Új hozzászólás Aktív témák
-
marcess
senior tag
válasz KillHates #92249 üzenetére
Alapvetően boltra gondoltam, nem igazán az én világom ez az egymástól való vétel, túl sok rosszat hallottam, már nem innen, csak úgy a nagyvilágból. Nem is vagyok tisztában, hogyan is mennek itt a dolgok, de az én szintemhez képest 1-1,5-2 havi keresetet nem szívesen bíznék, a haverom öccsének a szomszédjára így bemondásra. Nem szeretnék megbántani tényleg senkit bizalmatlan vagyok ennyi.
formula01: köszönöm, igen ezt hallottam, egyszerűen annyi van, hogy a tv mellé van beállitva a ps és se közel se távol a hely hova rakni a billentyűzetet és egeret
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz nggabi #92239 üzenetére
A gyári HP paszta honnan szerezhető be?
Pillanatnyilag csak ilyeneket találtam, ami inkább a névazonosságot és a hasonlóságot sejteti, de egyébként egy lengyel gyártó termékei:
Hővezető paszta HP-HPXMagyar nyelvű információ a gyártóról és a termopasztáiról:
Linecard - AG TERMOPASTYA gyártónak például ilyen hővezető párnái is vannak:
TO thermal conductive pads[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz marcess #92252 üzenetére
Boltból kb. 500k-ig szerintem a teljesítmény mellett a minőséget is valamennyire szem előtt tartva, a következő 2 gép most elég jó vétel:
LENOVO LEGION 5 - 450e Ft
Vagy valamivel jobb minőségű gép kicsit erősebb CPU-val, jobb kijelzővel, stb:
LENOVO LEGION 5 PRO - 520e FtSzerintem utóbbi megéri egyébként a felárat.
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
FőDudu
veterán
válasz Dhampir #92253 üzenetére
Minek az neked?
Nekem valami HP kellekhez (szerintem mikor alaplapot vettem a nejem HP laptopjaba) mellekeltek egy kis tasakkal, de ketlem, hogy barmire jo lenne.
Kb fel procira eleg lehet.... marha kicsi zacsi. Valoszinuleg nem egy jo minosegu cucc.Ha nagyon erre hajtasz, postan feladhatom. Szloveniabol lesz par nap mire megkapod.
HP P/N# 915645-001 0,7g paszta.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Dhampir
félisten
válasz FőDudu #92224 üzenetére
Számomra a HP régebbi laptopjainak könnyedén eltávolítható szervizfedél megoldása a legszimpatikusabb, ami csavarmentes megoldású, csak el kell tolni a kis pöcköket:
Köszi a felajánlást!
Csupán érdeklődésből kérdeztem rá, jelenleg MX-4 pasztám van. Eszerint a HP paszta nem jobb annál?[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
válasz formula01 #92254 üzenetére
Többen is ajánlották már a Pro-t , sztem is jobb annyival, bár még esetleg Razer vagy AW gépekben is lehet gondolkozni.
#92248marcess
Pobálj megnézni pár gépet amik tetszenek linkeld be őket és a kollégák meg tudják mondani mi a jó abban a gépben vagy mi a rossz.
Ahogy olvasom nem tértél ki konkrétan arra hogy esetleg vinnéd magaddal a gépet , ha nem vinnéd sehova lehet jobb lenne egy asztali . Egy normális hűtőpad ajánlott lenne alá(pár fokot fogsz nyerni vele meg talán kicsit halkabb lessz,de csodát nem kell várni) kicsit segít az alsó burkolatról lefújni a meleget és segíti a légcserét .
A 2-3 év az a játékoktól függ , illetve az adott összegért a lehető legjobb vga-t kéne választani, boltból sztem egy 3060 as gép lehet a legjobb ennyiért (ha mégis rászánod magad az itteni vásárlásra olcsobban vagy erősebb gép is kijöhet a keretből, viszont nem meggyőzni akarlak hogy itt vegyél gépet csak egy jó lehetőség).Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
nagyúr
válasz Dhampir #92256 üzenetére
A gyári paszták általában elég hitványak mert vödrös kiszerelésben veszi a gyártó és ott már súlyos százezrek vannak a minőségi paszta és a himihumi kence között.
Tökéletes az MX4 az újrapasztázáshoz, látványos javulást fog hozni!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Dhampir
félisten
Értem és köszi!
Fórumtársunk említette, amiatt reagáltam rá, de ha nem jobb például az MX-4 pasztánál, akkor nem érdekes annyira.
Más:
Dell G15 5515
Felbontott példány ennyiért, amikor tavaly augusztusban sokkal olcsóbban; 245 000- 250 000 Ft körüli áron volt kapható.[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
Ez szerintem nem jobb annal, mivel 2018-as gyartasu.
Az MX4 egy viszonylag ujabb fejlesztes.Ha valami jora vagysz, akkor szerintem Thermalright TFX (14,3 w/mK) vagy Thermalright Silver King (79 w/mk). Utobbi mar folyekony fem.
En ezeket hasznalom, jonak tunnek.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Az azert nem jo, mert minden idiota belenyulkal a gepekbe.
Az emberek nem normalisak, mindenki szerelonek kepzeli magat manapsag.
Idiota youtuberek meg meg ra is tesznek egy lapattal. Fakezu balfaszok mint Linus es hasonlok szerelnek szet 3-5e dollaros vasakat.Ami nincs racsavarozva, azt egy gyerek is szetszedi. Kell a csavar, de ne vacakoljunk mar kormokkel meg muanyag bolhakkal mint az autoknal.
Szerintem.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
marcess
senior tag
válasz Csupati #92258 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat neked formula01-nek és KillHates-nek is, nem gondoltam volna, hogy ennyire pörög a topik. A lakásból nem menne ki, a 2 szobában lenne cserélgetve, ezért gondolkozom laptopban. Ha hardverapróról vennék, akkor az használtat jelentene, vagy "kihozom kedvezménnyel és kis haszonnal továbbítom " dolog lenne? Nekem még az a berögződésem, hogy elektronikai dolgot használtan nem veszek, mert magamból kiindulva, saját magamtól sem venném meg, nem hanyagságból, hanem tudás hiánya miatti nem megfelelő használat miatt.
Szóval tényleg hozzá nem értő vagyok és félek a nagyobb pénzügyi kiadástól. -
Ubul86
őstag
válasz KillHates #92261 üzenetére
általam indult ki a beszélgetés, amire kaptam hogy a HP paszta jobb mint az MX4 Lenovomra, amíg el nem jutok hozzád
csak mert nekem is itthon Mx4 van csak itthon, a noctua-t eladtam az Acerrel anno, mert még talán rosszabbak voltak a hőmérsékleti számok, mint mx4-el, de ott annál a gépnél igazából mindegy is volt (az alkoholos törlőkendőket mondjuk sajnálom belőle) -
Ubul86
őstag
válasz MaxxDamage #92245 üzenetére
köszi a tippet, utána nézek
gondolom erre gondoltál
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Legion 5 esetén van bármi esély rá, hogy szoftveresen halt meg a képernyő háttérvilágítása? DDU-val takarítottam majd újra fel a driver de semmi, vakuval látni, hogy megy a képernyő de nincs háttérvilágítása.
~1 éves gép ... alig volt rajta játék az is hűtőpadon.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
FőDudu
veterán
válasz Micsurin #92271 üzenetére
Ha van rendszer visszaallitasi pont, akkor allj vissza arra.
command propmptba ird be: sysdm.cpl
Aztan ott a System Protection fulon a System restore. Ha van a gyalulasodnal regebbi rendszer visszaallitasi pont, az megmenthet.Ha az nincs, akkor esetleg lastgood.
FőDudu
-
Micsurin
nagyúr
válasz FőDudu #92272 üzenetére
Páromé a gép fixen nincs rajta ilyen. De szerintem ez szerviz és hw hiba lesz ha még a BIOS-ban sincs háttérvilágítás.
Lastgoodot este még megnézem de nem hiszem
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Ubul86 #92269 üzenetére
Igen, arra.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Dhampir
félisten
válasz FőDudu #92264 üzenetére
Érdekes elképzelni ezt a fegyelmezetlenséget, de biztosan akad rá példa, elhiszem.
Köszi a tippeket neked is!
Köszi szépen, habár még nem keresek hűtőpasztát, no meg külön vámeljárás alá eső külföldi eredetű honlapról nem is szívesen rendelnék.
Csak ha az MX-4 nem válik be, de akkor még a Noctua NT-H2 is szóba jöhetne esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz Csupati #92274 üzenetére
Köszi Meglátjuk hétfőn hívjuk a Digiprimeot.
FőDudu Ezeken mind túl vagyok, áramtalanított 60s etc-n is. A cégesem is egy Lenovo rettenet (gen2 E14) ismerem sajnos a repertoárt pont emiatt toltam a Zephyrus vagy a ROG felé anno.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
dzsampi
tag
Sziasztok!
Windows telepítés után vannak olyan beállítások, amiket érdemes megcsinálni egy gamer laptopon?
Win 11 frissítés, windows update driver telepítés, razer synapse telepítés, alkalmazások telepítése. eset vírusirtó telepítése. Nagyjából ez szokott lenni a menet. -
-
őstag
válasz laposonly11 #92267 üzenetére
Nincs olyan, hogy lengyel billentyűzet Azaz nem készítenek / matricáznak ilyet, nem is tudnák megoldani, mert egy nagy káosz lenne belőle a sok extra karakter miatt.
US/UK-t használ mindenkiHa válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
echterion
nagyúr
válasz Ubul86 #92282 üzenetére
Sok minden, legfőképp szerintem, hogy olcsóbb egyben kiönteni, mint három-négy darabban, kevesebb gép, kevesebb szerszám, stb. Ja, meg ne nyúlkájon bele az egyszeri user, ha több ramot, tárhelyet akar, vegye meg a drágább verziót a laposból. Lehet, ezért olyan "kellemes" szétszedni elsőre a 2022-es LEgion gépeket is (meg asszem a 2021-esek ilyenek voltak már).
-
Ubul86
őstag
válasz Ubul86 #92283 üzenetére
na, siker, 5 perc volt, kicsit jobbra-balra mozgattam a már félig felszedett hátlapot óvatosan, és egyszer csak simán kipattant
van kosz, errefel elfogyott az ecsetem, sűrített levegőm nem is volt...szóval majd du. folyt. köv.
(tavaly július óta, van cooler master hűtőpad, takarítok is mindig, asztalon is, de úgy látszik ez nem elég)
[ Szerkesztve ]
-
undercover
őstag
Sziasztok! Még próbálom belakni a Legion 5 Prot
Az energiagazdálkodási beállításoknál melyiket kell kiválasztani? A kis Ryzen 5600H-t nagyban befolyásolja úgy veszem észre.
Kiegyensúlyozott energiamódban a minimális processzorteljesítménynél a minimum 5% meg 80% volt a maximum processzorteljesítménynél meg 5% meg 99% talán aztán inkább a teljesítménye a procinak csak 80% körül volt.
Mert Cinebenchben egy magos teljesítményre kijött így 1000 pont körül miután átállítottam ezeket 100-hoz közel már egyből 1300 pontot kaptam.
De majd hozok pár teszt eredményt.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
Csupati
őstag
válasz undercover #92287 üzenetére
Ha tápon van mehet a cpu 99% ra, nekem is azon van a laposban a desktop proci és tök jól elvan.
[ Szerkesztve ]
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
nggabi
félisten
válasz undercover #92287 üzenetére
töltsd le a lenovo energy managment-et, ez csinál 3 profilt. egyébként az amd nem szeret 5%on szotyizni, viszont ha lekapcsolod a turbot nem fog megfőni.
"szenyor dzsíííí"
-
c0dyka
friss újonc
Sziasztok.
Szeretnék venni egy gamer laptopot. Egy jóideje már szemezgetek neten és legjobban az MSI Vector GP77 jött be a legjobban árérték arányban. Tudtok erről véleményt mondani? Esetleg hasonló árkategóriában másikat vagy jobbat?! Kb. 1misi a keretem.
Válaszokat előre is köszönöm. -
nagyúr
válasz c0dyka #92290 üzenetére
Hali! Az MSi-k tipushibája a gyenge zsanér, általában olyan 2-3 évet bírnak aztán foglalkozni kell velük. Azzal is kalkulálj, hogy a 13-ik generációs procik szeretnek melegedni eléggé.
Egyébként ennyiért relatív jó vétel (egy vicc, hogy egy 128bit-es videókártyával szerelt gépért el mernek ennyit kérni)[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Csupati
őstag
válasz KillHates #92294 üzenetére
"egy vicc, hogy egy 128bit-es videókártyával szerelt gépért el mernek ennyit kérni"
B+ már ezen is spórolnak???? Régen még dobálóztak az 512bit-es kártyákkal, pl r9 széria csúcs kártyái, 2048bit a vega széria esetében, de még a 1080ti is 384bit-es volt....Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
törölt tag
válasz KillHates #92294 üzenetére
Ha asztali laptopként fogja használni, mondjuk havi 2-szer csukja le, 2-szer nyitja fel, akkor is?
Ez már tény?Csupati
Én is furcsállom ezt a bit mizériát. De jó lenne tisztázni, hogy miben is nyilvánul meg ez.
Az asztali 4070 Ti is 192bit-es és 400.000Ft. Érezni? Mikor érezni? 4K-nál?
2K-nál van jelentősége?
Ezek én kérdéseim.
Nem offense. -
c0dyka
friss újonc
Nem lenne külső monitorra kötve de hát most akkor nem nyitogatom annyiszor...asztalon használom úgy is majd.
-
törölt tag
válasz Ubul86 #92298 üzenetére
Én ezt tudom.
Csak ugye vannak felhasználási szokások. Nem ugyan az senkinél.Legtöbb darabszámban MSI-ket adtam, vettem, cseréltem.
Mindegyiket megtapizom, forgatom, tesztelem. Az "új" 60-as szériától szerintem rohadt jók lettek az MSI-k.De valamiért az emberek nem merik venni.
Már 400-ra vittem le a GP66 árát. Szerintem már lassan nevetséges, de mindegy. Ez az én véleményem. Mégsem érzem azt, hogy kapkodnak érte az emberek.
Nem csak ennél volt így. Más MSI gépeknél is éreződött, hogy lassabban mennek el.
Bezzeg egy ROG 1 hét.
Aztán nem fosom össze magam annyira amikor egy ROG van a kezeim között.
Népítélet. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Újszerű Gamer Laptop MSI THIN GF63 12UC
- Asus K95V/i3-3120M 2.50GHz/8GB-RAM/250GB SSD/17.7"/NVIDIA GeForce 740M 2048MB
- ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer (15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
- Msi Cyborg 15 A13VF-836W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest