Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sketchifun

    senior tag

    válasz #10726912 #24669 üzenetére

    Épp ezt akartam javasolni.

    A fülhallgatók, és egyéb hang kábeleken van egy vékony, flexibilis szigetelő réteg, ami egyrészt megszínezi a megkülönböztetés miatt, másrészt pedig szigeteli őket, hogy egy szigetelésben elférjenek. Nem tudom ez miért jó, én a régi 2 kábeleseket szeretem, sőt, többnyire a mostani füleseimről is lecsapom a kábelt, és egy 3 eres, külön szigetelt sodort rézkábellel oldom ezt meg. Rakok még rá egy kábelharisnyát, igény szerint. És így, ha eltörik a kábel, akkor egyszerű a cseréje.

    Egyébként a sósavval meg óvatosan, eléggé megmarhatja a kábelt. Nagyon finoman késsel, vagy nagyon finom smirglivel 2 húzás a kábel egyik felén, aztán elforgatod. Másikon is. Aztán szerintem a háztartási sósav elég erős erre a célra, de egy csepp elég belőle, és annak se kell sok idő. Azután forrasztópákát izzít, kábeleket egymásra rak, és egy nagyon kicsi ónnal tökéletesen össze lehet forrasztani.

    Ilyennél mindenképp azt javaslom, hogy a forrasztást zsugorcsővel szigeteljük, aztán harisnyázzuk le. (A harisnya sokat segít, nem dörzsőlődik ki a kábel, és valamilyen szinten merevséget is ad neki.)

    Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

Új hozzászólás Aktív témák