Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Perijon

    tag

    válasz Apollyon #160252 üzenetére

    Az aláírásodban lévő második pontot érdemes lenne megfogadnod. Részben a harmadik pont miatt, csak neked nem hatalmad van, hanem sportember lévén -legalábbis, haladóként- befolyásod van másokra, akik érdekeltek a táplálkozástudománnyal kapcsolatban.

    Többekre is jellemző a topikban, hogy kettős mércét alkalmazva, csak azt a kutatást, eredményt fogadják el, amelyik szimpatikus. Ez nem baj alapvetően, csak ne terjesszenek másnak valótlant. Pl, ha valaki olvassa a bejegyzésed, és nem járatos a területen, akár még el is hiheti azt, amit éppen írtál a húsról és a szójáról.

    Tudom, ez most éppen nem tetsző írás, hiába a WHO-tól van, de éppen arról van szó, hogy a vörös hús és, kifejezetten a feldogozott vörös hús rákkeltő.

    https://www.iarc.fr/wp-content/uploads/2018/07/Monographs-QA_Vol114.pdf

    Nem szeretnék megint egy tengernyi linket írni, nyugodtan lehet keresni az alábbi kulcsszavakkal: USDA, WHO, Harvard, stb. A nem vörös hús kapcsán is.

    A szója pedig alapvetően nem rákkeltő, de a többszörösen feldolgozott változatai igen.

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1480510/

    Számos dietetikus, orvos, és táplálkozásszakértő is megerősíti ezeket (ha már hiányoltad őket). A teljesség igénye nélkül:

    Dr. Michael Greger
    Dr. Michael Klaper
    Dr. Milton Mills

    Eszem ágában sincs meggyőzni téged a fentebbiekről. Nehéz lenne, mert számosan állnak táplálkozástudományhoz úgy, ahogy az nekik tetszik. "Mert csak az a hiteles". Fájó is lenne elfogadni sokaknak, ha nem az "átlag gyúrós" hozzáállással fogyasztanák a húst.
    Ez a hozzászólás annak szól, aki szélesebb látókörrel szeretne rendelkezni a témában. Mert ez is hozzátartozik.

Új hozzászólás Aktív témák