- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Smithy87 #93298 üzenetére
Hát volt pár cím mikor úgy az egész kimutatás nem hogy később jelenik meg, de nyoma sincs mintha ki lenne kapcsolva. Az okát nem tudom. Amíg nem álltalános dolog addig átlépek rajta tudomásul veszem hogy ez most kimarad.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Gubu0101
veterán
-
echterion
nagyúr
válasz nggabi #93296 üzenetére
Kipróbáltamm xtu-ban, hogy hogy működik nálam ez a tdp csökkentés. Ezt a két értéket húztam le ugyanannyira (itt épp 61W-ra), ekkor a max. leadott teljesítmény ennyi lesz, az xtu kiírja, hogy power limit van és cserébe a hőfok sem megy az égig, viszont némi frekicsükkenés az befigyel. Így próbálj meg belőni egy számodra elfogadható kompromisszumos értéket, hogy mégse 2 GHz-en malmozzon az a brutál cpu.
-
nggabi
félisten
válasz echterion #93303 üzenetére
köszi mamár okosodtam youtubeon most a vantageot tesztelem végre.
Voltam monitort nézni megint. 4k 4060 caldera 90-100fps persze dssl-el. 15" 2kban 150 fps. Nehéz a döntés h kell e nekem az lg 27gp950b 190 ezerért.
ja viszont forza5 ment szépen 60 fps-el ultrán 4k-ban.
[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
Longeye
tag
Szia!
Ez milyen progi, amivel mérted? Lefuttatnám én is.
/* Egy lelkes kontár */
-
FőDudu
veterán
válasz FőDudu #93311 üzenetére
Nem mimdenki mer kockaztatni 3-4e Euros vasakat gari nelkul. Mert ugy a trend szerint olcsobbak nem lesznek.
Igy ugyebar az izmosabb vasak vasarloit lehet megfejni.
A gamerek ugyis olyanok mint az autosok. Tobb bort is le lehet huzni roluk.Aztan lehet, hogy tevedek es siman lesz cloud gaming elofizu es senkinek nem kell majd combos vas otthonra.
Csak egy eleg jo net kapcsolat.Aztan johet a Macbook Air egy Oled kijelzovel es reszeltek minden mas gyartonak. 20 ora uzemido, 1,2 kg.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Speedy007
őstag
Nem vagyok szerencsés a laptopokkal úgy tűnik 😅. Elmentem itthonról le csuktam a fedelet erre jöttem haza emlékeim szerint nem volt semmi a billentyűzet körül nem szoktam rajta enne, inni stb. tisztán tartom mindig.
Makró fotó alapesetben légy kaki méretű. Ezzel foglalkoznak garanciában? Szlovák Alzás de elvileg itthon is be lehet jelenteni. -
mihione
őstag
válasz nggabi #93296 üzenetére
Te akartad a 300w-os tapot
En egybe rakom a geppel van egy franko kis samsonite laptop taskam a kulso zsebebe siman elfer a 300w-os feltegla.Nekem most ami feltunt hogy a proci nem ugrik 75w fole cpu-z stress teszt alatt,pedig performance modban probalom ahol elvileg 80-85w a plafon.
Esezleg akinek legion 5 van 5800h-val nem probalna ki hogy neki mire boostol?Ugy emlekszem ment ez 75w fole is regebben...Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
undercover
őstag
Én is lemértem mit tud a kis Lenovo Legion 5 Pro-m.
Úgy nézz ki szépen egyben van mert viszonylag jó pontszámot kaptam az átlaghoz képest. És ez optimus módban van nem állítottam át csak az nvidia kártyára.
Meg az órajel is nem ingadozik ahogy láttom.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
ldave
félisten
Került hozzám egy darabig egy RTX 2070-es masina (Asus Strix), ahogy lesz időm összevetem majd a 1060-as gépemmel, kíváncsi vagyok mennyi a különbség közöttük azokban a játékokban, amiket játszom.
A Slime draws near! Command?
-
-
FőDudu
veterán
válasz Speedy007 #93320 üzenetére
A konnyitett fedlap atka.
A Macbook pro alu fedlapja bezzeg elpusztithatatlan.Amugy a Razer alu fedlapjat is lehet annyira nyomni, hogy a billentyuk nyomot hagyjanak ( foleg por formajaban) a kijelzon.
Szoval a konnyites atka.
En a gyari fekete szovet rongyot hasznalom.FőDudu
-
-
wolfman
veterán
Sziasztok
ASUS laptop topikból küldtek ide, hátha.Lenne egy kérdésem felétek, hátha tudtok segíteni.
Van nekem egy ASUS TUF Gaming A17 FA706IU-H7055 notebookom. Kettő játékot próbáltam meg eddig játszani rajta, amik gépigényesebbek lehetnek. Egyik a Diablo2 Resurrected, a másik meg az Outer Wilds (Echoes of the Eye). Ahogy a neten nézegettem mind a két játék ajánlott gépigényét is eléri a rendszer ereje. Na igen ám, de mindkét játék esetében kb. 4-5 perc játék után a játékok elkezdenek laggolni, belassulni. Kb. 5 percig hibátlan, majd lassul, mintha a hűtés le lenne véve, esetleg a töltő adapter le lenne húzva és a proci vagy VGA throttlingolna. Diablo esetében, ha bemegyek egy kisebb katakombába, ott helyreáll, nyíltabb tereknél szar. Az Outer Wilds esetében mindegy, ott lagg van és lassulás. Ez mitől lehet?
A legfrissebb VGA driver van installálva + energiagazdálkodásnál hálózatról működtetés esetén max. performance van beállítva. A vicc, hogy Forza Horizon 4 szépen ment fix 60fps-el emlékeim szerint majdhogynem csutkára húzott graffal.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
válasz #65537792 #93331 üzenetére
Ha rákeresel a típus nevére amit beírtam, kidob mindent róla.
Ryzen 4800U
GTX 1660ti
16gb memória (frekvenciát most nem tudok de tán a max ami belekerülhet)
Ma szétkapom, hogy megy-e mindkét venti benne, lehet beszart valamelyik.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
addikt
válasz nggabi #93327 üzenetére
Lehet a proci mesterségesen vissza van fogva, hát nem asztali proci amit csak úgy hagynak szabadon strapálni. Ott a rengeteg mag/szál aztán minek is? Játék nem használja ki, meg úgy az egész laptop bios meg van szerkesztve hogy azért bírja pár évig, ne lehessen elhasználni, szétforralni. A gyártóknak is kell a garancia ne kerüljön túl sok vissza, valamivel meg el kell tudni adni az új hardvereket, így megy bele a 80 mag szál hangzatos a júzer megveszi mert nincs más, meg az a király. Én erre gondolok.
Aszem megvárom míg újra eljön a dtr gépek kora felső kategóriában, asztali procis és cserélhetős vga-s hardverek reneszánsza, és persze csak is használtan olcsón majd valahonnan, addig meg szépen elleszek a mostanimmal. Mert bizony így megy ez mindig mindent újból fel kell találni, újítani, mozgásban lenni, új divat aztán vissza a régi mint a kijelző 16:10 képarány ami régen volt. Most egy kicsit visszább vesznek, majd újból előhozzák azt ami már régen egyszer volt.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
addikt
válasz wolfman #93332 üzenetére
Odateszed a kezed a szellőzőnyíláshoz és fogod tudni forog-e a venti. Kellene monitorozni hogy lásd nem melegszik.e el. HWinfo [link] mehet a háttérben, és MSI AB [link] Nézz róla videót a youtube-on hogy kell beállítani.
-
nggabi
félisten
sose veszel gépet Miki
megy ám az a proci 100%on is 100 fokon, szóval én se értem wátdöfákkvan. majd redditezek kicsit.
az overlockingban tudnál segíteni? vantage jó, de tüske szerűen belecsap a 93 fokba, viszont átlag 85 fok. szóval a videóban a srác valami szorzókat kapcsolgatott, meg unlimitedre tette a turbokat. nem értem
"szenyor dzsíííí"
-
nggabi
félisten
I was able to reproduce the problem. I use a 100W USB C charger at home, and the original charger at work. After plugging in the USB C Charger, the GPU gets stuck in low power mode and will not come back until you disable the battery as shown above, even after going back to the original charger, or a full cycle of shut down and restart. For some people it happened after using the laptop on battery mode until discharge.
valami ilyesmi volt a dokkolóval, kiírta h kevés a power. úgy is bele akartam vágni a 2. ssdt, akkor egyből megcsinálom ezt is."szenyor dzsíííí"
-
addikt
válasz nggabi #93336 üzenetére
Ez a lényeg amit már echterion mondott neked korábban. Itt kell megfelelő arányban kikavarni a jelen alapanyagokkal a finom palacsintát. Teljesítmény és hűtés is legyen egyszerre. Az XTU az megy neked is nem?
Én a laptop szoftvereivel is tudom ezeket. Ami vállalhatatlan azt természetesen törli, csak az marad meg stabilan amit elfogad a hardver mert teljesíteni tud.
Ha ez a szoftver megy nálad akkor nyertél a procival és visszaszívom amit rá mondtam.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz nggabi #93339 üzenetére
Azt neked kell ki kísérletezned. Felelősséget nyilván nem vállalhatok olyan procihoz amit nem ismerek sosem használtam, nem tudom miben másabb mint az enyém és teljesen más környezet és itt nem arról beszélek hogy adott típuson belül is eltérőek. Hogy milyen órajelen mit bír, UV és az adott órajelnek nálad mennyi fogyasztás kell a stabil működéshez passz. Annak kellene utánanézned hogy mások akár az asztali megfelelőjét hogy lövik be. Kezd egyesével csak az UV állítgatással, sokat ne adjál neki mínuszba, aztán talán tedd az összes magot egyformára azt jobban szereti és lejjebb.
Egy azon órajelen le tud kérni több Watt-ot is ha úgy van beállítva, (én most kicsit leszorítottam)....játék alatt stabil és nem használ olyan speciális számításos feladatokat mint pl a CB R23 és társai kérnek így lehet nyugodtabban szabályozni. Mert ha kell neki a AVX és társai akkor úgyis leveszi független mi van beállítva, az adott órajelnek megfelelő fogyit érvényesíti. Szóval játéknál sosincs teljes strapa. Aztán teszteljed Geekbench, cpu-z-vel. Az a jó hogy online mutat mindent, alulra bepipálsz mindent és mehet a strapa és ekg vonal figyelés.
Az embernél a nagy kilengés a jó itt pont fordítva azt hiszem.[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
UK only meg nincs benne semmi nem hiszem h innen lecsap rá bárki is
Mire mindent beleraksz ami kell az árából garis cuccot lehet venni...RTX 2080 ebayen 340K forintra átszámolva + proci és ram is kell még bele[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
addikt
válasz mihione #93342 üzenetére
Tudom ez csak nekem kell de nagyon és semmi mxm rtx 2080. Itt nem számít a gari, ha számítana nem venném, a laptopok királya. Kíváncsi leszek a licit meddig megy fel, a végén meglátom talán beszállok. A jelenlegi ár annyi mint másnál csak a töltő.
A mostanim igaz Írországból 130e volt ugyanígy. Inkább baj a származási ország és még megy hozzá ki tudja mennyi posta.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz nggabi #93344 üzenetére
Használtat vettél? Mást nem tudok elképzelni. Olyat amit már valaki visszavitt és újracsomagolták. Nem is mondtad mennyibe fájt a cucc. Most ezek után mondja nekem valaki érdemes újonnan bármit megvenni? Biztosabb valakitől használtan akinél látszik érdekelt hogy a vevő elégedett legyen, megmondja milyen szépséghibák vannak.
-
addikt
válasz Csupati #93346 üzenetére
Épp azt néztem ebben van egy vastag pánt áthajolva két oldalt összekötve ami nálam nincs csak nagyon kicsiben vagyis ebben a hűtés is jobb alapon mint a kis tesóban. Hát igen én ezt is asztali kártyával használnám, ha ez most itthon lenne beüzemelném másodiknak, esetleg átköltöznék. Más dimenzióban gondolkodom. Ja proci már van egy i3-8100
SSD van, ram az olcsó, és a vga sem lenne drága persze asztaliban. Kijelző is megoldott mivel kettő van egyszerre mehetne is a kettő. Meg egy olcsó táp kellene az adapterhez és készen is lennénk.
A nagy tesó belső elrendezése, kialakítása meg egyezik a kisebbel, ez fontos nekem...4db adatport, belső hozzáférés. Ennyiért vinném, úgysem fog összejönni, rálicitálnak.
A 870TM nekem bűn ronda.Hoppá most látom ebbe is van full VC hűtés, olyan amilyet majd venni fogok, vizes és sima.
[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
Így érthető, fixen 120 -ért volt fent egy üres 751tm de ahhoz se hűtő semmi nem volt .
Lehet h ormótlan ronda a 870 de hűtésben rohadt jól sikerült gép, meg még mindig azon gondolkozok hogy egyik mxm portba egy képet ad a másikba meg az adapter igy külso kijelző sem kellene hozzá .Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
addikt
válasz Csupati #93348 üzenetére
És ehhez is van, még szép állom hűtés. Több ide már nem férne.
Az mikor egy sima lap még rákerül felülre, hát nem tudom, nem hiányzik. A tüskés elrendezés lehet jobb is a bordán. És gyönyörű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest