- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizirider
tag
nah feltettem az F6-os bios-t azóta a fentebb közölt beállításokkal is visszatért az instabilitás........
ha kitapasztalom az új beállításokat (amik nekem jók) közzéteszem hátha másnak is segít.Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
Gabor970
addikt
hali!
Nekem nem rontott az F4 Bios a tuningpotenciálon. Sőt, ha jól emlékszem korábban 3,8GHz mellett már a prime hibát dobott, de most nem. Igaz, csak kb fél órát futtattam B50-el.
Viszont, ahogy előttem is leírták, felteszed, próbálod, tetszik-megtartod, nem tetszik visszateszed a régit. Még mentegetned sem kell, mert a giga honlapján fent vannak a korábbi biosok is.Üdv!
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Tino
csendes tag
Sziasztok!
Összeállítottam magamnak egy konfgot, bár most felmerült egy probléma. A konfig:
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P
AMD Phenom II X4 955 dobozos Socket AM3 Black Edition
2x OCZ DDR3 PC3-12800 Platinum Dual Channel 2GB KitNamost az alaplap hivatalos oldalán http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/ga-ma790xt-ud4p_10.html az áll, hogy idézem: A DDR3 1666+ sebesség csak bizonyos kombinációban használt AM3 processzorokkal és minősített memóriamodulokkal érhető el - kérjük ellenőrizze a "Támogatott memóriák listáját"
Megnéztem ezt a listát: http://download.gigabyte.ru/memory/motherboard_memroy_ga-ma790xt-ud4p.pdf
de nincs benne az én ramom. Lehet noob a kérdés, de menni fog ez 1600-on? Egyáltalán működni fog?
Köszi
-
Gabor970
addikt
lehet, hogy működik-lehet, hogy nem. Ez jellemzően ez a kategória. Olvasgass vissza, voltak gondok olyan ramokkal amiket a Giga nem rakott a támogatott ramok listájába. De az is jellemző. hogy egy fajta ram, van akinek jól ment azonos alaplapba, mint amibe ugyanaz másnak nem működött. Biztosra akkor mehetsz, ha a gyártó leírásában szereplőből választasz. Ez áltílában úgy megy, hogy megbeszéled a boltban, hogy vissza veszik-e, ha nem tuti bele. KIT esetén nehéz dió, mert kinek tudja utána eladni a felbontott csomagú ramokat?
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Cadal
őstag
Üdv a klubban! Szép eredmények, bár sztem a proci pontszám több is lehetne. Gondolom ha DC lenne a ram működés, és 2T helyett 1T akkor azért többet kapnál. Jah és a Win 7 is elég keveset ad.
Mindenesetre szép kerek számok. A lap is jól bírja a 300-as "FSB"-t
Mi a batch kódja a procidnak, mert az enyém is kb itt ér véget, ahol a Tiéd is, a leírtak alapján?
Azt még esetleg leírhatnád, hogy minek (Ram, NB VID, stb..) mennyi + fesz kellett, ezekhez az értékekhez.[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
hi, 0922MPMW a kód, az XP jó ötlet, kipróbálom..
- igazad van ganged-re olvastam is valahol, hogy 3dmarkhoz ajánlják (multitaskra meg nem )
- mekkora esélye van, hogy a DDR3-asok bírják az 1T-t? mert DDR2-nél eléggé leszoktam róla..
- emlékeim szerint: Ram:1.9v gyári érték, NB:1,26v, NBCPU:1,3v, CPU:1,45v van még valami?"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Cadal
őstag
Köszi az adatokat és fesz. értékeket. Amúgy nem is igazán ganged / unganged-re gondoltam, hanem a dual channel memória működésre. Csak nem tudom, hogy az a 2GB. ram milyen felállásban csücsül a gépedben . A DDR3 ramok jobban bírják az 1T-t mint annó a DDR2 ramok (bár azok egy-két kivételtől elérően inkább nem bírták...) . Ez nekem is újdonság volt DDR3-ra váltásnál, de minden további nélkül sikerült beállítanom az 1T-t. Szerintem próbáld ki te is. Aztán had jöjjenek azok az eredmények, jó kis gépet sikerült összeállítani.
[ Szerkesztve ]
-
DominikLázár
csendes tag
Tiszteletem kedves fórumozók!
Azzal a problémával fordulnék a fórum közönsége felé, hogy a vadonatúj konfigom sajnos nem működik az elvárható szinten. A ddr3 modulok 800 megaherzes beállításánál kernel hibára hivatkozva nem tölt be a vista ultimate sp2. A memo típusa corsair xms TR3X6G1600C9. Tudom, hogy "recommened for Intel Core i7", de elméletileg az én Gigabyte MA790GPT-UD3H alaplapom is támogatja a ddr3 1666+ órajeleket. Az alaplapban egy phenome II x4 955 black box-os proci van gyári hűtéssel. A táp márkátlan 500 wattos, a ház oldalán 40 centis venti, és egy belül a vinyóknak is (12cm). A vinyó intenzív terhelés fölött sem emelkedik a szobahőmérséklet fölé a HD Sentinel szerint. A BIOS gyakorlatilag bármilyen beállításra lehetőséget ad, nem is félek használni ezeket, azonban az integrált gpu 700-ról 900-ra húzásán kívül más hasznos eredményt nem tudtam eddig produkálni. Külön videókari nincs a gépben, ameddig ki nem hoztam a maxot ebből addig nem is lesz. A az integrált kari memo beállítása uma+sideport. Kérem segítsetek abban hogy a legjobb eredményt tudjam kihozni a gépből. A processzort nem akarom az égbe emelni, igazából a memoriákat és az alaplapi gpu tuningpotenciálját akarom kihasználni. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
helkis
veterán
aham, akkor már értem mit nem értesz vagy majd megmondod a frankót..
tehát, ha a 2db ramot ganged-be kezeli a gép akkor a progik 128-bitnek látják, vagyis "dualchanel"-nek írják,
ha unganged-ben van, akkor pedig "single"-nek írja, ekkor 64-biten mennek, de ramonként! de mivel kettő van, ezért ez is dual, csak kicsit másképp címzi a proci a ramot, ez több program használta esetén gyorsabb (multitask), ha pedig 1 progira fókuszál az ember akkor pedig ganged a gyorsabb, bár számottevő különbség nincs, de talán tuningnál, illetve 3dmarkban ki fog jönni.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Cadal
őstag
no, akkor mondom mi nem tiszta
Nálam dual channelben vannak berakva a ramok. Ha Gangedre állítom akkor az így néz ki a Cpu-z szerint. Teccikérteni?
Míg nálad kicsit másképp, ezért nem tiszta nekem, miért van a Channels-nél single, a DC módnál pedig semmi. Valószínüleg nem egymás melletti slotokban vannak a moduljaid.
Amúgy a ganged, unganged rész az teljesen rendben van.[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
-
Cadal
őstag
Abszolút jók a meglátásaid, én is erre gondoltam. Csak ugy ezt irta itt fentebb "de mivel kettő van, ezért ez is dual". Sebaj, majd jön Helkis, és helyre teszi a dolgokat.
Amúgy érdeklődve figyelem, a memóriáiddal a "vesszőfutásodat". Még szerencse, hogy rájöttél, melyik bios a neked megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
én már kevésbé találom "érdekesnek" a dolgot. amikor ezeket vettem, volt az apróban egy ocz reaper kit is 15k-ért, de ezt választottam 20 ropiért a "tutikompatibilitásra" alapozva, de sajnos rá kellett jönnöm, h ilyen nincs. az pedig, h megtaláltam volna az ideális biost? én azt nem nevezném ideálisnak, h egy, a lap által hivatalosan támogatott, többé-kevésbé stabil, gyári órajelen hajtott memóriáért fel kell adnom pl egy fontos energiatakarékossági opciót (c1e), ugyanis a két dolog nem létezik egy közös biosban...
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
helkis
veterán
látszik, hogy régebb ideje van AM3-ad mint nekem, ugyanis tényleg az volt a gond, amit írtál, nem egymás melletti slotban voltak a ramok.. AM2+-nál pont egymás mellettibe raktam őket és ott volt ugyanez a szitu, hogy single-ben mentek a ramok.. ott át kellett rakni őket 1-3-as slotba a dualhoz, ezért itt most eleve így raktam be őket, nem is figyeltem annyira, gyors volt így is minden, mint a fene de köszi hogy rájöttél!
lőttem is gyorsan 2 bench-et ganged és ungangeddel dualban: [link], [link]
illetve nyomtam egy 06-ot is, ha már eddig eljutottam: [link]elsőre mikor dualba raktam a ramokat fagyott a gép, (CR1-et is belőttem, megy ) arra gondoltam, hogy lehet hogy a memvezérlő single-ben hajtása jobb hatással van a tuningra? lehet, de kisebb gondolkodás után rájöttem, hogy miután visszaállt a bios alapra az egyik próbálkozás során, elfelejtettem a SB/HT-re dobni +0,1-v-ot, így nem akarta a 300-as FSB-t a lap
feldobtam még egy Xp-t a másik particióra, de másra sajna nem volt időm.. folyt. köv.
Ayg0 - nálam: OCZ platinum 12800 1600Mhz-CL7-es kit van, tudom ajánlani. van 4G-s kitben is
[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Tino
csendes tag
Hi!
Neked milyen alaplapod van? Csak mert nekem pont ugyanilyen ramot szeretnék a GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P lapomba, egészen pontosan ilyet:
OCZ DDR3 PC3-12800 Platinum Dual Channel 2GB Kit vagy ilyet:
OCZ DDR3 PC3-12800 Platinum 4GB AMD Edition Dual Channel KitA gondom, hogy a giga oldalán nincs bent a támogatott ramok listáján
http://download.gigabyte.ru/memory/motherboard_memroy_ga-ma790xt-ud4p.pdfÍrtam a gigának, de még nem jött válasz, viszont ha te azt mondod megy, akkor már pattanok is a bringára...
Köszi
-
Zsoty
csendes tag
Szia!
Az alaplapunk egyezik. Nekem egy 550-es proci megy benne és CORSAIR TwinX 2048Mb DDR3 1333Mhz DHX CL9 KIT. Ezzel biztosan megy. Szívtam én egy hónapot vele mire rájöttem a gondra. Elötte GEIL Value 2048Mb DDR3 1600Mhz CL8 KIT volt benne. De nem igazán egyeztek a bent levő hardwerekkel. És a KINGSTON sem ajánlott ebbe a lapba.
Az OCZ-ről nem tudom mennyire barátságos ram a procival, mivel a proci vezérli a memoriát és az alaplap kompatibilitási lista érvényét veszti ezek után. -
helkis
veterán
azért annyira nem, mivel csak a vezérlést végzi a proci, a tápellátást a lap oldja meg. illetve az időzítést, felismerést stb.. a legfontosabb része a komplistának nem is a típus, sebesség, méret, hanem a chip neve!
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Zsoty
csendes tag
Sziasztok!
Fentebb olvasgattam a fórumot és a memoria beállításokrol és elhejezéséről írtatok. A kérdésem az lenne, hogy. GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P alaplapban CORSAIR TwinX 2048Mb DDR3 1333Mhz DHX CL9 KIT-et mire kell állítani a biost és hova kell behelyezni a ramokat hogy kihasználja a lehetőségeket?
Üdv.
-
Tino
csendes tag
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P
AMD Phenom II X4 955 Black Edition BoxedÉrtem, de mások megint mást mondanak, és mivel konkrétan az én OCZ ramommal nem próbáltad, így megveszem. De azért kösz a tippet, a megjegyzést, és a figyelmeztetést. Személy szerint gyors ram kéne nekem.
A bios beállítások később engem is érdekelnének, ha már megvan a cumó ...
[ Szerkesztve ]
-
Lui76
őstag
válasz Gabor970 #1080 üzenetére
Ez csak azért kérdem mert mikor az elöző szintén giga lapom ezzel a procival próbálgattam és többször is cmos clear meg stb. nem mindig ugyanannyira mélyen sül ki. Tehát volt amikor pl az idő beállítás nem is nullázódott. És ez lehetne elképzelésem szerint egy olyan opció amikor a beillesztett hardverek emlékét is törli és újra kéri összeismertetni frissítés után . De nem vagyok benne biztos hogy fontos , meg hogy jól gondolom e.
www.kezmuveskeramia.hu
-
helkis
veterán
na az már gáz legfrissebb bios benne volt a lapban? mindenre van magyarázat, lehet eleve rossz volt a ram? (másik gépben teszt jónak mutatta?) egy modullal próbáltad?
régebben korai DDR2-nél volt olyan gixer, hogy ha tuning ramot vett az ember (alacsony időzítés és/vagy magas fesz), és csak simán berkata, akkor mivel az alaplap a mezei 1.8v-ot adta le nem indult a gép, ez esetben egy gyári 1.8v-os modullal kellett indítani a gépet felrakni 2v-ra a feszt vagy amennyi kellett a másik ramnak, majd utána cserélni, később ezért születtek meg az szabvány szerint meghatározott 1,8v-ra az SPD-k, amiben általában jóval magasabb időzítések voltak beállítva, hogy az ilyen problémákat kiküszöböljék, akkor is a matricán a vállalt órajel, időzítés fesz volt felragasztva, de azt kézzel kellett belőni.
szóval tényleg nem egyszerű a ramkérdésLui76 - szerintem amikor cmos-clearozol gigánál, akkor csak ugyanaz csinálod, mintha nyomnál egy load optimalized defaultsot biosban, az óra nem állítódik el, ha elállítódik akkor én arra tippelek, hogy a pár hibás indulás miatt visszaírta a slave-bios-t a masterbe..
[ Szerkesztve ]
-
Zsoty
csendes tag
Nekem az volt a broblémám, hogy mikor naponta elöször indítottam a gépet akkor állandóan újraindult amíg ki nem kapcsoltam a gépet. Ha utánna bekapcsoltam elsőre felált a rendszer és működött minden. Egész nap ki és be kapcsolhattam, működött. Másnap megint csak újraindúlt és megint ki kelett kapcsolni a gépet. És ezt minden nap kelett csinálni hogy működjön. Volt tápcsere ua. Bios frissítés ua. Memoria beállítás ua.
Mikor a memtesztet futtatam akkor elsőre hibát írt. Próbáltam egy rammal, jó átcseréltem a másik ramra jó. Visszatettem mind két ramot jó. Másnap memtest86+ nem jó. Másodszorra beindítva a gép és memtest jó. Arra jutottam mikor másodszorra indítom a gépet akkor minden rendesen fut. A ramot másik gépben is ellenőrizték külön-külön és jó. Nekem kompatibilitási problémám volt mint kiderült. Beállítást tudnátok ajánlani és hogy melyik slotba tegyem a memoriákat. Mpst egymás melett vannak, de a biosban az 1-3 helyen jelenik meg. -
Tino
csendes tag
-
HwAdokVeszek
aktív tag
Helló
Milyen ramot ajánlotok Gigabyte MA790XT-UD4P alaplapba?
Lehetnek "tuningosabb" ramok is.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Cadal
őstag
válasz HwAdokVeszek #1087 üzenetére
Nálam ez a típus tökéletesen bevált. Jelzem az eladónál is AM3 lapban ment igen jó eredményekkel.
#1070 helkis: Ha nem vagyok tolakodó, akkor majd egy XP-s CPU score-t kérnék. elég csak a cpu tesztet futtatni.
[ Szerkesztve ]
-
Satis
tag
Sziasztok!
Két napja már írtam a problémámmal kapcsolatban, sajnos azóta súlyosabb lett. A gond az, hogy amikor bekapcsolom a gépet csak 20másodperc elteltével jelenik meg a LOGO screen, majd annál is kb. ennyi idő telik mire továbblép (ha továbblép).
Aki tud rá bármi magyarézatot/megoldást, kérem tegye meg!Köszönöm!
szerk.: Jelenleg Win XP van fennt, 7RC helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Pepe78
őstag
sziasztok!
A 720 BE proc 200x18-n(3600 MHZ) 4 maggal simán megy 1,375 volton. Lehet 1,35-n is menne de a lényeg nem is ez.
A 200 FSB-t ha elkezdem emelni( 220-t próbáltam akkor nem akar elindulni a gép.
Mire figyeljek? Valamit elfelejtettem beállítani?
A ramnak adtam kis feszt, de nem az lesz a gond.[ Szerkesztve ]
-
Pepe78
őstag
válasz Gabor970 #1092 üzenetére
Hát az sem használ.
Holnap majd az összes beállításomat összeírom és hátha abból feltűnik valami.
4 mag simán megy.
Bios 1,4 volton prime stabil a 200x18( 3600mhz) cpu-z nem néztem.
Bios alapfesz (CPU-z szerint 1,312 volt) stabil a 200x17 ( 3400 mhz)
Ezek mennyire jó eredmények?
Holnap minden beállítást megadok hátha kiderül valami.
És amit még nem értek: DD3 1333 unganged vagy mi a fene.
Ezt írja amikor indítom a gépet.szokatlan nekem az AMD de ár/érték arányban nagyon jó választás volt a 775 után.
-
helkis
veterán
egy nagy igazságot árulok most el számtech-problémákról: ha nem tudod mi a gond, cserélj tápot!
szerk: közben meglestem, hogy nem gagyi tápod van, de ennek ellenére én valamilyen kontakthibára gyanakszok..
[ Szerkesztve ]
-
Satis
tag
Nem vagyok szakértő, de azért megpróbálom leirni.
Van egy DVD meghajtó, merevlemez kb ennyi ami kézzel fogható. A csatolásról fogalmam sincs.
Elsődleges boot eszkök talán Floppy (ami nincs) majd merevlemez, CD, ésatöbbi. Próbáltam már a merevet 1.nek állítani, de ha jól emlékszem akkor nem segített.[ Szerkesztve ]
-
vizirider
tag
szégyen gyalázat de a stabilitási gondok miatt F6->F4 bios "frissítésre" kényszerültem.........
szóval nekem nem sikerült a stabilitást megoldani F6-nál..........[ Szerkesztve ]
Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
Pepe78
őstag
válasz vizirider #1096 üzenetére
Szia!
A memory support list-ben nem szerepel OCZ 2x2 Gb az 1600 ramok között.
Nekem volt már gondom ilyenek miatt.
Haveromnak 775 DDR3 lapban voltak gondjai OCZ 2x2 1600 platinummal.
A Kingmax-ok nagyon jók, illetve nekem most Geil van és az is atom stabil.
Ha tudsz kölcsön kérni. lehet hofy beválik. -
vizirider
tag
köszi a tippet, de sajna ennél rosszabb a helyzet. (vagy csak én hallom így)
igazából az f4-el stabil ez is viszont hallottam már amd edition rammal is sz@rakodni gépet, a kingmaxban meg nem bízom egyébként azzal is sok gond van. teljesen lutri az egész darabonként változik még a beállítás is, hogy kinek mi válik be.és amint hallom (de javítson ki aki tájékozottabb)elsősorban a gigabyte lapnál van ez a mizéria...Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
Pepe78
őstag
válasz vizirider #1098 üzenetére
Én Inteltől igazoltam át.
Nekem ott sem és itt sincs gondom a Gigabyte lapokkal RAM kezelés szempontjából.
Nekem az ASUS lapokkal voltak hasonló instabilitási gondjaim.
Pontosabban ott is csak 1 lap volt ilyen " válogatós".
A Kingmaxot meg a legtöbb lap komálja, és nem iolyan rosszak azok.. -
calvin20
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy GA-MA790Xt-UD4P lapot. A problémám az lenne,h újraindításnál nem akar a bios bejönni. Ez a probléma csakis újraindításnál jelentkezik. Az adatlapomnál a konfigom.
A tápegységre gyanakodtam de azt írták a topikjában, h ide jöjjek ezzel a problémával.
Valaki találkozott már ezzel a problémával vmi ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest