Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bot1978

    senior tag

    válasz #72042496 #32885 üzenetére

    Áltudományos teóriákba én nem mennék bele.

    Itt szerintem tök korrekten le van írva a hangfalkábel egyenáramú ellenállása és a hangszóró váltóáramú ellenállása is és érthető a kapcsolat a csillapítással. Aki tudja mi az a feszültségosztó, érti.
    Én 2x4mm² rézkábelt használtam (ami szerintem igazából 2x3 vastagabb szigeteléssel, de tökmindegy) hangdobozonként kb. 4m hosszú a vezeték. Ha forrasztom és a forrasztás a megfelelő hőmérsékleten történik, tehát a kötés a létező legjobb a vezeték és a lengődugó között akkor az életben nem lesz hallható különbség a vezeték miatt. Aki mást állít, az mutasson nekem kettős vaktesztet, ami bizonyítja is, amit állít.

    Az a gond szerintem, hogy ha valaki hülye, akkor azt hülyére is veszik sok helyen. Gondolom rákötnek a hangdobozra egy vezetéket, ami eleve magas ellenállású, a végére a „vacak” lengődugót, aztán jön az alacsony ellenállású vezeték a másik dugóval és tádám, lehet is bólogatni, hogy mennyivel jobb és tessék a pénztárhoz fáradni.
    Rogyásig a net csodakábelekkel és azokat (méregdrágán) forgalmazó audio szalonokkal. Ezek közül hány rendezett vaktesztet és töltötte fel a netre? Egyet sem találtam, de százezres vezetékből annyi van, hogy nem győzi a kereső listázni. Érdekes.
    Pedig mi lenne a legjobb termékmarketing? A bizonyítottan jobb hang. Szóval nekem ez már az a szint, mint az ufókban hinni és ha én nem hülyézem le, amikor elhiszi, akkor ő se óccsómacsózzon engem ... szerintem egymás véleményének kölcsönös tiszteletben tartása az alapműveltséghez hozzátartozik.

Új hozzászólás Aktív témák