- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Egérpad topik
- Micro Four Thirds
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
trufa12
addikt
válasz #71562240 #49899 üzenetére
Régen is volt már lejátszó ami flac-et játszott . Amúgy a flac filok többsége 1 rakás ....
Vagy sok a magas v sok a mély bár az elég elenyésző általában ordít a magas ....
Bár mondjuk ez fül kérdése nekem ilyen a fülem így hallom .[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
trufa12
addikt
Én úgy gondolom a régi készülékek nagy számban javítottak ... csak éppen nem szokott feltüntetve lenni .
Nem használtam már megint a szerkesztést ... elnézést emiatt csak hát amikor valamire be indulok írok és írok még ha marhaságot is de amit gondolok muszáj leírnom .
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
Ha valakinek érkezik 24.-én cucca a HungarianTransatlantic-hoz kérem dobjon rám egy privátot!.....
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
DDL
őstag
válasz blattida #49892 üzenetére
Pl. a kerámia kondi a hangszóró csatikra biggyesztve. Kétféle elrendezésben volt ezeken a hangszóró csati. Az egyik esetben csak simán rövid zárat okoz, a másik esetben meg gerjed és nincs basszusa.
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
-
törölt tag
válasz MasterMark #49911 üzenetére
Pedig gyárthatnánk neki egy forradalmi készülékasztalkát...
-
törölt tag
válasz MasterMark #49913 üzenetére
Persze. Teleszkóposlábút.
-
dreed
tag
A hétvégén lemezjátszót vennék, melyikkel érdemesebb foglalkoznom szerintetek?
-Metz Mecasound TX 4963
-Akai AP-Q50
-JVC QL-A5
-Sony T1
-ismeretlen gyártó
-Fisher FT6310
-Fisher MT-6115 -
contaxg
veterán
Nekem szimpi ez az ismeretlen eredetú lemezjátszó. Látszólag függesztett sasszija van és szíjhajtásos...persze a fene tudja, de egy kicsit szaglásznék utána.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
trufa12
addikt
válasz MasterMark #49911 üzenetére
Nem minőségi 500 ezres- 1 millió forintos hangrendszeren .
De azért kihallani egyik másik közül hogy éppen túlnyomóan sok a magas , kevés a mély, vagy tompa a közép , vannak ahol meg minden tökéletesnek tűnik az előzőhöz képest.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz trufa12 #49927 üzenetére
Tele van a net jó minőségű flac-ekkel akár zeneáruházból, akár torrent oldalakról szeded le őket, utóbbiaknál figyelni kell arra, hogy valóban cd/sacd/lp rip legyen a forrás, de azt könnyedén meg lehet állapítani a fájlokhoz tartozó log és cue állományokból.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Ekkosh
tag
Megérkeztek a Monitor audio RS6-ok, és hát mondanom sem kell hogy gyönyörűen szólnak... a szoba másik felébe kirakva, a helyükön viszont bummognak. A helyzet továbbra is fix, a mindennapokban nem megoldható más hely nekik, majd költözés után ez is megoldódik.
Addig is... gondolom egy ilyen rezgés csillapító panel a hátsó reflex port mögött (amit azután fedeztem fel hogy megjött a doboz javítana helyzeten. Visszaolvastam kicsit ezügyben, és láttam a DIY megoldásokat, és a streamaudio-s panelt is, de itt szerszámom sincs, és itt Angliában ezt a Dynavoice dolgot sem látom elérhetősnek. Nincs ötletetek hogy hol kellene nézelődnöm, esetleg jó ebayes vétel? Ha lenne valami fehér feleségbarát változat az sem lenne hátrány.
Illetve gondolkodtam még hogy a szivacs dugót legalább hátra betenni mennyire lenne jó megoldás? Sajna ezt nem kaptam meg hozzá (elvileg újkorában adtak mindhez), de gondolom lehet venni /csinálni.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Jó nagy kihagyás után szeretnék újra kicsit belemélyedni a zenehallgatásba. Az utóbbi hónapokban történt pár változás a szobában és a rendszerben, szeretném az ebből származó lehetőségeket kiaknázni.
Az első és talán legfontosabb, hogy a forrás végre nem a media player optikai kimenete, hanem egy frissen épített pc lett. Az alaplapon ugyan külön kihangsúlyozták és aranyba vésték az USB DAC-UP portot, de egyenlőre nem fektetnék pénzt külön usb konverterbe, szóval maradna az alaplapi headerről kivezetett digi coax, ahol egy rendkívül rövid kábellel vezetném közvetlenül a külső dacba a jelet.
Eddig win 7 futott a gépen, de végül úgy döntöttem, számomra a legkényelmesebb a win 8.1 lesz, úgyhogy maradnék is ennél.
Ehhez az OS hez szeretnék tanácsot kérni, hogyan lenne érdemes beállítani, illetve, hogy itt kinek mi a tapasztalata vele.
Jelenleg Jriver/Foobar -t használok zenehallgatásra, Fidelizer 5 optimalizálással.
Az OS el kapcsolatos segítségeket köszönöm előre előre is.
[ Szerkesztve ]
# ANTAL Tuning #
-
MasterMark
titán
válasz blattida #49916 üzenetére
Csak elméletben akkor ehhez kellene még egy RIAA korrektor, és egy phono előfok is akkor lehetőleg trafós ebből? Persze ha nincsenek az erősítőben ilyenek alapból.
Milyenek és mennyiért vannak körülbelül ilyenek amik elfogadhatóak például ehhez a lejátszóhoz?MM és MC között mi a különbség? Tudom a működési elv más, de hangban?
Kicsit furcsa ez a lapos kar.
más: Van valakinek LP-ről rendszere amit meg lehetne hallgatni?
szerk.: Ja igen, és a sercegés mitől függ elsősorban? A jó lemeztől?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
KisTücsök
addikt
Az olasz hangfalak milyen hangzást képviselnek? Például egy Sonus Faber vagy Chario. Annyira szépek. Mivel túl sok összehasonlítási alapom nincs, mérjük őket a Focalokhoz.
Nem tudom, mennyire jönne be a hangzásuk, de eltudnék képzelni valami ilyesmi dobozkát, akár állványosat. Például ez gyönyörű.
-
Ear001
addikt
válasz MasterMark #49932 üzenetére
A RIAA korrektor és a phono előfok ugyanaz. (Na jó nem, de ha megkérdezted, akkor igen.) Trafós ilyenből nincs, az a kis kimeneti jelő MC hangszedők jelét tudja felerősíteni olyna szintre, hogy egy átlag phono fokozat megbírkózzon vele. Mondjuk egy ilyen igen tisztességes darab.
MM azaz Moving Magnet, vagyis mozgó mágneses hangszedő. A hangszedő tűt tartó cső másik végén egy kis mágnes van, ennek a mozgatása generál áramot a fixen elhelyezett tekercsekben. Előnye, hogy elég nagy jelet ad ki, nem kell hozzá trafó vagy elő-előerősítő, általában otthon is lehet benne tűt cserélni. Hátránya, hogy a kellő méretű mágnes mindenképpen bumszlibb, mint a jó mozgótekercsesekre tekert hangyafasznyi drót, ezért nem képes olyan részletes, finom igazán jó esetben kifinomult megszólalásra, mint a mozgótekercses. Viszont olyan alapszintű lemezjátszón, mint amit nézel, ez a difi elhanyagolható, vagy nincs is, mert azért ennek a megéléséhez jó futómű és jó kar kell.
MC azaz Moving Coil. Itt általában a hangszedő méretéhez képest marha nagy mágnesek között a tűt tartó cső másik végén az emberi hajszálnál vékonyabb drótból tekert kis kereszt pilinszkázik és így generálódik áram. Drágbb, mint az MM mert alig lehet gépesíteni, az igazán jó MC-k mind kézzel készülnek. Tűcsere csak a gyárban, de ott gyakolratilag kidobják a hangszedőt és adnak egy újat, az új ár 1/3 - 2/3-ért. Általában annyira kicsi jelet adnak ki, hogy a legtöbb phono fokozat nem tudja kellően kierősíteni, ezért külön trafó vagy elő-előerősítő kell nekik. Előnyük? Állat jól szólnak, mondjuk egy ilyen Zyx - Well Tempered kombó után bármilyen digitális cucc csak vacak műanyagnak tűnik majd.
A NAD lapos karja érdekes dolog. Úgy volt, hogy egy cseh lemezklubos emberke megtervezte a világ legurább lemezjátszóját, amit most hirtelen nem találok a neten. Ezt meglátták a NAD marketingesei és azt mondták, csináljon már nekik is valami extrát, olcsón. Ebből lett ez a lapos kar, ami valami vastagabb NYÁK lemez, mert az alján ott fut a négy réz csík, amin a hangszedő jele fut. Azért van benne trükkös dolog is, hátul egy szilikonolajos tartályba merül egy tüske, azzal lehet az egész fő rezgési frekvenciáját állítani. Gyárilag adtak hozzá egy táblázatot, abban a NAD-nál sokszorta drágább hangszedőkre is volt beállítás megadva. A lényeg, hogy mindenki erről írt, hogy most jó-e ez a kar, vagy nem, de közben a Csehszlovák tesla gyár csilliárdszám gyártotta a NAD-nak ezeket a lemezjátszókat. Aztán pár évre rá kijött egy hagyományosabb, cső keresztmetszetű kar, ami kicsit másképp szólt. Ki mit szeret, azt választotta, a csere két mozdulat volt. Amúgy nem rossz az a kis NAD, a csapágyazása halhat meg az idővel, meg a motor, de van rá tuning. Vass Andrási Gyuri bácsi ilyet tud csinálni belőle, ami sokkal randább, de jobb hangú. Más motor, más tányér és ezen csőkar van, átvezetékelve.
A sercegés sok mindentől. Elsősorban a tiszta lemeztől, szóval kell egy gondos tulaj,lemezmosó gép és jó belső tasak de fontos az is, hogy lejátszás közben statikusan ne töltődjön fel a vinyl. Ebben például egy Zerostat nagy segítség tud lenni. Aztán a hangszedő sem mindegy. MM-nél leginkább a tűprofil számít, van olyan, ami minden gizgazt egy perc alatt összeszed és pattog, van olyan, ami szénaboglyát hurcolászva is néma csendben van. Ebben egyfajta világbajnok szerintem a Goldring MM-ek esetleg más néven mint Roksan és AN és a Jelco hangkarok. Merthogy a hangkar is számít.
MC-nél kicsit más a helyzet. Abból a legjobb darabok annyira realsiztikus 3D-s teret tudnak rajzolni, hogy a sercegés, pattogás ami szigorúan a két hangszóróból jön annyira leválik a hangról, hogy az agyunk pillanatok alatt megtanul nem figyelni rá.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Egy erősítőnél van bármilyen minőségi különbség a CD; Tape; vagy AUX bemenetek közt?
Itt most arra gondolok, hogy ha mondjuk 2 CD lejátszó van csatlakoztatva az erősítőre, akkor az AUX bemenet is olyan mint a magára a CD fogadására kiélezett rész? -
andorra
őstag
válasz MasterMark #49932 üzenetére
Talán nem azzal kellene kezdeni, hogy elhiszed másoknak, hogy az LP az egy csodaszer, netán a hifi egyik fokmérője, hanem előbb meghallgatásokat kellene szervezned ez ügyben, csak azután mérlegelni, hogy érdemes-e vele egyáltalán foglalkozni. (Tudvalévő, hogy szerintem általában nem.) Megjegyzem, akik LP-znek azok a sercegéssel egyáltalán nem foglalkoznak, úgy tesznek mintha az nem is létezne, vagy tényleg nem zavarja őket. Tehát már a kérdésed is eleve LP-filozófia ellenes.
-
törölt tag
Roppantul gondolkodom, hogy össze kaparok némi pénzt, és leváltom egy ilyenre (most nagyon kedvezően megtudnám venni) a meglévő erősítőmet, sajnos meghallgatás a saját rendszeremben nincs lehetőség a távolságok miatt, de ti talán tudnátok véleményezni a meglévő ismereteitek alapján, ha mást nem a márkát.
Mondjuk a márka jelöltek közt szerepel még a 100ezres nagyságrendben a Marantz; Nad; Cambridge Audio is, esetleg Denon.
Mit szóltok?[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz KisTücsök #49933 üzenetére
Meleg, érzelmes, nagyon élő és analógos hangúak, nem feltétlenül a kíméletlen pontosság az ő erősségük, de nagyon zeneiek és a szépség nem csak materiálisan kapcsolódik hozzájuk.
andorra
Már hogyne lenne DD adogató, az a sűrített levegős rendszerű.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
kemcso
Ármester
válasz blattida #49922 üzenetére
Köszönöm.
Hallottam, szép hangja van (bár keményebb rockkal nem volt az igazi, de lehet a hangfal volt a gyenge pont)Az alábbiakba futottam még bele hirdetésben:
Primare A20 MK2
Rotel RA11
Rotel RA03ezekről mi a véleményetek? Hogy viszonyulnak az Enigmához (kizárólag erősítőileg!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest