- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszgé100
őstag
nálam 1333/cl6-hoz 1,7v kellett
mindenképp csináld azt, hogy mindenféle tuningot visszaveszel, és úgy próbálod stabilizálni, valamint tedd fel a legújabb bios-t
kékhalálokra meg ezt a progit tudom ajánlani. telepíted és az ezt követő kékhalálokat mind naplózza, és bármikor meg lehet nézni mi okozta
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
Tomate
veterán
válasz eszgé100 #1952 üzenetére
Próbáltam már. Rosszabb mint tuningal. 3maggal is ugyan így szarozik szóval nem az a baj. Teljesen alapon olyat produkál, hogy megy a gép és hipp hopp megfagy az egész. De kép minden marad, csupán az egér már nem mozdul és csak a reset segít.... és ezt nagyon sűrűn. (használhatatlan a gép)
vizirider: Milyen deszka az és mennyibe fáj?
[ Szerkesztve ]
-
vizirider
tag
szóval a lap:Asus M4A78T-E és elvileg 30 k körül van de mindenképpen nézd meg a support listáját !!!!! mert én csak a srác adatlapját néztem meg és lehet elírta vagy nem friss infó....
más: valaki tudja hogy az alaplapba milyen gombelem kell? úgy értem pontos típusjel meg minden. nem akarom kiszedni aztán lehet napokig nem kapok jobb lenne egy cetlivel menni hogy mi kell nekem.... már napi 50-60 percet is késik az óra....
[ Szerkesztve ]
Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
eszgé100
őstag
válasz vizirider #1954 üzenetére
ha bemész a legközelebbi számtech boltba biztos tudni fogják, méret 20x3,2mm-es 3v-os, CR2032 a jelölése, de szerintem minden lapba ugyanakkora megy
ezen a képen látod is milyenTomate: sajnos úgy néz ki kénytelen leszel variálni a mostani ram+lap párosodon
[ Szerkesztve ]
-
beginer1
csendes tag
Sziasztok.Kingmax 2x2 GB kit-et vett valaki mostanában? Nem találok sehol!
-
-
vizirider
tag
válasz beginer1 #1958 üzenetére
de mennek de legjobb tudomásom szerint nincs kit. én is külön vettem de attól még megy dualban ugyanis az az alaplaptól függ nem a ramtól (szélsőséges esetben valóban összebalhézhat a ram de ha egy szállítmányból veszed akkor erre szinte semmi esély sincs, persze hibás ram létezik )
Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
eszgé100
őstag
válasz beginer1 #1958 üzenetére
ha egyszerre veszed őket, akkor nagy eséllyel menni fognak dual-ban, esetleg akkor lehet esélyed problémára, ha az egyik később elromlik, mert akkor csak egy modult cserélnek, és nem párban, mint a kit-nél
-
szki
őstag
Nekem FXT lapom van. Bios függő, hogy a ramot mennyire szereti. F6 nagyon jó volt. F6 esetén ment 1550/CL8-ban a ramom 1,8V-on stabilan. Előtte és utána lévő biosoknál nem bírta ugyanezt. Prime halálozott.
Végül mégis használom a friss biosokat. De a ramokat visszavettem 1333/CL7-re, és 1,65V-ra (NB 2200 MHz, 1,2V). Ez is mindenre elég. Pl. winrar 4 mp alatt kicsomagol egy 700 MB-os rart (PII @X4 3,5GHz, Win7x64) -
Kecsege1
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem új gépet GIGABYTE GA-MA770T-UD3P alaplappal. Az összeszerelésnél az alábbi gondba ütköztem:
a lapon van egy ATX_12V_2X4 "nevű" csatlakozó, a tápomon viszont csak egy 2X2-eset és egy 2X3-asat találtam. A táp típusa: CHICONY Hipro 430W
Mit lehetne csinálni? Van vmi átalakító, vagy új tápot kell venni?
-
eszgé100
őstag
válasz Kecsege1 #1968 üzenetére
az #1955-ös hsz-ben linkeltem egy képet, azon látszik hogy van bekötve, de máshogy úgysem lehet, csak ha nagyon erős vagy. a második 2x2 úgy tudom csak a magasabb fogyasztású, valamint tuningolt cpu-khoz kell
Tomate: elég személyes kérdés, de anyagilag nem megterhelő mindig cserélni?
[ Szerkesztve ]
-
vizirider
tag
nem akarlak elkeseríteni de az ud5p-nek sincs a támogatott ramlistájában a reaper...........
szóval az okos ember a saját hülyeségéből tanul a buta meg abból sem............
egyébként hidd el tőlem annyit váltogatsz amennyit csak akarsz[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
válasz eszgé100 #1969 üzenetére
Az alaplom áráért +5k-ért kétszer cserélek lapot ha kell. Adás-vétellel nincsenek gondjaim.
vizirider: Ha csak a támogatott lista alapján nézelődne mindenki a memóriák 60%-át el se tudnák adni a gyártók... Ez az első ilyen bibi, pedig volt már pár összeállításom. Bukni meg nem bukok rajta. Ha nem megy eladom a lapot amennyibe vettem és megpróbálok egy másikat, (persze előtte azért rákérdezek még )
[ Szerkesztve ]
-
vizirider
tag
nyugi nyilván neked van igazad............ nekem a 3.ik pár ram megy a gépben és lám csak az lett jó ami a listán volt.......
tudod az intel cuccok negyed ennyire sem kényesek a ramra és az asztali gépek nagyja ma is intel............
és mint mondtam nekem abszolút nem fáj ha kisérletezelChuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
Tomate
veterán
válasz vizirider #1972 üzenetére
Teljesen nyugodt vagyok... Elhiszem, hogy az a legjobb ami a listán van, de ezen felül még működhet másikkal is. Az intel kényességéről meg nem tudok semmit, mivel még nem volt intelem. Sőt ezidáig az AMD-sem volt kényes a ramra egyik gépemnél se.
konklúzió: lehet ramot kellene váltanom
[ Szerkesztve ]
-
vizirider
tag
akkor 2 alternatíva:
1., lesz asus alaplap a reaperrel ez tuti megy mert akinek eladtam a 2*2 gb reapert annak már volt benne reaper és amellé vette pluszban
2., általam nem sokra tartott kingmaxokat szerzel be méghozzá az alábbi számúakat
FLGE85F-B8MF7 (ez az ún. "zöld címkés" kingmax)tenném hozzá hogy nem szeretem a kingmaxot de nekem is ez van és teljesen hibátlanul muzsikál, van rajta hűtőborda is és stabil vele a gép (nekem ez egy becsípődés lehet de a kingston/kingmax nekem nem jelent minőséget, magam sem tudom miért) és a legtöbbünknek ez vált be a legjobban!egyébként én 28 k-ért adtam el a 2*2 gb reapert 2019 júliusig tartó garral dobozában mindennel
ennél többet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki...
[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
válasz Borokafa #1977 üzenetére
És mennyibe fáj ebből 2x2gb?
vizirider: Nem tudom milyen garid volt rá, de nekem egy papírom van amin 1 év volt ami le is járt
eszgé100: Ősembertől vettem használtan. Akkor még volt rá gari, 2008.11.21-én lett vásárolva és egy év garit írnak rá. (Nyírdigit Hungary KFT) Gyártói gari vagy ilyesmi nincs?
Én 20ért vettem a kettőt.[ Szerkesztve ]
-
eszgé100
őstag
-
vizirider
tag
sima forgalmazói gar volt rá de a 10 év külön rá volt nagy betűvel nyomdázva és a dátum hogy meddig.
igazából nehéz kérdés hogy alakulnak januárban a ramárak én anno 21 000 ért vettem a reapert 28 ért adtam el kb 1 hónapja. vagyis lehet mondani hogy nagy bolt volt, csak közben minden felment így pont annyiért kaptam meg a 2*2 gb kingmaxot..........sajnos elég nagy kereslet lett rá sztem ezért ment fel annyira ennek a kingmaxnak az ára
[ Szerkesztve ]
-
eszgé100
őstag
lejárt a szerk.
akkor elég jó áron volt...
én úgy tudom van gyártói garancia, azt hiszem élettartamos
ez a fajta van neked?vizirider: ha ezt tudtam volna, hogy így megdrágul boldog-boldogtalannak ilyet árultam volna
[ Szerkesztve ]
-
vizirider
tag
válasz eszgé100 #1982 üzenetére
hidd el én is! és ami vicces hogy én boltban vettem, első tulaj voltam !!
hoppsz néztem a linket nekem a másik fajta volt ahol mindkét végén volt hőcső a ramon
[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
válasz eszgé100 #1982 üzenetére
Ez a gondom nekem is. Ha eladnám 26-27-be és vennék helyette 20-ért 2x2 kingmaxot azt mondom oké. De így, hogy még a kingmaxra kéne ráfizetnem nem gyerebe... Oké, hogy tudnék rajta húzni én is, de az újat is meg kell venni ami ugyanúgy drágább...
eszgé100:
Ilyenem van:[ Szerkesztve ]
-
vizirider
tag
nekem is ilyen volt.
viszont hogy ne legyél teljesen boldog az asus lapok jóval többet fogyasztanak. nem tudom hogy ez neked jelent e bármit, én viszont nem lennék nyugodt hogy szőrén szálán 20-30 watt eltűnik a lapban........
egyébként meg nézőpont kérdés ha úgy vesszük 21 ért vetted 26 ért eladod és 30 a kingmax akkor nézhetem úgy is hogy21+4= 25 ért veszel kingmaxot mikor az inkább 30...........Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......
-
vizirider
tag
itt a PH-n is volt erről teszt ahogy (talán) gigára (vagy MSI-re)cserélték az asus lapot ennyit csökkent az áramfelvétele a rendszernek. nem találtam meg ezt a tesztet de majd talán vmelyik türelmes topiclakó megteszi. és egyébként mivel én nem komálom a kingmax/kingston brigádot nekem is fájt eladni a tuti ocz-ket csak akkor nem tudtam hogy van asus lap ami szereti, igaz azt sem hogy ott a fogyasztás nem gyengén több........
viszont a napi sok fagyást vagy min 3 naponta random halálokat nehéz win bootokat nagyon untam, már az is megfordult a fejemben hogy intelre váltok (ez nem kis szó mert az utóbbi 6-7 évben még alternatívaként sem merült fel soha)
aztán a kingmax + 1 jótanács rovtivtól megoldotta........ ennyi.
szóval nehéz döntés lesz, majd alszol rá párat[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Éveken keresztül Crucial Ballistix--et használtam, Kingmaxból meg hegynyit raktam a rendelt gépekbe. Soha semmi gond nem volt velük. Persze nem a tuningpotenciáljukról híresek.
Én meg azt mondom nem a név számit, hanem a használati érték. Jelen esetben most úgy néz ki, hogy mindannyian elégedettek vagyunk vele. 1,9V-on 1700-on is elköszörült kicsit lazább időzítéssel.
Gondolj az Asrock-ra, néhány évvel ezelőtt minden bajuk volt, most meg jó vételnek számítanak. -
szki
őstag
válasz Borokafa #1990 üzenetére
Én biztos szerencsés vagyok, de 3 Kingmax kitem is eddig tuti volt. Ebből 2 pár DDR2 volt. A DDR3-as sajna nem bírja a tuningot, mert nem Elpida chipes, de csak 5eFt volt 2x1GB
Van OCZ ramom is, de épp RMA alatt...
Most épp 785G-s Asrock alaplapos gépről netezek Kingmax ramokkal
-
beginer1
csendes tag
Sziasztok.Holnap venném át a 790xta-ud4 lapomat.Minek kell lennie a dobozban?
-
szki
őstag
Gondolkoztam a ram témán, mert épp tuning, meg freki határ keresésben vagyok a héten
Lehet a Trfc-t is állítani kell 110 ns-ról 160 ns-ra. Ez is növelheti a stabilítást a Patriot ramos forumozók szerint.
A linkelt oldalon egy AMD-s Patriot kithez látható beállítás FXT lapban (300-as "fsb" most nem lényeg ). Ő is F6 biost használ, és szerintem tényleg az a legjobb ehhez a laphoz. -
realmadrid92
tag
sziasztok, egy GIGABYTE GA-MA770T-UD3P-t veszek a közeljövőben
Úgy tudom ez a lap szereti a kingmax -os ramokat, de ha esetleg nem kingmaxot vennék, akkor mivel megyen még el ez a lap?? -
eszgé100
őstag
válasz realmadrid92 #1998 üzenetére
ha elolvasod az utolsó 200 hsz-t rájössz, hogy mást nem is nagyon érdemes belerakni
-
audi100td
nagyúr
"Lehet a Trfc-t is állítani kell 110 ns-ról 160 ns-ra."
Kösz a tippet, így sikerült belőni 1666 7-6-6-18-CR1-re a Dominator-okat , eddig csak 1333/CL6-on mentek ebben a lapban, már Kingmax-ra akartam cserélni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs