmilyen tranzakcióra akkor figyelmeztet.
-
István89
tag
válasz tonyrulez #16808 üzenetére
Igen, én is jeleztem már nyáron ezt a hibát. Persze a válasz lekezelő és semmitmondó volt. Telepítsem újra az alkalmazást. Ez egyszer se segített. A régi telefonomnál mindig egyből jött az értesítés (Android 7 volt rajta) viszont Android 10-nél nagyon hektikusan megy, ráadásul nekem már hang sincs, ha megnyitom az alkalmazást, csak az üzenet jön fel. A gyári hangjelzés és értesítés mondjuk beállítható (Egyéb) Ha ez be van állítva, akkor jön értesítés, de az se azonnal, de legalább jelzi, ha valami mozgás történt a számlán. Valószínűleg emiatt nem megy jól, mert az androidon ez az új verziókban máshogy van már, csak az ő programjuk nincs nagyon optimalizálva az újabb rendszerekhez.
Nekem nyár óta így működik az értesítés, és akkor még nem jött ki ez a "nagy" frissítés. IOS rendszeren is ilyen hiba volt korábban, de azt javították. (1 év alatt)
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Valóban lassan megy minden része, de azért belép, és betölt előbb utóbb kb. minden része, nem írt hibakódot belépésnél, mint múltkor.
A dokumentum résznél írt 1x hibát, de másodjára oda is belépett.
A Tranzakciók rész lista, ami nem nagyon akar betölteni néha (most épp jó).Az App. belépési azonosítás után meg kell várni, míg a fehér képernyőt követően betölt.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
En kaptam uzenetet, hogy frissitsek. De nincs frissites az app-ra. (Elvileg ki szoktam kapcsolni az autofrissitest ugy generalisan, de nincs a nemreg frissitettek kozott sem). Probalok belepni withkey-be, de most ez komoly hogy kene neki valami egy eve papiron(!) kapott qr-kod?
Mily szerencse hogy fizum megerkezik, tovabbutalom hasznalatban van csak ez a szamla per pill. -
RR-13
őstag
válasz K Norbi #16816 üzenetére
Mára csak ennyit írtak:
"2020.11.06. (péntek) 18:00 és 2020.11.07. (szombat) 06:00 óra között
- a lízing funkciók nem lesznek elérhetők a CIB Bank Mobilalkalmazásban,"Elképzelhető egyébként, hogy ilyenkor nem várják meg az este 6 órát, hanem napközben is "belepiszkálnak már", és ez lassíthatja az alkalmazást.
-
RR-13
őstag
válasz axioma #16817 üzenetére
Elvileg minden ügyfélnek kiküldik Push üzenetben a frissítési értesítést (nekünk ma 13 órakor jött meg), de ez nem keverendő össze az alkalmazás frissítési értesítővel, mert az nem küld értesítést.
Nem kell QR kód sehova, csak egyszer belépsz a withKEY funkcióba, azonosítással, mintha generálnál egy belépő jelszót, és kész.
-
axioma
veterán
Kaptam push-t de semmi nyoma hogy a kozelmultban frissult volna az app-om (es telepitesre varo frissites sincs persze). Ezert nem ertem. Mert vegul most sikerult csak siman belepnem a withkey-be (koszi a hint-et!), de ennek ugye csak akkor lenne jelentosege, ha mar frissult volna az app-om.
Mondjuk szerencsere errol a szamlarol nemigen szandekozom vasarolni. Igaz, a hitelkartyarol idonkent van 1-1 tranzakcio, akkor majd ha megint aktualis, kiderul, mukodik-e. -
cocka
veterán
Ahogy mondani szokás: true story a netes vásárlásról CIB-es kártyával:
Fizetek jön a kódbekérés aztán az SMS, beírom, sikeres hitelesítés, de a kifizetés mégsem sikerül, zárolás nem történik. Ennyit arról, hogy még az SMS-es cucc is műxik.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Budapest Bank (e-mail cím módosítási) Karbantartása:
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Erste Bank Rendszerkarbantartása:
"Rendszerkarbantartás
Tájékoztatjuk, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 11. 07. 22:00 óra és 2020. 11. 08. 06:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, mely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.
Köszönjük a türelmet!" -
bigdady
nagyúr
K&H-nál is jön az erős ügyfél azonosítás netes vásárlás esetén (push)
[link] -
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Van a családban egy "régi" CIB Malacpersely számla, jó ideje pénzforgalom nélkül és bankkártya sem tartozik hozzá. Gyakorlatilag megmaradt, mert ugye 0 Ft a díja.
Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim:
1. Lehet rá más banktól utalni bárminemű kötöttség nélkül, vagy van ennek valamilyen hátulütője ( pl. változik-e a Malacpersely kondíciója, díja, ilyesmikre gondolok)
2. A másik, hogy lehet a régi Malacpersely számlából szükség esetén "normál" folyószámlát csináltatni, kártyával, úgy, hogy a számlaszám ugyan az maradjon?
köszi
-
RR-13
őstag
válasz lord_m #16838 üzenetére
Ezt így azért nem mondanám, hogy "lóg", mert egy díjmentes számla azért.
Amennyiben díjmentesen szeretnéd "kivenni" róla akár az összes pénzt, akkor nyitni érdemes pl. egy BM ECO, 2 évre szóló kedvezményes csomagot, ha tudod teljesíteni a feltételeket havonta.
Erre már 0Ft-ért át tudod vezetni az összes malacpersely megtakarításodat, és onnan díjmentesen, akár tovább utalni, vagy kivenni kártyával, a 150.000 Ft ig havonta díjmentesen (stb.).
Amennyiben nem lesz szükség az ECO-ra, akkor 6 hónapot követően díjmentes a számla zárása.
A Malacpersely számláról a kp. felvétel díja 1.07% min. 940 Ft -- Max. 112.339 Ft
[ Szerkesztve ]
-
lord_m
senior tag
Én szeretnék utalni majd egy szegényebb sorsú családtagnak, akinek van ilyen 0 ft-os ősrégi Malacpersely számlája. Ha jól értem, ez Nekem is díjmentes, más bankból.
Ő meg személyesen, kártya híján, hozzájut az összeghez.Egyébként ez a malacpersely azért megadható bárhol, mint hivatalos számlaszám, akár jövedelem utaláshoz?
-
RR-13
őstag
válasz lord_m #16840 üzenetére
Azt gondoltam Neked van ilyen számlád, a bejövő utalás díja díjmentes.
Nem tudom milyen bankból utalsz, és milyen csomagról, de az nem lesz díjmentes, ha nem ingyenesen utalsz egyébként sem.
Más bankoknál 20 E Ft-ig díjmentes szokott lenni pár csomagban.A Malacpersely számla megadható bárhol, mert ez is egy számla, mivel "mindent lehet" vele csinálni a többi típusú számlához képest, csak betétet lekötni nem. (és kártyát igényelni nem lehet hozzá, ha jól emlékszem)
[ Szerkesztve ]
-
lord_m
senior tag
Erste bank számláról utalnék, alapból ingyenesen...
Betétet lekötni nem lehet, meg akkor a kp felvét sem ingyenes semilyen összegig, ezek szerint Malacéknál. Az elején anno volt hozzá kártya emlékeim szerint, de ebben nem vagyok biztos.
Egyébként köszönöm a szájbarágós, részletes felhomályosítást erről!
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
CIB BM Eco-val hogyan lehet pénzt levenni ingyenesen? Tudom, hogy ha nyilatkozok akkor 2 levétel ingyenes 150e Ft-ig, de ha nagyobbat összeget szeretnék levenni (300e), akkor erre van lehetőségem ingyenesen?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz dptrsk #16844 üzenetére
Nyilatkoztam... Ha visszavonom a nyilatkozatot, ez csak ekkor fog élni? Bár ez alapján vagy az egyiket használom ki, vagy a másikat.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
addikt
Sziasztok!
Ha az eurós francia számlámra szeretnék eurót "tölteni" ~280€ és a forrás oldalon forint lenne, akkor melyik módszerrel lenne a legolcsóbb?
Transferwise díja 1093 forint lenne. Van ettől olcsóbb
Van Revolutom, Curve is.A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
tlala
addikt
A mai Cib-es ügyintéző már tudott a tokenről, és azt is tudta, hogy Android 11 alatt használhatatlan a mobilos app.
Előbb azt mondta, hogy a használatbavétele ingyenes, és telefonos segítséget kér, hogy megkérdezze a havidíjat. Megkérdeztem, hogy 22 év banki hűség után létezik-e olyan, hogy méltányosságból elengedik a havidíjat. Mondta, hogy igen, jóváírják - de azt már megint elment megkérdezni, hogy ez hogyan történik. Visszatért, és ekkor már azt mondta, hogy van használatbavételi díj, 1500 Ft, de azt és max. 3 hónap használati díjat jóváírnak. Sajnos rendkívüli vírushelyzet ide vagy oda, nincs lehetőség sem futáros, sem postai kiszállításra üfsz aktiválással. Reméli, hogy 3 hónap múlva helyreáll az app (az előző frissítés több mint 4 hónapja volt...), és akkor majd megint visszaszerződhetek mobil app azonosításra.Az azonosítással együtt 11 perc és 58 mp volt, amíg ügyintézőhöz jutottam. Megkérdeztem a végén, hogy van-e valamilyen előírás a minőségbiztosításukban arra, hogy max. hány percen belül kell az ügyfelet fogadni.
Megpróbálta elmagyarázni nekem, hogy ez attól függ, hogy hány ügyfél hív azonos időben...
Itt kedvesen elköszöntünk egymástól, és tájékoztattam, hogy én is rögzítettem a felvételt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest