Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #10726912 #109482 üzenetére

    Én nagyon bírlak, nem mondom egyértelműen (vagy tagadom) az Általad leírtakat !

    DE - és ezt mindenki figyelmébe ajánlom: a mai beszélgetést így vagy úgy, de a stúdiózás lobbantotta be, a két link. Felteszem a nagy kérdést: ha nemhogy a stúdió fizikai kialakítása (kábelek!!), lásd Ákos patch panelje baloldalt, onnan elmegy jobbra az elektronlyuk, majd jobbról vissza balra, ki tudja milyen kábelen és szomszédos kábeleken a háta mögött, szóval ... értitek.... és ez csak az eszköz, de amikor a teljes hangmérnöki és pro-audio szakma szemében ezek vuduk (ő dolguk, várj még !).. ennek mi a számunkra , mindenki számára látható triviális eredménye ?

    Az, hogy ott nincsenek ilyen hangzásjavító (?) módszerek alkalmazva.

    Te viszont ugyanúgy, mint én és mindenki más innen, abból főzöl, amit Eléd tesznek.
    A zenei anyagaidnak 100%-a olyan anyag, amit ilyen eszközökön, ilyen szemléletű emberek főztek.

    Sarkítva a kérdést, hogy értse mindenki a "vérbeli hifis" szemszögéből: megkapjuk a "szart", lehet abból várat csinálni, vagy inkább csak pofozzuk a belecsapott dollárkötegekkel ?

    Szóval Te otthon hülyére optimalizálsz azon, ami már a megszületésekor "elbukott" a Te mércéiddel nézve, mert ott az összes stúdióeszköz bizony réz, alap kábel, tele biztosítékkal, minden pittyputtyal, távolságok, odavissza, anyámkínja.

    Lehet 5-ből 6-ot csinálni ? Teszel bele több infót ? Még azt sem mondhatjuk, hogy ilyen szemmel nézve jobban megmutatsz a saját rendszereden valamit, mint a szomszéd hifista, mert max rontani tudsz a reprodukción, többet hozzátenni nem. És ha egy Számodra pejoratív, "lentebbi" szinten lévő kurvakomplex lánc szülte meg azt, amit fogyasztasz, Te oda nem fogsz se nüanszokat, se más egyebet belevarázsolni.

    Ami viszont továbbra is él, hogy kompromisszumos eszközöket használ az ember, aminek a tápja megérez egy bizti cserét, mivel normálisabb helyeken - lásd stúdió is - a biztire a táp csak megvonja a vállát, hogy jóvanazúgy, kitérdekel. Ergo nem szól bele a hangba.

    (Ez mindnekinek, nem is csak Neked feltétlen).

    Szóval ha elmondja nekem valaki, hogyan lesz "szarból" vár otthon, elkezdem szétkapni a csövikét és pucolok ki belőle potit, biztit, mindent.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák