- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen monitort vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #179851 üzenetére
ja tudom inkább Benfolds kommentje alapján csak azért neked válaszoltam mert én se szeretem hallgatni
Páldi meg más kérdés abban is igazad van. Van valami mondás a hülyeségről meg meggyőződésről de nem jut eszembe
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Fred23
nagyúr
válasz benfolds #179848 üzenetére
Szerintem is főként ízlés dolga, Bill Kazmaier csuklyája jutott eszembe az övéről, hasonló típus. Nekem semmi bajom vele, nagyon kicsit tartom csak túlzásnak, csúnyának pedig semmiképp nem nevezném, feleségem viszont undorítónak tartja az ilyesmit.
Jó, hogy sokféle ízlés létezik, így szinte bárki nézhet ki jól valaki szerint.
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #179854 üzenetére
Profiknál mindenképpen, de ha valaki nem a színpadra gyúr, máris nagyobb tere lehet a szubjektivitásnak. Illetve a testépítő sztenderd is mintha változna az időkkel, a mai divat szerinti izomszörnyek arányai számomra nem olyan jók, mint az Arnoldék idején versenyzőké, mert most a nagyobb méretekhez sokkal nagyobb belesség is tartozik. Szóval ebben is van egyfajta divat, ami versenyzőknek is lehet előnyös vagy hátrányos.
-
aelod
veterán
válasz Fred23 #179855 üzenetére
Nem érted. Egy fizikum megítélésénél. Erre értettem, hogy az lehet egy szubjektív vélemény vagy pedig egy teszem azt szakavatott meglátás.
Illetve a testépítő sztenderd is mintha változna az időkkel, a mai divat szerinti izomszörnyek arányai számomra nem olyan jók, mint az Arnoldék idején versenyzőké, mert most a nagyobb méretekhez sokkal nagyobb belesség is tartozik.
Tegyük tisztába akkor ezt is. Arnoldék idejében volt egy standard. Ez ide stova 50 éve volt. Ma már a classic phisique is túlmutat rajtuk. Manapság meg már más a mérce amit mindig az aktuális Mr. O győztes diktál. Jelen pillanatban ez Hadi openben és nincs bele. Ramy-nak sem volt. Kire gondolsz itt bubble gut alatt a mostani mezőnyben?
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Fred23
nagyúr
válasz aelod #179856 üzenetére
Rákerestem, és igazad van, kicsit le voltam maradva, az elmúlt néhány évben nem követtem annyira a versenyzőket, az a néhány kép, amit meg láttam, nem adott pontos képet, nekem az jött le belőlük, hogy aránytalanul vastag a törzsük; de jobban megnézve nem, Hadi és Ramy is egészen arányosak (váll-derék), nekem inkább mindegyik simán csak túl sok, vagyis hogy nekem a 80-as évek kevesebb izomtömege valahogy jobban bejött.
Ilyesmi szerintem az ideális férfitest, szigorúan szubjektíven. -
S e t h
nagyúr
válasz parazstaposo #179836 üzenetére
Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem láttam még jobb motivációs videót.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Decathlon-os ilyen súlyzó rudat nem lehet külön venni?
Mert mint írtam régebben vennék majd még tárcsákat és gondolkodtam ha lenne plusz rudam akkor nem kellene gyakorlatok között sokszor tekergetni,ha kisebb vagy nagyobb súllyal akarom csinálni.
Csak ezt találtam,de ez nem menetes nem olyan mint amilyen most van.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
benfolds
őstag
válasz Fred23 #179855 üzenetére
igazából már az ókori görögök tudták, hogy milyen az ideális férfi test. két dolgot nem értek: 1. kik voltak ezeknek a szobroknak a modelljei? ezek szerint lehetett izmosodni kreatin, fehérjeporok és az 1,62 g/tkg varázsszám ismerete nélkül is. 2: ha a férfi szépségideál ennyire vállalható ma is, akkor a női miért egészen más ma?
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz benfolds #179861 üzenetére
Mondjuk a művész képzelőereje . Nyilván voltak akkor is genetikai csodák valószínűleg több is mint most mert Spártában ugye a mai emberek 90%-a a Tajgetosz alján végezte volna.
Ma is izmosodnak emberek kreatin meg fehérje nélkül de ez számodra vagy számomra nem tök mindegy? Nem valami csoda edzése volt ezeknek amitől így /vagyis inkább hasonlóan nézhettek ki. Hanem a teljes életük eredménye.
Ez olyan mint amikor valaki azt mondja a tornászok milyen jól néznek ki. Úgy kell edzeni. Aha. Mármint 5 éves korodtól naponta 15 évig top genetikával.
Ha felnőttként akarsz jobb fizikumot naturálban a leghatékonyabb módja a testépítő edzés és a kreatin meg fehérje. Illetve az étrend nyilván. A kreatin az +1%
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Fred23
nagyúr
válasz benfolds #179861 üzenetére
Ahogy Woodslave mondja, biztosan akkor is voltak genetikai csodák, és a gyakori háborúskodások miatt ráadásul jobban értékelhették az ilyen csodás fizikumokat, mint akár ma, a lőfegyverek, harckocsik, és vadászgépek korában. Többet érhetett a szuper fizikum azon az alacsony technológiai szinten, mert valós hadi értéket képviselt.
Egyszer olvastam a gladiátorok táplálkozásáról is, de már elfelejtettem a tartalmát; a lényeg mégis az talán, hogy egyáltalán volt speciális étrendjük, foglalkoztak ennyire a témával.Nők esetén számomra bonyolultabbnak tűnik ez az ideális test kérdés, tippre a társadalmi szerepük lehetett az egyik ok, ami miatt nőknél a zsírosabb testek ábrázolása jobban terjedt az ókorban: mint gyermeket tápláló anyák, mint férfiak státuszát, gazdagságát kifejező "kellékek" jöttek tán leginkább számításba. Másik meg, hogy a gyakorlatban, az akkori étkezés mellett egy nem sportoló nő mikor lehetett izmos és karcsú? Nem nagyon lehetett ilyen, tehát a vékonyságot könnyen összeköthették a betegségekkel, nélkülözéssel, szegénységgel, alacsony társadalmi státusszal, ahogy akár sok helyen a világban ma is. Vagyis a társadalmi szokás befolyásolhatta az ízlést; a kicsit ducibb volt a vélhetően egészségesebb. Nehezíthette a helyesebb ítélkezést a nők kicsivel magasabb testzsírszázaléka is, mert tippre ha esetleg izmosabb, harcos nővel találkoztak, azoknak a hasa se nagyon lehetett kockás, ami megint csak azt igazolhatta számukra, hogy a kockás hasú (súlyosan alultáplált) nő betegesebb lehet. Tök modern, mondhatni akár 21. századi dolog, hogy egy nő lehet izmos, egészséges, és mindeközben alacsony testzsírszázalákú.
Orlin: Felnéztem simán a Decathlon oldalára. 45 centis, de jónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz Fred23 #179863 üzenetére
Érdekes a 45 cm rúd 10 ezerért. Ha jól értem, akkor ez 1db rúd. Egy pár már 20 ezer.
Akkor már Orlin esetében valszeg' jobban megérné venni még egy teljes kofferes szettet 25ért. Ott van még melette 16kg-nyi tárcsa.
Nyilván annyiból meg jobb a 45cm-es, hogy több tárcsát lehet felrakni rá.[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Nincs most valahol valami jó fehérjeakció? Lassan kifogyok.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Orlin
addikt
válasz bigmasterg #179865 üzenetére
Én is a kofferen gondolkodtam.Akkor ott már nagyon jól lehetne variálgatni a tárcsákkal azért.
De néztem a 45-ös rudat is.
Köszi.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Fred23
nagyúr
válasz bigmasterg #179865 üzenetére
Nekem a 35 centis rúd van, 6 db 5 kilós tárcsa fér rá, vagyis amíg valaki nincs nagyon kigyúrva, jobban megérheti neki az említett kofferes szett, pláne, ha tud venni tárcsákat külön is.
-
vaakuum
addikt
Ez egy 35 centis rúd 2* 5kg tárcsával. Még férne rá. Ez 25 mm-es rúd. A rúd és a leszorítók együtt 1.8 kg.
Van 45-ös rudam is, de azzal kényelmetlenebb bicepszezni, mert beforgatáshoz nem előnyös. Már többször gondoltam rá, hogy a 45-öst leflexelem rövidebbre..."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
bigmasterg
addikt
válasz Fred23 #179869 üzenetére
Annyi hogy a kofferhez nincs 5kg-os tárcsa. Szóval 2kg-osokkal és 1esekkel lehet tele rakni.
Ami éppen éppen rá megy:
De a szorítónak már nincs olyan rengeteg hely:
De kezdésnek a két koffer egy járható út lehet.Egyéb variációk:
Oldalanként 2db 5kg-os, és 2db 2kg-os szépen elfér.
3db 5kg-os és 1db 2kg-os visítva fér fel, már a szorító határ eset.
Nyomásnál, evezésnél ezek nem elérhetetlen súlyok.
Ilyenkor már kellhet a 45cm-es rúd.
Vagy a 10kg-os tárcsa, de annak már nagyobb az átmérője és csökkenti a mozgástartományt. -
Fred23
nagyúr
válasz bigmasterg #179871 üzenetére
-
Rivaul
addikt
válasz bigmasterg #179871 üzenetére
Csak az az egyenes rúd elég korlátozott. Semmit nem tart meg függőlegesen a patentos szorító. Kofferesbe adják a meneteset, külön meg csak a simát. Nekem is menetes van. Néha bosszant a sok vacakolás átszerelésnél, de legalább nem baxom be vele a képem ha elenged egy ötöst
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Atomgeszi
veterán
Valaki használ valami edzésappot telefonon?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Rivaul
addikt
válasz bigmasterg #179874 üzenetére
Ohh, igazad van. Elsiklottam felette. Még soha nem láttam az üzletben ilyet.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok.
Esetleg hatha masnak is szokott fajni a terde. Jo par hete kezdett, hogy is mondjam, olyan fura lett. Pl ha csak siman guggolok, akkor feszit, szur, ropog is. Nehez jol megfogalmazni, de valami nem jo vele. Nektek nem szokott ilyesmin elofordulni, s ha igen, hogyan kezelitek ? -
marked one94
őstag
válasz Sterilzona #179877 üzenetére
Sokmindentől lehet ez, túlterhelés, mobilitási probléma, egyik oldal dominánsabb stb.
Nézz fel a squat university yt oldalára ott találhatsz videókat amiben vannak tesztek amiket ha megcsinálsz fala talán közelebb leszel a megoldáshoz vagy elmész egy manuálterapeutahoz.You'll Never Walk Alone
-
aelod
veterán
válasz marked one94 #179878 üzenetére
Páldi Gabi megmondta, hogy a squat university bs
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
JoolsNOS
veterán
Nekem sokszor fáj. De néha simán mikor felállok cipőbekötés után is. Néha meg bírja guggolást is minimális fájdalommal (igaz csajos súlyokkal)
Kúraszerűen szedek izületvédőt, illetve próbálom erősíteni körülötte az izmokat.I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
bigmasterg
addikt
Esetleg comb nem túl kötött?
Egy próbát megérhet: [link] -
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Szeretnék beszerezni egy kezes súlyzókat párban, 30 kg-ig súlyzónként és fekpadot állvánnyal fekve nyomáshoz. Illetve fontos lenne, hogy a fekpad összehajtható legyen és be lehessen állítani akárhová.
Tudnátok ajánlani párat? Nem több százezres kategória, súlyzópár max. 40-50 ezer ft-ig, fekpad max. 100 ezer ft-ig.
Van sokféle, de személyes tapasztalatokkal érdekelne, elsősorban a fekpad, de a súlyzópár is.
[ Szerkesztve ]
-
Aszpik
tag
válasz thomasvold #179883 üzenetére
Én ezt használom: [link] 25 eFt. Igaz Én használtan vettem.
+ 4 db 5kg-os tárcsával: [link] + 24 eFt.
Annyi, hogy tekergetni kell és pakolgatni edzés közben. Igaz nekem van otthon 1 pár súlyzókészletem amivel leredukáltam a "pakolgatás" számát"Most is ugyan olyan jó az éden, Ugyanolyan sz@r, mint régen" ;)
-
w.miki
veterán
Kopaszodással kapcsolatban használ valaki valamilyen szert?
Próbált valaki TikTokon terjedő házi módszereket?
Minoxidl, DermaRoller, Rozmaring olaj, Finasteride, RU58841?
Mi erről a vélemény? Van ennek jó topikja, ahol ezt kibeszélik?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Sterilzona
senior tag
Koszonom, megnézem a javaslatokat
-
Apollyon
Korrektor
-
Dare2Live
félisten
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Orlin
addikt
válasz Dare2Live #179891 üzenetére
Bowflex 1090i
179 900 Ft.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
m3tr0
őstag
válasz w.miki #179893 üzenetére
A legjobb ha nem kezdesz el magadtól mindenféle cuccot használni, hanem elmész egy hajgyógyászhoz és tőle kérsz segítséget.
Amit tiktokon látsz annak a 99%-a full kamu,reklámfogás.
Tegyél egy próbát szakembernél, de túl nagy reményeket ne fűzz hozzá.
Mondom ezt úgy,hogy kb. 30 éves korom óta (10 éve) letoltam a maradék hajam,mert alig van. -
Cs1csó
félisten
válasz w.miki #179893 üzenetére
Ami "nincs" azt nem lehet növeszteni. Jellemzően a hajhagymák pusztulnak el, egy megoldás van, a hajbeültetés ami egy költséges és hosszadalmas (sok alkalom, időben eltolva) eljárás.
Keress rá Wayne Rooney-ra (focista) ő is erősen kopaszodott és rajta csináltak hajbeültetést. persze olyan sűrű nem lesz mint volt de sokat javulhat.
(igazán annak lehet ez hasznos aki bizonyos helyen kopaszodik mert kisebb területen könnyebb látványos és gyors eredményt elérni)[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
válasz m3tr0 #179895 üzenetére
Voltam "szakembernél". Persze ő is azt a terméket ajánlotta, amiben ő érdekelt, és semmit nem ért
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
stingy2
senior tag
válasz w.miki #179897 üzenetére
A kopaszodás alapvető oka férfiakban az, hogy a DHT leállítja a hajhagymák működését. Ezt az 5-α- reduktáz gátlókkal lehet csökkenteni (pl. finasterid). Értelme nem sok van, mert ha abbahagyod, a szintje visszamegy, ha meg hosszú távon szeded, elég "kellemetlen" mellékhatásai vannak. Esetleg hatásosak lehetnek még az antiandrogének, de én férfiként inkább kopaszodnék, minthogy ezeket szedjem. A különféle ilyen-olyan csodaszereket meg a hajadra kenheted
[ Szerkesztve ]
INTJ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest