-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #43747 üzenetére
Az egyik dugózott (pár) ár, a másik pedig méterár.
Pl. itthon: [link] [link]
Nekem egyszer egy ebből készült tápkábelem volt.+ha már tápkábel. Ezzel a Neotech-el van valakinek tapasztalata?
(bár nekem inkább eladni kellene már cuccokat, nem venni)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Értem, szóval csak azok szava számít akik magukat kikiáltják hifimesternek és elég hangosan mondják." Ezt nem tudom (de te se), hogy miféle előzményből vontad le, semmi jel nem utalt ilyen értelmezhetőségre, sőt éppen az ellenkezőjéről beszéltem. Szinte arról, hogy senkinek a szava nem számít, csak a sajátod, magadnak. A fenti mondatod szerinti viselkedésmódra inkább a te kiindulómondatod utalt, amelyre először reagáltam. Márminthogy nyilván aszerint a te szavad számítana, kinyilvánítandó, hogy ki ért az elektronikához és számítástechnikához és ki nem. Újfent azzal a javaslattal kell éljek, hogy ne csak olvasd a szöveget, hanem értsd is, és arra reagálj, ami le van írva, ne arra, amit bele akarsz képzelni.
(#43750) robi-k Procinema
[ Szerkesztve ]
-
-
7294
csendes tag
válasz AMDFan #43730 üzenetére
Kiragadnám az alábbi mondatot:
(Bitveszteségre van esély, de annak semmi, hogy pattanáson, torzuláson kívül hatással lehetne a dinamika vagy frekvenciaátvitel érzékelésére.)
Lehet hogy rosszul értelmezem a mondatot,de ha "csak"annyi a külömbség hogy pattog,torzul,nekem az is bőven
sok! .) -
RetepNyaraB
veterán
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #43757 üzenetére
Majd írd meg milyen! (én "fölösleges" túlköltekezésnek gondolnám)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #43757 üzenetére
Minekutána felhívtam a figyelmet, hogy földi halandóknak, botfülűeknek csak személyes meghallgatás után szabad megvenni, reklamáció esetén inkább majd én küldöm a jó öreg német barátaimat (dr. Zell), firtatni a "probléma" gyökerét. Biztonságos?! Biztonságos?! Biztonságos?! No persze fogak nélkül még lehet maratont futni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xtremetuning #43760 üzenetére
Te úgy ellenőrizheted, hogy versenysúlyodnál vagy-e, hogy ha beférsz az Utopia mélyhangszórójának nyílásán, akkor még igen. De a múltkori fénykép alapján már rég nem.
-
robi-k
őstag
Hogy egy kicsit eltereljem a topikot más irányba: új OPPO jövevény (OPPO fanoknak kötelező portéka lesz ): OPPO HA-1 Headphone Amplifier
(#43763) bajnokpityu
Pedig egyszer én is szívesen meglátogatnálak. Valamikor még ebben az évezredben[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xtremetuning #43762 üzenetére
És ezt eddig titkoltad? Nem sikerült az Utopia átkábelezése?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #71562240 #43759 üzenetére
Hol a szarban hallgatnám meg; jútyúbon?? Ez itt a puszta szellemi szempontból. Viszont két hétig visszaküldhetem. Pesten is tömör kábel van (persze egész más környezetben). Ha ez erősíti a közepet/magasat és vasal valamit az összképen, esetleg térleképzésen az nekem már jó és megérte. Majd sírdogálok és megveszitek tőlem a drága német terméket áfátlanul occsóé'
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #43767 üzenetére
Düsseldorban nincsenek hifi szaküzletek? Vagy a környéken? Kölnben biztos van, az kultúrváros.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #71562240 #43768 üzenetére
De en mint gyökeres düsszeldorfi rühellem a kölnieket es eszem agaban sincs odaig elmenni
Sokkal egyszerübb szidni majd a sekelyes izlesedet, csipas füllel kombinalva. De szerintem minden rendben lesz, a 128kbit/s mp3-rol hallgatott Akela meghalalja a hangfal kabelt!"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
AMDFan
addikt
válasz gorbep #43742 üzenetére
Nem tudom, hogy ki látna szívesen egy ilyen eretneket mint én, aki még abba is "hisz" hogy ha egy filet átmásolunk hálózaton egy másik számítógépre, akkor az a file bitpontosan ugyanaz lesz. A mérnökarccal szerintem jóval kevesebb gond van mint az ezotériaarcokkal. Amit pedig pláne nem értek, hogy mérnöktanárként hogyan hagyhatsz szó nélkül olyan dolgokat mint például kammerer fórumtársunk orbitális tévedései amiket ráadásul meg is oszt a nagyközönséggel. Erre egy nagyon jó példa pár nappal ezelőttről ez a hozzászólása, amit érdemes teljes egészében elolvasni, de kiragadnék belőle egy részletet ami a legszánalmasabb:
"Azért én is csak úgy vagyok vele, hogy ha megdobnának azzal a kábellel, bizony kipróbálnám, illetve ha UTP kábelt kéne vennem, abból is lehetőleg "minőségit" vennék. Mert természetesen a hibajavítás sem csodaszer (sőt, pótszer), és az adott felhasználási-sebességkövetelményi-átjátszási körülmények között bőven el tudnak veszni-torzulni a jelek helyreállíthatatlanul is, és igen, mindezt akár internetezés közbeni képminőségen is észrevenni, akár a színeken is.
Mégegyszer: a számítástechnika valós működése alapvetően valószínűségszámítás-statisztika, nem pedig 2+2=4.
Másokkal együtt én is azt mondom, előbb ki kéne próbálnod, mielőtt kategorikus kijelentéseket teszel. Én már például próbáltam, és természetesen nem lepődtem meg, hogy akár az UTP kábel cseréjétől is milyen sokat tud változni a monitoron a képminőség, akár egyszerű állóképen is, nemhogy mozgóképen - természetesen internetezés közben is, akár a színek is. Lehetsz naív, de nem szerencsés alulról lehülyézni azt, aki nem naív, hanem tapasztalt. Nem X-akta, hanem logikus, másrészt természetes tapasztalat, hogy a TCP/IP protokollon se tökéletes az adatátvitel. Hogy is lehetne az, a mai eszközeink versus követelmények között?"Vagy te mit mondanál annak a diákodnak, aki órán elkezdi neked ecsetelni, hogy igazából nem is lehet bithelyesen átvinni hálózaton tetszőleges mennyiségű adatot mezei gigabites UTP-n? Mert én azt, hogy ülj le fiam egyes.
-
Toobee
veterán
válasz AMDFan #43770 üzenetére
"Vagy te mit mondanál annak a diákodnak, aki órán elkezdi neked ecsetelni, hogy igazából nem is lehet bithelyesen átvinni hálózaton tetszőleges mennyiségű adatot mezei gigabites UTP-n? Mert én azt, hogy ülj le fiam egyes."
Ez egy pillanatig nem volt kérdés és nem vitatta senki. Gorbep a digit kábelek hangminőségre gyakorolt hatásairól beszélt, azt meg hallja, aki elfelejti egy pillanatra, hogy ő mekkora nagy császár mérnök és kiveszi a két ujját a füleiből
-
eclipse006
őstag
Az lehetséges, hogy a Windows 8.1-en jobb minőségben szól a zene, mint Win 7-en?
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
blattida
nagyúr
válasz eclipse006 #43772 üzenetére
Igen, de már a 8-as is jobb ebből a szempontból.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #43769 üzenetére
A' kell a'!
-
törölt tag
válasz Toobee #43771 üzenetére
Hadd támasszam alá csak a "hecc kedvéért", hogy valóban nem az volt a téma, nem csak Gorbep, hanem én se arról beszéltem, amit AMDFan jó szokása szerint interpretálni szándékozott belőle.
Ez az egyik tipikus csúsztatásuk ("nekik"): ha az ember arról próbál beszélni, hogy mi hogyan szokott megvalósulni a gyakorlatban, azazhogy mi a gyakorlati tapasztalat a készülékek valóságos működéséről, akkor úgy csinálnak, mintha az ember arról beszélne, hogy mit lehet, mit nem lehet. Mert ugyebár ott sem arról volt a szó, hogy lehet-e átvinni "tetszőleges mennyiségű" adatot "bithelyesen" az adott protokollú hálózaton, hanem arról, hogy mi a szokása annak a konkrét mindennapi hálózatnak és mindennapi adatnak a mindennapi gyakorlatban a mai technológiai követelmények és technológiai körülmények együttállásában - lásd például a hibák egy lehetséges okaként a folyamatosan túlforszírozott működésmódot a technológiai körülményekhez képest. Arról volt szó, hogy a digitális készülékek működésének sem csak két szélsősége szokott lenni, azaz a tökéletes működés vagy a meghibásodás, hanem aközött még számtalan árnyalat szokott lenni a mindennapi valóságban általában. És ezt a figyelmes ember tapasztal(hat)ja, ha egy kicsit felnéz a képleteket tartalmazó papírjai mögül - aztán kínjában keresgélheti a tapasztalataira vonatkozó lehetséges magyarázatokat. Miközben "ők" mondogatják, hogy olyan tapasztalat nem lehet, aki hallja, látja, az hülye. Persze nehezebb lehülyézni az embernek a tanárát szemtől szembe, mint például az e célra mindig rendelkezésre álló Kammerert.
[ Szerkesztve ]
-
-
gellei
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbiakból melyiket vennétek?
- YAMAHA CDX-560
- DENON DCD-615 CD
- ONKYO DX-7110
- SONY CDP-XE510 CD
Dance, rockÜdv
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
RetepNyaraB
veterán
válasz gellei #43779 üzenetére
A zenék lekicsinylése nélkül úgy gondolom a legolcsóbbat. Vagy a szóló hangszer, vagy a nagyzenekar, esetleg kifejezetten akusztikus zene (jazz is), ami érzékeny egy szint alatt/felett a forrásra. Nem flémnek szánom, mielőtt rám ugrik a lakosság...
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
gellei
aktív tag
válasz RetepNyaraB #43780 üzenetére
Digit kimenet számít?
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
RetepNyaraB
veterán
válasz gellei #43781 üzenetére
Ez attól függ digitális, vagy analóg módon akarod kiküldeni a jelét. Ha analóg erősítőd van, akkor nem számít. Egyébként az Onkyo tűnik legjobbnak a társaságból, bár én szeretem a Yamahák kicsit hideg hangját.
-
blattida
nagyúr
Szerintem a yamaha vagy denon, ha ezekből lehet választani.
A digit kijárat számít, amennyiben van külső dac.
RetepNyaraB
Szerintem a yamahák hangja minden, csak nem hideg, inkább pont az ellenkezője az igaz, főleg, ha általánosságban értjük.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
gorbep
senior tag
válasz AMDFan #43770 üzenetére
Ezeknél a digitális átviteleknél háromt probléma van:
1. az átvitelek egy része nem rendelkezik hiba jelzéssel illetve hiba javítással, és hibás minták kerülhetnek be a rendszerbe még a digitális oldalon!
2. A tökéletesen átvitt digitális minták is a változó csomagkésleltetések, illetve az architektúra egyéb feladatai feladatai miatt időben bizonytalanok, amelyek a konverzió után szintén zajként jelentkeznek ( és ezen teljesen a bufferelés sem segít 100%ban az állandó erőforrás megosztás miatt)
3.Az átvivő digitális rendszer által keltett zavarok (p.l indukált 0 középértékű zavar) amik egy nagysebességű csomagkapcsolt hálózat esetén elég jelentősek is lehetnek, befolyásolják a DA konverzió utáni jelet, ilyen esetben egy szintén zajként mérhetőek az analóg kimeneten, és nagyságát az ethernet kábel anyaga és kialakítása (jellemzően az árnyékolás minősége és a csatlakozó kialakítása) befolyásol. Egy 24 vagy 32 bites felbontásnál ez bőven a kvantálási zaj felett lehet.
Mielőtt 1-est adnék, azért fontos kérdés, hogy milyen protokoll...... sok esetben a sebesség oltárán feláldozzuk a hibabiztonságot, vagy a csomag újraküldést.... különösen, ha az adatsérülés nem kritikus... és a hang és videoátvitel gyakran ez a kategória.
Ha visszakeresel párszor már kifejtettem, hogy a csomagkapcsolt javítással felvértezett szinkron adatátvitel lenne az ideális, de még a HDMI-n is hiába van 1.4-nél Ethernet csatorna, nem használja senki. Még a stúdiókban is dúl az SPDIF (igaz ott legalább van WordClock)
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
törölt tag
Ha csak ezen négy közül lehetne választani, én nagyjából éppen ebbe a sorrendbe helyeztem volna őket, ahogy leírtad.
A Yamaha a legsokoldalúbb hangú, kicsit tompa.
A Denon a leglátványosabb hangú, kicsit túl zsezsegős.
Az Onkyo a legnyugodtabb hangú, kicsit túl jellegtelen.
A Sony a legtisztább hangú, kicsit túl műanyagos-digitális.A digit kimenet később bármikor jól jöhet, még ha most esetleg nincs is hozzá külső DAC-d.
[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz blattida #43783 üzenetére
Az elmúlt néhány évben, igen sok cd játszó megfordult nálam. Ha nem is mindegyiknek voltam a tulajdonosa, de legalább néhány napot tesztelhettem. Yamahából volt talán a legtöbb, most is egy 890-est nyüstölök.
Én sem mondanám hidegnek a hangjukat. Valamivel "keményebb/markánsabb" mint pl. egy 63-as Marantz, de a Pioneer és a Technics (kivétel a "D" jelzésű), izgágább és hűvösebb a Yamitól.
Főleg jazzt hallgatok, de nekem bevált hozzá a Yamaha hangvilága. Talán, azokat a tipusokat, amin nincs digi coax kijárat, én hanyagolnám egy analóg erősítőhöz, mert úgyis ha rákap a jó hangvilágra, előbb - utóbb egy DAC-t kerít hozzá majd....Maci is majdnem ugyanígy vélekedik! Szerintem, nem tompa a Yami hangja. Öregszel inkább....
[ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
RetepNyaraB
veterán
válasz nebulo5 #43786 üzenetére
Akkor megint rosszul fogalmaztam, lehet, hogy a kemény a megfelelő szó. De nekem arról a hideg minőség is beugrik
Manapság számít még a középre tolt mechanika? Régebben ott kezdődött a minőség általános vélekedés szerint."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
gellei
aktív tag
válasz #71562240 #43785 üzenetére
Nálam a Denon lett volna a befutó, arra gondoltam volna elsősorban.
Köszönöm a sok véleményt, akkor szerintem Denon lesz.„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
blattida
nagyúr
válasz RetepNyaraB #43787 üzenetére
Attól nem lesz valami kemény, ha nem olyan puha, mint a kocsonya...
Rezgésmentesség szempontjából ugyanúgy számít, nyers fizika.
-
törölt tag
válasz nebulo5 #43786 üzenetére
Lehet, hogy túlzásokba vertem magam, és a kicsit tompa helyett azt kellett volna írnom, hogy icinke-picinkét-pindurit-hangyányit tompácska-szerűséges utalásokra jellemző tónusos gyanú fordul elő a hangjában. Vagy még így is túlzás lenne? Túl öreg vagyok már ehhez?!
[ Szerkesztve ]
-
-
blattida
nagyúr
válasz RetepNyaraB #43791 üzenetére
A sony mindig is mérnöki produktumokat alkotott, tisztességes tervezés és kivitelezés jellemzi őket, de általában semmi több.
Köszönöm, de nem vagyok swami.
nebulo5
Igen, van tescoma, van fiskars és van hattori hanzo is a ligában.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #43787 üzenetére
Én úgy mondanám, hogy az alábbi tendencia érvényesül (kivétel a kivétel): minél feljebb megyünk a minőségben, a Yamahák hangja annál "letisztultabb", analitikusabb jellegű, és minél lejjebb megyünk, az analitikusság mellé annál inkább megjelenik bennük egy kis felmelegedés-mélytónusosodás. Szerintem ennek a megfogalmazásnak mindketten igazat adnátok - ami persze természetszerű, hisz én mondtam.
(#43793) blattida Érdekes, hogy fej-/fülhallgatók tekintetében rendszeresen hajlamosak áthágni a tipikus Sony karaktert, és azzal ellenkező, feldúsított, "felmélyített" karakterűeket létrehozni.
(#43792) nebulo5 Köszönöm, így nyugodtan alhatok - legalább ma éjjel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért figyeltétek, végre egy karakán tanácskérő! Volt három Yamaha első hely (abból egyik holtversenyes), volt egy Onkyo első hely, és volt egy szottyadt, holtversenyes Denon első hely, mindebből Gellei kolléga levonta a következtetést, hogy mivel nála a Denon lett volna a befutó, ezért az lesz. Ezt nevezem, kard ki kard! Mi meg elkulloghatunk a tanácsainkkal az alvégre...
(#43787) RetepNyaraB Általánosságban manapság is a középmechanikánál kezdődik a minőség - s a szabályt erősítik a kivételek.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz #71562240 #43794 üzenetére
Mivel a sony hangsugárzó eszközeinek tervezésében és gyártásában jelentősen benne vannak az angolok, ezért nem meglepő az elmozdulás és pontosan ezért én nem is veszem egy kalap alá ezen cuccaikat a többi termékükkel.
Nincs semmi gond a denonnal, amúgy is az ő ízlése és véleménye számít.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- PlayStation 5
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest