- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz Bagira01 #42950 üzenetére
A plusz eszköz ahhoz kellene, hogy „normálisan” össze tudd illeszteni a szubot a szatelitekkel. Gyakorlatilag neked egy aktív hangváltó kéne. Ez megoldható egy DSP-s hangkártyával például, de ezek nem olcsó megoldások, és ha költeni szeretnél a rendszeredre, és jó 2.1-et szeretnél akkor nem ezt a felállást javasolnám. Attól függ mennyiből szeretnéd megúszni az egészet.
-
Bagira01
veterán
válasz AMDFan #42951 üzenetére
A jelenlegi "rendszer" 90k körül volt hangkártyával(persze eladni ennyiért már nem lehet) Ezt ajánlottad. Mint korábban írtam 120k lenne a max(inkább kevesebb). Arányaiba jobb rendszer kéne(+pénz legyen hallható különbség)
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
AMDFan
addikt
válasz Bagira01 #42952 üzenetére
Igen, csak az a baj, hogy a jelenlegi rendszered nem alkalmas arra, hogy 2.1-ben használd, mert az aktív szubod egy házimozi erősítőhöz alkalmas, ami megoldja a hangváltást.
A Prodipe viszont úgy van tervezve, hogy a szub és a szatelitek össze vannak illesztve. Persze az is csak nagyon belépő szintű 2.1, de szerintem zeneibb hangot ad mint a Swans + CAV mélyláda.
Nekem volt W310-es és W250-es CAV-om is, nem mondanám, hogy túl jó szubok sajnos[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz blattida #42930 üzenetére
Pontosabban persze adott gép szerint lehet, de van olyan jellemző iránya, ami a jelek szerint minden gépen megnyilvánul. A mások és a magam tapasztalatai is ezt mutatják. Én eddig vtöbb mint 20 lejátszóban próbáltam ki, a változás jellege mindig azonos irányú tónusváltozást mutatott, ahogy írtam az elején. Ez az eredmény persze nem meglepő szerintem.
-
laszak
tag
Sziasztok!
PS3-hoz érdemes valamilyen komolyabb (bruttó 50k értékben) hansugárzót venni? (2.0-as rendszer).
-
KisTücsök
addikt
A régi CD játszóknál ez gyakori hiba, hogy ugrál a másold lemezeken? Nem tökéletesen olvassa? Az eredetiekkel meg jó. Lehet csak állítani kéne valamit, és nem nagy a gond? Persze, bármi lehet, hülye kérdés.
Már nagyon olcsón odaadná az eladó az Arcamot, de így nem merek belevágni. Nem is tudok itt a közelben olyat, aki ért hozzá és esetleg megtudná csinálni.
-
andorra
őstag
válasz KisTücsök #42964 üzenetére
Alapvetően nagy különbség van az eredeti és a másolt CD-k olvashatósága között. Ezért, ha olvasó fejegység gyengélkedik, az a másolt lemezek esetében jelenkezik előszőr. Vagy, pl. olyan -akár gyári- lemezeknél, amelyek jobban el vannak vetemedve, azaz a széleken nagyot "ütnek".
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ilyesmik sincsenek?! JBL Studio-knak és hozzávaló Harman-oknak még az alsókistirpákpusztamajortanyadűlői MM-ben is kell lenniük, ez kategorikus imperativusz, sőt axióma!
(#42964) KisTücsök A nagyon régieknél gyakori hiba, mert eleve nem voltak felkészítve ilyesmire. A kevésbé régieknél, mint az az Arcam, pedig akkor jelentkezik, ha baj van a kiolvasóval, szervóval... - vagy ha nagyon hibás a másolt CD. Tehát, ha az Arcamnál ez jelentkezik, akkor ott kezdődő hiba van, javítandó, ami akár sok pénzbe is kerülhet.
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Értem. Köszönöm.
Ezt most akkor tényleg passzolom. Kár...
-
rappit4
őstag
Na, a HTA-30-nak már megy a jobb oldala, szépen adja vissza a jelet, a mért teljesítménye pedig 35W labortápról Valaki tudnak ajánlani banándugaljt meg 230V-os táp dugaljt, ami értelmes minőségű, én mindenhol ilyen műanyag vackokat láttam.
-
rappit4
őstag
válasz bajnokpityu #42974 üzenetére
60V kereken. Nyugalmi nem magas, a szkópon nagyon jó képet mutatott. (A 10uF-es fólia helyett egy 2.2uF-es van, de egészen 8hz-ig mutatja a szkóp szóval lehet az bennmarad.)
-
kasza blanka
aktív tag
válasz Auratech #42873 üzenetére
tt válaszolok egyben kammerernek is.
először is köszi a választ
kammerer: panasonic a hangdoboz, nem sony, de gondolom ez mind1 úgy értettem azt, hogy jobban szólna, hogy természtesebben a zeneszerkesztés miatt. vagy tényleg nem jelentene semmi pluszt a 2 műanyag szatelites aktív Logitech 2.1-essel szemben ez? ilyen amúgy
persze ebben az esetben 10-20ezer elmenne erősítőre, ami - ha tényleg nem jelent előrelépést a fent említett hangfalpár - akkor a sorrendiség miatt egyelőre felesleges lenne. érdemesebb akkor inkább normális audio interfész és fejhallgatóra költeni első nekifutásra?
Auratech: jó lehet ez az M-Track ahogy nézegettem, de sajna a 30ezres határ felett van kicsivel. ha még vmi alap fejhallgatót is szeretnénk, akkor nem megy a dolog.
amit nem értek: 24bit de csak 48khz? érdemesebb 24/96-os interfészt nézni inkább hsználtan?
másik: írtad, hogy akkor behringerből minimum a 802. az már elfogadható alternatíva? nem sokkal lenne drágább a 1002-es, és az M-Track árában már QX1002-es lenne effektprocesszorral. ez mennyit jelent kezdő perspektívából?? előbb-utóbb fel fog merülni az igény rá, vagy bőven elég egyelőre a sima USB-s 802/1002?persze bárki válaszolhat, aki kicsit is járatos a zeneszerkesztés/otthoni stúdiózásban.
az elmúlt 2 napban nézegettem ilyen interfészeket, és lennének elég sokat ígérő darabok(már amennyire egy laikus 2-3 napos utánolvasás alapján megállapíthatja azt ) de ezek bőven kívül vannak a megadott kereten.
viszont ebayen EU-s eladóktól látni elgondolkodtató ajánlatokat: 100 eur alatt el lehet kapni 1-2 focusrite scarlet 2i2-t vagy sappire-t, esetleg Edirol FA-66-t, Cakewalk UA-25 EX-t vagy AKAI EIE Pro-t.
érdemes lehet megpróbálni leütni egy ilyet, ha megáll 100eur alatt szállítással?fejhallgatóból amit kérdeztem, az AKG420 vagy a Sennheiser 201 már megfelelő az ismertetett célokra? a jelenlegi CANYON szarhoz képest mindenképpen jobbak, az egyértelmű, de kezdésnek megfelelőek ezek 'monitorozásra'? vagy ha nem, akkor ti mit vennétek ha mondjuk a keretből max 10e-t szánok rá?
az már kezd körvonalazódni, hogy első lépés mindenképpen az interfész+fejhallgató. a behringer 802/1002-t nyugodt szívvel meritek ajánlani, vagy a sok feature/csilivi csak parasztvakítás rajta, amit a PC/DAW úgyis kivált és inkább az M-Track?
második lépésben pedig szerintetek mindenképpen legyen egy erősítő, még ha átmenetileg csak a panasonic SB-CH74-es hangfalpárt is fogja hajtani, vagy ebben az esetben ez felesleges lépés lenne, és inkább azt a pénzt is az interfész+fejhallgató kombóra kéne költeni?
vagy a zeneszerkesztés/stúdiózáshoz már ezen a szinten is elengedhetetlen lenne, hogy ne csak fejhallgatón szólaljon meg a cucc?tehát leegyszerűsítve:
I) vagy interfész+fejes+erősítő (az elfekvő panasonic hangfalhoz) 2 lépésben 30+20ezres kerettel,II) vagy első lépés interfész 30ezres kerettel és 1-2 hónapig továbbra is a Logitech 2.1-en szólna, aztán fejhallgató 20 ezres kerettel, erősítő meg hangdoboz pedig a jövő zenéje lenne (mondjuk fél-1 év múlva jöhetne számításba egy megfelelő erősítő és hozzá hangfal beszerzése)
bocs, ha hosszőra sikerült, remélem érthető voltam
válaszokat előre is köszi.
-
titán
válasz kasza blanka #42976 üzenetére
A Behringerbe az analóg kevergetés live podcasthoz lett beleálmodva, a potméterek minősége is ennek (meg az árának) megfelelő.
Ha találtál ennyiért Focusrite Scarlett 2i2-t, akkor azt még odateheted az MTrack mellé.
30+20 ezres kerettel én inkább maradnék a csak füles megoldásnál, legyen az bármennyire korlátozó, de sem a Logi 2.1, sem a Panasonic + 20k erősítő nem jelent valódi megoldást.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
Elnézést a márkanévelírásért, de valóban nem ezen múlik, hogy az a hangdoboz nem jelentene valós előrelépést, tehát a korábbi mondandóm természetesen továbbra is él. Döntéshelyzetben vagy, hogy aktív vagy passzív hangdobozos módon haladsz-e a fejlesztés útján a nagyon kevés pénzből. Vagy fejhallgatósan, ami szerintem nem valós alternatíva abból a szempontból, hogy nem tudja megvalósítani a hangdoboz nyújtotta valóságérzetet. A fejhallgatózás persze szintén élvezetes lehet, de hangdobozt helyettesíteni nem tud, más műfaj.
[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
A 24bit48kHz hosszú távon is elegendő házi stúdiózáshoz. Semelyik gitár, és átlag mikrofon nem ad ki 18-20 kHz felett semmilyen jelet. A zene kimeneti formátumában kell a felvételt elkészíteni. Ez általában 44.1 illetve 48 kHz videó/dvd esetén. A konverzió csak ront a minőségen. A file is sokkal nagyobb lesz.
A 24kHz-s plafon bőségesen elég az eszközöket tekintve, mindenféle szempontból. Sokkal fontosabb az, ami a hallható tartományban történik...Az effektek dolgában nyilván kényelmes az instant, helyben rendelkezésre álló fx, de mivel számítógépes alapú stúdiózásról van/volt szó, pc-alapon nagyságrendekkel nagyobb rugalmasságot és minőséget kapsz, akár ingyenesen letölthető vst effektekkel is. Kompresszor meg talán az alapban is van.. A többszörözött lehetőségek nem fognak érvényesülni. Ha mulatós cucc része, nyilván több, használhatóbb a keverő alapú interfész+effekt.. Szerintem ne adj pénzt Behringer effektekért...
(Esetleg egy TUBE ULTRAFEX, az jó, az volt nekem..)Minőségben nincs nagyságrendi különbség. Az M-track egyszerűen menő, meleg hangú, friss fejlesztés sokkal jobb konverterekkel, szimmetrikus kimenetekkel, amit később köszönni fogsz..
A Behringer meg nem menő, akkor sem, ha technikailag teljesen rendben van.
Az előzetesen felvázolt igényeket a 802 is kielégíti felülről.Érdemes, nekem kicsit gyanús...A Focusrite jó. Fostex, Tascam, Edirol (Roland) is
A CakeWalk-t, Akait nem ajánlom. Az occsó kinai fos, ma csak a nevet bitorolja...ezen a szinten... Digit.zongorában jók...Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
válasz Auratech #42979 üzenetére
Pontosításképpen: a mintavétel órajele legyen azonos a várható kimenet mintavételi frekvenciájával.
A kétszeres az mondjuk nem akkora gond. A veszteség a 44.1-48 kHz, vagy 96-ról 44.1 kHz konverziójában jelentkezik, feleslegesen.
A 24 bit feloldás a legtöbb esetben több lehetőséget ad az utómunkára, emiatt ez alap, akkor is ha 16 bit CD audió a kimenet.Auratech Field Recording
-
titán
válasz Auratech #42980 üzenetére
Veszteség sem feltétlenül van, ez függ a használt szoftver újramintavételező algoritmusától. Ma már vannak olyan szoftverek, amik valóban transzparensen tudnak 96/192->44,1 konverziót. Nem tudom, mennyire ismerős: [link]
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Auratech
őstag
válasz schawo #42981 üzenetére
Ezt nem ismertem de köszönöm! Elég sokat mondó és hasznos!
Sokat ismerek, de ezek szerint mégsem eleget, a különféle SRC programokból algoritmusokból.
A sequoia12-ben egész rendes van. Én művi generált dirac jellel, jelekkel (megrajzolom) szoktam tesztelni, ha kell. Az dönt. Néha egy magányos hullám/tranziensátmenet kiválónak látszik.
Aztán ha egymás után több, sűrűsödő jel kerül a konverzióba, hamar kilóg a lóláb...Auratech Field Recording
-
krups8
tag
Sziasztok! Kis lakásba szeretnék genius ht 3600-nál komolyabb stereo hangcuccot, de csak olyan összegből, ami feltétlenül kell ahhoz (nincs sok pénzem), hogy halkan is kiadja a mélyet a rendszer és ne recsegjen ilyesmi... Erősítőből és hangfalból is olyan kellene, ami használtba "tuti ÉS olcsó" vétel egy alap usernek, aki csak néha belemerülne a zenébe, hogy nem dominál bele külzaj. Panel ugye a helyszín, 20m^ szoba. Kis gépről szólna egy Audigy kártyáról, hogy azért mégse a realtek legyen a gyenge pontja a szettnek. De most akkor segítsetek nekem genius ht 3600 sokaknak megvan, mint hangkeltő... Ahhoz viszonyítva egy ilyen Pioneer milyen különbséget hozna, illetve jobb-e egy ilyen nem bass reflexes régebbi (nemtudom ám) Orion? Melyik a nagyobb volumen hangzásban (nem elsősorban hangerőben, mert azt gndolom) és mit jelent az Orion hátán hogy 50/80W?
Megköszönöm előre!
*illetve: milyen árú erősítővel kalkuláljak kb.?
[ Szerkesztve ]
-
krups8
tag
válasz MasterMark #42985 üzenetére
Kösz! Ezeknek utána nézek.
*De ócsók' lesznek remélem!
* Mi az a DAC? :
[ Szerkesztve ]
-
-
krups8
tag
Várjá amit én hangkártyából kihozok és ráeszkábálok a hifire, az nem lesz köszönő viszonyban, mintha közbetennék egy DAC konvertert? Most ezen felül erősítőre ajánlhatnátok valamit, hogy mikkel nem nyúlok mellé túlnyomó többségben... Mint a Canton, csak olyat márkát mondjatok erősítőben légy szí! Ami occsó, de arányaiban értékelhető.
-
r4z
nagyúr
válasz krups8 #42989 üzenetére
Kiindulásnak jó az Audigy is, de egy kiskínai DAC (WM8740) már üti, saját tapasztalat (Audigy 2 ZS-em van). De az a jövő zenéje, egyelőre erősítő + hangfalak kellenek, abban viszont topik nagy öregei bőven kompetensebbek nálam.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
törölt tag
válasz krups8 #42989 üzenetére
Nézegesd az apróhirdetéseket: AVX, Hi-Fi Piac, Prohardver, Apród, Vatera...
Erősítőből nézegess: Denon, Marantz, Rotel, Cambridge Audio, Tangent, Proton, Luxman, NAD, Yamaha... stb.
Hangdobozból nézegess: Tannoy, Canton, Mission, Cambridge Audio, JPW, Celestion, Mordaunt Short, HECO, JBL, KEF, Wharfedale, Dali, Yamaha, B&W, System Audio... stb. márkák, vagy Videoton Prelúdium.
Ahogy belefér a keretedbe. Amiket találsz, gyűjtsd össze, linkeld be ide a hirdetéseket, és kérdezd a véleményünket. Ha olyasmiket találsz, amik összepárosítva már kissé túlnyúlnának a pénzkereteden, azokat is tálald ide, lehet hogy meggyőzünk, hogy éppen azt kell venned.
Egy kis pénz majd kábelre is kell.
Egyelőre a hangkártyád megteszi, aztán majd egyszer lehet hogy mögéteszel egy jobb DAC-t. -
krups8
tag
válasz schawo #42990 üzenetére
Igen köszönöm RazorGTR1 és kedves másik fórumtárs aki válaszra méltatott (cica? :X XD). Szóval a keret még nem tudom mi lesz rá, csak körbenézek, hogy miből lehet otthon zenét hallgatni. Olyan hangszereset. Tehát egyszer régen kisgyerekként (nehéz leírnom sajnos) édesapámnak volt 2 videoton 40-ese egy cleopatran és olyan szépen tudott megszólalni, hogy arra az élményre vágyom (Omega rémlik most így egyből), de hát ő se volt gazdag, a világ is fejlődött és azóta autóban hallottam lehet nem nagy pénzből, de odafigyelve megcsinált zenét és mondjuk azt a tiszta féle magassal, méllyel, középpek, elhelyezetten hallott élményt szeretném otthon (mert albi és új lesz, a jelenleginél jobb adottságokkal) visszakapni. Vagyis a fent említettek élményét visszakapni és azért ismétlem, mert ezen a hangsúly. Nha... adnom vennem kell még, hogy kiderülön mennyi lesz a keret, de asszem 30-nél semmiképp sem több.
Persze utazok az alkalmi vételekre és nem számít más. hehe ...
kammerer Kösz! sokat mondtál. Tényleg. Egy Belmondo Profit úgy kívánok a gerincemben. ahhrr
[ Szerkesztve ]
-
krups8
tag
Végolvastam kammerer bácsi, az előbb csak az elején is sokat mondtál azért regáltam, csak letelt a mod, hogy a többit is köszönjem...!! Így fogok tenni, esetleg benézek majd a helyi bizikbe miket mutatnak, hátha, de akkor felírom mit láttam és majd meóztok. Köszi szépen!
*Még szeretnék! Szóval ezeket a darabonként 50-100W hangfalakat ugye meghatja a fellelhető erősítők 99%-a?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz krups8 #42993 üzenetére
Ő most épp Malagavay-ban van, egy ideig nem lesz itthon.
Irányultságnak még annyit, hogy különösen figyelj az álló hangdobozok-ra, mert egy 20m2-es szobába már optimálisabb lenne, mint egy kis állványos.
(#42994) krups8 Meghajtja, de ilyen szempontból az érzékenység a fontos adat, meg az impedancia. A hangdobozokon levő teljesítményadat azt jelzi, hogy mennyire terhelhetőek, tehát hogy túl nagy teljesítményű erősítőt lehetőleg ne bömböltessünk rajtuk.
[ Szerkesztve ]
-
krups8
tag
válasz #71562240 #42995 üzenetére
Itt remélem látszik a hangfal címkéje. Az impedancia az Ohm, de melyik azérzékenység? Illetve, ha 4-8Ohm-ot is ír az mit jelent? Bírja és lehet hajtani mindkét beállítottságú (48Ohm) erősítővel, vagy egyikkel csak csínyján? És melyik a komolyabb hangfalak jellemzője, és visszatérve (bocs magamból indulok ki azért ismétlek.. ) mit jelent és hogyna jelzik az érzékenységet?
-
blattida
nagyúr
válasz krups8 #42996 üzenetére
Az nincs feltüntetve, de a vidik nem túl érzékenyek, azaz relatíve nagy teljesítmény szükséges a nagyobb hangerőhöz.
8 ohmos erősítőre csak óvatosan kötendő, mivel nem biztos, hogy az adott erősítő bírja a nagyobb, 4 ohmos terhelést.
Az érzékenységet dB-ben adják meg, az átlagos érték manapság 88-90dB, minél nagyobb az érték, annál érzékenyebb az adott doboz, annál nagyobb hangerőre képes ugyanakkora adott teljesítményen.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz krups8 #42996 üzenetére
Ezen a címkén nincs érzékenységi adat.
Minél kisebb a hangdoboz impedanciája, annál inkább szívja a teljesítményt az erősítőből, ezért az alacsony impedanciájú hangdobozok esetén esetleg csínján kell bánni a hangerővel, hogy az erősítő ne kapjon szívszélhűdést. De az erősítők egy részének van annyi tartaléka a tápegységében és erősítőalkatrészeiben, hogy kis impedanciájú hangdobozokkal is biztonságosan elbírnak nagy hangerőn is. Erősítője válogatja.
Az impedancia (és az érzékenység) nem utalnak a hangfal "komolyságára", ezek praktikus elektromos paraméterek.
Az érzékenységet hangdoboznál általában úgy jelzik, hogy megadják azt a hangerőt (hangnyomást) deciBel-ben, amekkorát 1W erősítőteljesítmény esetén létrehoz szabványos távolságban.Szerk.: Minél kisebb a hangdoboz impedanciája, annál esélyesebb az erősítő impotenciája...
[ Szerkesztve ]
-
krups8
tag
válasz blattida #42997 üzenetére
Tehát 4 Ohmos erősítőt keressek és akkor csavarhatom? Mit jelent, hogy a hangfalakon (néhányon 4 és 8 Ohm is szerepel)? Azoknak mindegy, mehet ami kifér (elméletileg mert panelba..., meg amúgy se akarom szétküldeni őket), de lapvetően akkor 4 ohmos erősítőt vegyek, mert azt minden bírja és esetleg ha 4 mellé 8-at is írnak rá akkor az se baj? A hangfalakból meg 8 Ohmosat ne párosítsak 4 Ohmos erősítővel, ha mellette nem jelzi a hangfla, hogy 4 Ohm? tudom, te is bocs!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- PlayStation 5
- Yettel topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Macska topik
- Projektor topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos autók - motorok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest