Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    Sziasztok!

    Lehet, hogy az alaplapos topicba kellene mennem a problémámmal, de nem vagyok biztos benne, bár szerintem oda is be fogom copyzni.
    Szóval adott az alaplapom, és mellé 5db winyó, plusz a rendszer, tehát összesen 6. A problémám az, hogy pár hónappal ezelőtt gondjaim voltak egyes meghajtók elérésével, a terás winyómról pl nem lehetett normálisan videókat lejátszani (még dvdripet sem, mert akadt), ezért néztem Sentinelt, és láttam, hogy 2 meghajtómnál problémákat ír (ebből az egyik a terás volt), és a kondíciójuk már csak 60%! Pár nap múlva mikor ismét megnéztem, akkor már több hibát mutatott rájuk, jobb ötlet híján fogtam magam, és kicseréltem az összes sata kábelt a gépben újakra. Csodák csodájára a hibajelenség megszűnt, mármint azóta nem gyülemlett fel több hiba, nyilván a kondíciók maradtak 60%-on.
    Most jön az érdekes része. Az előbb alvó állapotból hoztam vissza a gépemet, és a nyitott totalcommanderrel próbáltam másolni az épp megnyitott 2 mappa között, de el sem indult a másolás, a TC szétfagyott. Kilőttem, indítottam egy újat, és azt tapasztaltam 2 meghajtónál is, hogy rájuk tudok lépni, de egy mappába sem enged be. Na mondom akkor reboot. (jó sokáig tartott, mire leállította magát) Win7 bebootol, az egyik meghajtóra nem lehet rálépni, meghalt a fájlrendszer, RAW-ot ír rá. (Mit ne mondjak pont ez hiányzott, mivel egy 2 terás winyóról beszélünk, csak ennyi szabad hellyel szoktam rohangálni azt várva, hogy mikor getdataback-elhetek. :( )
    Továbbá újabb 2 winyónál jelentek meg hibák Sentinelben, szóval a 6-ból már csak 2 van, ami teljesen hibátlan. Mi történik, az alaplapom szép lassan felemészti a HDD-ket? Másfél éve mikor vettem egyik winyómmal sem volt semmi baj, azóta meg... :F

    Sentinel képek:
    Lemez0 - ő az egyik hibátlan
    Lemez1 - ezek a hibák jöttek pár hónappal ezelőtt, de szerencsére nem jött már több a kábelcsere után, róla szaggattak a videók, ezt használom letöltésre
    Lemez2 - ezek a hibák most keletkeztek
    Lemez3 - ezek a hibák most keletkeztek és róla tűnt el a fájlrendszer
    Lemez4 - rendszer, szerencsére még hibátlan
    Lemez5 - hónapokkal ezelőtti hibák, azóta nem szaporodtak

    S.M.A.R.T. fülön egyik hdd-nél sem látok hibát, minden OK.

    Az alaplapom vezérlője lehet a ludas? Direkt komolyabb lapot vettem, hogy ne legyen többé ilyen problémám, anno a 250-es HDD-kkel volt hasonló a korábbi alaplapommal. Most Gigabyte EP45-DQ6 van.

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

Új hozzászólás Aktív témák