Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    válasz fehér_ember #61904 üzenetére

    "inkább a pc-s hangrendszerekhez áll közelebb mint a HiFishez."

    Nem értem miért kéne lekorlátozni elméletben a PC-s hangkeltők területére a PC előtti zenehallgatást. Csak azért mert az emberek többsége csak azt ismeri/arra van kerete/megelégszik annyival, attól még lehet Hi-Fi-zni PC előtt is.
    Azt teljesen megértem és felfogtam én is :R hogy itt nem ez az általánosan elterjedt, hanem a nagyobb volumenű, így másoknak is inkább álló és/vagy nagyobb "szobai méretű" hangdobozokat ajánlotok.
    Viszont én pont a középútról beszéltem akinek ez valamiért nem pálya, de többet annál viszont jobbat szeretne, mint amit egy multimédiás 2.0 nyújt pl. egy alaplapira dugva. ;)
    Az arany középúthoz az is hozzátartozik, hogy nem 70 centire a fültől, nem a monitor mellé összetolva, nyersen az íróasztalra letéve szólnak a dobozok, hanem azért távolabb, kb 1,3-1,5m-re, állványon, ahogy kell, stb.
    Én nem merek fényképet betolni akkora rumli van az asztalomon :D de mellette állnak a dobozok, nem rajta, igaz mások bútoron, de masszív, nehéz állványon, fülmagasságban, kb. 130-140cm távol tőlem (attól függ hol/hogyan ülök). Szóval szerintem ez már bőven nem az instant PC-s hangrendszer esete, és gondolom vannak még így jópáran, akiknek ilyen átfedéses határvonalakon kell mozogniuk.

    (#61908) krichd1: Hol láttál új Q A. 2050i-t 75ezerért? :Y Az durván jó ár lenne érte, én csak 100-asért láttam a netes árfigyelőkön.
    Én amúgy nagyon szeretem a közeltéri hifizést, a méretarányok ugyan úgy tökéletesen megvannak, csak a "képméret kisebb". De természetesen igazad/igazatok van, projektoros házimozi topikba sem megy be az ember, hogy végülis LCD TV-vel is ugyan olyan jó minden (sőt) csak kicsit kisebb. :D :R
    De attól még a közeltéri is Hifi. :) Szerintem.

    "főleg ez az asztalra rakott LCD monitor melletti elhelyezéssel"
    Isten ments! :N

    Egyébként jó tudni, hogy ma már nem annyira jellemző ez az eltérés a kis dobozok javára, így majd megpróbálok hazahozni kipróbálásra álló dobozokat is, körbekérdezek kinek mi van.

    (#61906) fehér_ember: Szerintem nincs általános szabály, de az egyes hangdobozoknak több "sweet-distance"-e is lehet, nyilván a szoba kialakítása is módosítja ezt. Tehát van az ajánlott tartomány de azon kívül is találhat az ember olyan távolságot, ahol szintén "összeáll a zenekar" :) Nálam most az a helyzet, ami a korábban linkelt táblázatban, a 8030A sorában áll. A Q.A. manual-ja csak a 2050i-re adott meg ajánlott elhelyezést: 2-4m, a 2020i-re és a kisebbekre többféle opciót is "engedélyez" pl. falra szerelni, meg ilyenek, egyedül a faltól való távolságra írt kb. minimum 15cm-t.

    (#61912) fehér_ember: "összeáll a hangzás, a tweeter és a középmély sugárzó hangja már egy egységet alkot."

    Ez jó meglátás, ezért is lehetnek jók ilyen szempontból az egy utas vagy koaxiális több utas hangsugárzók, a hangforrás jobban pontszerű tud lenni és jobban le tud válni róla a zene. Logikus, hogy több különálló hangszórós doboznál távolabb kell menni tőle, hogy összeolvadjanak a hangsugárzók.
    2020i-nél pl. igen közel van egymáshoz a magas és a mély, ha 1m-en belülre hajolok, akkor is megmarad a színpad, csak hátrébb tolódik (velem együtt) mintha az LCD monitor mögött lennének a hangszerek, de a mélysége megmaradt. :K

    (#61917) krichd1: Miért gipszkartonnal (mögötte üveggyapot hőszigetelés) mi a gond, vagy miért rosszabb, mint a lambéria?

    (#61927) fehér_ember: "azért jó ha egy 2,5m-es oldalhosszúságú egyenlő oldalú háromszög (és akkor nagy élményben lehet részed). Vagy az asztalon próbálsz meg valamit összehozni."

    Megegyszer utoljára így OFF-ban hangsúlyozom, hogy van a kettő között egy középút. Asztal nuku, és nem 50-70cm, de nem is 2-3m. :R

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák