- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
macera2
aktív tag
válasz #71562240 #42893 üzenetére
Ha jól gondolom, akkor (n+1) mikrofonnal felveszik a műsort. Keverőpult, mikrofon jelek összegzése, eredmény egy feszültség időfüggvény. Ez megy az A/D konverterre, ami mintákat vesz a jelből, annak nagyságát a mi esetünkben egy 16 bites számmal írja le. Ezt a számot rögzítjük a CD-n. Hogy melyik bitet ki, mi hozta létre, az már teljesen lényegtelen.
Feltétel, hogy az előző időfüggvényben előforduló legmagasabb frekvenciánál minimum kétszer nagyobb frekivel kell mintákat venni, ahhoz hogy vissza lehessen állítani az eredeti jelet. Teljesen mindegy, hogy egy szinuszból periódusonként 3, vagy 300 mintát veszünk, az hiba mentesen visszaállítható.
A mi esetünkben, aluláteresztő szűrővel 20 kHz-en korlátozzuk a rögzítendő műsor sávját. Tehát a mintavételi freki 2 x 20 kHz-nél nagyobb kell hogy legyen. De, hogy kíméljük az aluláteresztő szűrőket, ezt a frekit 44,1 kHz-ben határozták meg.
Dekódolásnál a CD-ről visszaállított 16 bites számnál ha hibás egy bit, akkor az lehet a legkisebb 2 a 0.-on, de lehet a 2 a 15.-en legnagyobb helyértékű is.
Vagyis a hibás bitek az amplitúdóba zavarnak be. Akkor lehetnek igazán zavaróak, ha a műsor szintje alacsony. Pl. piánó, szóló hegedű stb. Talán ebből származik a magas hangokra vonatkozó az eddigiekben tárgyalt képzet.A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
törölt tag
válasz macera2 #42902 üzenetére
Egy része nem igaz annak amit írsz, de én már kifejtettem, amit akartam A jelek szerint nem kerülünk azonos hullámhosszra, akármilyen mintavétellel és amplitúdóval beszélünk, nem interferálunk.
Azért csak annyit, én szeretném a Dunába lőni magam attól, hogy milyen sokan gondolják komolyan, hogy mindegy, hogy 3 vagy 300 mintavétel jut egy hullámperiódusra. Én nem értem, hogy lehet ilyet mondani, még akkor se, ha szabályos szinuszhullámról is lenne szó. De még csak nem is arról van szó. Megnézted mit művel a mellékelt hangszerek amplitúdója egy hullámperióduson belül?
Az utolsó bekezdésben "mentegeted", hogy a hibás bitek az amplitúdóba zavarnak bele. Ez így csak féligazság, mert az időbeliségbe is, és egyebekbe is, de nem lenne bőven elég az is, ha "csak" az amplitúdóba zavarnának bele?! Azt hiszed, attól a "csak" a hangerő változna adott hangszeteknél?
Nagyon más malomban őrölünk, elbeszélünk egymás mellett. Bocs.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz #71562240 #42903 üzenetére
Én nem értem, hogy lehet ilyet mondani
Függvényértelmezési (matematikai) gondjaid vannak.
Egyszerűen: Minden frekvencia szinusz. Ha nem szinusz, akkor az nem az a frekvencia, hanem sok egyéb (magasabb) frekvencia is. A periodikus függvényt (mintavétel / 2) frekvenciáig lehet szinuszaira felbontani. Ha az eredeti függvénynek voltak nagyobb frekvenciás elemei is, akkor azok elvesznek. De ha az eredeti függvényt hangként lejátszottad volna, akkor az elveszett részek amúgy is csak a szükségtelenül (vagy sem, ezen lehet vitatkozni, a matematikai elméleten nem) magas frekvencián szólaltak volna meg.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Auratech
őstag
válasz schawo #42904 üzenetére
Matematikailag igaz amit mondasz. Eszerint viszont a bithelyesen kiolvasott 16- bit audio mindig ugyanaz.
Hogy magyarázza ez a cd audio minőségi különbségeit a kiolvasás (futómű) mechanikai minőségeiben?
Érdekelne a te megyarázatod a cd hangzásbéli minőségeinek összetevőivel kapcsolatban.Az én összefoglalt véleményem szerint az időzítési eltéresek a burkolók meredekségeinek változtatasával (a hibajavítás után) az analóg fokozatokban, főleg két csatorna összegzésében a fázismenetből, spektrumból kialakított hallási mintázatban okoznak különbséget, akkor is, amikor az adott mintavétel egyszeri aktusában a kimeneti bit pontosan azonos a rögzítettel. Vagy sebesseg, vagy hely, mint az elektronoknál.
A digitalizálás elemi részecske természetű, a hallás meg hullámtermészetű, miközben a megfigyelés tárgya azonos.Auratech Field Recording
-
titán
válasz Auratech #42905 üzenetére
A fáziszaj egy másik téma, az egy gyakorlati hiba az elméleti rendszerben. De kammerer kolléga nem ezt a problémakört feszegette. Neki (ahogy én értettem) azzal volt gondja, hogy a magas (de még 20kHz alatti) frekvenciákra túl kevés mintavétel jut.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Gabor970
addikt
válasz #71562240 #42901 üzenetére
Minden olyan eszköz, ami külső tárolóról -pendrive, hdd- (nem kell WiFi) képes FLAC lejátszására.
Legyen sztereo line out, az a cél, hogy azt lehessen használni. Esetleg van olyan jelenleg kapható okostelefon, aminek normális a belső DAC-ja, és használható? (az lehet drágább mint 30e, a fiamnak karácsonyra amúgy is telefont kell cserélnem) Ha nem sikerül életképes megoldást kitalálni, akkor marad a CD player vásárlás, és a lemezgyűjtés. Szerencsére mindkettő olcsó.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
titán
válasz Gabor970 #42907 üzenetére
A "normális" mértékéről véget nem érő vitát lehet folytatni. De egy (használt?) 30k DAC jobb lesz bármelyik telefonnál.
szerk: Külső tároló alá a számítógép nem fér be?
szerk2: Bizonyos (Androidos) telefonok képesek együttműködni USB DAC-okkal. Ezzel megoldódhatna a forráskészülék probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz schawo #42908 üzenetére
a kezdő kérdésemben szerepelt az Arcam Alpha 8R + Preludium, mint meglévő eszközök, ezért aztán ezek szintjéig érdekes a dolog.
A szgép ami abban a szobában van, ahol a zenét hallgatja a fiam. Meglehetősen űbererős masina tulképp, hogy azt zenelejátszáshoz használja a gyermek. Zaj és fogyasztás. +nincs koaxiális digit kimenet, csak optikai, ami ha jól tudom gyengébb.Ezek szerint ki kellene találnom melyek azok a "bizonyos" készülékek.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
vagyis amúgy nem tudtok olyan mediaplayert, amit érdemes ilyen célra használni? Abban biztam, esetleg a tesztelések alatt kiderült valamelyikről, hogy a hangminősége váratlanul jól sikerült. (teljesen normál playeretkre gonoltam, mint pl a Popcorn A210, WD TV Live, Dune HD-TV101, stb.)
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz Gabor970 #42909 üzenetére
Ha optikai kimenet van, valószínűleg lesz ott koax SPDIF is, csak nem vezették ki a hátlapon.... alaplapi leírásban nézd meg, nincs é tüske.... és akkor gondolkodni lehet a gép csendesítésén... pl a Foobar alig fogyaszt, le kell szabályozni a ventiket....
És akkor csak egy rendes DAC kell.... akár USB-s ....
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
törölt tag
válasz schawo #42904 üzenetére
Na most a te "válaszod" illik egy fikarcnyit az én mondatomhoz? Nem illik. Nem tanultam én meg ezt a CD-matematikát már nyolcvanegyben? De. Üdvözölsz a digitális zene világában? Én már több mint harminc éve ott vagyok.
És nem ilyen óvodai
fokon fogom
Taní-
tani.Ne tanítsd nekem az egyszeregyet, régen túl vagyunk ezen. Most, a konkrét esetben is teljesen másról folyik a szó, nem az egyjegyű szorzótábláról. Könyörgöm!
-
Gabor970
addikt
válasz gorbep #42911 üzenetére
lehet, de nem fog keveset fogyasztani. Egy tuningolt AMD Phenom II, ami eredetileg 2 magos volt, de fel lettek oldva a + magok, igy 4 magos és 3,6GHz-en üzemel. Minden alkalommal kissé macerás lenne a biosban ezt állitgatni, mert ha a feloldás és húzás be van kapcsolva, onnét az energiatakérokksági opciók nem élnek. A ventik nem hangosak (Gemin II, majd egykilós szörnyeteg a procin), ha nincs terhelés, de hogy 100W alán nem nagyon csúszik be még idle-ben sem a gép, az majdnem bizonyos. MSI Hawk 6870 a videokártya.
-
titán
válasz Gabor970 #42910 üzenetére
Az USB audió androidon egy összetett kérdés. Mindenképpen rootolni kell az eszközt. Tulajdonképpen ez a minimum követelmény, hogy menjen (meg dolgozni a beállításokon). A közeljövőben érkezik a 4.4 (KitKat), ami az ígéretek szerint natívan fogja kezelni a a külső audió eszközöket.
-
Gabor970
addikt
Köszönöm, a rootolás biztos nem opció, és a 100e Ft feletti telefonvásárlás sem.
Inkább akkor visszafirdulunk a CD lejátszó irányába. Két külső DAC-nak is használható eszköz van odahaza, de tudtommal egyik sem az a kategória, amivel kimondottan zenét kellene hallgatni.1: Creative Labs Extigy öreg külső hangkártya, gondolom ne révedjek el a számok bűvöletébe, miszerint az tuti jó, hiszen tud 24bit/96KHz-t is.
2: Roland Duo Capture, külső USB digitalizáló. [link]
-
gorbep
senior tag
válasz Gabor970 #42913 üzenetére
Akkor egyszerűbb beszerválni még egy gyenge gépet zenét lejátszani, gyakorlatilag bármi jó, ami még működik.... akár használtan 2 magos gépek 20 alatt vannak.....vagy valami olcsó win-es tablet is jó lehet....
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Toncsi
aktív tag
Ha már szóba jöttek a médialejátszók/hordozható eszközök a Fiio X3-at hallotta már valaki? [link]
Milyen szintet képvisel a hangja? A kiskínai körül van? -
törölt tag
válasz schawo #42915 üzenetére
Nem feltétlen a problémát értetted félre, mert végső soron Kammerernek (és bárki tapasztalt CD-hallgatónak) valóban baja, hogy a 20kHz-re túl kevés jel jut. De nem ez volt az alapkérdés, és nem a CD-marketing matematika vérlázítóan pimasz szintjén beszélgettünk erről sem, hanem a valós gyakorlat szintjén, onnan kiindulva, hogy a CD-rátétnek milyen hatásai vannak a CD kiolvasására, és ez a hatás hogyan jelentkezik a hangminőségben, és hogy mik ennek a változásnak a lehetséges okai. Mindez pedig sokkal több, mint a CD-marketing matematika, és akkor az aluláteresző téglafalszűrők hatásairól még nem is beszéltünk. A CD nem (sem) kizárólag a marketing matematika szerint működik, ezt több mint harminc éve tapaszzaljuk, van ott még sok egyéb tényező is, nem véletlenül vannak a futóművek, szervók, DAC-ok árai között is milliós különbségek, és nem véletlenül léteznek például CD-rátétek is. De igen, a végső probléma egyúttal az is, hogy a CD-szabvány önmagában zenellenes, többek között az alacsony mintavételezési frekvencia és az ebből (főleg a magassávban) adódó rengeteg hibaforrás, valamint végzetesen beszűkített frekvenciasáv miatt.
-
törölt tag
válasz #71562240 #42920 üzenetére
Schawo: És mégegyszer: megnézted a példának betett fuvola, oboa, hegedű hangjának úgynevezett "szinuszhullámát"? Megnézted, hogy miféle hullámperiódust kellene ott visszaszintetizálni két-három mintából, ahol ráadásul azok a felhangok eleve ki is szűrettetnek, amelyek jelentős szerepet játszanak abban, hogy az oboa hanghullámát ilyennek ábrázolja az oszcilloszkóp? Itt zenéről van szó!
De ez már csak hozzátétel az eredeti témához, miszerint hogyan hat az Alisca CD-rátétje bármely CD-játszó hangjára - már amelyeknek a szájnyílásán befér a rátét is a CD-vel együtt. -
dudika10
veterán
válasz #71562240 #42894 üzenetére
"(Mint tudjuk, a CD-szabvány kidolgozói szerint 2 egész x tized mintavétel bőven elég a hangszer szinuszhullámának visszaszintetizálására.)"
Húha és jajj.
Ezt senki nem állította.
Ellenben van egy állítás amire Te gondolsz, csak az nem a CD szabványt megalkotó személyek állítása, hanem matematikusok által bizonyított tény, mely a digitális jel analóggá alakításának a mai napig az egyik pillére. De ismétlem, Te nem azt az állítást fogalmaztad meg (legalábbis nem helyesen), és azt, amit Te megfogalmaztál, senki nem állította.Miért van megint olyan érzésem, hogy gőzöd nincs az egészről?
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
válasz AMDFan #42921 üzenetére
A véleményem szerint vagy a szabvány szerint? Én rajzoltam azt az öt hullámperiódust, vagy a mérnök oszcilloszkópja?
De egyébként igen, az ott 5 hullámperiódus, de mivel ott éppen oboáról van szó, a valóságban jut rá jóval több mintavétel, mint periódusonként kettő, miközben persze a CD-szabvány miatt már eleve ki vannak szűrve azok a felhangok, amelyek szintén résztvesznek abban, hogy az oboa "szinuszhullámát" ilyen alakúnak láttatja az oszcilloszkóp. (És soha ne feledjük: amit ott az oszcilloszkópon látunk, az csak a valóság egy dimenzióval szűkített vetülete...) -
blattida
nagyúr
válasz #71562240 #42923 üzenetére
...miszerint hogyan hat az Alisca CD-rátétje bármely CD-játszó hangjára...
Úgy, ahogy minden normális vibráció és rezgéscsökkentő megoldás, azaz általában pozitívan.
Azt, hogy ez mekkora mértékben valósul meg, csak a konkrét gépek esetében lehet megmondani.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
AMDFan
addikt
válasz #71562240 #42925 üzenetére
Ezt írtad közvetlenül a linkelt kép feletti hozzászólásodban:
"b, c, és d: fuvola,, oboa, hegedű hangjának "szinuszhulláma". Képzeljük el, hogy az oboa egy hullámperiódusára alig több mint két mintavétel jut."
Közvetlenül utána pedig ezt:
"Azért csak annyit, én szeretném a Dunába lőni magam attól, hogy milyen sokan gondolják komolyan, hogy mindegy, hogy 3 vagy 300 mintavétel jut egy hullámperiódusra. Én nem értem, hogy lehet ilyet mondani, még akkor se, ha szabályos szinuszhullámról is lenne szó. De még csak nem is arról van szó. Megnézted mit művel a mellékelt hangszerek amplitúdója egy hullámperióduson belül?"
Pár órája még azt mondod, hogy az oboa egy hullámperiódusára alig több mint két mintavétel jut, majd most azt mondod, hogy mivel egy oboáról van szó ezért jóval több mintavétel jut oda. Mit is mondhatnék erre...
szerk: ezt pedig még tetézed is a (#42923) kammerer hozzászólásodban... Komolyan nem értelek. Magadnak teljesen ellentmondó állításokba keveredsz.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz #71562240 #42927 üzenetére
Ha a jellege a kérdés, akkor elsősorban nagyobb pontosságról, jobb térábrázolásról, több részletről lehetne beszélni, plusz semlegesebb előadásról.
Ám ez pontosabban csak az adott gép esetében meghatározható.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
andorra
őstag
válasz blattida #42930 üzenetére
Amikor nálam időnként meghallgatás van hasonló módszert alkalmazok.
CD játszóm nincs, de rájöttem, hogy ugyanazt a hatást el tudom érni, ha magát a hallgatót rezgésmentesítem, egy erre a célra kialakított speciális foteben. A hátását, csak embertípusokra lebontva lehet meghatározni. Van aki sír és kéri, hogy engedjem el, mások inkább elalszanak. Az MMC következő terméke lesz, ha az Igazgatói Tanács is jóváhagyja.[ Szerkesztve ]
-
macera2
aktív tag
válasz #71562240 #42903 üzenetére
Hagy bővüljön az a látókör! Én se zárkózok el előle, remélem más se. Polihisztor Leonardó óta nincs. Mindég köszönettel vettem az új infókat, úgyhogy sértődés kizárva.
Szóval említed a mellékelt hangszerek amplitúdója egy hullámperióduson belül … Szerintem ami elkerüli a figyelmed, az az, hogy Furié szerint, bármely priódikus fügvény felbontható színuszhullámok összegére.Csak az egyszerüség kevéért pl.: egy 1 V-os 1 kHz-es négyszögjelet kapunk, ha egy 1 kHz-es 1 V-os szinuszhoz hozzáadunk 3, 5, 7, 9, … stb. kHz-es u.n. páratlan felharmonikusokat, egyre csökeknő amplitúdóval. Ebből áll a fenti négyszögjel. Ha ezt ajelet erősíteni, v. rögzíteni akarjuk akkor hiába 1 kHz-es a négyszögjel, az elvárásoktól függően, az erősítőnek pl. 21 kHz -es 9. felharmonikust is gyengítetlenül át kell vinnie. A min. kétszeres mintavételi freki feltétel is a 21 KHz-re kell hogy vonatkozzon.
A hangszereknél u. ez a helyzet. Van egy alapharmónikus, ez adja a hang magasságát, és vannak a hangszerre jellemző felharmónikusok. Hiába csak 1 kHz-es oboa hangja, az élethű torzítatlan erősítés, rögzítés, miatt, annak felharmónikusait is figyelembe kell venni. Az elvárásoktól függően, lehet hogy ezek 20 kHz fölé esnek.
Az oszcilloszkóp nem a hangszer hangjának összetevőit, az alap és felharmonikusait mutatja. Erre a spektrumanalizátor jó. Annak képernyőjén láthatóak az alap és felharmonikus jelek, leolvasható az amplitudójuk és a frekijük.
Azt meg hidd el, elméletben és gyakorlatban is bizonyított, hogyha egy színuszjelből, nagyobb mint kétszeres frekivel veszed a mintát, akkor az a mintákból, veszteség mentesen visszaállítható. Tehát az 1 kHz-es szinusz mintavételezheted 2.1 kHz-el, v. 210 kHz-el teljesen mindegy, lényeg, hogy 2 kHz-nél nagyobb legyen a mintavételi freki.
Egyébként ez a ” Najkvisz” féle mintavételi törvény.( Ha valaki tudja, hogy hogy kell helyesen írni a gentlemanus nevét, kérem javitson ki)
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
sting2
addikt
válasz #71562240 #42901 üzenetére
Lenne 100 000 forintom hifire, akkor könnyű lenne a zenei élvezetek tengerére eveznem.
lejátszó - erősítő párossal.
Hiszen kiválasztok pár készüléket, meg hallgatom, mérlegelek és vásárolok.
PL : Denon PMA 700 - CD 700
Lemezek vannak, dobozok lesznek, kábelek meg..., az meg tényleg nem nagy ügy, ha van letétre 100 - 150 ezred.
Ugyanezt a hangot, ugyanennyiből, " hogy lemez mentes legyek", meg lehet lépni (- laptop van)?Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
-
törölt tag
válasz macera2 #42933 üzenetére
Most te is felmondtad az egyszeregyet, de indifferens. Mindezeket tudjuk, senki se vitatta. Persze, hogy vissza lehet állítani 2,1 mintából egy szinuszhullámot! Vitatta valaki? Nem. Nem erről volt szó, hanem arról, hogy kényesebb-e a hibákra a kettő, mint a hatszáz. Kényesebb a kettő? Kényesebb. Erről volt szó. Senki nem vitatta se Fourier-t se Nyquist-et. Hogy jönnek ezek ide? Sehogy. Továbbra is elbeszélünk egymás mellett.
A másik része pedig, hogy nem laboratóriumi matematikáról van szó, hanem a CD-lejátszásról, annak konkrét, undorító szabványáról, a CD-lejátszás ostobán tökéletlen körülményeiről, hibáiról, zenéről, hangszerekről, hifiről van szó. Meg lehet nézni, még a hazug disznó által kiemelt idézetben is CD-technológiáról és hangszerekről van szó, nem véletlenül, minthogy ez távol áll a laboratóriumi matematika tökéletességétől.
Kérem, most már többen ne mondják fel a szorzótáblát! Ismerem![ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz macera2 #42933 üzenetére
Ez az elmélet , de a mintavételi törvény feltételezi az ideális aluláteresztő szűrő létét a visszaállításhoz, ami sajnos még elméletileg sem megvalósítható, mert prediktor (jósló) hálózatot eredményezne, ami nem belépő impulzus, vagy egységválaszú..... ezért ezen berendezések kimeneti analóg jele csak közelítheti a mintavételezett jel időfüggvényét, azzal sohasem egyezik meg, még ELMÉLETBEN SEM!!!!!!!
Szerk: Nem keveritek a Nyquist kritériumot (sávszél--jelzési sebesség a szimbólumközi áthallásmentes átvitelhez) a Shannon (Kotyernyikov....bocs nincsenek ciril karakterek )tétellel?
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz Lompos48 #42940 üzenetére
Hol hogy hívják: Shannon sampling theorem
Google barátunkat nézve mindenkinek igaza lehet....
-
-
gorbep
senior tag
válasz Lompos48 #42942 üzenetére
OK
De hogy a Kotyernyikov honnan jött nekem, azt nem tudom.... lehet hogy anno mindent egy orosz tudósnak is párhuzamosan fel kellet találnia.... hogy nehogy le legyen nézve az orosz tudomány
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
-
macera2
aktív tag
válasz gorbep #42939 üzenetére
Ezek az infók viszont nekem újjak. Az ideális aluláteresztő olyan, hogy az áteresztő sávban 0, záró sávban pedig végtelen a csillapítása? Eddig abban a hitben voltam, hogy a mintavevő freki körül keletkezik egy alsó, felső oldalsáv. Visszaállítás esetén, az aluláteresztőnek ezeket, meg a vivőt kell a hasznos jel mellől kivágni. Itt a praktikus gyakorlat meg az elméleti követelmények tényleg nem fedik 100%-ban egymást.
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest