- OLED TV topic
- Apple notebookok
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Van a következő felállás:
Odroid XU dev.board -> (3,5 jack - RCA kábelen keresztül) Sonos ZP90 előerősítő -> Boston Accoustics A25 hangszóró pár.Mi befolyásolja jobban a végső hangot? Az XU lap hangcsippjének minősége, vagy a Sonos? Van jelentősége, ha az XU és a Sonos közé egy Creative X-Fi USB-s hangkártya kerül (és a jack-RCA kábel egy RCA-RCA kábelre cserélődik)?
-
MasterMark
titán
-
schferenc77
aktív tag
válasz MasterMark #48856 üzenetére
Bocs, láma vagyok, a DAC a fenti felsorolásban melyik/hova? Ha az USB-s hangkártyára gondolsz, azzal el fog menni a két BA hangfal erősítő nélkül?
-
MasterMark
titán
válasz schferenc77 #48857 üzenetére
Passzív hogy menne erősítés nélkül...?
DAC a hangkártya helyett, mert annak valószínüleg nem kellenek a plusz szolgáltatások, és a hangminősége is rosszabb.
Az a Sonos valami erősítő akar lenni? Érdemes lenne azt is rendes erősítőre cserélni szvsz.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
schferenc77
aktív tag
válasz MasterMark #48858 üzenetére
Van a Creative X-Fi árkategóriájában (20-25k) olyan DAC, ami jobb nála? A lényeg, hogy az XU lapon futó Ubuntu linux vagy Android (ez választható, hogy milyen Os legyen) lássa hangeszközként, és ki tudja rá tolni a hangot. A Creative ilyen (ASLA kompatibilis).
A Sonos meg azért tetszik, mert vezeték nélküli és tovább bővíthető külön hangsugárzókkal.
-
MasterMark
titán
-
szokeherceg
aktív tag
Sziasztok, van egy sony erősítőm, és hozzá egy pár sony hangfalam. Az a problémám, hogy idönként pattan párat a hangfal, mindegy hogy rádió vagy a számítógépről szól. Mit tudok csinálni ellene?
Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...
-
andorra
őstag
válasz szokeherceg #48861 üzenetére
Először állapítsd meg, mi a hibás, az erősítő, vagy valamelyik hangszóró?! Pl.: felváltva használd a hangdobozokat, csak az egyiket, majd a másikat, bal és jobb oldalra is kötve.
A pattogás lehet hálózati zavar, vagy meghibásodás eredménye is. Ha ebben nem vagy biztos, próbáld ki más , tőled távoli helyen is. Ha hibás, javíttasd meg, ha megéri. -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok, van arra nezve valamilyen szabaly, hogy egy adott erositohoz milyen parameterekkel rendelkezo, mekkora hangszorot erdemes/kell venni? Konkretan egy NAD D 3020-as erositohoz valasztanek hangfalat egy 20nm-es szobaba.
-
deicide
veterán
Egy kérdés:
Olcsón lehet kapni Raysonic SE-30A csöves integrált erősítőt. Érdemes lenne kipróbálnom egy NAD C352 helyett? A dobozok maradnának egyelőre, Tannoy Revo R3. Jól gondolom, hogy ehhez más nem kell, csak rákötöm a CD-t meg a hangfalat és szól? Egyáltalán lenne hallható javulás dallamos death metal és hasonló zenék esetén?
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
andorra
őstag
válasz schferenc77 #48863 üzenetére
A hangdobozok érzékenysége az, amivel érdemes számolnod. A zárt dobozok jellemzően érzéketlenebbek mint a bass reflex rendszerűek, de azok között is találhatsz megfelelőt. Kisebb teljesítményű erősítőkhöz tehát érdemesebb nagyobb érzékenységű hangdobozt választani. Nagyon fontos, hogy az erősítőhöz illő impedanciájú hangdobozt válassz! Mindezek, műszaki jellegű szempontok, amelyek szűkítik az ajánlott hangdobozok körét. A műszaki feltételek nagyon egyszerűek, az igazi kihívás a számodra hangzás szempontjából legmegfelelőbb típus megtalálása. Ehhez sokféle rendszert, hangdobozt meg kellene hallgatnod.
Deicide:
Nem biztos, hogy érdemes. Alapvetően azt a kérdést kellene feltenni magadnak, hogy mivel nem vagy elégedett a jelenlegi rendszeredet illetően? Képes-e a jelenlegi hangdobozod egy jobb erősítővel arra, hogy elégedetté tegyen? Ha feltételezed, hogy igen, akkor tehetsz vele próbákat, ha már most úgy ítéled meg, hogy cserélni fogod akkor a mostanihoz szerintem ne keress másik erősítőt ! -
-
t-bali3
senior tag
Nézegettem avxen a Soundart csöves integrált erősítőket és megakadt a szemem az M1 típuson.
Itt most konkrétan csak úgy lehet belőni a jó hangerőt és a helyes balanszot, hogy mindkét monoblokkon megpróbálom ugyan oda tekerni a potit?Esetleg valaki hallott már ilyen kínai csövest?
Ezt és a Soundart v3 mk2t nézegettem, mert jó az ára, nyilván jelent valamit, hogy így sem fogytak el.Szerk. Kiegészitem, h Andorrának se legyen gumicsont. Az érdekel, hogy mennyire zeneiek ezek az erősítők és, hogyan szólnak egy hasonló árú konkurenshez képest, mondjuk egy alap sztereó Denonhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
Üdv! Szerintetek egy Bowers & Wilkins CM8-as hangfalpárhoz teljesítményben passzol a Rotel RA-12 erősítő? (RA-1570 gondolom ideálisabb lenne + van usb dac csatlakozás csak az már sok $ nekem ) Számítógéppel lenne összekötve. Esetleg ha e helyett tudtok jobb összeállítást szivesen veszek bármi tippet. (még vásárlás előtt állok) Sajnos zeneileg mindenevő vagyok (jazz, pop, classc/kemény rock, metál is). A szoba kb 20-23nm nagyságú. Árban ez lenne a top amit bele tudok tenni a dologba. Hallgatózni a munka + távolság miatt nincs lehetőségem, ezért kérdeznélek benneteket. Nem a hangerőre megyek, csak szóljon szépen és élvezhetően.
0-ról indulok jelenleg csak egy Sennheiser HD555 fülesem van.[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
-
andorra
őstag
válasz Mr Bond 007 #48869 üzenetére
szivesen veszek bármi tippet
Utazz és hallgasd meg, sok egyéb mellett ! -
Mr Bond 007
őstag
-
pip
aktív tag
Sziasztok,
olvastam itt nehany hozzaszolast meg tanacsot a szobaakusztika javitasaval kapcsolatban. Az en nappalim meg nincs teljesen kesz, de mar vannak falai, ablakai, ismertek a burkolatok es a hangszorok jovendobeli helye is meg van hatarozva. A szobaba most kellene almennyezetet tenni. A tervek szerint a jelenlegi sztereo rendszerem fog bekoltozni a nappaliba, remelem idom is lesz hallgatni. Kerdeznem a kedves a hozzaertoket, hogy erdemes-e hangelnyelo gipszkarton almennyezetben gondolkodni? Ugy nez ki, az asszony is belemenne, hogy a [linken lathato] gipszkartonlemezek kozul valamilyen szabalytalanul lyuggatottbol keszuljon a plafon.
Meg lehet elore josolni, hogy volna-e valami haszna az ilyen almennyezetnek? Ha igen, akkor mi szerint valaszthatom ki a megefelelo tipust? Az almennyezet folott fagerendas fodemszerkezet van, igy a bezart legres is szabalytalan lenne, a gerendak alatt csak 3-4 cm, a gerendak kozotti reszen meg szinte 20 cm. A gerendak a hangszorokat osszekoto egyenessel parhuzamosan vannak fektetve.
-
t-bali3
senior tag
válasz xtremetuning #48871 üzenetére
Fel is adom...legalábbis itt.
-
andorra
őstag
válasz Mr Bond 007 #48873 üzenetére
Például úgy, hogy a kéz alól eladókkal, akár vasárnap is találkozhatsz. Egy utazás alkalmával, megszervezhetsz több meghallgatást is. De ez messzire vezet, mert alapvetően hozzáállás kérdése, ki, mire ér rá. Nem hifi téma.
-
andorra
őstag
válasz Mr Bond 007 #48877 üzenetére
AVX, Hi-Fi Piac, Hifi City, Prohardver, stb.
-
mp54
senior tag
válasz Mr Bond 007 #48877 üzenetére
-
andorra
őstag
es a hangszorok jovendobeli helye is meg van hatarozva
Remélhetőleg, nem egzakt módon ?
A szobaakusztika nagyon bonyolult kérdéskör. Ez az álmennyezet nem hiszem, hogy lényeges lenne, legfeljebb áthallási csillapításnak jó, ha szakszerűen van elkészítve, alatta vastag, puha hangelnyelő anyaggal.
Sok múlik a szoba berendezésén, a padlón, szőnyegeken, függönyökön, polcokon, egymással szemben lévő felületek csillapításán, a szoba alakján, méretein, a hangdobozok kiválasztásán, elhelyezésén, a hallgatási pozíción, stb stb.. -
pip
aktív tag
válasz andorra #48880 üzenetére
Remélhetőleg, nem egzakt módon ?
hat nem epp centire, ed azert jelentosen be vannak hatarolva a lehetosegek.
Szoval szerinted nem kell nagy jelentoseget tulajdonitan a plafonnak? Probaltam utanaolvasni, mindenhol azt irjak, hogy egy nemkivanatos nagy visszavero felulet, es ezzel le is van tudva, mert altalaban adva van es igen keves lehetoseg marad a valtoztatasara. Nalam viszont meg csak most lesz mennyezet, ezert ha erdemes foglalkozni vele, akkor most van itt az ideje maskent elkesziteni. A Rigiton lemezeknel meg azt irja, hogy 50-70% elnyelest biztositanak, tipustol fuggoen, ezert gondoltam hogy ha ebbol keszulne a plafon, akkor megszunne nagy nemkivanatos visszavero feluletnek lenni.
-
Dorian
félisten
Hogyne számítana. Pont azért foglalkoznak vele keveset, mert sokaknál adottság. De nem kell feltétlen az egész mennyezetnek ilyen lapokból készülnie, elég, ha csak a hangfalak mennyezeti elsődleges visszaverési területén van megoldva.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bsh
addikt
sziasztok.
egy denon pma-860 erősítőm és kef iq9 hangfalaim vannak, nekem tetszik így a hangzás, viszont kényelmi szempontból gondolkozom egy távos erősítő cserén. erre kérnék javaslatokat.
amik szempontok lennének: táv, lehetőleg fekete legyen, 4 hangfalcsatlakozás (kapcsolhatóan), 4 ohmos hangfalakat is tudjon kezelni, pre out nem árt ha van.
például ma újonnan kapható erősítők közül a denon pma-720ae-t néztem, az elvileg tökéletes lenne, de nem tudom hogyan viszonyulnak ezek az újabb erősítők a régiekhez hangminőség terén. -
pip
aktív tag
válasz Dorian #48884 üzenetére
keszitek egy skiccet a szobarol, aszerint konyebb lesz beszelnunk rola. Azon latszani fog a hangfalak helye is es ugy majd gondolom meg lehet allapitani hol is van az elsodleges visszaveresi felulet. Bar ha mar ilyet teszek fel, akkor esztetikailag meggyozobb, haz az egesz mennyezet ebbol keszul.
-
Dorian
félisten
Ezt te tudod a legjobban meghatározni, a hangfalak, az ülőhely és a belmagasság figyelembevételével: mintha a mennyezet egy tükör lenne, és ahonnan az ülőhelyről a hangfalakat látod benne.
Ha nem nagy többletköltség, akkor persze jó, ha az egész menyó abból van.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
titán
Mindenképpen ajánlott használni. Én nem az elsődleges visszaverési pontokhoz ajánlom, oda inkább diffúzort tennék, hogy ne csökkenjen a hang energiája. A perforált paneleket a szoba mérete alapján tervezett mélyfrekvenciás csomópontokhoz helyezném. Ha küldesz méretet, segítek számolni. Vagy mindenhova, az természetesen a legjobb.
( #48891 ) xtremetuning
Olyan nincs, egy papagáj csak faviccet ismer. Ez nem vicc volt.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
Amióta a kiskínai DAC-ot használom, folyamatosan elmegy a PC-n a hang és reboot segít csak. (linux) Valami nincs rendben az eszközzel Alaplapi hang, USB-s hangkártya nem csinált ilyet.
-
Auratech
őstag
Délután elkezdtem, de az a válasz eltűnt a taskok között.
A mennyezet a legnagyobb egybefüggő visszaverő felület. A rigiton nagyon rendben van. A lényeges a nagy csillapított felület! Nekem a rendetlenebbül lyukacsos tetszik, fehér akusztikus belső borítással.
A hatása olyan, mint egy bazi vastag telibeszőnyegezésnek.
A légrés nagysága hangolási tenyező.
A felfüggesztés kivitelezésa lehetővé teszi akár plafonméretű mély-elnyelő rezonátor hatású felület kialakítását. Ezt a felfüggesztés rögzítési pontjainak szaporaságával és lehetőség szerint kis rugalmasság meghagyásával (gumialátét) lehet befolyásolni. Ideális a függő álmennyezet.
A legnagyobb reflexfelületet evvel megszelidíted. Emiatt az ideális állapothoz jóval kevesebb látható elem elegendő a bejárható lakótérbe, állo falakra. Szóval igen csak ajánlom.
A kivitelezést ne bízd kontárra, elég drága az anyag.Auratech Field Recording
-
blattida
nagyúr
Aki normális, jó hangú, nem túl nagy méretű állódobozt keres, kis pénzért, annak itt van például ez.
Gyorsan kell lecsapni rá, mert hamar el fog menni.
Valamint egy hozzá passzoló olcsó, de jó erősítő.
Annak, aki csak zenét akar hallgatni.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz MasterMark #48897 üzenetére
Igen. Nem tudom mi lehet a gond. Usb 2.0-n használom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest