-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz zolnagy #50397 üzenetére
Nem tudom, ez itt mennyire téma, de az említett helyszűke miatt gondolkodom egy univerzális lejátszón. A DVD lejátszónk már a végét járja, és akkor jó lenne egy olyat venni, amit zenei CD hallgatásra is tudnék használni. Jó lenne olyan, ami egy alap hifi CD lejátszó minőségét tudja. [Ezt] néztem, a teszt alapján jónak tűnik. Esetleg van vmi más best buy?
Alapvetően BD lejátszásra nincs szükségem, DVD-ink vannak, de egy jó hangú DVD lejátszó se lenne olcsóbb, gondolom... -
andorra
őstag
válasz zolnagy #50401 üzenetére
Egy DVD játszó ésszerűbb és olcsóbb lenne. (Pioneer 10-15e Ft) Egyik sem tudja egy Hifi CD játszó minőségét megközelíteni sem, de abban egyetértünk, hogy de jó lenne, ha tudná. Meg abban is, hogy milyen jó lenne, ha nem kellene helyhiány miatt, nem hifi szempontok szerint elhelyezni a készülékeket és a hangdobozokat és még a szerény képességű készülékekből is jóval jobb hangminőséget kihozni. (Állványok, elhelyezés, jól megválasztott készülékek, összekötő kábelek, stb.)
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
senior tag
Tudom, hogy nem épp kimondottan hifi erősítők mind, ezekről tapasztalat hangzás téren?
Onkyo TX-DS484
Onkyo TX-DS595
Kenwood KA 450-R
Harman/kardon HK-3300
Harman/kardon HK 620
Technic SA-EX 320
Sony str-de445Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
fisherx
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Alap ismeretekkel rendelkezem zenehallgatás terén, van egy alap rendszerem, amit ha filmet néztem akkor is használtam, nekem elég a két hangfa bőven.
Szóval minden szép és jó volt amíg a pioneer dvd-t használtam a jó öreg tv-re kötve mivel volt rajta rca kimenet.
A probléma akkor jött amikor vettem egy Samsung 6650 tv-t, ami már csak optikai kimenettel volt megáldva.A filmlejátszás a tv-n keresztül történik külső vinyón keresztül, általában 1080p - ben. Amit el szeretnék érni az az hogy a hang lejátszásához újra használni tudjam az erősítőmet.
Mit tudok tenni a probléma megoldására?
DAC, média lejátszó, vagy egy jobb minőségű Blue - ray lejátszó?
A blue ray lejátszók képesek NTFS fájlrendszer használatára? ( a külső vinyó miatt )
Szeretek jó minőségben zenét hallgatni, a médialejátszókba beépített DAC mennyire felel meg ennek? Pl Popcorn hour A - 410. A leírásában eléggé futtatták a sabre chip-et.
Bocs a fejemben lévő sötétségért ha esetleg nem érhetően fejeztem ki magam.
Köszönöm a segítséget előre is.
-
Dorian
félisten
válasz fisherx #50410 üzenetére
Több lehetőséged van anyagi ráfordítástól, meglévő eszközök szintjétől, minőségi igényeidtől, forrástól, céljaidtól függően. Ezeket gondold át és egyenként foglald össze nekünk.
Az biztos, hogy médialejátszó használatával a filmezés minősége javulna, némileg általános kép és hangminőségben is, de pl. a tévékbe épített lejátszók nem képesek a filmek kadenciahelyes mozgásmegjelenítésére sem.
Normálisabb külső DAC használatával a hangminőség médialejátszóhoz képest is jobban javulna, de ez a lejátszást nem oldja meg.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
andorra
őstag
válasz zolnagy #50409 üzenetére
Hifi rendszerekről, hifi szempontok szerint gondolkozunk. Nem viszonylag elfogadhatót keresünk, hanem az adott árban elérhető legjobb hangminőségre törekszünk. Ennek alárendelünk olyan "átlagembereknél" fontosnak tartott szempontokat is, mint a lakberendezés elsőbbsége, megbonthatatlansága, a zenehallgatás házimozizással való direkt társítása. Tehát ilyen hozzáállással a házimozi topikban találhatsz inkább tanácsadókra.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz andorra #50412 üzenetére
Biztos nagyon sok mindent tudsz a hifiről, de arról semmit, hogy hogy kell kedvet csinálni hozzá. Ahelyett hogy rákapatnád az embereket az ízére, inkább elriasztod, elidegeníted őket tőle. A "hifi-szemlélet" merev és elutasító szajkózásával szerintem nem fogsz híveket szerezni a szeretett hobbidnak a laikusok között. Bár, valószínűleg ez nem is célod. Sajnos.
Kellene egy sztereó hangrendszerekkel foglalkozó, címében a "hifi" szót még véletlenül sem tartalmazó topic, ahol olyan "átlagemberek" is tanácsot kaphatnak, akik az eddigitől valamivel jobb hangminőségű berendezésen szeretnének zenét hallgatni, a lakásuk átalakítása és hifi-szemlélet nélkül. Le a kalappal az előtt a 2-3 ember előtt, aki azon túl, hogy szintén hifi hozzáállás felé terel, nem veszi el a kedvét az ide fordulóknak.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz liszi70 #50413 üzenetére
Az általad leírtak "Undorra" hsz-val szemben simán bele tartoznak a topik témájába. Ez egyeseknek, lehet, hogy nem tetszik, de az a többieket nem kell, hogy érdekelje. Meg kell nézni milyen követelményeket fogalmaz meg a hifi-ről szóló szabvány (elég alacsonyakat).
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
andorra
őstag
válasz liszi70 #50413 üzenetére
Azok akik itt érdeklődnek, általában kedvet éreznek a hifi zenehallgatáshoz, de sokszor tévúton járnak és erről többnyire nem is hajlandók letérni. Ha valaki többet tud erről mint ők és erről tájékoztat az vagy segítség az illetőknek, vagy pusztába kiáltott szó, ez rajtuk múlik elsősorban. A célt, amit ezen a területen el szeretne érni, mindenki saját maga határozza meg, nekünk viszont nem kell mindenáron azonosulnunk vele. Nem valószínű, a konkrét esetet alapul véve, hogy ettől a véleménytől elmegy a kedve a zenehallgatástól, megveszi azt a DVD vagy Blu-ray lejátszót, amire bárki azt fogja mondani, hogy elég jól szól.
-
mp54
senior tag
válasz zolnagy #50401 üzenetére
Hogy legyen valami kézzel fogható infód is:
Én nulláról építkeztem, optikai lejátszó terén is, és vettem egy BD lejátszót-amit te kinéztél, annak az elődje, BDP 130. Ezzel játszottam le mindent: BD, DVD, CD. Addig mondogatták a fórumon, hogy egy öreg, de jó állapotban lévő dedikált CD lejátszó lesöpri hangban a BD-t, hogy vettem egyet 15+5(javítás) eFtért és valóban...Persze a különbség hallásához kell megfelelő erősítő+hangdoboz is, a tiédet nem ismerem.
A jövőben sem lesz BD-d? Én filmet már csak BD-n veszek (ha veszek...)
Csináld azt amit én: először BD és utána vagy veszel dedikált CD-t vagy nem... -
fisherx
csendes tag
válasz blattida #50416 üzenetére
Sziasztok
A rendszerem a következő, egy Harman Kardon 620 - as erősítő illetve egy pár heco vista interior 535s hangfalpárral, illetve HK 710 cd játszóval, kácsa interconecttel. Hangfal összekötő kábel gyanánt jelenleg egy olcsó somogyi kábel van.
Szerény kis rendszer de jelenleg ez az amit megengedhetek magamnak. Egy hangfalkábelt szeretnék hozzá, amit remélem a következő hónapban meg is tudok venni, miután meghallgattam párat, kimber 4 pr, audioquest type - 4, és hasonló árú társai jöhetnek nálam szóba.Az a profizmus amiről szó van sajnos messze áll tőlem, talán majd egyszer. Viszont amit szeretek az a minőség, és azt nem a házimozi táján fogom megtalálni úgy érzem. HI-Fi- sta, audiophile ezek nagyon magasröptű fogalmak nekem talán jobb is kerülni, de remélem nem becstelenítettem meg zenehallgatás Valhallájának csarnokát
Naszóval 100 000 ft-okat nem tudok rákölteni a témára, viszont szeretném a legjobb verziót kisakkozni, illetve a jövőre építeni.
Semmiképp sem akarok házimozit mivel nem vagyok oda érte, illetve fizikailag nem tudom hova rakni mivel egy fixen berendezett albérletben lakom.
Amit szeretnék, ha filmet nézek akkor az erősítőn keresztül szóljon hang, mivel a beépített hangszórók elég soványak. A blue ray lejátszót úgy érzem kizárom mivel lehet azzal úsznám meg jelenleg legolcsóbban a dolgokat, viszont később egy felesleges kacattá válna.
Az említett lemezjátszóval régóta szemezek, és egyszer lesz is mivel az lenne az igazi )
A média játszó azért tetszik mivel így könnyen tudnák minőségi digitális forrásokat ( flac főként ) játszani. Illetve ahogy azt az előbb írtad javítanák a tv képminőségén.
A dac verzióval jobb lenne a hangminőség és nekem egyenlőre megfelel az a képminőség amit a tv nyújt. Viszont így még csak filmezek, mivel nem tudom hogy a tv - n keresztül megfelelő minőség jutna el a dac - hoz.
Köszönöm szépen a segítő hozzászólásokat !!!!
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Ha ragaszkodik a BR lejátszáshoz is, akkor egyértelmű: vesz egy BR lejátszót is, ha nem, akkor vehet egy használt dvd lejátszót is.
Egyébként még mindig nem osztottad meg a topik olvasóival a korábban említett rossz döntésedet, pedig beígérted...
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
veterán
Sziasztok!
2.0 erősítő és hangfal kéne főleg házibulikra. Van olyan 2.0-ás erősítő amin van HDMI?
Milyen hangafalakt ajánlotok 50e-ig?Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
David89
tag
Helló!
Kis jack - nagy jack átalakítóra lenne szükségem, a hi-fim nagy jack kemenetű és ezt szeretném csatlakoztatni a számítógép hangkártyájához, ami csak kicsit tud fogadni. A mostani átalakító már eléggé kontakt hibás, tudtok ajánlani egy viszonylag jót és boltot is hozzá, Bp belváros előnyös, ahol meg lehet venni.
köszi, Dávid
-
zolnagy
őstag
Köszönöm mindenkinek a tanácsot.
A kedvem nem ment el
Van már egy Sony CDP-315 CD lejátszóm, ami egy alap típus, de számomra megfelelő hangminőséget nyújt a Pioneer A404R erősítőmmel a [hangfalamon] hallgatva.
Mivel úgyis kell DVD lejátszót venni, topiktársak ajánlásai alapján elgondolkozom egy [ilyen] vagy egy [ilyen] készüléken használtban.
Aztán ha összejön, akkor összevetem a hangminőséget (szubjektíven, hallgatva) a Sonyval.Azt még elmondanám, hogy nem hobbim a hifi, csupán szeretnék a körülményeimhez mérten számomra jó minőségben élvezni a zenét. Ezért bizonyos hétköznapi dolgokat előbbre veszek. Azt is megértem, hogy akinek ez hobbi, az nem ismer kompromisszumot. Ez van...
-
Tomacko
senior tag
Szaisztok!
Ezt az erősítőt ki ismeri: Teac AG-790A ?
A Harman Kardon HK 620-t volt szerencsém ma meg hallgatni (nagyon tetszett), de ki esett a listámról sajnos, sehol sem találok hozzá távirányítót. Ahoz vagy testvéreihez hasonlítva a TEAC milyen lehet ?
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Tomacko
senior tag
Yamaha a-cc5 ez mennyire lehet jó vajon ?
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Dorian
félisten
válasz fisherx #50419 üzenetére
Szerintem az említett felsőközép kat. Popi 410 árából (90e) kettéosztva vegyél egy kicsit olcsóbb DAC-ot és kicsit olcsóbb médialejátszót. Így megoldott 1. a tévé digit kimenetéből a hang kinyerése 2. médialejátszás és jó minőségű DA konvertálás.
Szerintem ez lenne az optimális felállás, ha rendben, akkor lehet kinézni konkrét típusokat.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
senior tag
Sziasztok!
Forrásként a notebookomat szeretném használni (HP EliteBook 8460p + dokkoló). A sajnálatos helyzet az, hogy se a gépen, se a dokkolón nincs digitális hangkimenet (se optikai, se koaxiális).
A HDMI csatlakozó ugye visz át digitálisan hangot is, viszont nem tudom, hogy az esetleg átalakítható-e koaxiálisra. Ennek kapcsán van tapasztalata valakinek?
A célom az lenne, hogy ne USB-s DAC-ot vegyek, hanem olyan, ami koaxiális bemenettel rendelkezik és analóg sztereó kimenettel (ilyet eleve könnyebb találni és nagyobb felbontású, mint az USB-s változat).Külön esszenciája a történetnek, hogy a gépen és a dokkolón is Displayport csatlakozó van, viszont HDMI-re alakítva már sikeresen vittem át a TV-re hangot vele.
Üdv,
Sopi -
-
senior tag
válasz Dorian #50433 üzenetére
Az olvasgatásokból azt szűrtem le, hogy ezek USB2.0 interfésszel vannak ellátva, ami miatt a max a 48KHz/16bit és szóba se jöhet mondjuk 96KHz/24bit vagy több.
Ha tévedtem, annak csak örülök . Olyan nem játszik közbe, hogy milyen minőségű a gép USB kimenete (jitter, delay, ...)? Vagy pont erre vannak az aszinkron USB DAC-ok, amik belső órával korrigálják a jelet?Már azon is gondolkodtam, hogy veszek egy olcsó USB-s hangkártyát (valami régebbit) és annak a digitális kimenetére teszek egy DAC-ot. Ebben az esetben a mintavételezést a DAC végzi, viszont nem tudom, hogy számít-e, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik az USB-s hangkártya.
Nyilván igazából számomra a cél az, hogy 30e körül (de ha kell, akkor max 50e) olyan forrásom legyen, amiről nagy felbontású audió anyagokkal is etethetem az analóg sztereó erősítőt. Azért gondoltam a notebookomra, mivel könnyen kezelhető a zeneszámok lejátszása, míg egy külön médialejátszó esetén nem mindig olyan kényelmes a vezérlés + a számok rátöltése. Viszont rendelkezem otthon DLNA szerverrel is, így az is lehet a forrás, ahogy korábban csináltam a BluRay lejátszó + TV + házimozi erősítő felállás esetén.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Rosszul szűrted le, az USB 1.1 határa volt 16/48.
Mellesleg ha ilyen ~30ezres forrásban gondolkodsz, akkor messze-messze nem a 16/48 lesz, ami a hangminőséget behatárolja.
Minden tényező közrejátszik, még aszinkron esetben is, csak nem annyira.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
krichd1
addikt
Használd a firewire portot, az is jó audio célra, ha jobbféle van a laptopodba. Léteznek USB/Spdif átalakítók is, ha ragaszkodsz a koaxhoz. Modern USB-s DAC-ok tudnak nagy felbontást is, aszinkron módban, például az új Audio-gd DAC-ok.
Árkategóriádban például a Musiland 03 US elég jó.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
senior tag
-
nuke7
veterán
Hallott már valaki MA RS5-t és chorus 715-t is..?
Van valami vélemény esetleg..?
https://youtube.com/user/nuke7
-
senior tag
válasz MasterMark #50441 üzenetére
De, simán lehet.
Nekem is szimpatikusabb a sima USB-s DAC megoldás, mert egyszerűbbnek tűnik.
Én csak azért írtam az átalakítós megoldást, mivel úgy láttam (főleg a használt piac alapján), hogy a legtöbb DAC nem rendelkezik USB bemenettel vagy ami igen, az alacsony felbontású és valamit kevertem, mert úgy emlékeztem, hogy azt olvastam, hogy az USB csatlakozó komoly limitje lehet a DAC-nak (egész konkrétan volt egy DAC, ahol írták, hogy sokkal jobbat produkál optikai bemenetről hajtva, mint USB-ről).Ezért találtam ki azt, hogy esetleg megoldom a digitális kimenetet a géphez és utána mehet egy "sima" DAC.
-
Dorian
félisten
Nincs ilyen éles határ. De jóval nagyobb összeg esetében is jobban számít a felvétel és a keverés minősége, mint a puszta felbontás. Ill az eszközök minősége, ahogy Andorra mondta.
Az előbb ajánlott Musiland 03-at sztem neked találták ki: Árban még belefér és jó minőségű USB átalakítás és DAC van benne. Áráért nehezen találni jobbat, viszont Magyaro-i forgalmazója nincs, úgyhogy külföldről lehet rendelni. Vagy évente felbukkan használtan 30-ért, de persze nem sokáig."az USB csatlakozó komoly limitje lehet a DAC-nak (egész konkrétan volt egy DAC, ahol írták, hogy sokkal jobbat produkál optikai bemenetről hajtva, mint USB-ről)"
Igen, sok ilyen van, igazat írtak, csak kicsit félreértelmezted. Azért kell okosan választani.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
krichd1
addikt
Nem tudom, én csak 03 US-t próbáltam. USD verziók újabbak, 03 USD-nek csak digitális kimenete van, tehát az egy USB/Spdif átalakító. 03-ban van jitter csökkentő, elvileg tisztábban kellene szólnia mint 01-nek. Gyakorlatilag nem tudom mekkora a különbség.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok, és tudtok segíteni!
A helyzet a következő: szeretnék egy olyan megoldást, hogy legyen egy eszközöm (mondjuk mini/mikro hifi rendszer) amin tudok rádiót hallgatni. Ha van hozzá hangfal, az nem gond, de van egy Genius 1250A-m, az elég lenne hozzá.
Nos amit még szeretnék: a TV-t is rákötni, h a hangfalon szóljon, és ami még remek lenne, hogy valamilyen úton-módon le tudjam játszani a NAS-on lévő zenéket. Ez utóbbit nem tudom hogy lehetne megoldani... Sehogy szerintem, ezért kérdezek inkább(azért akarok még egy eszközt, h ha csak zenét akarok hallgatni, akkor ne kelljen a gépet/tévét bekapcsolni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- LG 32UN880-B 4K Ergo Monitor! 32"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac kompatibilis!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1360P 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Nitro AN517-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest