Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    válasz canniball #4859 üzenetére

    De nem baj, ha főzés után rajta hagyom a kart? Másik gépnél így szoktam meg, ráadásul főzés után meleg a cucc, azt macerás takarítani, csak levenni / letenni meg megint nem praktikus. Főleg, ha még esetleg csöpög is picit.

    Vakszűrő esetén persze kell figyelni arra, hogy ne felejtsem el kinyitni a gőzcsapot idővel, szóval ez nem olyan, hogy felrakom 'főni', aztán majd egyszer csak érte megyek :D A manuááál szerint, 5-7perc után nyissuk meg a gőzcsapot, ha csak gőzfejlesztés a cél.

    Ha kávé + habosítás is kell (tejhabosítás a főzéssel párhuzamosan):
    - annyi víz, amennyi kávét akarunk + 1-1.5 csésze a gőzhöz
    - elindítjuk, mintha kávét főznénk
    - mikor a fele kávé kifolyt, a főzéssel egy időben kezdjük meg a tej felhabosítását
    - tejes kancsót a cső alá úgy, hogy a nyílása 1.5 - 1cm mélyen belelógjon a tejbe

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák