Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz denesdr #33787 üzenetére

    A gyári ajánlások lényegtelenek, sosem kell figyelni rájuk, illetve PA célokra, majdnem mindegy, hogyan szól. :) A lényeg ezzel kapcsolatban az, és nem szerintem, hanem a hangszóró szerint, és ő mindkettőnktől jobban tudja a fizikát, hogy az alaprezonancia környékén rossz a dinamikus viselkedés, és ha jó tervező vagy, ezt a tartományt nem használod. :) Egyszerű.


    A Faital egyébként nagyjából összeszerelőüzem kategória, hasonlóan, mint a Harman, nem a klasszikus értelemben gyártanak hangszórókat, hanem alkatrészeket vesznek, ezeket illesztik, majd összerakják. :)

    A mélyközép gyári adataiból az látszik, hogy 1600Hz körül kb. 4-5dB-t esik a hangnyomás 45°-ról nézve.

    De a legtöbb 160mm-es hangszórónál, még 60°-ról sincs ekkora beszűkülés az iránykarakterben azon a frekvencián. Persze ez meg geometriafüggő. :) És te a magashangszóróval szemben mértél, azon a ponton ezt az eredményt kapod, másik pozícióban, a mélyközéppel szemben, meg nem ezt az eredményt fogod kapni, és valószínűleg nem egyeznek a keresztezési frekvencián a hangnyomáscsökkenések. Jók ezek a mérések, csak a mikrofontól nem fér oda a fülünk, hogy halljuk. :)

    Kimatekozni azt lehet, hogy a hangszóró hasznos felülete alapján 2c/pi*d frekvenciától válik irányítottá a sugárzás. :) Ez 1680,5Hz. Persze megmérni mindig pontosabb. :)

    #33788denesdr
    Ezek régi és érvénytelen információk. :) Az Audiodiy fórum szinte egyetlen támogatója voltam, a kezdetektől, éveken keresztül, a létrehozóján kívül. :) Illetve az egyetlen hozzáértő tag véleménye mindent elmond. :)

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák