Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • denesdr

    addikt

    Szóval, jelenleg úgy néz ki a felállás, hogy egy viszonylag kis kapacitású kondi van a magas elé kötve DC védelem gyanánt. Ilyen funkcióra általában relatív nagy kapacitású kondit szoktak használni, hogy az ne szóljon bele a váltásba, tehát hogy jóval a váltási pont alatt kezdje el kifejteni az átvitelt (és ezáltal az akusztikai fázist) változtató hatását.
    De mivel nálam kicsi a kondi, ezért a DSP-vel kompenzálva van a magassugárzó átvitele olyanra, mintha akusztikailag ott sem lenne a kondi, de ettől még természetsen ott van és elektromosan véd a DC ellen. Magyarán a kondi frekiátvitel módosítása okozta akusztikus fázisforgást (minket ez a fázis érdekel a hang szempontjából, az elektromos fázisszög más tészta), a DSP-vel való frekiátvitelkiegyenlítés teljesen kiegyenlíti.

    Ezt csak azért írtam le, hogy így lehet kipróbálni a van kondi/nincs kondi állapotokat kis kondival is anélkül, hogy a freki- vagy az akusztikai fázisválasz bármit is változna közben.

    De itt ugye most két, azonos kapacitásértékű kondit hasonlítottunk össze, ahogy Disznész is írta.

    Csináltam már próbafelvételt, de azért nem szól olyan jól visszahallgatva. Fél méterre raktam az egyik hangfal elé a mikrofont, a jelszint elég magas és a jelet monóra állítottam, a másik hangfal nem is szól. Jó ez így?

Új hozzászólás Aktív témák