Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    Köszönöm a rengeteg konstruktív választ! :R

    Ezt az 50-60k-t mindenféle sikerstory alapján lőttem be, jó páran mondták nekem, hogy ekörül vettek használt szervert darabokban ebayről/hardverapróról és az ténylegesen kihajtja a gigabitet. Természetesen ebbe az árba az SSD-k, meg HDD-k nem, de maga a vas (ház, RAM, alaplap, táp, CPU) benne volt. Gondoltam ha ez tényleg lehetséges, itt biztosan kapok választ, hogy mely HA dealekre érdemes ránézni. De én is keveslem ezt az árat.

    Egy jelenlegi KVM virtuális gépet váltana egyébként a konfig. amiért havi 23 ojrót fizetek 6 dedikált magért egy Intel® Xeon® Gold 6140-nal. 32 GB DDR4 RAM-mal, 140 GB SSD-vel (RAID10-ben) és 1 Gbit/s netért. Szépen kihajtja a gigabitet és panaszom sincs transzkódolás kapcsán sem, viszont a 140 GB SSD igencsak kevés. Illetve az itthoni netem routingban is közelebb van a többi magyar peerhez, hiába jó a bérelt szerverem peeringje, sokkal jobban járnék home hosztinggal.

    (#5303) stigma

    Plex Transzkodólás: Minek is kell pontosan? Ha jól ki van építve a hálózat és az eszközök gigabitesek én 1-1ben átengedném az anyagot a lejátszónak.

    Tapasztalat a meglévő igények alapján. Gyakran van használva 20 Mbit/s letöltéses internetről, ami a HD-val még megbirkózik, a full HD bizonyos bitráta felett már esélytelen. Én viszont 1080p alá nem adom, az összes megvásárolt Blu-ray-em 1080p-ben lett rippelve... A másik, hogy gyakran használom mobilról a Sync funkciót, ahol tárhelykímélés szempontjából a 720p elég szokott lenni (mobilnak nincs akkora képe, hogy lenne értelme a 1080p-nek), illetve kevesebb mobilnet megy el streamelés során is.

    Gigabites net: Ide azért már valami jobbfajta routerben is elkezdhetsz gondolkodni, nem csak a szolgáltatósban.

    Ez már adott. De tervben van, hogy ez a szervergép fogja 2 gigabites porton összeaggregálni a szolgáltatós routerből jövő netet és adná ki 10 Gbit-es porton, ami a PC-m és a szerver közt lenne. Most is hasonlóképp használom, csak egy régi PC-be tettem hálókártyákat.

    OS-nek mint a többiek Xpenology vagy OMV-t ajánlok (nekem is az van, programok meg Dockerben)

    Köszi, ismerem mindkettőt, de nekem elég a minimalista Fedora. :B

    Médiaboxok meg vannak otthon szép számmal, azzal nem lesz gond. Ettől függetlenül a Plex nálam alap, pont az lenne a cél, hogy minden médiám egy helyen legyen és el tudjam érni bárhol.

    (#5305) szpeti40

    Jól hangzik! Utánanézek! :)

    @bambano

    Gigás upload mellé milyen CPU javallott? AMD-ben gondolkoznék elsősorban.

    [ Szerkesztve ]

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák