Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krichd1

    addikt

    válasz lugosi #61623 üzenetére

    Még annyit hozzáfűznék az előzőekhez, hogy az újonnan kapható 70-100k-s hangdobozok és a használtan kapható 130-170k-s között akár típustól függően több kategóriányi különbség is lehet. Ez a kettő pont az a árkategória, aminél odafigyeléssel nagyot lehet ugrani, viszonylag kis pénzbefektetéssel. Még akkor is megéri, ha az erősítőd vagy DAC-od nem tudja kihozni belőle a maximumot. Nagyobb különbségeket hallasz jobb hangdobozon, így ha kísérletezel, fejlesztesz, nagyobb lesz a sikerélményed (ha körültekintően, okosan csinálod), mintha egy belépő szintű hangdobozzal kínlódnál.
    A használt 70-100k-s kategóriát most azért nem írom, mert ott úgy látom, egyre kevesebb a kiemelkedően jó vétel, ami van, azt hamar elviszik.
    Konkrét példával illusztrálva a fentebbi mondandómat, pár népszerűbb típussal. Újonnan megkapsz 90k-ért egy pár Dali Zensor 1-et, használtan 130-170k körül Ikon 1 vagy Ikon 2-t is.
    Másik, újonnan Monitor Audio MR2 85k, használtan egy pár GS10 130-150k. Előbbi egy belépő szintű, utóbbi egy Gold szériás, ami MA palettán a felső-közép kategóriát jelenti.
    Harmadik, KEF Q100 újonnan párban 145k, használtan sokkal jobb vétel lenne egy LS50, ha találnál 170-200k körül, több kategóriával jobb hangja van márkán belül, meg úgy egyébként is minden szempontból.

    [ Szerkesztve ]

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

Új hozzászólás Aktív témák