Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tamy

    senior tag

    Sziasztok!

    Van egy Pioneer DV-575A dvd lejátszóm, ami évek óta javításra vár, az esetek nagy részében nem kapcsolt be, csak halk sípoló hangot hallatott a táp felöl. Néha, a csillagok szerencsés együttállása esetén sikerült bekapcsolni, olyankor hibátlanul működött. Most volt egy kis időm, hogy végre foglalkozzak vele, a C25 kondenzátor nagyon csúnyán nézett ki. Feltételezésem szerint ez lehett az oka, kiforrasztás után rámértem, már nem emlékszem, de nagyon kis értéket mutatott.

    Az eredeti 1200 uF/6,3 V helyett szükségből egy 1000 uF/16 V lett (ez volt itthon értékben legközelebb hozzá). Aztán a csere után ismét semmi, még a halk sípolás se (előtte mostanában nem próbáltam). Rámértem a biztosítékra, kiderült, hogy már az is szakadt. Jobban átnézve a panelt az IC1 kilehelte a lelkét:

    Még augusztusban volt egy közeli vihar, amiben több eszközöm részben, vagy egészben elhalálozott, csak arra tudok gondolni, hogy akkor kapott ő is (kikapcsolva, de bedugva volt). A készülék service manualja itt található, ahogy látom kétféle tápegységgel szerelték, az enyém a VWR1377. Sajnos a MIP3E3SMY IC-ről csak kínai adatlapot találok, ha jól látom a blokk diagramból ez nem egy közönséges FET. Aliexpressen olcsón kapható, ha olcsón megmenthető, megmenteném. A kérdésem, hogy kaphatott-e más is, mit mérjek ki még? Szerencsére az adott tápegységet más Pioneer dvd lejátszókban is használták, így nem táphibás dvd-t olcsón tudok szerezni donornak, de ha "fillérekből" menthető, akkor megmenteném.


    [ Szerkesztve ]

    Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

Új hozzászólás Aktív témák