- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz bajnokpityu #34947 üzenetére
Mi mi mi mim mi mi mi, mi mi mi mi mi mi mi, mi re-zeg a-mit csill-lapí-tani kell?
-
törölt tag
válasz xtremetuning #34950 üzenetére
Ès most be is ugrott, hogy a Mezzo Utopia volt, tehát ilyen szempontból pontosítanom kell, bocs-bocs és bocs. De feltételezem, hogy a Grande-val is hasonlóak lettek voltak a hangi arányok, mert azért a Grande "hangmérete" sokkal kevésbé különbözik a Mezzo-tól, mint a J1 mindkettőtől. De azért az elírásom fényében most akkor ápolgathatod még az illúzióidat a kicsikéddel szemben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #34954 üzenetére
Ez így elegáns - mondaná andorra.
-
xtremetuning
addikt
válasz #71562240 #34953 üzenetére
Helyes, megnyugodtam. Szvsz jobb is ha nem bonyolódunk bele, a Mezzo egy polcsugárzó a Grandéhez képest. Már a Nova is grandiózus hozzá viszonyítva, illúzióim pedig nincsenek, a nagy lemosná a Jadist
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
-
DDL
őstag
Valaki keresett itt kis polcsugárzót. Íme egy bitang jó vétel: Monitor Audio Studio Gold
Üdv: DDL
[ Szerkesztve ]
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
ozzy711
őstag
válasz xtremetuning #34957 üzenetére
Hogy mást ne mondjak a 38 cm-es mélysugárzóval és a közel 200 kg-os tömegével ugye... Ehhez képest a Mezzo egy törpe valóban!
Szerk: a tömeg adat még az elődé volt... A legújabb modell 260 kg. Ezt képes valami lemosni?
[ Szerkesztve ]
-
DDL
őstag
válasz vodkaboy22 #34961 üzenetére
Ott a link
89dB, 8 Ohm jelenleg 50k HUF
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
xtremetuning
addikt
válasz ozzy711 #34960 üzenetére
Nálam az örökös Top 3-ban benne van
Mosni semmi sem fogja, max. másképp szólhat....jobb ezen a szinten már nem lesz....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
contaxg
veterán
válasz vodkaboy22 #34966 üzenetére
KEF Cresta 1 dobozokkat hallgatok egy Aura VA40 erősítővel és jazz, klasszikus, egyéb akusztikus kellemes vele.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #34967 üzenetére
Köszi szép jónak tűnik, de sajnos az erősítőm mellé 4 ohmos hangdobozka kellene, hogy 20W kakaót kitudjak venni az erölkődőből, mivel áram van de fesz kevesebb
8ohmba 10W csakVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
baluka26
nagyúr
válasz vodkaboy22 #34970 üzenetére
Csak hogy a sajátom szajkózzam: Canton GLE50?
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #34970 üzenetére
Ez abszurd, értelmetlen.
(#34972) vodkaboy22: Ez is abszurd, értelmetlen.
Azt gondolná az ember, hogy szépen és nagyot szóló hangdobozra van szükséged, nem pedig kétutas négy ohmosra. Ennek semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz baluka26 #34971 üzenetére
Ugyan 4 ohmos, de 3 utas, nem kettő, ezért kilőve.
kammerer
Az.vodkaboy22
Ezeknek a cantonoknak minden a váltója, csak nem bonyolult.
Az is egy út lenne ám, hogy érzékenyebb lenne a doboz, pédául 92dB, és akkor nem kellene a 4 ohm.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
vodkaboy22
addikt
válasz #71562240 #34973 üzenetére
Khm mi értelmetlen?
A osztály nyugalmi áram 2.25A tápfesz +-15V A táp csatornánként 3.5A-at tud leadni.(2 csatorna max 8A).
Számold ki max kivezérlés mellett mennyi 4 ohmba a kivehető teljesítmény és 8 ohmba.
(Segítség kimenő impedancia jóval 1 ohm alatt.)[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #34975 üzenetére
Azt gondolná az ember, hogy hangok lesugárzására való a hangdoboz, nem pedig statisztikai adatok produkálására. Vagy neked nem zenehallgatás végett kell a hangdoboz? Ülni fog a sarokban és számolod a statisztikai adatait?
-
blattida
nagyúr
válasz vodkaboy22 #34976 üzenetére
Az csak annyit ír, hogy impedancia 4 ohm.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
vodkaboy22
addikt
válasz #71562240 #34977 üzenetére
Vannak bizonyos paraméterek amik alapján eltudom dönteni, hogy érdemes-e foglalkoznom valamivel vagy nem.
Pl 3 utas.
Tudom milyen nehéz megvalósítani értelmes nem sz.r 3 utas hangváltót és, hogy ez milyen drága és, hogy ezt nem tesznek occo hangfalba... Mivel én hangfalpárt 60 alatt akarok tudom, hogy ezzel így ne kelljen vele foglalkoznom..
Tudom mire képes az erősítőm és ezért tudom 4 ohm kell.
És igen hallgatni akaromVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz blattida #34974 üzenetére
Tudom de 92-3 dB hangdobozokat meg szerintem nehezebb találni nem?
Hát ha nem "bonyolult" a hangváltó a 3 utas rendszerhez akkor gondolom mennyi tervezés lehet mögötte ... Magyarul a minősége is olyan lehet ....[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #34980 üzenetére
Elmondtad újra, részletesebben, amit eddig is, és amire továbbra is csak azt tudom mondani, hogy abszurd és értelmetlen.
Hangdobozt, hangot akarsz venni, vagy életidegen, indifferens elveket?[ Szerkesztve ]
-
$p@rr0w
őstag
Van egy kis "mini hifim" ami a pc-hez van kötve, és ma elkezdett meglehetősen hangosan "búgni", ez a búgás a fejhallgató kimeneten is hallható, közben a pcről jövő hangot ugyan úgy lejátssza, ha kinyitom a cd lejátszó ajtaját amíg felnyílik a búgás felerősödik. ha lemuteolom akkor is búg.
Ja és még egy anomália: kikapcsoláskor erős sistergést hallat, és csak áramtalanítás után lehet visszakapcsolni. Ha feltekerem a hangerőt lekapcsolja magát. Mit lehetne ezzel kezdeni?Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
blattida
nagyúr
válasz vodkaboy22 #34979 üzenetére
Ez inkább 4, de ne hidd el, ha nem akarod. Amúgy érzékenysége:86-87dB, tehát biztos, hogy Te nem fogod ezt választani.
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #34986 üzenetére
Akkor ne zárj ki okos tanácsokat indifferens elvek alapján. A 8ohmos szólhat ugyanakkorát az erősítőddel, mint a 4ohmos. Nem ezen múlik. A háromutas szólhat ugyanolyan jól, mint a kétutas, nem ezen múlik. A konkrét típust kell nézni, márpedig mindkét javaslat nagyon előnyös, fügetlenül attól, hogy hány utasak, hány Ohm van rájuk írva, és az erősítődön milyen "statisztikai" adatok szerepelnek. Az ajánlott KEF is és Canton is olcsón jó hangot ad, és bőven meg fogja tudni hajtani őket az erősítőd bármelyiket. Nem kell őket megvenned, de ne értelmetlen adatok alapján zárd ki őket. Ráadásul a Canton nem is tartozik az "olcsón nem lehet jó háromutast csinálni" kategóriába, merthogy anno elég drága volt (egyébként pedig lehet olcsón is jó háromutast).
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz vodkaboy22 #34981 üzenetére
Az igaz, hogy többet kell keresni, de azért vannak.
Annyiban nem bonyolult a váltója, hogy ha jól tudom, harmadrendű, kompenzáló tagok nélkül, de bipoláris kondikból, viszonylag vastag huzalú légmagos tekercsekből és egy vasmagos tekercsből épül föl és ha jól emlékszem, van egy szintillesztő huzalellenállás is a magas szekcióban.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
baluka26
nagyúr
válasz vodkaboy22 #34984 üzenetére
Bazdmeg csak tippelgetsz. Próbáld ki őket ahelyett, hogy ok és tapasztalat nélkül fikkantasz...
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
vodkaboy22
addikt
válasz #71562240 #34989 üzenetére
Ha veszel 4ohmos falat 90dB-vel és egy 8 ohmos 91dB-st Akkor ugyanakkora kimeneti fesz hatására 4ohmon lesz nagyobb hangerő... 1szerű matek.
No de mindegy.Ha tudod, hogy jeepre van szűkséged nem keresgélsz sportkocsik között Szimplán paraméter alapján eldöntheted, hogy nem kell bármilyen sportkocsi is az amit ajánlanak Ennyi
-
vodkaboy22
addikt
válasz baluka26 #34991 üzenetére
Khm miért kell káromkodni?
És miből gondolod, hogy te a kevesebb mint 20 éveddel saját kereset nélkül olyan sok tapasztalatod van?
Sorry a személyeskedés miatt.
Vagy miből gondolod nekem nincs tapasztalatom egyáltalán?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vodkaboy22 #34993 üzenetére
De nem matek, és közel sem egyszerű matek. Nincs olyan, hogy 4 ohmos hangdoboz, nincs olyan hogy 8 ohmos hangdoboz, nincs olyan, hogy 90 dB érzékenységű vagy 91 dB érzékenységű hangdoboz. Az impedancia éktelen amplitúdókkal változik a frekvencia függvényében - és persze a gyakorlati működési körülmények függvényében. Az érzékenységként megadott adatok valamivel közelebb szoktak állni a gyakorlati felhasználás eredményeihez, de csak valamivel közelebb, az is csak egy halvány támpont, hogy milyen érzékenységi adat van írva a hangdobozra. Azonos érzékenységűként (és impedanciájúként) szereplő hangdobozok között olyan hangerő- és erősítőterhelési különbségek lehetnek-vannak, mint ide Lacháza.
Mégegyszer mondom, mindkét ajánlott típus bőven jó lenne az erősítődhöz, és persze még számtalan olyan típus jó lenne, amelyeket szintén nem a névleges adatai alapján kell kizárni vagy nem kizárni, hanem a gyakorlati működésük alapján - akárhány utasak.
[ Szerkesztve ]
-
79Brooklyn
csendes tag
Üdv mindenkinek. Új vagyok itt és azért léptem be ide hogy hátha tud nekem valaki segíteni. Van egy régebbi Philips hifim ami 2 részből áll, felül rádió alul cd és magnó. a gondom az hogy nincs rajta AUX. Szépen és jól is szól ezért szeretném ha nem csak a rádiót hallgatni. Kérdésem az lenne hogy a 2 részt összekötő szalagkábelt meg tudom e úgy blankolni hogy a gép úgy érzékelje hogy cd megy közben pedig egy külső lejátszó(mp3, telefon ) adja a jelet. Lehet hogy hülyeséget kérdeztem, de legalább akkor egy jót röhögtök rajtam, de ha valaki tud erre megoldást azt megköszönöm.
-
blattida
nagyúr
válasz vodkaboy22 #34966 üzenetére
Esetleg Proson, ez 6 ohmos, 91 dB érzékenységgel?
79Brooklyn
Megoldható, de némi technikai/forrasztási ismeret nem ártana hozzá.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én egy Dali Concept1-et ajánlanék, de az is 8 ohmos, kb. 40e pénzért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest