- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
"most van benne animal"
na menj a náthás p-ba....
de azért megnéztem ezt is, mert ki tudja.
a vidovágás, és az alapfokú zenegyártás ma már elvileg egyszerű dolog.
de akinek nincs rutinja, annak mindig tátva marad a szája.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
TechN7ne
nagyúr
válasz FatalEror #37155 üzenetére
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem,hogy Budapesten belül létezik olyan bolt,ahol a gépházam oldal lapjára felraknak egy plexi-t. Kivésni a helyét már nem kell,mert gyárilag ki van.
Azért szeretném,mert ezen a lyukacsos rácson keresztül,beszivárog állandóan a pór és az összes alkatrészemet sokkal gyakrabban tisztíthatom.
Köszöntem előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz TechN7ne #37158 üzenetére
Obi-ba egy plexi lap meg egy szegecselő 15 perc meló. Sokkal többe kerülhet+ az is idő amíg eljuttatod oda stb. Esetleg keress egy moddingost az aprón. vannak egy páran akik hirdetnek ilyesmit.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
-
imibogyo
veterán
válasz TechN7ne #37160 üzenetére
Nagyságrendlieg 500-700 Ft-ba van egy 30x30-as 2mm-es plexi, kb. ugyanennyiben van a munkadíj is, ha megkérsz valakit. Ha végképp nem jutsz dűlőre vele, én szívesen megcsinálom neked. De a plexi beszerzése a te feladatod. Vagy beszerzem én, de akkor a vágáson felül szállítási köültség is lesz (asszem 900 Ft), mert rohangálni nekem sincs időm.
(#37161) zserbox: 2mm-es bőven elég, én a plexis házamat is csak 1,5-esből csináltam, minden féle gond nélkül. Ami teljesen plexiből készült azt meg 5-ösből, de ott ugye teherhordó volt az anyag.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz zserbox #37161 üzenetére
Sztem abból elég egy vékonyabb is,csak zárt legyen és lyukacsok se legyenek rajta. Elöl lent a gép alján van egy 12cm venti ami fújja befele a levegőt,meg hátul egy 12cm,ami kifele. CPU hűtésem hatásos és a videokártyámon is Asus DCU2 hűtés lesz. Szóval nem fognak megsülni az alkatrészek,pórszűrés céljából tervezném az oldal plexit.
(#37163) imibogyo Köszöntem,írok egy privát üzit.
[ Szerkesztve ]
-
Thrawnad
senior tag
válasz Satyricon #37132 üzenetére
Olyan ez mint a számítástechika:
-Jó
-Olcsó
-Márkás
Bármelyik 2-t választhatod
A Metabo Behajtós fúrós aksis készletem 70 EFt volt.
Márkás és jó. Nyúztam is rendesen és jó!
A Bosch flexem jó ha egy órát ment. Márkás és olcsó, de nem jó
Az Agojama dekopír fűrészem majdnem 10 éves. Noname, és olcsó, és jóThrawnad
Hardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
FatalEror
addikt
válasz Thrawnad #37165 üzenetére
A Bosch flexem jó ha egy órát ment. Márkás és olcsó, de nem jó
Az Agojama dekopír fűrészem majdnem 10 éves. Noname, és olcsó, és jó
Mondjuk azért így nem tiszta érdemes megnézni mikor gyártották a gépeket,mivel régebben,még a fos minőség is jó volt barkács szinten,nekem Agojama rezgőcsiszolóm van,és igaz,hogy a kapcsoló kontaktos,és picit ramaty,illetve egy gumírozott markolat sem ártott volna,mert egy óra után már érzem az izületeimet,de már 8-10 éves,és nem ment gallyra,pedig falat is csiszoltam vele,és anno kemény 2k volt.Flex élettartamát nagyban befolyásolja a végzett munka,mivel a profibb gépeket is lazán tönkrevágja a por,ha nincsenek ellene megfelelő intézkedések.Illetve vagyon egy gyártó,akinek saját fejlesztésű "porkilökő" rendszerrel szerelt flexei is vannak.Mondjuk egy 2013-s Bosch-t már szívesen megnéznék,mivel Miskolcon készülnek,hátha javult-e a minőség,de szerintem az árazás még mindig sok terméknél problémás,jó példa rá az az alap fúró akciósan 12k,amíg 17k-ért kapsz egy metabo-t,ami szerintem azért örök darab.HardCore is my LifeStyle
-
Satyricon
addikt
válasz Thrawnad #37165 üzenetére
Pffff ez komoly Sztem nem veszem meg. Marad a jó öreg ruszki dög
MÁS: Adott egy ilyen vízhőmérséklet-mérő. Abba különbözik a képen látható szerkezettől az enyém, hogy az enyémnek nincs az a menetes záródugója, csak maga az a mérő kb 2cm-es szonda. Ezt szeretném beépíteni egy ilyen záródugóba. Az lenne a kérdésem, hogy mivel lehetne ezt a hőmérő szonda részét beleragasztani a záródugóba? Egy ilyen víztartályba lesz becsavarva, csak attól félek, hogy a ragasztóanyagot feloldja majd a e-koolant folyadék, és a kék spirálos részt elkezdi majd feloldani. Tudnátok valami tuti biztos ragasztó anyagot a ragasztáshoz?
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
FatalEror
addikt
válasz Satyricon #37170 üzenetére
Igen erre!Ez hivatalosan tömítő/szigetelő anyag,enyhe ragasztó hatással,ahhoz képest,anno bútorlapra tükröt csak ezzel ragasztottam,kalapáccsal nem lehetett leverni.Bármelyik barkácsboltban beszerezhető szerintem,van tubusos,és sziló kinyomós formában is.Esetleg még valami patex cucc jöhet szóba.Mivel ezzel óvatosan kell báni,hogy a csati falán maradjon,mivel nem annyira szép maga a ragasztó,nem víztiszta kb olyan mint a sperma előváladéka.Szóval ha kijön a felszínre,akkor nem lesz annyira szép,ezért csak óvatosan.
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
válasz Satyricon #37170 üzenetére
én már gyakorlatilag mindent ezzel ragasztok.
mindig van 1-2 bontatlan kis tubus.a hőtől pont a napokban ersztett el a 6 ponton, tépőzárral rögzített műanyag szúnyogháló keretem. a tépőzárak és műanyag közti régebbi ragasztást. a műanyag vetemedett, így lerántotta a régebben, pillanat ragasztóval feltett tépőzárat.
maguk a bolyhok, karmok még jól akadtak volna, de a műanyagról levált a tépőzár egyik fele.pesten murányi utcában szoktam venni a kis tubust, linket nem találom...
használat után a tubusbós ki kell nyomni mindig, és úgy kell lecsavarni a kupakot, hog yne maradjon levegő, mert annak a párájából köt. kicsavarás után késssel ki kell vágni a megkötött "dugót", és hajrá.az ecetsav miatt elvileg mar, de én már fát, műanyagot, fémet, mindent ezzel ragasztok.
és jó hővezető is, mivel szilikonos alapú.****
(#37172) Runo
legfeljebb az alien-é.
savas...naja. "nfvsz" - és majd tudja, mi a az elő-...
(kiscserkészeknek nem magyarázom meg,a többiek meg vagy tudják, vagy nem..)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Satyricon
addikt
válasz FatalEror #37171 üzenetére
Köszi szépen! Am nálam az előváladék átlátszó. Ha már fehér, az már az "anyag"
szab.tam: Köszi Neked is! Kicsit tartottam ettől a ragasztótól, de jókat írtatok, elnyerte a bizalmam!
Am kb mennyi idő, amíg megköt?
Szerk.: Félreértések elkerülése végett nem az előváladék, hanem a ragasztó
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
FatalEror
addikt
válasz Satyricon #37177 üzenetére
Pont,hogy nem fehér,és nem is áttetsző,amúgy az előváladékban is van anyag.
Ragasztót mindenképp napra rakd kötni,mivel asszem a párologtatás segít neki kötni,lehetőleg reggel csináld,hogy egy fél napot napon legyen ebbe a gatyarohasztó melegben,ragasztás előtt a munkadarabokat pedig acetonnal,körömlakk lemosóval,seb benzinnel mosd le.HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
válasz Satyricon #37177 üzenetére
az fbs kötése a felhasznált mennyiségtől is függ.
ha túl nagy felületek vannak ragasztva, vagy nagy a ragsztó vastagsága, akkor hosszabb.
ezt "átkötési idő"-nek (térhálósodás?), hívják.
ha sok levegőt kap, akkor jobban tudja felvenni a levegő páratartalmát, és gyorsabban.pl. ha egy nagy felületre pl. egy tükröt kell felragasztani, akkor azt javasolják, hogy ne a teljes felületre nyomjuk fel, hanem csak "csíkos hullámokban".
mert ha teliben szérterítjük, a középső rész sosem fog megkötni.
nem szereti a kötési időben a nagy hőváltozást, döntően a felmelegedést.
én pl. a feljebb említett szúnyogháló keretnél a tépőzárakat este ragasztottam, mert nappal rásüt a nap.a már tartó rögzítés kialaul kb. 10 perc - 2 óra altt. végleges kb. 12-24 óra.
murányi u-i fellelő hely.
megtaláltam a linket...[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
egy f.bs összesített hsz, hogy tudjam linkelni, mert még úgyis 100x lesz kérdés...
és az ehhez kapcsolódó hővezetéses ragsztó kísérleteim linkjei fbs és tekasil alapú szilikonos cuccokkal.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Azt nem tudja senki, hogy ezeket hol lehet kapni, vagy mi a magyar megnevezésük?
Már egy pár éve keresek ilyet, de nem találok. Természetesen a régi magnók sincsenek meg itthon, amikben még volt ilyen vacak.
-
leviske
veterán
válasz macko20 #37184 üzenetére
A kínai oldalon annyi volt, hogy plastic door lock (így is kerestem rá googleben, erre adta ki a képet).
-
Cola111
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, szeretnék egy kicsit barkácsolni, de fogalmam sincs mi merre. Az elképzelésem az lenne, hogy hajtok fémből egy házat, amibe beleteszem a külső vinyókat, gyakorlatilag egy rack lenne. Az oldalát kivágnám a doboznak (inkább téglalapnak) tennék rá egy ventillátort, egy színeset, a másik oldalát pedig rácsosra csinálnám, hogy a meleg levegő tudjon távozni.
Viszont nem tudom, milyen csatlakozók kellenek bele, valamint, hogy a ventillátort miről hajtsam meg. Laptoppal lenne összedugva, tehát egy SATA to USB 3.0.
Ha esetleg tudnátok benne segíteni, azt megköszönném.
-
szab.tam
nagyúr
válasz Cola111 #37187 üzenetére
"Az elképzelésem az lenne, hogy hajtok fémből egy házat..."
ennyi infóból biztos nem fogunk tudni segíteni.
egy szélsőséges hasonlattal élek, hogy megértsd. egy autószerelős topicba betoppanna valaki, és ezt kérezné:
szeretnék házilag egy motort generálozni, hogy an kezdjek hozzá...semmit sem tudunk.
van-e már fémed. milyen fémre gondoltál. tudsz-e beszerezni.
hajlítottál-e már fémet. tudod-e, hogy azt hogyan kell. (és milyen macera??? itteni profi barkácsoló kolléga is műhelybe vitte, mert ezt otthon megcsinálni elég nehéz...)
vannak-e szerszámaid. van-e már barkács tapasztalatod.ezekből semmit sem tudunk.
és általában akkor tudnak az itteni topiclakók segíteni, ha van egy komplett elképzelés, és csak egy részfázishoz nincs anyagbeszerzési, vagy megoldási ötlet.de komplett kiviteli tervet a nulláról szerintem ne nagyon várj.
hacsak valaki nem készített már ilyet, vagy nem tud egy linket, ahol van egy munkanapló, amiből kiindulhatsz...*****
ja bocs. félreértettem neked csak a csatlakozó a kérdés?
a külső vinyók alatt mit értesz?
gyárilag, dobozos külső, vagy sima 3.5-ös, csak mivel a brkács keretben lenne, ezért külső?lesz helyed egy ilyen csatit rádugni, vgy a sata + tápot fixre be akarod építeni, hogy adokkolandó hdd "rácsússzon"?
én valószínű egy kpacsolós sata + usb3 külső dokkolót vennék, és azt szétszedve használnám fel akomponenseket a saját kuckóba integrálva.
nem lesz drágább, mint külön megvenni a csatikat, kapcsolót.
és ebből a dupla dokkos verziót, mert úgy olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
Cola111
aktív tag
válasz szab.tam #37189 üzenetére
Igen, igazad van. Faterom meg tudja hajtani géppel, ez a szakmája, ezért nem is írtam le. Inkább csak a műszaki része érdekelne, hogy pontosan milyen cuccok kellenek, pl, hogy a ventillátort meg tudjam hajtani.
Nyílván kell bele ez a kábel, ugye ennek is kivágatnám géppel a csatlakozó helyet hátul: sata
Akkor a ventillátor 200mm.
Illetve egy kapcsoló kellene.Tehát igazából a műszaki dolgokban kellene a segítség, a külcsíny megvan tervben.
szerk: 2.5-ös hdd menne bele, 2 db.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #37191 üzenetére
de ő a másik végére usb 3-at akar. nem alaplapra, hanem notira akarja dugni.
igazából ez a nehezítő tényező.
pl...konkrétan ő is hasonlón vergődik, csak ott belső, és nem kell usb3.
-
Gyíkac
aktív tag
Hello,
Bennetek bízok, nem témába vágó a kérdésem, de bennetek bízok, hogy nem a márkák miatt mondtok véleményt.
Van két tápom.
A gépem mind a kettő bőven kiszolgálja.Az egyik egy 700W hipro (házilag hosszabbított kábelekkel.
A másik egy Chieftech CTF 1200G DF Azaz egy 1200W os moduláris táp..Nem firtatnám h. az utóbbi hogy került hozzám, de tökéletes mind a kettő. Halk mind a kettő, atom stabil mind a kettő.
És nem tervezek erőművet építeni .. A gépem most maximum 480W-ot eszik... (mérve fali mérővel).
Adjam el a Chieftec-et? és örüljek, vagy adjam el a hipro-t? (Mert én biza nem vennék ekkora és ilyen drága tápot sose, most meg adott és itt van.. )
Bízok bennetek Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest