- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Notebook hibák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz FőDudu #93836 üzenetére
No, hát az a helyzet, hogy hiába lőttem ki a Riva tunert meg az Ab-t, továbbra is használja a 3050-et a gép, akár csak egy böngésző scrollozásakor is (a böngészőt már átállítottam, hogy a Radeont használja)...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
consono
nagyúr
válasz FőDudu #93856 üzenetére
Nálam a hwinfo szerint olyan 7-20W körül van így is a amit bekajál az akksiból, persze ez a fényerőtől is függ ,ahogy látom. Figyelem mi lesz, ha megy az AB!
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
válasz FőDudu #93856 üzenetére
Hát, az a helyzet, hogy ha megy az AB, akkor 22-30W a fogyasztás, szóval simán megeszik plusz 10W-ot nálam is, úgy, hogy közben semmit nem csináltam a géppel, csak futott a hwinfo érzékelős képernyője (meg a háttérben a bőngésző, stb)...
Ahogy látom 60Hz-en és kilőtt AB-val nálam is lesz 4-5 óra akksis üzemidő, ma is érdemes volt már felkelniBorn too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
taranis
addikt
Sziasztok! Lenovo Legion 5i-n be lehet valahogy konfigurálni hogy a hátsó Thunderbolt csati az DP only legyen? Rá van kötve egy monitorra ami USB hub is egyben, és NEM akarom, hogy a gép ezen keresztül lássa a monitorra csatlakoztatott USB eszközöket.
colorizer.net
-
Vigneau
félisten
válasz KillHates #93835 üzenetére
Jól tudom, láttam is és igyekeztem is a lehető legpozitívabban reagálni. Csak ez a baj az írott szöveggel, hogy nem mindig jön át az igazi mögöttes tartam.
A tanulópénzzel meg számoltam, mert mindig volt/van valami, ami fáj nekem, mikor OS-t váltok. A jól megszokott után jön valami újabb, de hát ez az IT fejlődés rendje is, nekem is haladnom kell előre a korral, amennyire tudok.
Nálam is ment a Windows 10 az FX507ZE-n, bár azért akadtak ott is anomáliák. Pl. az energiagazdálkodásban a CPU min. és max. teljesítménye hiányzott. Azt is úgy kellett elővarázsolni némi utánajárást követően...
Ami viszont a VGA drivereket illeti (Intel és nVidia), Te (Ti) mire esküsztök? Szerintetek is bőven elég a driver only mód és nem kell se a kék vonalon az ARC vezérlő szoftver, se a zöldeknél az Experience, a HD Audio és a PhysX?
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
laposonly11
senior tag
Ennek a szoftvernek sokan örülni fognak:
[link]Ordo est anima rerum.
-
-
musicproo
tag
Ki mit mond erre a gépre ebben az árban?
https://www.alza.hu/gigabyte-g5-mf-d7689291.htmValahol hallottam, hogy ezeknek van közük a clevo-khoz, bár lehet fals volt az infó...
[ Szerkesztve ]
-
Bounti
aktív tag
válasz laposonly11 #93861 üzenetére
"Mivel az NVPMM egy Windows-alkalmazás, annak beállításai minden leállításkor elvesznek, így ha elkészítettétek a megfelelő profilokat, és a játékaitokhoz is beállítottátok a kívánt maximális fogyasztást, ezeket a beállításokat minden rendszerújraindítás után ismét aktiválnotok kell."
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
Csupati
őstag
válasz laposonly11 #93868 üzenetére
Vegyél egy akváriumot, töltsd meg olajjal és mártsd bele. Így elmondhatod hogy folyadék hűtéses a laptop.
Előnyök:
1. Nem vezeti az olaj az áramot
2. Az olajn nehezen melegszik fel
Hátrányok:
1. Minden más.[ Szerkesztve ]
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
Frozen
addikt
válasz KillHates #93760 üzenetére
Én annak idején vettem egy közel 1,5m es mobil helikoptert már akkor felvolt fújodva az akku, ahova elvittem ott egyből ezzel jöttek ,hogy vegyek egy újjat. Hozzáteszem mai napig megvan az akku és üzemel is és persze nem vettem újjat. Azt sem nagyon értem miért mondod,hogy akku nélkül nem szabad gépet hajtani. A táp bőven túl van méretezve a gép öszteljesítményén felül a legtöbb esetben. És ha nincs annyi áram akkor nem fog akkora teljesítményt leadni ,de baja nem lesz. Én a régi dellem használtam akku nélkül soha semmi baja nem volt mai napig megy....
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Vigneau
félisten
válasz echterion #93863 üzenetére
Köszönöm szépen válaszaitokat!
Viszont azt megfigyeltem, ha tiszta telepítést választok, akkor a VGA driverek telepítése után Windows Update frissítésre nyomva simán visszatolja az általa ismert gyári alap drivereket. Mindig van mit tanulni...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
consono
nagyúr
válasz FőDudu #93866 üzenetére
Én is örülök Az az érdekes, hogy eddig sem gondoltam melegnek a gépet, de most érezhetően hűvösebb lett. Érthető, kb. fele, két harmada annyi hőt kell csak leadnia, de akkor is.
-
Csupati
őstag
válasz wolfman #93874 üzenetére
Hmmm, az f@sza . Aida vagy hasonlóval nézted mennyire boostol fel, mennyit fogyaszt?
Illetve , milyen pasztát használtál, csavarok rendesen meghúzva, gappad hez nyúltál-e?
Ha sűrűbb pasztát raktál rá akkor azt vékonyabban kell kenni, illetve ha felrakod a hűtőt kicsit mozgatni kell hogy szépen elterüljön, ha vastag a paszta réteg akkor is romolhat a hőátvezetés.Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
musicproo
tag
Valaki tud valami konkrétat mondani Lenovo Legion-ok garanciájával kapcsolatban, hogy mi szükséges egy garis ügyintézés során? (TMX).Számla úgy tudom jó ha megvan, mert kérhetik. Garancialevelet nem tudom kérnek-e....
[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
válasz musicproo #93877 üzenetére
bármit ami nincs nálad vagy nem tudod h ne kelljen javítani
más: jól látom h sima legion 5 már nincs is csak a pro?
ez az ax211 wifi még lassabb mint a mediatek volt van új bios, b.zerálják a maximum powert meg a ventiket, de üresjáratban idegölően zavaró még mindig a zaj. blacklight bleed is zavar... megérte a váltás nyaff nyaff
"szenyor dzsíííí"
-
FőDudu
veterán
Amugy eleg durva, hogy a W10-em minden hatterben futo szirszar nelkul - tehat steam, spotify, wd discovery, Anydesk, stb kilove - 9GB memoriat ker.
W11-et nezegettem, az csont uresen ha semmi nem fut beker 3GB memoriat. Lassan keves lesz a 16GB. Nem is ertem, hogy mernek a gyartok 8GB memorias gepeket kiadni.
Kigyomlalva - Tiny11 es meg debloat szkriptet is ranyomva - kicsit jobb, de nem sokkal.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
echterion
nagyúr
válasz musicproo #93882 üzenetére
Amihez nincs számla, azzal nem kell foglalkozni, ki tudja, hogy került hozzá a lapos az eladóhoz, manapság nem gond számlamásolatot kérni a bolttól, ahol vette az ember, szóval az elveszett gyenge kifogás ilyenkor. Garipapír nem kell, törvény szerint a számla a jótállás alapja, ezzel egy kereskedő, szervíz sem vitatkozhat.
FőDudu: és még én hittem azt, hogy gonoszka vagyok.
-
FőDudu
veterán
válasz echterion #93886 üzenetére
Rendeltem most gyorsan egy 4TB-os P3 plust. Nehogy elfogyjon.
Elvileg holnapra megjon.Aztan utana a 16GB memoria is 'felcsokken' 32-re
Kozben nezegetem a W11 kiherelesenek menetet - foleg a powershell es egyeb megoldasok erdekelnek, mert abban nem kell masok altal osszeeszkabalt verziokkal babralni (ami vegso soron kikuszoboli a malware lehetoseget).
Ugy tunik a sok szart kikapva nem jon elo az SSD lassulas - fene tudja miert az elozoleg emlitett gyarilag integralt dolgok okozzak.
A default installban pl a Desktop is a Onedrive-on volt. Apjuk kaszat...
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
echterion
nagyúr
válasz FőDudu #93890 üzenetére
Én végül nem rendeltem semmit, az 1TB is bőven elég nekem, felesleges lenne a kettő.
Ha megcsinálod a win11 herélést és lenne kedved hozzá, tolhatnál egy játéktesztet, hogy hogy változik (ha változik) az fps a win10-hez meg az alap 11-hez képest.
És ha lesz egy jól kiherélt win11 képed, felrakhatnád a Megára, hogy ki tudjuk mi is próbálni.******
-
FőDudu
veterán
válasz echterion #93891 üzenetére
Az en verziom az US english.
Nem nagy dolog, a Tiny11 kiszedi az osszes lehetseges alkalmazast amit az image manipulalo progik ki tudnak szedni.Aztan ranyomtam egy debloatware powershell szkriptet ami kikapcsolja a telemetriat, leszedi a Onedrive-t, azon kivul azt is tidja, hogy az altalad kivalasztott windows alkalmazasokat leszedi.
Na ezek utan kell terminalbol (vagy Windows store-bol) telepiteni bongeszot, mert ugye se edge se IE nem marad.
Aztan mukodik - csak ugye kevesebb a szemet, nem dumal haza, kevesebb processz fut.
Ha erdekel megosztom a mikentet - vagy akar a kesz ISO-t is.FőDudu
-
addikt
válasz FőDudu #93884 üzenetére
Én veled ellentétben minél több memóriát kér annál jobban örülök. Feltöltöttem, valamit valamiért, nincs sírás, megy az idő, haladjunk előre, nem csak gyorsabb processzorok több memória is. Idővel mindenből több kell ez már csak természetes, nem? Menjen minden a memóriába, csak semmi olvasás......akinek telik rá az használhassa.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
FőDudu
veterán
válasz echterion #93891 üzenetére
Debloat:
https://beebom.com/how-debloat-windows-11-improve-performance/powershell script, eleg jol lathato mit is csinal.
Indulas elott csinal rendszervisszaallitasi pontot, ugyhogy ha valamit elszurna, akkor vissza lehet csinalni.(a full debloat nem ajanlott, az mindent leszed. Se .Net, se egyeb nem marad).
(inkabb kezzel ki kell valogatni mi white listed - a tobbit gyalulja.)Nem mai csirke, de jol gyalul.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
nagyúr
válasz Frozen #93870 üzenetére
Dehogy van az túlméretezve;
ez az öreg gagyi GPU-m:
ez meg az öreg de még nem annyira gagyi CPU-m:
és a géphez van egy 240W-os táp (DELL)
bárhogy tekerem a matekot ez a kettő 290W, és akkor még a kijelzőt, RAM-okat, adathordozókat, az RGB-orgiát, ha hangrendszert, a hűtést nem is számoltam, mert ezek is azért bekapnak még jó pár Wattot...
Egy mostani sokkal modernebb gépben, már 145-165W-os a GPU, ha a CPU-k nem is combosabbak, de azok is elkérnek 100W körül, ha nagyon megy a matek és erre jönnek a segédáramkörök.
Aztán a VRM-ek sem 100%-os hatásfokúak, szóval ott is lehet számolni még 5-10-15%-os veszteséggel.
Ami meg a régi Dell gépedet illeti; régen minden jobb volt; az i7-es Latitude-ökhöz 130W-os tápot adtak anno; volt bennük egy max 75W-ot fogyasztó i7-es és egy 30W-ot fogyasztó alaplap-kijelzővel. Persze, hogy vígan elkocogtak akku nélkül problémamentesen.
A 4-ik generációs gépek megjelenésekor kezdték el azt a dizájnt, hogy az akkuhoz hozzányúl a gép csúcsterhelésnél. A mai napig hozzák a G751-es Asus-okat, hogy nem indul egyik napról a másikra és alaplap cserét mondtak nekik. Ilyenkor leveszek egy G751-es akkut a polcról beleszerelem, nyomok egy CMOS reset-et és láss csodát a cserére érett halottnak titulált alaplap azonnal feléled.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz musicproo #93877 üzenetére
Számla és ha van akkor garilevél, de az nem kritérium! Sokan szídják őket, de én hosszú évek óta hordok hozzájuk gépeket és mindig korrektek voltak. Nem valami kapkodós banda, de rendesen dolgoznak!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
echterion
nagyúr
válasz FőDudu #93894 üzenetére
Hát, az iso lenne az egyszerűbb megoldás nekem, mert nem értek nagyon az ilyesmihez, de tudsz egy jó leírást adni, akkor összerakom én, mert nekem pl. a Onedrive az kell mindenképp, meg legalább tanulok valami újat.
Mod: most nézem, mit írtál utána, na majd hétvégén elmolyolok vele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Call of Duty: Black Ops 6
- Crypto Trade
- LEGO klub
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest