-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
Két csoportot bíztunk meg a nyomozással az eltűnt erősítő ügyében.
A semi-kommersz csoportot (Onkyo ezredest, Sony kapitányt, Panassonic zászlóst), ők azóta talán már nyomon vannak és az audiofil csoportot. Utóbbiról sajnos már bebizonyosodott, hogy általában rossz nyomon jár, ha semi-kommersz márkák után kutat.[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
senior tag
Üdv !
Van egy Yamaha AX-470 névre hallgató sztereó erősítőm. Ehez szeretnék valami olyan 3 utas párost venni ami nagyjából "unisex" hangzásvilággal bír kivéve a mélyeket, mert a kedvenc hangszereim kivétel nélkül a basszus világából valók. Szóval valami olyasmit keresnék, mint ami annó volt az Orion HS sorozatból a jobb darabok, semleges hangzással komolyzenéhez de én pluszba örülnék annak ha tudná megfelelően prezentálni a mélyeket is és nem okozna nagy gondot neki a részletesebb pontosabb mélyek a metál zene világából sem. Lehet most valami nagy álomképet írtam le, passzolok, de én csak "műkedvelő" vagyok
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Tomacko
senior tag
válasz andorra #50655 üzenetére
Na pont tőled nem akartam olvasni semmit, olvasom régóta a fórumot..... inkább nem jellemezném, hogy mennyi haszna van a megnyilvánulásaidnak sokszor (ENNEK SINCS). A nevemmel nem élnek vissza ezt te is tudod jól, a továbbiakban pedig meg kérlek, hogy cinizmust és a sznobságot mellőzd ha én teszek fel kérdést, vagy bármit, ha nincs hasznos mondandód számomra inkább ne is kezdj bele... lásd foobar fórum, nem írta hogy fut....dehogynem, majdnem avval kedte a mondatot, de az most nem ide tartozik.......A kérdésem nem arra irányultt, hogy mondjatok már konkrét hangfal típust stb.stb. (tudom, hogy nem lehet, mert a választék szinte határtalanés az izlések sem egyformák), hanem hogy milyen erősítőm van, mit szeretnék és milyen márkák lehetnek azok amik esetleg nálam jók lehetnek és miket ne is akarjak pl meghallgatni mert annyira mély hang mentesek mint pl az Orion ST-82.
Ami még ugye érdekes, hogy egy 20 nm nappaliról van szó társasházban, tehát nagy teljesítmény nem éppen szükséges, az erősítőt is csupán azért írtam le, hogy milyen típus, hogy aki esetleg ötletet adna az tisztába legyen vele, hogy nem egy 2 milliós rendszerhez keresek.......
Szóval ha megkérhetlek akkor engem légyszives ezentúl hagyj békén, ne kommentelj, ha csak nem hasznosat mondanál.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
törölt tag
válasz Tomacko #50656 üzenetére
Sajnos a sokak által méltatlanul leszólt Magnatot mindenképpen ajánlom meghallgatásra, nekem a Vector 77-es van, de egy percig sem bántam meg, hogy ezt választottam, amiket meghallgattam az a Monitor Audio, JBL, Dali, MB Quart, voltak, természetesen a Magnat árkategóriájában, vagyis 70-100 ezerig használtan, mondjuk az MB az picivel megverte, de nem a mélyben, és az is hozzátartozik, hogy az 120 ezer lett volna, és kategóriában is felette állt kicsivel.
Igaz, Yamaha erősítőt még csak végfokban hallottam szólni, anno a diszkós időmből, de az nagyon tetszett, nem tudom mekkora és milyen irányú különbség lehet a Yamaha és az én Akaim hangzásvilága között(ezt majd talán mások, több tapasztalattal rendelkezők megmondják) de feltételezem nem lehet nagyon szignifikáns, mindenesetre azt bizton állíthatom, hogy a pontos, határozott, és elképesztő mélyre lemenni tudó mély hangzásban, kevés doboz veri meg a Magnatot, az én említett Vector 77-em emellett magasban és közép tartományban sem szégyenkezhet, legalábbis az én rendszeremben.
Összegezve, ha teheted, mindenképpen hallgass meg Magnatot is, mert lehet meglepődsz majd, persze pozitív irányba
Kár, hogy messze élsz tőlem, szívesen láttalak volna, hogy meghallgasd nálam.[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
senior tag
válasz #07400704 #50657 üzenetére
Köszönöm a tippeket. El is kezdek keresgélni a közelben, hátha találok Magnat-t amit meghallgathatok.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Hardcore audiofilok ignorálhatják is a kérdésemet
Szóval a hülye kérdés: egy Onkyo TX-SR507 zeneileg hova tehető egy harman/kardon 6300-ashoz képest? Próbálta már egyáltalán valaki? Maradnék sztereón, de a multimédiás részleg itthon megérdemelne már egy AVR-t az erősítő helyett, viszont nincs pénzem egy AVR-t a h/k mellé megvenni.Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
burriebonz
tag
Sziasztok! Nem szeretnék hülye kérdést feltenni, ha mégis az baltázzatok le nyugodtan! "Örököltem" egy yamaha a-420 tip. erősítőt, semmi gond nincs vele a kérdés lényege csupán annyi hogy akad rajta egy loudness tekernye, tizenkét óránál akad egy flat felirat de ez lehet az alapbeállítás? Tekerem csak annyi van hogy elhalkul az egész cucc.
-
AMDFan
addikt
válasz burriebonz #50660 üzenetére
flat beállításon használd. az a normális. ha van olyan hogy direct stereo vagy ilyesmi akkor azt nyomd be.
-
hocsa
csendes tag
Sziasztok
A sztereó erősítőmön van pre out r és l kimenet, a sub-on pedig LFE in és line in l és r bement.Hogy a legjobb összekötni?
Eddig két rca kábellel volt összekötve a pre out l/r és line in l/r. -
törölt tag
Az LFE IN azért mono, mert LFE jelet vár, ami csak 200 Hz alatti (ez is általában ennyi), ilyenkor a szubbra menő jel már le van vágva. A Line In bemenetre akkor kell csatlakoztatni, ha sztereó jelről akarod üzemeltetni a szubbot, azaz nincs LFE kimenet a fő erősítőn. Tehát esetedben a Pre OUT kimenetről a LINE IN-re kell csatlakoznod, hogy mindkét oldal jeléből minta vételezhessen a szubb, ilyenkor a szubb végzi a Hz vágást.
-
törölt tag
válasz Tomacko #50656 üzenetére
Ejnye, no.
Azért csak-csak érezted, hogy van mit alakítani a kérdéseden, meg is próbáltad. Félig sikerült.Vannak "rendesebb" prohardveres szakmai topikok, ahol nincs akkora szabadságfok, mint a hifi topikban, szigorúbbak a szabályok. Ezekben sokkal ritkábban fordul elő, hogy a szerencsétlenül kérdező fórumtárs akarja megszabni, hogy csak az ő szerencsétlen kérdéséhez alkalmazkodó - esetleg a topik céljaival ellentétes - válaszokra kíváncsi. Tényigazság, hogy ezeknek a "rendesebb" topikoknak van rendes témaösszefoglalójuk, amelyek rögzítik a topik céljait, működési szabályait. Itt is így lesz, bár ezek a szabályok továbbra is sok teret fognak hagyni a szabadságnak, szabadosságnak, hiszen témánk, működésmódunk sokkal nehezebben megfogható, körülhatárolható, mint más szakmai topikoké. Emiatt is fontosabb itt az önkontroll, az egymás iránti nagyobb bizalom és tolerancia, nem véletlen, hogy éppen a pongyolán kérdező fórumtársak szoktak leginkább fennakadni azon, ha kérdésük-kérésük pongyolaságára rávilágít valaki. Vannak persze makarenkói hajlamú tapasztalt fórumtársak is, akik hajlandóak a tanácskérő szájaíze szeint kielégíteni az igényeket, tehát van reményed olyan válaszokra, amiket majd megfelelőnek találsz, de nem biztos, hogy ezeket jól használod. Eklatáns példája ennek, hogy Tapaizo kolléga javaslatát is félrehasználtad, az ő, konkrét típusra vonatkozó tapasztalatát kiterjesztetted a Magnat márkára, ami hibás eljárás. A Magnat márkának legalább háromféle, alkalmasint homlokegyenest ellentétes stílusjegyekkel bíró hangkarakterbeli irányultsága van, ezek közül sejtésem szerint kb. másfél állhat közel az igémyeidhez, és nem feltétlenül esik egybe a hozzádillő karakter, és a hozzádillő árfekvés - utóbbi kitétel csak merész sejtés részemről a pongyola kérdésed alapján, amelyben rászánható összeg nincs megnevezve.
Az általam megcélzott tanulság tehát: a művelődéssel egybekötött megfontoltság sok hibát elkerülhetővé tesz kommunikációban, fórumozásban, hifizésben. Mindezt csak általános takarítási célzattal, az esetleges érdeklődők számára jegyzi meg Victor, ha te is elgondolkodsz rajta, az külön öröm.Victor, a takarító
-
andorra
őstag
válasz #71562240 #50666 üzenetére
Ez a pongyola kérdésfeltevés ráadásul, csak az egyik probléma, nem csak erre céloztam (de erre is) azzal, hogy aki legalább egy ideje olvassa is a fórumot, nem csak beírogat, az gondolkozhat csak így a hangdobozokról. Legyen kiegyenlített hangzású, nagyon jó mélyekkel! Namármost, ki az aki nem ilyet szeretne?? Azt is számtalanszor leírták mások, hogy ebben az árfekvésben a kétutas hangdobozok közül jobb hangzásúakat lehet találni és ezért általában nem ajánlanak háromutasakat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz andorra #50667 üzenetére
Persze, de a szakmai részletekkel én nem foglalkoztam, mivel Kammerer nincs itt, csak Victor takarít néha - bár éppenséggel azért Kammerer nem állta meg, és beszúrt egy félmondatot, célozván rá, hogy vannak a kolléga kérdésének szakmailag idegen jellemzői is.
Javaslom, ha van rá energiád, ilyen esetekben a pamfletíró Voltaire-ből alakulj át egy kicsit Makarenkóvá, és a mondandódat adaptáld didaktikusra, a figyelmetlen és szorgalmatlan növendékek által is érthető szintre. Bár a magam részéről ezt sajnálnám, szürkébb lenne úgy a topik, hehe."Victor"
-
rii
nagyúr
sziasztok
két kérdéssel fordulnék hozzátok
1.) van egy sony erősítő
és a hangerőszabályzó potmétert ha tekerik, irdalmataln recsegést produkál, kegggyetlent ...
megfújkáltam sűrített levegővel, de még mindig van ahol gyalázatos
mit lehetne tenni?
van valami csodaszer? vagy szervíz-szétszedés?másik kérdésem pedig ez lenne:
2.) azt szeretném megkérdezni, melyik hangfal felelne meg az alábbi kritériumoknak:
10.000 Ft alatt van a használtpiacon
viszonyalg elfogadható a minősége
van benne mély ispiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
törölt tag
Csodaszer: Szerelő. Ha lehet szétszedi, kitakarítja, felpolírozza az érintkező felületeket. Vagy csere. Csodaszer bemelegítés: kontaktspré, ha nem zárt házas.
Második kérdésedre a válasz: sok ilyen van, van 10 ezer alatti dobozokban is mély, bár inkább mély közép, azon belül is a közép a hangsúlyosabb. Pardon
Keress, linkelj, régebbi Jamokat, Pionereket, Technicseket, satöbbiket megfoghatsz ennyiért, egynémely HECO pl egész kedves méllyet produkál, el tudja hitetni veled a méllyeket, cserébe a magas tartomány tolakodó, a mély nem gyomor rázó, a közép tartomány kissé elnyomott, ettől függetlenül én szerettem a hangját....[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
senior tag
Számomra teljesen ismeretlen márka (mivel sok minden mást sem ismerek, amiről azt olvasom sok helyen, hogy nagyon jó) a Cerwin Vega. Találtam egy egészen jónak tűnő darabot. De amennyire én teljesen laikus módon, neten található fotók alapján utánna tudtam nézni ebben cserélhették a mélyeket. Ezt abból gondolom, hogy a CV logó nincs benne a közepén, illetve a pereme sem az a piros amit minden fotón látok, valamint a "felette" lévő hangszórón sincs rajta a "védőrács". Ez így mennyire lehet csalódás vásárlásnál? Tudom, hogy nekem kell hallani, hogy mit veszek. Egyéb vélemények érdekelnének, hogy mire kell esetlegesen oda figyelni még ennél a konkrét márkánál.
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
senior tag
válasz #71562240 #50666 üzenetére
Erre csak annyit mondanék, hogy ÉN elovastam a fórum címét: Hi-Fi-ről általánosságban......... tehát ebbe minden bele fér. Nem magyarázom tovább, egyszerű a képlet, ha valaki feltesz hétköznapi módon egy kérdést arra vagy lehet válaszolni rendesen, vagy normálisa megkérni, hogy egészítse ki pár dologgal még ha nem egyértelmű a kérdése, vagy esetleg szűkíteni kell pár dologban rajta, mert az illető nem beszéli a szaknyelvezetet, vagy inkább ne is szóljon a kérdés olyan aki csak leolaná a kérdezőt, mint ahogyan azt próbálták tenni velem is..... A kioktatásra nem vagyok kiváncsi és nem szállok vitába sem. Ez egyszerű morál téma és nem ide tartozik.... Szóval kár is tovább feszegetnie bárkinek is részemről itt vége. De ha feltesz itt valaki egy kérdést és nem PH ATYAÚRISTEN, és ne adj isten nem vérprofin kérdez akkor jön az én leoltóm és 100% hogy neki esik, ahelyett, hogy megpróbálna egy rendes segítő válaszal emelni a szinvonalat itt. Aki úgy érzi rá vonatkozik az írásom az vegye is fel, a többiektől elnézést kérek a kitörésemért, de muszály volt.
[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
Üdv! Üzlethelyiségbe szeretnék halk zenéhez megoldást. Jelenleg egy régi Sony mini-hifi üzemel minden hibájával együtt. CD-t ár nem olvassa, potméterek kivannak, szóval ideje cserélni. Az üzlet fő helyiségeiben 5-10Wattos minihifi hangfalak vannak kitéve, , másik két picike álmennyezetes helyiségbe autós hangszórók vannak betéve, azok is kb 15-20 wattosak lehetnek.Most ez a 8 hanszóró van rágányolva a kis minihifire, érdekes módon évekig bírta az erősítője.
Alapvetően halk zenére kell, vagy rádiózáshoz ami egész nap szólna.
Két alternatívát találtam:
1. Vagy veszünk 30-35 ezres árkategóriában mini/mikor hifit USB-vel és pendrive-on mehetnek mp3-ak is, de ezek erősítője sem ennyi hangszóróra lett tervezve...
2. vagy a rugalmasabb megoldás, egy pl ilyen médialejátszó, kiegészítve egy külső USB-s vinyóval, és egy használt rádiós erősítővel...
Az anyagi keret elég szűkös, szerintetek a 2. megoldás működhetne? Ez a kulturáltabb megoldás ugye?Gondolom ahhoz valami megjelenítő eszköz is kellene, hogy a lejátszandó audió fájlokat ki lehessen választani a háttértárolóról. -
-
Qru
MODERÁTOR
Fejezzétek be az offolást!
#nincsbennetarcsi
-
törölt tag
Amint az előző, kicenzúrázott hozzászólásom is jelezte volna, nem értek egyet az előttem szólók mondandójával, de "életemet adnám", hogy elmondhassák. A topik céljáról, jellegéről való vita nem off. Nehogy már ne mondhassák el a véleményüket a topikról! Ilyen alapon egy topik témaösszefoglalója a legnagyobb off?! Kéretik nem cenzúrázni! A moderátor moderáljon - ellenben itt most nncs mit moderálni.
-
blattida
nagyúr
Természetesen nem csak neked:
Egyre több és eközben egyre kevésbé pontosan megfogalmazott kérdés érkezik a topikba, melyre egyre kevesebben válaszolunk. Azt hiszem, hogy a kialakult helyzet egyenes következménye a történteknek.
Senkit sem védek, ez a topik most olyan, mint egy óvoda, pedig, elvileg, felnőtt emberek társalognak benne.Lehet tenni ellene és nem nyafogni.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
andorra
őstag
válasz schawo #50690 üzenetére
Hacsak nem botcsinálta tanácsadó valaki, tudja hogy a hifiről csak rendszerben szabad, érdemes és lehet gondolkozni. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy tanácsot adni sokkal nehezebb és kockázatosabb, bővebb kifejtést igénylő, mintsem rámondani mondjuk egy mp3 lejátszóra, hogy ez, vagy az ajánlott. Ha mégis veszi valaki a bátorságot erre, információkra van szüksége. A támaösszefoglaló "átmeneti" hiányában, néha belefáradunk abba, hogy naponta ugyanazokat a kérdéseket feltegyük, majd ennek egyenes következményeként oda-vissza levelezéssel tisztázzuk, amit minimum tudnunk kell a kérdést feltevő általános elképzeléséről , igényéről és esetleges komoly szándékáról. Valóban hifizni akar, vagy csak ribizni?
-
titán
válasz andorra #50691 üzenetére
Pont annyira bonyolult, mint a fejhallgatós kérdés. Ott is digitális kábelek, tápok, tápkábelek, ic-k, dac-ok, erősítők, fülesek és egyedi vélemények végtelen kombinációja létezik.
Ami a különbség, hogy a részegységek relatív könnyű hordozhatósága miatt mindenki képes végtelen kombinációt meghallgatni, mert adott a lehetőség. Így mégannyira sem kéne az ajánlás.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
Tomacko
senior tag
Amúgy itt a legnagyobb baj a hozzáállással és a modorral van első sorban. Nincs itt ovi, illetve nem az én részemről és a többi "halandó" zene hallgató részéről sem. Egyswzerüen tudni kéne nem elfelejteni, hogy ki honnan indult el és az ő szintjén próbálni kezelni a dolgokat. Valamint mindenzt normális hangnemben és nem lekezelően. Ugyanis el lehet küldeni egy gyereket is boltba úgy, hogy legközelebb ő kérdezze meg mikor mehet újra tejért, kenyérért, de úgy is lehet boltba küldeni, hogy aztán egyszercsak 4 napra "eltűnik". Tudom, hogy igazam van, mert anno mikor még az IRC a fénykorát élte kishazánkban, mint operátor képes kellett legyek arra is, hogy esetlegesen elmagyarázzam a kezdőknek naponta többször is, hogy hogyan juthat vissz pl az adott serverre és adott chat "szobába", holott magától talált oda első alkalommal is. Ha esetleg ismerős valakinek a DALNET server én ott voltam anno tag, valamint egy barátom IRC szerverén server admin is. Szóval igen, tudom, hogy néha mennyire nehéz hozzászólni valamihez, én sem azt kértem, hogy fogja meg valaki a kezem és vezessen oda a hangfalamhoz amit szeretnék például. De erősítőt is egy HK620-t néztem ki most utoljára és mégis egy Yamaha AX-470 lett a vásárlásból, mert olyan áron volt, hogy nem hagyhattam ki, pedig a 2 erősítő finoman mondva se szól egyformán
De nem szaporítom tovább, a lényeg, hogy én is úgy érzem a "magas lovon ülésre" (és ahogy olvasom nem vagyok vele egyedül) nem adtam okot. Természetesen a tudás előtt mindig meghajlok és elismerem, a segytségeket is mindig meg szoktam köszönni.
Ha esetleg valakinek mégis elmaradtam vel akkor most legyen oly kedves vegye magára, hogy KÖSZÖNÖM
-
titán
válasz MasterMark #50694 üzenetére
Az pont nincs Van helyette kényelem
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
blattida
nagyúr
válasz Tomacko #50695 üzenetére
Az óvoda kifejezés természetesen a topiklakók viselkedésére és a kialakult helyzetre adott reakcióikra vonatkozott, nem a kérdezőkre.
Az operátori példád csak azért nem stimmel egészen, mert az munka volt, fizetéséért, az itteni segítség pedig egyrészt önkéntes, másrészt a legtöbben nem azért járnak írnak ide, hogy szinte folyamatosan odavetett, pongyolán megfogalmazott és nulla információt tartalmazó kérdésekre válaszoljanak és ezt tegyék úgy, hogy a legtöbben nem is segítenek vagy válaszolnak, csak azon fanyalognak, hogy mások hogy segítenek vagy nem segítenek a kérdezőknek...
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Tomacko
senior tag
válasz blattida #50697 üzenetére
Az IRC munka, fizetésért ? Annyira volt az fizetett meg "munka", mint amennyire sokat profitálok anyagilag a polgárőrségből is Tehát teljesen örömből, szeretetből és ingyen. Értettem, hogy mire utal az ovis szint
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- LG 32UN880-B 4K Ergo Monitor! 32"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac kompatibilis!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1360P 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Nitro AN517-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest