Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz mezis #79074 üzenetére

    Köszi!
    Egész pofásnak tűnik.
    Közben rájöttem én is, h Google a barátom és leszedtem én is egyet. :B
    Elkezdtem 1 kHz színuszt küldeni egy fejhallgató erősítőbe, ami kényelmesen túl tud vezérelni egy mikrofon bemenetet. Az egyetlen eszközöm, aminek ismerem a specifikációját (Rode Wireless Go2) kimutatta, hogy a bemenet valóban RMS jelre van specifikálva. :K
    -20 dBV elvileg, ami 100 mV RMS és 282 mV p-p. Ezt precízen hozza is az eszköz. A jelszintet egy usb szkóppal ellenőriztem; hangkártya szkóppal meg néztem mikor kezd el vágni, illetve hallgatóztam.
    Lényegében nem kell bonyolítani elvileg a szintillesztést line-mic között, amit ki tudtam deríteni az azt mutatja, hogy a vonalszintű kimenetet RMS-ben adják meg és talán a mikrofon bemenetek is RMS-ben vannak megadva (abból az egy mintából leszűrve, amim van).

    Egy hangász még felelhetne arra a kérdésre, hogy vonalkimeneten mikor hangot kevernek akkor ott is tartják a -12 dBFS-t mint ideális jelszint, vagy mit küldenek ki? Érdekelne bele kell-e számolnom egy extra 12 dB csillapítást, hogy jól érezze magát a hangrögzítő vagy nincs rá szükség, mert a hangász úgyse 0 dBFS-t küld ki? :F
    Gyári kanócból találtam kétfélét is, szóval ez kérdéses még.
    Ez a -35 dB-s kábel +4dBu RMS-ből csinál cirka -22 mV-ot, ami durván -12-15 dBFS közti tartományba esik, ami éppen ideális mondjuk a Go2-höz.
    Viszont ha a hangász is tartja kb a -12 dBFS-t a keverőpulton, akkor megtenné egy kisebb csillapítás is, mondjuk egy ilyen -25 dB-vel.
    Hol találok egy DJ-t a fórumon? :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák