- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Kapanyél #69550 üzenetére
Simán az adatlapomon látható PC-n, és itt van hozzá pár vakteszt, hogy tényleg hallom. Ennek ellenére az MQA balhéi óta nem használom és nem is ajánlom senkinek a szolgáltatást.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Khaosz55
addikt
válasz BIGi75 #69532 üzenetére
Lehet én vagyok oldsool és régimódi, volt több hónapos Tidal előfizetésem, de lemondtam. Számomra valamiért nehézkes a kezelő felület használata, pedig PC-n még egyszerűbb is. Legjobban gondom az volt, hogy rengeteg zene, de valahogy tanácstalan voltam mit is hallgassak.
Én valahogy jobban szeretem, hogy kedvenc zenéim megvannak flac formátumban a gépemen. Egyszerűbben tudom kezelni. -
Gino20
őstag
válasz Delfanboy #69544 üzenetére
Nem vagyok érintett a témában (HDMI 2.1 / eARC/ VRR), de 2021-ben ezek a vasak úgy jelentek meg (Denon, malac, yamaha), hogy óó tudja, vagyis hamarosan az új szoftverrel tudni fogja, aztán ennek ha jól tudom az lett a vége, amit írtam, hogy a szoftver nem lett elég ezért gariba cserélik benne az xy egységet (vagy denon gariba külön ad egy kis boxot) és tudni fogja azt amit kell. Mondjuk azt már végképp nem tudom, hogy ez ezen "4:4:4 chroma-t használok" segít-e (azt sem tudom ez mit jelent )
Remélhetőleg témában érintett is írni fog neked. -
mexel
veterán
Folytatom a tesztelgetés, végre ideért egy nagyon várt onkyo, egy régebbi tx-nr708. (4k engem nem izgat)
Nagyon jó a hangja, azt hiszem ez ami kellene de ezzel is úgy jártam mint a pár napja említett új atmosos onkíoval. Az LFE crossover max 120, nem tudok feljebb menni, pedig nekem a kis hangfalak miatt a 150 lenne a jó. Mondjuk ez szól annyira jól hogy nem tűnik fel tlán a hiánya.
De lenne is egy kérdésem :
ez az erősítő THX-es. Ez pontosan miért is jó? Azt látom hogy a crossovereket 80-re kell tenni és akkor engedi a thx módot. De akkor semmi más szabályzás szinte nem megy. Elvileg ebben amódban jobbnak kellene lennie, vagy halgassak a fülemre és állítsam úgy ahogy nekem jobban tetszik? (hülye kérdés mert állítsam ahogytetszik)
De mire is jó ez aTHX? A marketinget elolvastam, de valami életszagúbb dolog érdekele- tapasztalatok, hogy jó- nem jó stb -
Anaren91
senior tag
Telekom IPTV van, set top box van rákötve HDMI-n. De úgy néz ki, hogy meg van a hiba. User error. Az erősítőn végignéztem a beállításokat, és egy két dolog el volt állítva. Beállítottam, azóta jobbnak tűnik. Ha búg is még, akkor már nem zavaró
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
titanium_100
tag
Üdv!
Szerintetek a Marantz SR 5015 tényleg annyival jobb (kb. 130.000 Ft) mint a Denon X1700?
Tetszik az ezüst, pezsgő szín de abban a kategóriában már mindenki feketét gyárt......
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
válasz Quqesz #69557 üzenetére
Fúh na ez már nekem sok 😅 Szeretem a zenét, szeretem jó minőségben hallgatni, de azért ezek már olyan dolgok, hogy nem hiszem el, hogy normális ember ezt füllel észreveszi.
Másrészt a beállítások után is búgott a cucc, átdugtam egy másik konnektorba a mélynyomót, külön a többi cucctól, és most jónak tűnik... Szal vagy a fali konnektor nem tetszett neki, vagy az elosztó. Ami érdekes, mert sima 2 dugvillás tápkábele van, ergo nincs föld rajta..
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
mettek
addikt
válasz Anaren91 #69565 üzenetére
Ha megcsináltatnád ami a cikkben van akkor nem lenne ilyen gondod. És hidd el meglepődnél hogy mennyivel jobban szól a rendszered ha jobb kábelek + zajszűrő lenne beépítve.
Quqesz: köszönöm a cikkeket, azért vannak a kábelezésnek mélységei
Kapcsolódva a beégetéshez: nem tudom ennek volt e köszönhető de az elmúlt időszakban (csak 2 hónapos a rendszer) többször éreztem azt hogy egyik nap magasba húz a hang aztán máskor meg jónak hallottam. Nem értettem, azt hittem a hangulatomhoz lehet köze, közben meg simán lehet hogy a kábel járatódása miatt volt egyszer egyszer magasba húzós a hang.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Azteeek
tag
-
mettek
addikt
válasz Azteeek #69567 üzenetére
Nálam egy médiaplayer 12 voltos tápja okozott egyszer földhurkot amit az aktív sugárzók szépen össze is szedtek és sisteregtek. Szóval nemcsak kívülről kerülhet zaj a hálózatba. Tipikus zajforrások a hűtőszekrény, mosógép, wifi de igazából bármilyen táp.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Anaren91
senior tag
válasz mettek #69568 üzenetére
Lehet nálam is az volt a gond... Ugyan abban a dugaljba volt a set top box adaptere is dugva...
mettek:
Oehlbach kábel van a mélynyomó és az erősítő között. Szerintem ez nem szar. De a sima hangszórók voltak már sima 2.5 ös kábellel is össze kötve, semmi különbség nem volt hallható. A réz az réz. Viszi a jelet és kész. Max az árnyékolás számít, de egy árnyékolt 2x2.5 ös rézkábelt töredéke áron megkapsz mint valami csili-vili audiophil szuper árnyékolt vibrániumos csodát. És kB ugyan azt tudja. Ha az ipari plcknek elég az akkor gondolod egy hangfalnak nem?
Ezt egy fekete textil szalaggal körbe tekerném, vagy sima kábel huzattal, meg egy egy banán dugó a végére és árulhatnám én is mindenféle kamu dumával 10k/méter áron.
[link][ Szerkesztve ]
-
-
Kapanyél
őstag
válasz Quqesz #69557 üzenetére
Azta!
Ha ezek a csodakábelek ilyen kivételesen jó minőségűek, ennyire drágák, akkor miért nem égetik be őket már előre? Nem fér bele az imidzsbe, hogy jó cuccot adhassanak ki a kezük közül? Megváltozik a dielektrikum, az. Inkább csak kell bele az a 200-400 órányi bizonytalansági tényező, hogy a paraszt ne reklamáljon.A tápösvényt vizsgálva az jutott eszembe, hogy ahol ilyen ótvar csótány a kiselosztó, ott a rezsicsökkentett villanyszámla elmaradás rendezése is nagyobb gond, mint a régi hálózat okozta "zavar".
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
BBéci
legenda
válasz Anaren91 #69569 üzenetére
Hangszórókábelre nem kell árnyékolás.
Ahhoz megfelelő rendszer és gyakorlott, kifinomult hallás is kell, hogy a különbségeket meghallja az ember.
Most is hangsúlyozom: mindent, különösen kábeleket csakis otthoni rendszerben történő vakteszteléssel szabad választani.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
válasz Kapanyél #69572 üzenetére
Csak tennének mellé bárminemű mérést, zavarás kimutatást, oszcilloszkópos ellenőrzést, ,permittivitás meghatározást vagy bármilyen kiindulási- beégés utáni mutatószámot, hisz amire hivatkozik az mérhető, meghatározható...Kvantummechanikai mérésre egy ELTE-s fizikus boldogan jelentkezne....
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BBéci
legenda
-
-
Kapanyél
őstag
Az egész tápszűrős, tápkábeles, tápösvényes kitalált problémakörre ötven éve van megoldás az elektrotechnikában. Érdekes, hogy csak az ilyen kókler, önjelölt hifista dilettáns vállalkozók mutatnak be mindig valami hasonlóan C-vitaminos spanyol viaszt, de egyik sem tud rábökni a legkommerszebb OBO katalógusban arra a három cikkszámra, amivel orvosolható is a probléma.
Az audio feliratos olvadó biztosítóra van eszük, de egy 20e-es UPS-t a cájg elé bevágni már nincsen. Aztán kiderül, hogy faszikámnak villanyszerelői végzettsége sincsen, de magabiztosan köti be az audio-certifikált kismegszakítót az elosztóba, ahol azt sem venné észre, ha mondjuk be sincs kötve a földelés.A soroksári OBI-t (BricoStore) is ilyen banda égette le félig, azok a világításhoz értettek...
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Kapanyél #69579 üzenetére
jo hat ez kb ugyanaz, mint USB eszkozoknel az aszinkron mod, [link] amirol a Windows driver implementacio specifikaciojaban sem igy hivatkoznak, dehat a marketing .
isochronous modnak persze van ertelme, pl egy keveropultnal.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Joe123
senior tag
Mondjuk ez a kábelmizéria még mindig semmi ahhoz képest, mint amikor valaki kifejtette, hogy amikor otthon volt a zasszony - aki utálta a férj hifis hobbiját - akkor határozottan sz@rabbul szólt a rendszer.
-
farkas-j
őstag
Ne haragudjatok, de nem bírtam ki. Olvasgatom itt a kábel és tápösvény mizériáról a diszkurzust. Hát...
Azért remélem az igazi HiFi-sták ügyelnek a szoba hőmérsékletére és hajszálpontos páratartalmára is, mert ezek (is) hatással vannak mind a kábelekre, mind a hang levegőben való terjedésére is. Ezenkívül zenehallgatáskor a hold-föld együttállás (lehet a Mars - Jupiter is számít) és a napkitörésekhez való igazodás is fontos szempont lehet.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
félisten
Félreértesz.Nem allok semelyik oldalon csupan azert mondtam a fentit,hogy ezen cikk alapján ez egy mérhető dolog,lezárható lenne egy régi hitvita.En elhiszem amit mindket fel leír.
De hallottam,írtam is régebben de itt ezust tartalmu volt az inakustik kabel es ez helyett döntöttem tiszta rez Oehlbach mellett.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
Delfanboy
csendes tag
válasz Gino20 #69555 üzenetére
Igen, igen azt én is olvastam, hogy milyen megoldásokat találtak a gyártók ki, de a 24Gbps vajnyi kevés. Összehasonlításképpen a PS5 HDMI 2.1 portjai 32Gbps a Series X 40Gps vannak korlátozva. Ez az egész csakis játéknál izgat, film lejátszáshoz elég lenne a 24Gps-es port is. Ahogy néztem a 2021-es modellek nagy része már 40Gbps porttal vannak.
Azért köszönöm a segítséged!
Samsung Galaxy S10 , Tab S8 Ultra // Xbox Series X // LG 55C11LB, Zidoo Z9X, Denon AVR-S750H, Q Acoustics 3050i, Q Acoustics 3090ci //
-
guppy_83
tag
válasz titanium_100 #69562 üzenetére
Szia,
Itt részletes végig tudod böngészni a különbségeket és minden technikai paramétert:
https://www.zkelectronics.com/compare/denon-avr-x1700h/marantz-sr5015/
Ugyan akkor, én is ebben a cipőben jártam pont az említett 2 márkával, ha csak márkát nézünk és nem évjáratot és tudást. (Marantz 7009 vs Denon 4400H) Semmi más komponens nem változott csak átdugtam az összes káblt 1-1-be, azaz ugyan az a táp kábel és hangfalkábel, és hangfalak voltak.
Ami az én tapasztalatom: A Marnatz hangja zenére kellemesebb volt. Lágyabb, részletesebb. Moziban sem volt gyenge de nekem egy kicsit lágy és érzelgős volt. Megtörtént a csere, és film nézésnél a Denon ereje kidomborult és elkezdtek a filmek élni; dinamikában és élményben jeletősebb lett a különbség. Nekem közelebb van a valódi mozis hangzáshoz, én ezt kerestem. A zene hallgatásra kiépítettem egy stereo rendszert és a Denon csak a "képes" tartalom fogyasztásra van. Korábbi tapasztalatom; a tápkábel ""mítoszt" és placebo vagy sem - nekem javított a hangon egy combosabb ~50e huf körüli tápkábel. A hangfal kábeleket tesztelgettem, cserélgettem végül a mostani setup vált be a legjobban.
...olyan még sohasem volt hogy semmi sincs...
-
-
embe
nagyúr
válasz VoidXs #69578 üzenetére
De szerintem nem is kell megértenie. Miért kellene? A fülünkkel hallgatjuk a zenét, és nem műszerekkel.
Ez egy olyan parttalan vita mindig, ez a kábel téma. Ha valaki attól elégedett, az tetszik neki hogy a rendszere a kábelcsere után jobban szól, akkor hagyjuk hadd élvezze azt.
Úgy gondolom nem tudjuk, de nem is kell meggyőzni az ellenkezőjéről.Én elfogadom, hogy műszerekkel, ész érvekkel nem lehet-ne kimutatni hangzásbéli különbséget.
De az is is nonszensz, hogy valakit megakarunk arról győzni, hogy nem hallhat különbséget. Vagy ha hall - akkor hazudik, vagy érdekből ( kereskedő stb. ) mond ilyet. -
embe
nagyúr
válasz VoidXs #69593 üzenetére
Most itt az a kérdés hogy hogyan különbözteted meg azt hogy valaki az élményeit osztja meg, vagy hamis marketinget terjeszt?
Ez kb. olyan nálam mint amikor valaki leírja hogy így meg úgy "szét loudnesezi" a zenét, mert neki az tetszik. És mi itt kioktatjuk, hogy az úgy nem jó, nem az igazi, amit hall az nem jó, nem lehet jó. De ha neki ez, és így tetszik?Amúgy én úgy láttam hogy mettek kolléga a tapasztalatait írta le. Ez egy fórum ugye. Csak ahogy az várható volt kapta is az ívet ezután rendesen.
-
mettek
addikt
Igy van.
Régen le lehetett itt írni ilyen jellegű élményeket. Ma már nem. Most ezt az időszakát éli a topik, persze mint minden ez is változni fog, az ide látogató emberek cserélődnek, majd jön más irányzat.
Értékelem én a tudományos megközelítést de én egy kicsit “misztikus” módon állok a zenéhez. Talán pont azért mert nem értek úgy a mögötte húzódó tudományágakhoz de nekem jó ez így. Ha placebóból hallom jobbnak a hangot nekem az sem baj, a lényeg hogy élvezzem és örömet okozzon.
Amikor felfedezek egy kis javulást, nagyobb teret, jobb énekhangot akkor örülök és igazából nem számít hogy ezt mitől érzem és mennyibe került, mert ez a hobbim.
Ha úgy állnék hozzá hogy mindegy mit veszek mindenből ki lehet EQ-zni egy “tökéletes” hangot akkor nem is lenne értelme a hobbimnak és ami ezzel jár: a folytonos keresgélés, próbálgatás, kábel cserék, készülék cserék. Most a jelenlegi rendszert igazán jónak érzem de biztos tovább reszelem majd mert ez okoz örömet.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
nagyúr
"valaki leírja hogy így meg úgy "szét loudnesezi" a zenét, mert neki az tetszik. És mi itt kioktatjuk, hogy az úgy nem jó, nem az igazi, amit hall az nem jó, nem lehet jó. De ha neki ez, és így tetszik?"
Ilyen alapon semmi szükség nem lenne "szakmai" topikokra. Ha valaki például agyonlúdnesszezi a zenét, igenis el kell mondania annak aki szerint ez helytelen, hogy szerinte ez helytelen. Aztán úgyis azt csinál mindenki, amit akar, nincs senkinek sem pisztoly tartva a fejéhez. Nyilván a stílusra illik vigyázni, de a kritika, az nagyon fontos építőelem, amiből mindenki profitálhat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
nagyúr
válasz mettek #69595 üzenetére
"Régen le lehetett itt írni ilyen jellegű élményeket. Ma már nem."
Dehogynem. Leírtad. Ez nem meghívásos alapú facebook-csoport, ahol olyanok gyűlnek össze, akikkel pont azonos a véleményed. Ez egy nyilvános topik, ahol elkerülhetetlen, hogy ne jöjjön reakció arra, amit írsz. Void-ra is mindig jön reakció az ellenzők táborából. És?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #62435328 #69597 üzenetére
Valami ott akkor nem stimmel. Jól szól, Netflixhez nézve jobb a hang és a kép is. Az applikáción ilyen jellegű beállítási lehetőség nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz mettek #69595 üzenetére
Azért ez a "kábel téma" egy örök téma. Pár havonta előjön, és olyankor ezek a reakciók jönnek.
Amivel nincs is baj. Csak azt aki nem hátsó szándékkal terjeszti az igét, hanem élményeit tapasztalatát osztja meg, azt nem kell leszólni. Ahogy Te ezt leírtad, Te így érzed jól magad, neked ez okoz örömet..stb., akkor én azt elfogadom.
És akkor ott tartok, hogy én tiszteletben tartom, elfogadom ,hogy így szereti valaki a zenét hallgatni.
liszi70 most ha valakinek így tetszik, most elkezded győzködni, hogy ez így nem jó, miért tetszik ez neki? Ezt a saját örömünkre tesszük, azért szerezzük be ezeket a cuccokat.Csak ugye az fontos, és ebben igazatok van, hogy ki kell azokat szűrni, akik bármilyen érdekből esetleg próbálják a közösséget félrevezetni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest