Új hozzászólás Aktív témák
-
musicproo
tag
válasz laposonly11 #92900 üzenetére
Szerintem ki fogom szedni a ventiket a hűtőből, és az egészet úgy fujatom ki. Ha már lúd...
-
musicproo
tag
válasz laposonly11 #92900 üzenetére
Ha kialakult egy egybefüggő "porcica" a venti és a borda lamellái között, akkor azt a porszívó az életben nem fogja kiszedni, szóval szerencse kérdése is.
-
echterion
nagyúr
válasz Evil Snowman #92898 üzenetére
Köszi és a többieknek is. Nem tudom, meddig marad nálam, de amíg itt van, addig jó.
TS illetve FS tesztek alatt meg is kajálta a rendszer azt, amit lehetett, a cpu 75W-on peak-elt, a gpu 125W-on, de mivel a hűtés nem áll persze a helyzet magaslatán a Dell gyári cuccával, majd megyek Attishoz valamikor egy kis vasalásra.
A ramokat lecseréltem 32GB-ra, ezek ilyenek lettek. Sokat nem nyertem teljesítményben, de duplázni akartam mindenképp, úgyhogy marad ez így, a gyáriakat meg meghagyom a dobozukban. Elvileg ezek voltak az ajánlott ramok (TED416G3200C22-S01), de nem tudom, valahogy olyan érzésem van, hogy nem ezek azok és valamit félrenézhettem, azt hittem, ezek dual-rankosak, pedig kétoldalas a cucc.
-
nagyúr
Jaj, bocsánat!
Ahogy mondani tetszikTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Gawamatsu
senior tag
válasz musicproo #92907 üzenetére
Röviden:
Szívességből kitakarította, újrapasztázta volna a gépet, amit meg is tett, csak bent hagyott egy csavart, de közben feltépte a hűtést, némileg meghajlítva a hőcsövet, ami így megtört.
KillHates óvatosan visszahajtotta, így a gát megszűnt és újra teljesítete feladatát. -
laposonly11
senior tag
válasz musicproo #92892 üzenetére
A portalanítás előtt nem figyeltem a hőfokokat, de most a pasztázás után, itt az eredmény:
Unigine Heaven 4.0
Felbontás 2K külső monitoron, beállítások: Extreme, 8x élsimítás1 éves gyári pasztával GPU 86C CPU 92C
kb. 15 perc teszt, kezdeti 48 fps lethrottlingolt 44 reFriss Deep Cool EX750 pasztával GPU 86C CPU 88C
Kezdeti 49-50 fps lethrotlingolt 46 fps re'A' alakban felállítva(több levegőt kap így) GPU 86C CPU 82C
50 fps ről 47 re esett'A' alakban felállítva, hátlap eltávolítva!!! GPU 81C CPU 75C
49 fps ről 48 ra esett, egyértelműen hátlap nélkül lélegzik
a gép a legjobban!Így hirtelen csak a GPU, CPU kapott friss kenést, a Vramokon maradtak a régi padok.
[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
motifator
senior tag
válasz laposonly11 #92849 üzenetére
Már a kémiai reakció a különbőző fémek esetén, ezért nem mindegy milyen anyagara használják a folyékony fémet. Az lenne az igazi, ha nikkelezett lenne a heatsink CPU die-al érintkező felülete. Egyébként 2-3 kezelés után már nincs oxidáció, annyi belegyógyul a rézbe, nem romlik a hatékonysága. A usernek pedig tisztában kell lenni a miértekkel, nem csak ész nélkül kenegetni és nem lesz gond.
Funky + Jazz
-
musicproo
tag
válasz laposonly11 #92910 üzenetére
Szemre egyébként 1 év után a padokkal nincs semmi gond, nem látom száraznak őket, de a paszta az kuka úgy ahogy van. Persze emiatt most meg lehet kövezni, hogy "szemre" nem lehet megállapítani, ami persze nem hülyeség.
-
Gawamatsu
senior tag
válasz musicproo #92909 üzenetére
Nem, ez az üzleti gépek prémium szervize.
Nem Legion-hoz való, de mivel a gépeink 90%-a Lenovo Thinkpad és sokat jönnek, ismerős volt a fazon. Nem általánosítható, hogy mindegyik fakezű.
A Legion-okat a TMX (Telemax) szervizeli hivatalosan, mint kizárólagos partner.
És sajnos helyszíni garancia nem vehető a magyarországi sorozatszámú gépekre, holott bárhol, ami nem Mo, elérhető. -
Dhampir
félisten
-
echterion
nagyúr
válasz motifator #92912 üzenetére
Köszi. Nem igazán érzek különbséget, minőségi ez a gép is. Igaz, én ne szokatm olyanokat csinálni, hogy pl. nyektetem a kijelzőt jobbra-balra, csak hazsnálom. Ami feltűnő, az az, hogy mindene kicsit vastagabb, emiatt nagyobbnak is érződik. Súlya is van neki, szóval aki kicsi vékony gépet keres annak nem ezt kell vennie. De ez a fekete szín nagyon elegancsos, tetszik, a fehér már olyan uncsi volt.
Mondjuk a gpu lehetne 130W-os, de tesztek alatt csak 125-ig ment el, igaz, a bios-ban nem nyomtam ki az igp-t, bár annak nem hiszem, hogy van erre hatása.
A cpu viszont bekéri a 75 W-ot, ami jó, van honnan meríteni, ha kell a kakaó. Cserébe mondjuk most 98 fokos, de majd segítünk rajta valamikor.******
-
MaxxDamage
félisten
válasz echterion #92919 üzenetére
Annyiért tényleg BB volt!
Gratula hozzá és jó használatot!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
echterion
nagyúr
válasz MaxxDamage #92920 üzenetére
Köszi. Volt még ott pár jó vétel, ugyanez a konfig fullhd kijelzővel 900 felett volt kicsivel, 3070-es gpu-val meg 1030-ért, csak ezek scratch&dent kategóriák voltak, amit én vettem meg new volt, így inkább ezt rendeltem. Érdekes, hogy most már nem elérhető a Dell-nek ez az oldala, átírányít az új gépek oldalára.
-
ldave
félisten
Munkához már régóta van egy DELL docking cucom, amit kipróbáltam a saját laptopommal is a héten (Dell G5 15) és mintha gyengébb lenne a teljesítménye a laptopnak, ha ezek keresztül van monitorra kapcsolva, néha beakad a képfrissítés, simán Win alatt is, nem is kell hozzá hogy játék fusson. Ez valami driver gond lehet vagy ezeknek az eszköznek ez valami fizikai limitációja?
A Slime draws near! Command?
-
echterion
nagyúr
válasz Csupati #92922 üzenetére
Köszi. Dehogy nyomok én ilyesmit. Azt se tudom, mivel fogok rajta játszani, most ps4-en vagyok benne a pókemberben meg a lasofuskettőben, nemsokára jön a HFW kiegje meg a FF XVI, így vennem kell majd egy ps5-öt is, így pc-n nem tudom még, mi lesz a következő és mikor. Sanszos, hogy egy jó darabig játék se fog rajta futni, csak netezős gép lesz.
Amúgy a terv az, hogy maj megjelenik egyszer az AW új egpu dokkja és egy olyat kellene veni mellé meg egy olcsó 3080-at vagy 6950-et (vagy ki tudja, mit, mert az árak ballagnak lefelé szép lassan) és ez lesz a monitor mellé pakolva. Aztán ugye ember tervez...[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
Milyen felbontásban használod? Mintha csak 4K30Hz-t tudna, de nem 100%. Amúgy jó, hogy írod, mert nagyon töröm a fejem, hogy kéne nekem is a G15-höz ez usb-c-s dokkoló, mert most is be van dugva HDMI, power, USB, USB-C, kicsit macerás lebontani, ha mozgatni akarom a gépet....
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
motifator
senior tag
válasz echterion #92917 üzenetére
Jól hangzik. Az az 5W GPU-nál már nem oszt, nem szoroz szerintem. A GPU hőfok egyébként jó? Gyanítom a szokásos dell gitt van alatta. Attis majd segít a hőmérsékleten. Legalább kaptál SO-DIMM foglalatot, ezt az egyet sajnálom csak az m15 R3-ban, de amíg meg nem makkan, addig már nálam marad.
Funky + Jazz
-
ldave
félisten
válasz consono #92925 üzenetére
1920*1200-es HP monitorom van, azt csatlakoztattam HDMI-n keresztül hozzá. Fura élmény az egész, fut a játék 60 fps-sel, ahogy szokott, csak néha beakad egy-egy frame erejéig. Böngészés közben azt veszem észre, hogy az egér mozgása lesz darabos pár pillanatra. De majd még tesztelgetem kicsit jobban.
A Slime draws near! Command?
-
motifator
senior tag
válasz echterion #92924 üzenetére
Csak egy zárójeles megjegyzés, ha 3080-ban gondolkodnál. Nekem pont vasárnap fosta el magát az EVGA nagyon örültem neki. Figyeltem a dög hőmérsékletése, nem használtam csak játékra, aztán épp indult volna a game és off. Szerencsére még van gari rajta... Hirtelen felindulásból gondoltam kipróbálok egy erősen köpködött 4070-et. Kétventis Asus-t néztem ki, butított memóriabusz, stb, stb, de 200W-ból ugyanazt hozza, mint a 3080 330W-ból.
Funky + Jazz
-
echterion
nagyúr
válasz motifator #92926 üzenetére
Nem számít, csak a tudat.
Persze, hogy az van, nem is jók a hőfokok. Már beszéltem vele, meg fogja kenni, csak az időzítés a kérdéses még. Annyira nem sürgős szerencsére, nem mostanában lesz munkára fogva a masina.
Nem is tudtam, az R3-ban forrasztott a ram? Pfej.vga téma: csak garis cuccot veszek, ha veszek, minimum egy év, ennél tovább sose szokott nálam hardver megmaradni, így védve vagyok mindig. Mivel erősen esik az utóbbi hetekben a 6950 kinti ára, így már inkább afelé hajlok majd, de ez még nagyon a jövő, addigra lehet, a 7900xt ára is esni fog még (sőt, szerintem biztos), így az i reális alternatívának tűnik, ha új kártyában gondolkodom. A 4070-ről most olvasgatom, hogy mit tud és igen, az is az lehet, de nem ennyiért, annak is fog még esni az ára sztem.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
eGPU-val mik a tapasztalatok amugy?
Jarrod's Tech videoja alapjan messzire kerulni kell meg a gondolatot is...
Nekem van a laposon Thunderbolt 4-es port, de pl nem is tudom van-e mar 4-es kulso haz VGA-hoz vagy sem?![ Szerkesztve ]
...
-
rodman73
aktív tag
Attól félek ez a 3050 kevés lesz nekem, még ha főleg munkára is használom. 3060 vagy 4050 felé nézegessek inkább szerintetek? Ha el tudnám adni annyiért a gépet, amennyiért vettem, akkor lehet le cserélném.
-
-
Csupati
őstag
válasz Devid_81 #92930 üzenetére
Amíg az egpu adapter TB3 marad addig mindegy hogy a laptop TB4 es, a régebbi szabványt fogja használni.
Az Alienware egy kicsit különc a Graphics Amplifier miatt ami dedikált kábelt és portot használ ,direktben a CPU és az adapter között van kommunikáció a TB-vel ellentétben
De KB azonos adat átvitelre képesek .Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
Evil Snowman
őstag
válasz echterion #92904 üzenetére
Sajnos becsapós a dolog, mert nem minen double-sided double rank-os.
"Single-sided and double-sided RAM is not the same as single-rank and double-rank RAM.
Performance-wise, there is no difference between single-sided and double-sided memory.
But, a performance difference does exist when comparing single-rank and double-rank memory. It comes down to their quantity and a process called Rank Interleaving.RAM sticks can have DRAM chips on both sides of the PCB, but that doesn’t necessarily mean they’re double-rank.
They can still be single-rank if each of their DRAM chips funnels 4 bits into a RAM channel.The memory industry standards group (JEDEC) defined the term memory rank which represents simultaneously accessible DRAM chips connected to a single slave select.
Each rank has a 64-bit-wide data bus.
As for ECC DIMMs, we’re looking at a 72-bit-wide data bus because they have an extra physical chip storing eight more bits for error checking.
- 1RX8: This represents a single-rank module.
- 2RX8: This represents a dual-rank module.
- 4RX8: This represents a quad-rank module.
"
Forrás: [link]
Bár a gyártói oldalon nincs sehol feltüntetve, de több oldalon is azt írják, hogy csak single rank. -
musicproo
tag
válasz Evil Snowman #92939 üzenetére
Dual Rankos Ramoknál duplázódik a memóriabusz szélessége?
-
echterion
nagyúr
Köszi, ez némi fehér foltot tüntetett el nálam.
Viszont az a bajom, hogy nincs a ramokra ráírva ez szinte sehol, pl. amit vettem ramot, annak sincs az adatlapján, csak cpuz-ben láttam meg, hogy nem dual a cucc. Szóval jó lenne találni 32GB-nyi ddr4 3200 cl22 ramot (ami nem xmp-s) dual rank-kal, két modulban.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Evil Snowman
őstag
Szvsz annyi vesződést nem ér meg a dolog. Gaming-nél maximum 3-5%-os növekedés van a double rank javára, amúgy meg használt programonként eltér, hogy a single vagy a double a gyorsabb.
Szintén egy jó leírás erről: [link]
-
echterion
nagyúr
válasz Evil Snowman #92943 üzenetére
Nem igazán vesződés ez. Megy vissza a mostani elállásban és rendelek újat. Nem nagy energia ez azért nekem. Munkaidőben ráérek ilyesmivel elütni az időmet.
[ Szerkesztve ]
-
Evil Snowman
őstag
válasz MaxxDamage #92942 üzenetére
Ebben az a vicces, hogy ez az adat nem a memória móduljaidra vonatkozik, hanem a CPU L3 Cache-re és a chipen keresztüli közvetlen összeköttetésre.
"Energy-proportional computing is one of the foremost constraints in the design of next generation exascale systems. These systems must have a very high FLOP-per-watt ratio to be sustainable, which requires tremendous improvements in power efficiency for modern computing systems. This paper focuses on the processor—as still the biggest contributor to the power usage—by considering both its core and uncore power subsystems. The uncore describes those processor functions that are not handled by the core, such as L3 cache and on-chip interconnect, and contributes significantly to the total system power. The uncore frequency scaling (UFS) capability has been available to the user since the Intel Haswell processor generation. In this paper, performance and power models are proposed to use both the UFS and dynamic voltage and frequency scaling (DVFS) to reduce the energy consumption in parallel applications."
Forrás (ez már eléggé száraz anyag): [link] -
echterion
nagyúr
válasz musicproo #92946 üzenetére
Jajj, ez nálam mindig érdekes kérdés, mert kb. mindenféle billentyűzetet jól tolerálok, nincs enek nagy igényeim ebben, így sztem nem tudok érdemi infóval szolgálni neked. Sry.
Nekem egy fontos dolog van csak, ami pl. az X15-nél nem tetszett, hogy van benne valami hülye funkció (erről Killhates homályosított fel, hogy ez egy feature, nem hiba), ami a gépelés kezdetekor nem enged két gombot gyors egymásutánban lenyomni, az elsőt sose vette be.******
-
nggabi
félisten
válasz echterion #92941 üzenetére
de arra emlékszel h amikor én variáltam ezekkel az 1-2 oldalas ramokkal a valóságban kb 0 eltérés volt nemhogy 1-2 fps. szóval erre pénzt sztem nem éri meg költeni.
más: ddr5 2x16GB 4800as ram 45e a pár bótban, aprón meg a 2x8GB 15e-ért megy el akkor ez nettó pénzkidobás kb mi?
"szenyor dzsíííí"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Újszerű Gamer Laptop MSI THIN GF63 12UC
- Asus K95V/i3-3120M 2.50GHz/8GB-RAM/250GB SSD/17.7"/NVIDIA GeForce 740M 2048MB
- ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer (15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
- Msi Cyborg 15 A13VF-836W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest