Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mh197

    senior tag

    Sziasztok!

    Van egy kézi maszírózógép, amiben van egy teljesítményszabályozó elektronika, hogy a motor fordulatát lehessen állítani. Mivel két egyforma darabom van, és az egyik hibásodott meg, így meg tudtam nézni, hogy mi égett le az egyikben.

    A szabályzó triac felirata: PN BT134 600D

    A conrad-ban csak PH BT134 600D (NXP) tudtam venni. Kicseréltem a hibás darabban, de bekapcsolás után rögtön elpukkant (füstölt) az is, mint a gyári elődje. Más egyéb nagyon nem lehet hibás, mivel két kis negyedwattos ellenállás, egy graetz híd van diódákból, egy kerámiakondi, és egy poti. Ennyi az össz. Na meg ugye a gép motorja.

    Lehet, hogy a motor lett zárlatos? Még nem néztem meg, de gondoltam megkérdem, hogy a PN és PH jelölés ugye itt nem számít jól gondolom?! Mivel elég nagy terhelést kap a működőben is ez az alkatrész, nem-e lenne célszerűbb inkább BT134 600E típust használnom? Persze ha a motorról kiderítem, hogy jó-e, és megnézem, hogy mi egyéb lehet még esetleg a gond. Eredetileg azt gondoltam, hogy a melegedése miatt főtt meg és adta meg magát a gyári, de lehet komolyabb a probléma..

    Képet esetleg hétvégén tudok róla feldobni, ha az segít, bár a többi alkatrésznek nincs látványos hibája, max a kapcsolás miatt esetleg.

    Előre is köszi, ha tudtok segíteni a fenti kérdésekben! :R

Új hozzászólás Aktív témák