Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kzoltaan

    csendes tag

    Köszi a hozzászólásokat, leírom mit gondolok.

    Most egy 20 éves somogyis (mostani nevén tán srp2020) hangszóróm van egy dobozban, amit akkor valahogy kitaláltam, 19 mm es "pozdorjában". jellemzően 256 és 320as mp3 illetve flac forrásokból szól elektronikus zene. azért van a falon, mert ott van hely a dolgozóban, ott van stereoban a fülemhez. minden egyéb elrendezés asszimetrikus. Sosem hallgattam úgy zenét, hogy hibátlan zajforrásból egyszer hajlított tápkábelen érzkező táppal hajtott picit torzító elektroncsöves erősítómet bekapcsoltam, leültem vele szembe a kanapéra, és hallgattam a zenét... normális hangkártyából, normális mp3 normális erősítőn keresztül bement a dobozba és szólt cirka 20 évet minden nap. szól a zene a kódoláshoz... Nem a legjobb doboz, sőt kifejezetten szar, de nekem megfelelt. Ha néha kellett egy-egy házibulihoz, akkor is szépen tette a dolgát.... nem kell több.

    Vehetnék apró hangfalakat, polcsugárzókat és kínlódjon a halál dobozokkal, úgyis drgábbra jön ki, meg ugyse lesz olyan jó, stbstb. Vagy vehetnék nagyobb hangfalat is akár...

    Ha megkérdeznék embereket, mindenkinek más-más véleménye lenne a hangszórókkal kapcsolatban. Mivel nem vagyok szakértője, ezért nekem aztán lehet mondani, hogy mi miért rossz, nem tudok rá mit mondani, mint ahogy arra sem, hogy mit miért ajánlasz, ami szerinted jó. Arra meg más mondaná hogy nem jó.

    Vélhetően nekem az a minőség meg fog felelni, amit a monacor hangszorok adnak. Az hogy drága, vagy nem, azt nem tudom, de ha minden más hasonló kaliberű hangszó 1-2e ft különbséggel itt mozog, akkor nem vagyok átverve.

    Nézzen is ki jól. Legyen szép a szine. :DDD

    Tehát ha lehet mondanom, akkor bekockáztatom ezekkel a hangszorokkal (mint mondtam a többit sem ismerem, másnak más vélemény stb.), és arra kérlek benneteket, hogy ebben segítsetek nekem, hogy ebből hozzuk ki a legjobbat.

    Én nem abban lelem a "bódogságot", hogy agyonhangolok egy hangváltót, amit azt sem tudom hogy kell, ide oda tekergetni, ilyen kondi olyan ellenállat, nekem aztán tökmindegy, hanem hogy egy kellően jól szóló ideillő "hangos" doboz lesz az eredmény. Úgy gondolom, jozan paraszti ésszel megnéztem a hangszórók görbélyét, meg a hangváltójét, és úgy gondolom, hogy jó. Sajátjával csak jó... Vagy nem, de ez megint az én kockázatom.

    Találtam N darab ilyen dobozméretező akármit, de semmit nem értek belőle. Egyik sem adta ugyanazt az eredményt :D Kinek van igaza?

    Ezért kérem ebben a segítségeteket, hogy ebből hozzuk ki a lehető legjobbat.

    Köszönöm szépen. :R :)

Új hozzászólás Aktív témák