-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fbaloo
tag
válasz atom18 #30603 üzenetére
Ha jól működik minden akkor alapvetően nem kell hozzányúlni. Madvrben elég sok lehetőség van felturbózni a képminőséget fel- leskálázásnál, és minden annak a függvénye hogy mennyire erős a géped vagy mennyire érdekel az egész . Ez igaz a HDR-re is, ahol fontos tényező hogy milyen a megjelenítő. Miylen tvd van?
Ha gondolod küldj egy screenshotot lejátszás közben úgy hogy megnyomod ctrl+J-t.
-
fbaloo
tag
válasz atom18 #30605 üzenetére
Egy ilyen kaliberű tvnél mindenképp a Tv-re kell bízni és HDR módban nézni Szóval nem kell hozzányúlni, jó lesz a let madvr decide.
Calibrationnél hagyd az elsőn (disable...).
A géped is rendben van, szóval bűn lenne nem kihozni többet 1080p vagy azalatti tartalmakból
Ehhez:
Elsőként MPC-HC-ben
Options/Internal filters/Video decoder-> hardware decoder to use: D3D11
-> hardware device to use: Automatic (native)Madvrben:
Scaling algorithms:
Chroma upscaling -> NGU, Anti Alias, medium quality
Image upscaling -> NGU Sharp, medium vagy high- dithering -> error diffusion - option 1
Ha ez nagyon elkezdi hajtani a videokártyádat akkor tedd át a chromat Jinc-re, illetve ditheringet ordered ditheringre.
-
Pszicho
tag
Sziasztok!
Van egy LG tévéje a szüleimnek és másolni akarok 256 gigás USB -re pár 1080p és 2160p HD filmet.
Már töltöttem is le a gépre párat, azonban a gépemen a 2160 p-s film nem ment, az 1080-as viszont gond és szaggatás nélkül ment. A 2160-as -nál sokszor elfehéredett a kép és iszonyúan szaggatott a kép.
Ha ezeket a filmeket rámásolnám egy pendrive-ra és hozzádugnám a TV usb portjához, akkor nézhető lenne a tévén?
Az LG tévé típusát most nem tudom, de legalább már 8 éves konstrukció. Vajon menne rajta a 2160p?
mkv formátumú filmekről lenne szó.
Köszönöm. -
fbaloo
tag
válasz atom18 #30609 üzenetére
Jónak tűnik
Egy dolog amit észrevettem, hogy limitedre van állítva a dynamic range (legelső sor):Ha ez nincs jól beállítva akkor akkor szürke lesz minden fekete és fakó lesz az egész.
Ezt ajánlott Full-ra állítani, főleg ha használni akarod a TV-t filmezésen kívül is PC megjelenítésre.Madvr-ben:
Nvidia control panelben:
LG tévén:
Itt is a lényeg hogy teljes tartományon legyen a black level, LG-n nem tudom hol kell ezt beállítani.
Összefoglalóból:
"A TV-n ezután be kell állítani, hogy Teljes dinamika tartományt várjon, azaz a HDMI feketeszint beállítást Normálra tegyük (LG-n például Magasra, de minden TV leírásában meg tudjuk nézni, ha nem vagyunk biztosak benne). Automatikus észlelési beállítás nem ajánlott, mert sok esetben rossz képet eredményez."
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Nem tudom, hogy jó helyen teszem- e fel a kérdésem, ha e nem akkor előre is elnézést! Van egy LG 55B7 Oled tv-m, ehhez Cambridge Audio CXUHD(majdnem Oppo 203) és egy Cambridge Audio CXR200 erősítő. A problémám az, hogy vannak olyan mp4 kiterjesztésű Dolby Vision fileok amit a tv abszolút nem játszik le, pedig kezeli, a CXUHD meg lejátsza, de néha normálisan megy a video utána begyorsul a hangsávokat sem tudom kiválasztani stb. tehát vannak gondjai a lejátszónak. Mivel elég drága lejátszó és azt sem tudom, hogy van-e jobb alternatíva a CXUHD helyett(ha tudtok, akkor nyugodtan írjátok meg ) szívesen használnám még nagyon sokáig. Van-e esetleg arra tuti mód, hogy az ilyen DV-s mp4 fileokat át tudjam konvertálni HDR10 mkv-ra, hogy gondtalanul menjen minden. Vagy milyen más ötletetek lenne a probléma megoldására?
Nagyon köszönöm!
-
Exodius
őstag
Ki hinné, hogy egy film is lehet "mocskos"?
Úgy értem nálunk a madVR csinálja a melót, az MPC-HC meg csak megjelenít. Ez a készülék vajon mit tudhat a fenti kombóhoz képest? Kur*ára megnézném. -
Joshi
titán
válasz Gtaati #30617 üzenetére
Felejtsd el az MP4 DV releaseket, ha van az adott filmből 1:1 rip mondjuk mappásba vagy iso-ba, és a CA CXUHD CFW-és, akkor azzal nem lesz gond. Mondjuk én csodálkozom azon hogy az LG belső lejátszója sem játssza ezeket az MP4-es DV anyagokat. Lehet hogy azért, mert 2017-es a tévé.
ui.: itt beszélgettünk a DV témáról, de nagyon változó hogy az adott tévé mit kezd vele. A CXUHD, Oppo és klónjai nem szeretik az MP4-et úgy általában.
[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz Gtaati #30617 üzenetére
A B7 belső lejátszója gond nélkül vinni fogja ha USB-n keresztül indítod (hálózat egyszerűen gyenge 70-100mbps bitrátájú filmekhez) illetve kikapcsolod az ilyen fileokhoz teljesen felesleges képjavító funkciókat pl. super resolution, sharpness, dynamic contrast, noise reduction, motion eye care.
HDR10-es mkv-t mkvtoolnix-al tudsz belőle csinálni, csak deaktiváld a DV sávot muxoláskor. -
Gtaati
őstag
válasz Wade0303 #30623 üzenetére
Helló!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! B7-n minden képjavító ki van kapcsolva. Nas-ról próbáltam a lejátszást, de úgy nem sikerült, majd usb-s külső hdd-ről is megpróbálom. A programot meg kipróbálom majd, hangsávokhoz semmihez sem akarok nyúlni, csak a DV mp4-ből HDR mkv-t akarok csinálni.
-
Semin
senior tag
válasz Wade0303 #30623 üzenetére
"hálózat egyszerűen gyenge 70-100mbps bitrátájú filmekhez"
Azért ez a hálózat típusától erősen függ.
Egy Ac/Ax Wifi, vagy egy Gigabites hálózat elég lehet.130Mbps-es sebesség átlag még egy egyszerű SSD-ről olvasva (Routerbe dugva) is hozható.
Egy komolyabb NAS-al nyilván a többszöröse.Volt már teszt, hogy az általad említett filmnek mondjuk mekkora a sávszélesség igénye?
-
Wade0303
aktív tag
Mivel két (váltakozó bitrátájú) videósávot "fésül" össze a lejátszó DV esetén így bőven mehet a bitráta 100mbps fölé is bizonyos jeleneteknél.
Igaz, hogy elméletben még így is elégnek kellene lennie egy Ac/Ax wifinek de a gyakorlat azt mutatja, hogy NAS/dlna módszerekkel egy csomó esetben el sem indulnak ezek a file-ok, közben USB-ről meg tökéletesen mennek.
Nem hiába van még a Netflix legjobb minőségű tartalmainál is 15mbps körülire belőve a bitráta. Hálózati lejátszásra ripeket érdemes beszerezni.[ Szerkesztve ]
-
kalimist
aktív tag
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Ide is beírnám hátha ti tudtok segíteni!
Új tv vásárlása előtt állok, és a kiszemelt 55 helyett vehetnék 65-ös OLED-et is DE! (és itt jön a dilemma tárgya) csak úgy, hogy vinnék a gépből a VGA-at (2070 super) amit az utóbbi években már amúgy is csak a madVR-hez használtam, viszont! ezen időszak alatt hozzászoktam 55" FHD-n az NGU high minőséghez és most félek, hogy hiába a minőségugrásbeli dimenzió a nagyobb mérettel, hiányozni fog a madVR (főleg 1080p - 4K upscale-hez)
Aki használ(t) madVR-t nyugtasson már meg, hogy nem lesz rá szükségem mert az a helyzet, hogy egy ideje már Raspberry-n is simán elvagyok itthon, (saját project + ARM etc) szóval a PC mint olyan mehetne, játék egyáltalán nem érdekel, illetve igen de max csak (rövid) Indie címek. (max ezért megtartanám a PC-t egy köv. genes Ryzen APU-val)Források általában 1080p REMUX ha nincs akkor RIP, illetve sorozatoknál RIP és/vagy Netflix. Ami nagyon fontos: általam kalibrált a jelenlegi TV-m, a szemem pedig szereti a REMUX anyagot
szerk.: esetleg külső Android box is szóba jöhet, de nekem sajnos nincs egyikkel sem tapasztalatom, illetve egy-két olcsót láttam már de azt inkább hagyjuk
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
Értem. Akkor véleményed szerint mondjuk egy 1080p felbontású Amzn rip sorozatnal nem fog hiányozni az NGU, a dithering, Artifact Removal és az ehhez hasonló jóságok a 4k-s kijelzőn? én kétlem, bár ez nem zárja ki, hogy nincs igazad
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
Szerintem elbeszélünk egymás mellett, illetve látszólag kevered a TV nyújtotta képjavító (többnyire parasztvakító) eljárásokat a madVR-ben található (hasznos) megoldásokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz Archttila #30633 üzenetére
Bár nekem nincs 4K tévém, de kb. 9 hónapja madVR nélkül egy android box-al nézek filmeket, sorozatokat, és meg kell mondjam, hogy nem igazán hiányzik a madVR.
Normális minőségű videóknál, a megfelelől nézési távolságból szerintem észre sem fogod venni, hogy van madVR vagy nincs.[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok nekem egy Samsung 50MU6102-es Tv-m van !
Pednrivera rakok UHD 2160 remux mkv-t ( Wonder Woman) hát nem vagyok annyira elájulva mint mondjuk ha Youtubon nézek 4K-s "részletgazdag" videót.
Sőt ha a TV-n bekapcsolom a HDR funkciót még kevésbé szebb -
PuMbA
titán
válasz Csabi1984 #30638 üzenetére
A Wonder Woman-t FullHD-ban készítették el, szóval felesleges 4K-ban leszedned.
Az oldalon keresd a "Digital Intermediate (2K) (master format)" sort. A 2K az 2048x1080-at jelent, szóval valójában FullHD szint.
[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
válasz Csabi1984 #30640 üzenetére
Itt nézz szét: https://4kmedia.org/real-or-fake-4k/
-
CsodaP
csendes tag
Sziasztok!
Abban szertnék segítséget kérni, hogy mennyire megfelelő egy rx560-as 4GB-s VGA filmezéshez?
A cél az lenne, hogy egy Samsung QE55Q70 TV lehetőségeit ki tudjam használni.
A gép tőbbi része egy z97-es alaplap és egy 4590T-s proci.
A kérdés az igazán, hogy ez a kártya tud-e szűk keresztmetszet lenni bármiben is, ami a filmezést illeti?Köszi,
István -
CsodaP
csendes tag
Mást se csinálok, csak ezeket bújom mostanság. Eleve ezért kerestem ilyen kártyát. :)
Igazán abban nem vagyok biztos, hogy ez a kártya az "éppen elég" vagy a "bőven elég mindenre is" kategória (ahhoz a TV-hez és filmezéshez/netflixeléshez). Van-e értelme erősebbet keresni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest