Hirdetés
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- Prezentálta sokadik AI útitervét az Intel
- Bírsággal karöltve kötelezi az Intelt a garancia betartására India
- Szabadalmi vita után bukta a német piacot az ASUS és az Acer
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam
üzenetére
Nem volt időm szerkeszteni.
Jobban megnézve lehet csak egy fekete harisnya van ráhúzva a kábelra... mondjuk szerintem akkor is illett volna kiírni, hogy ki, mikor és mit változtatott a gyári állapothoz képest.
-
alphamooncam
őstag
válasz
fehér_ember
üzenetére
Szerintem az a linkelt Supra nem gyári, legalábbis a kábel biztos nem.
Nekem volt eredeti addig, amíg meg nem hallgattam egyszer a Mundorf arany-ezüst IC kábelét, aztán csak porosodott, úgy hogy mennie kellett.
Szóval jó a Supra, az eredeti, viszont mint mindenben, ebben is van jobb.
Tipp alapján próbáltam IC kábelt koax helyett, és nekem most is 3 egyforma Mundorf arany-ezüst eredetileg IC kábel köti össze az ANT-okat, kettő IC-ként egy koax-ként.
Majd számolj be mi lett!
-
fehér_ember
addikt
Amúgy arra is igen kíváncsi lennék hogy vajon vannak-e olyan "olcsóbb" ezüstözöt tápkábelek.
Pl.:
[Supra LoRad 2.5 Silver Anniversary Edition]
[Viablue X-40 Silver] ahol [amint látható] nem is a kábel a drága
[Furutech FP-314Ag]
...stb.
vagy épp nem ezüstözöttek [Supra Lorad 2.5 CS-EU].
...stb.
Amik felveszik a versenyt legalább az isotek evo3 premierrel.
Ezen az oldalon pl. szépen lehet látni a kábelek szerkezetét is a kíválasztott típusnál illetve ott alul vannak letölthető isotek brossúrák is. Mondjuk az elite-nél én akárhogy nézem 7 azonos vezetőt látok
. -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember
üzenetére
Persze attól hogy valami kábel a gyártó palettáján alacsonyabban rangsorolt, attól még lehet elég jó.
Én pl. azonnal vennék egy HT Precision Link ic-t ha ismét jóáron felbukkanna
-
fehér_ember
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Igen, olvastam ami véleményt találtam a hifisbe "néhai"-ról illetve "hydra"-ról. Épp ezért nem is mertem bevállalni
.
Az XLO-ból a pro a legalapabbja a gyártónak. Szóval annak ellenére hogy nem olcsó, így mégsem annyira vonzó ez az amcsi kábel.
A supra usb-jébel elégedett voltam (persze biztos az is csak egy alap kábel); ezért, és mivel ráadást kedvező áron árulta a tulaja ezt a koaxot, azt választottam.
Igazából csak majd mostantól fogok ismerkedni ilyenfajta kábelekkel. Egyelőre az AQ Forestet kell lelépnie, aztán majd idővel (vagy ha feltűnik egy szimpatikus) lehet megyek feljebb. -
bajnokpityu
félisten
válasz
fehér_ember
üzenetére
hydrát én biztosan sose vennék, a másik kettőt inkább..
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember
üzenetére
Látatlanban egyiket sem, csakis kipróbálás után vennék kábelt.
-
fehér_ember
addikt
Ti melyik digit kábelt választanátok?
1. [Hydrasound Irisz Silver II]
2. [XLO Pro]
3. [Supra Trico] -
BBéci
legenda
-
Igen elhiszem, de hogyan probalgassuk?:) Azt nem szeretnem, hogy megrendel, kiprobal, nem tetszik visszakuld:) Miota tapasztaljuk, hogy a kabeleken is rengeteg mulik, igy hiszunk benne, hogy nagyon szamit, de a proba nem konnyu vasarlas elott. Itt van peldaul ez az usb vs optikai kabel. Usb-vel sokkal reszletesebb es pontosabb szinpadkep volt. Optikaval meg olyan mintha egy barlangbol szolna a zene:( ugy osszemosodik a szinpad is, nem ertem miert, csak tapasztalom
-
fehér_ember
addikt
válasz
chatran
üzenetére
Kipróbáltam a saját tévémmel is (2014-es lg). Sajna tényleg már a jack hosszabító kábeltől is elnémul. De úgy van ahogy mondod: a menübe simán vissza lehet állítani "TV-hangszóró"-ra úgy hogy közben a füles be van dugva (majd akár ismét vissza "Fejhallgató"-ra).
Így akkor faterodnak soha nem is kellene kihúznia a fejes jeladójának kábelét.
Ha nála nem működik, legfeljebb nekiadod a tv-det. Magadnak meg veszel egy újabbat, nagyobbat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
chatran
őstag
válasz
fehér_ember
üzenetére
Azonnal elnémul a tv hangszóró amint a jack csatiba bedugok egy kábelt. Sajnos nem vagyok a tv közelében, (kb 10 éves Samu, HDMI és USB már van rajta, wifi nincs) de megpróbáltam az itthoni LG-men (még a webos előtti "okos" tv). Ez is azonnal elnémult, amint fülhallgatót dugtam a jack csatiba, de a menüből simán át lehetett állítani a TV hangszóróra.
Remélem apámék Samsung tv-je is lesz ennyire okos.
-
Koszi. Nem sok kulombseg van arban
LoRad es a LoRad Silver Anniversary kozt, a 2. belefer meg igazabol.
Utolso kerdes: A kocsiban meg van Sommer Orbit 225 es Tchernov standard kabel. Erdemes lehet ezeket kiprobalni?
Mondjuk vegulis a kocsibol csak ki kene venni mert nem olcsoak azok sem, ha mas nem akkor eladni,
-
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Apámnak van egy ilyen TV fejhallgatója, hogy ne zavarja este tévézés közben a többieket. A probléma az, hogy ez a fejes vevőegység jack-en csatlakozik a TV-hez. Bedugáskor elnémul a tv saját hangszórója. Mivel a jack csati a TV hátulján van macerás mindig keresgélni a jack bemenetet.
Létezik olyan megoldás amivel kapcsolható lenne a jack-TV hangszóró valami egyszerűbb módon? Esetleg valami áthidaló megodás? Ilyesmi eszközzel működne?köszi
-
Sziasztok. Nem tudja valaki, hogy Furutech Formula 2 USB A-B kabelt Magyarorszagon forgalmazza valaki? Google nem nagyon segitett. Sajnos 5 meteres a minimum ami kellene. Volt egy 3.6 meter hosszu, de sajnos rovid volt koltozes utan, szoval el lett adva. Most egy QED performance optikaival hallgatjuk, de nagyon "botranyos" a Furutech utan

-
+Techno+
tag
Sziasztok!
Hol lehet méterre venni Van Damme kábelt? (engem 3 féle is érdekelne). Van itt olyan aki foglalkozik szereléssel? vagy ismertek valami céget akik foglalkoznak kábel szereléssel. (leadom a cuccot ők meg összerakják)
-
fehér_ember
addikt
Ezt jó olcsón tette fel a tulaja: [link]
Nem, nem volt még ilyenem; de "sokkal" drágábban szoktak menni. -
Real_Necro
veterán
válasz
junior19
üzenetére
3 csatihoz kellene, egy tárgyaló asztal és egy projektor összeköttetésére.
A kiosztás meg van, megpróbáltam krimp szerszám nélkül összerakni, de a roppantásnál a műanyag betétek elcsúsztak és széttörtek.
TME-nél ~2k-ért van forrasztható, technológusok meg biztosítanak nekem vékony hegyet a forrasztáshoz. Még forrasztó ón kell, ami nem ólommentes, annak alacsonyabb az olvadáspontja.
A sodort párok melletti árnyékoló kábeleket meg szerintem egyesével leszigetelem, így véletlenül sem lesz zárlat. -
junior19
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
[link] Itt nem tudom van-e most, bár nem olcsó.
Ha csak pár darabot kell szerelni, s tudjátok a kábelek kiosztását, akár kiméréssel is, akkor a szerelhető vagy a forrasztható hdmi csati is megoldás lehet.
A szerelhetőnek elég gagyi a háza, széles is, s így ha a készüléken másik is lenne mellette, akkor nem fog elférni, esetleg csak toldóval. Ilyen esetben jobb választás a forrasztós. De csak akkor járható, ha a kábel szálakat betudjátok azonosítani. -
Real_Necro
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Be van húzva tárgyalóba falba. Lehet forrasztható csati lesz ebből.
Kácsa zárva, a bérlés jelenlegi metódusa meg cégvezetés részéről nincs támogatva. Megvásárolnánk, de készleten sincs. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
amennyire emlékszem, kiszállási dijért felrakták rá a csatit kácsáék.
-
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro
üzenetére
Nincs ötletem, csak azt tudom ,hogy amikor KáCsáékhoz megérkezett az első olyan szerszám, hétpecsétes titokként kezelték, illetékteleneknek rápillantani sem volt szabad.
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Van ötletetek arra, honnan tudok jó áron gyorsan beszerezni, esetleg bérelni krimp szerszámot (betéttel) hdmi csatlakozóhoz?
Kácsa kilőve.Köszönöm, ha valaki tud segíteni infóval.
-
fehér_ember
addikt
válasz
petya1985
üzenetére
Az a baj, ha erősítőt vennél ahhoz még egy aktív szubot is kellene, mert ami a te egybeszettedhez van, az nem használható fel egy rendesebb hm (házimozi) erősítőhöz.
Igen ha dac-ot veszel, akkor a jelenlegi szetteddel csak virtuális térhangzást kaphatsz, már ha tud egyáltalán olyat (pl. dolby pro logic).
Informálódj, használd a google keresőt, olvasgass. Kezdheted akár a [belépős hm fórum összefoglalójával is]. Aztán (ha már valami dereng), akkor utána rákérdezhetsz a sötét foltokra a fórumán.
-
petya1985
tag
válasz
fehér_ember
üzenetére
Koszonom szepen mindenkinek a segitseget!
Ez a dac annyira nem vilagos azert
Neztem ilyen átalakítót,de ezzel ha jól ertem csak virtuális 5.1 lesz amit a hangzás móddal érhetek el csak,nem alapból szól ugy... jó lenne egy képes magyarázat,hogy mit hogyan kössek össze ha van esetleg vennem egy 5.2 erősítőt(mert laikus vok hozza,es ahogy neztem a hátuljukat,par lyukkal van több
)
-
fehér_ember
addikt
Inkább néznék valami olcsóbb használt aktív szubot is a részére.
Persze az is benne lenne plusz még minimum 10-15 ezerbe.Vagy akkor tényleg marad az, hogy vesz egy olcsóbb 2 csatornás dac-ot a tv-hez.
Amúgy jó az észrevétel
, ezt most valóban nem figyeltem
.
Fránya bögreszettek. -
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember
üzenetére
Egy baj van, annak a bögreszettnek passzív a szubládája, ezért olyan erősítőt keress számára, ami azt is meg tudja hajtani.
-
-
fehér_ember
addikt
válasz
petya1985
üzenetére
A TV-den nincs analóg hangkimenet. Ezért a TV-ből nem tudsz analóg jelet bevinni a házimozierősítődbe. A TV hátulján az a két rca audio aljzat, szintén bemenet.
Venni kell egy olyan dac-ot (digital analog converter) ami rendelkezik optikai digitális bemenettel. Az átalakítja a jelet digitálisról analógra és akkor azt már be tudod vinni az erősítőd hátuljába. De ahogy mondták, valójában csak sztereó jelet fogsz kapni, hiszen az erősítőd hátulján csak 2 rca aljzat van (AUX IN). Persze ha az erősítőd tudja, akkor ebből lehet vele kevertetni egy virtuális (nem valós, csak azt imitálni próbáló) 5.1-et.
Ha a tv-d bluetooth-on is kiad magából hangot, akkor olyan dac-ot is kereshetsz, ami bluetooth-os.
Van [DAC-os fórum], ott tudsz érdeklődni, ha megadod hogy mennyit szánnál rá.Megoldás lehet egy ennél komolyabb használt házimozi erősítő is, amiben van már dac.
Előnye annak az lenne, hogy akkor már valós 5.1-es hangzást is kaphatnál a tv optikai kimenetéről (persze ha olyan az adás vagy lejátszott tartalom, hogy dolby digital vagy dts hangsávot is tartalmaz). -
petya1985
tag
Sziasztok.
Lenne egy regebbi (kb 20 eves) lg lh-d6230d tipusu hazimozi szettem es szeretnem rakotni az lg55uk6950plb tvmre,hogy a hazimozi adja a hangot. Sehogy se jon osdze. Vagy egy rca jabelem ugyan de a tvn nincs jack dugo bemenet... melkekelem a hatuljat mind a ket dolognak,vki segitsen nekem! Koszonom!
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Hátha találkozott valaki már ezzel a problémával....
A sz.gépemet szeretném az AVR-rel összekötni optikai kábellel.
Eddig ez működött, de az új alaplapomon nincs (benéztem) S/PSIF kimenet.
(az erősítőn pedig nincs HDMI)
Egy [ilyen] kütyüvel megoldható szerintetek?
Köszi előre is! -
mettek
addikt
Audioquest mackenzie IC kábellel van valakinek tapaaztalata? Új ára 45 ezer/m körül van, én szereltet vennék 1.3m/13 ezerért. Ez nyilván jó ár érte de érdekelne hogy jól teljesít e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okos Otthon / Smart Home
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4437, 100% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem tudom mar szerkeszteni, elnezest
, ezt most valóban nem figyeltem
.