Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    nagyúr

    válasz Joe123 #129635 üzenetére

    Így-így, sztem is az integrált olcsó. Lásd spórolás itt-ott, ami fôleg nagyobb teljesítmény kivételekor megbosszulja magát.

    Látva ezeket a Klipsch-eket és érzékenységüket, nem is mernék tisztes mozihoz mást választani: 3dB érzékenység-csökkenés = 2x akkora teljesítmény igény, ugyanakkora hangnyomáshoz (minden más szintén azonos, fôleg impedancia és hallgatói távolság). -6dB érzékenység = 4x akkora teljesítmény igény. Kimenô teljesítmény, ergo táp oldalon nem 2x vagy 4x -et nôsz igényben, hanem majdnem dupláját: nagyobb teljesítményû tranyók AB osztálynál többet is fûtenek. Azt is a tápból veszi ki.

    Pikkpakk megszaladnak a számok, ha átlagos vagy kifejezetten érzéketlen rendszerbe teszünk ilyen vasakat, tolod neki kicsit egy élvezetes, még bôven THX spec (105dB mains/115 sub) szint alatt és jön fel a torzítás, elfogy a szufla. A Klipsch szettel ennek töredékébôl megoldja ugyanezt a hangnyomást, csak ez eléggé belimitál sokmindent: ha tetszik a Klipsch, bingo. Ha valami miatt nem és korrigálva sem, nos, nem szór a mainstream hifi- és mozis dobozok zöme ilyen érzékenység irányába, inkább.. fene se tudja.. 90-91 (nem láttam még statisztikát, csak hasra). Ami tök jó amúgy, csak nagy mozihoz hajtani kell.

    [ Szerkesztve ]

    Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !

Új hozzászólás Aktív témák