Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Speedy007 #83156 üzenetére
Nem tudom milyen implementálódnak a rendszerbe a fájlok.
Sokszor win re-install kell, hogy minden eltűnjön.
Egyszer nagyon sokat szívtam egy Erazer laptoppal.
Ott is folyton beleszol a szoftver és nem ment rendesen a gép.Ha külön meghajtón van a windows. Rakd újra. Nézd meg úgy.
DirectX-el is ezt csinálja?
-
cyberkind
félisten
válasz #65537792 #83155 üzenetére
Jah, látom elég sokszor, de mindegy is, nálam az Amd eddig jutott, jóformán a jóval gyengébb Asus gépemen minden ment ahogy kell, ezen nem megy a Far Cry 3, egy küzdelem, mert szarul megy, de mondhatnám a Legokat, ahol csak elfogy minden, a Gta 5 meg konkrétan nem használja ki a kártyát, a Metro meg kb játszhatstlan...
Na mindegy, én ezt már elfogadtam, és több Amd gép nem jön a házhoz, menjen az akár fénnyel is.Igen, minden rendszeren, minden opcióval.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
-
FőDudu
veterán
válasz Pocok256 #83151 üzenetére
Koszi!
Linuxban elegge otthon voltam, elso komolyabb melom DEC Alpha szerver napi rendszegrazdai teendoje volt...
90-es evek elejen, 100 telephellyel betelt vonalon kommunikalo cegnel.... ( akkor meg modemen tarcsaztam be idonkent, mikor az alkalmazas supportja kert egy gep ujrainditast. Komplett szerver ujrainditast. Mar akkor sem ertettem mire jo az... a linux ( illetve Digital Unix) nem igenyli a vas ujrainditgatasat ahogy windowsnal szokas.)A WSL2 az csak W11 alatt megy vagy W10 is tamogatja?
( pont most alltam vissza W10-re - bar a masik SSD-n meg ott a fyllos W11 rendszer.).[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
addikt
válasz Speedy007 #83166 üzenetére
Na igen talán nem vetted észre. Mennyi vram van a gépedben? A fenti fotón és a videódban is főleg akkor kezdett akadozni mikor 8GB vram fölé ment a fogyasztás. Én is ezzel vagyok most értetlen, mert a Forza Horizon 5 ugyanezt csinálja nálam. Elindul a játék az adott beállításon(mindegy mi szerintem), aztán egyszer csak felkúszik 8GB fölé a vram. Na most nálam ez lehet verzió hiba, mert virágbolti, vagyis gondolom ezt a hibát már javították, nem olvastam még utána. Szóval tök ugyanez és az fps bezuhan, csak a kilépés újraindítás segít, és minden megy megint elölről. /Win11/
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Speedy007
őstag
Nálam Windows 10 van eddig ilyen nem volt míg nem kezdtem el könnyíteni a gépen az az ramot és CPU-t felszabadítani. Váltakozó háttér és kezdő képernyő off, Vantage le gyalulása és az alapértelmezett Windows energia sémát nyugdíjazni. De mióta ebbe bele vágtam még üres járatban is dolgozik a gép tehát olyan hangja van mintha játszanék. Tudom mennyi VRAM van benne, úgy is állítottam be hogy a játék szerint5.6GB-nél többet ne kérjen igaz van valami háttér folyamat vagy egyéb alkalmazás ami még 2.2GB körül szipkázik pluszba de nem jöttem rá még hogy mi az DLSS is be van kapcsolva. Ja igen és Hirtelen a RAM éhes lett a gép jó pár játék alatt szinte ki van maxolva a RAM is olyan címek esetén is ami eddig nem a gépigényéről volt híres Euro Truck Simulator 2 pl.
FH 5 alatt Ultrát nem is használom csak az Extrém beállítást mert még Windows 10 alatt olyan érdekes jelenséget produkál mintha memória hibás lenne az RTX 3070
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz nggabi #83169 üzenetére
Én azzal kaptam a gépet vagyis azzal játszom
Nem szeretem a menüjét, meg egyéb hülyeségeit, de ez van
Igazából nem is értettem minek kellett a 11-nagy dolgokat nem vettem észreLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
addikt
válasz nggabi #83169 üzenetére
Mert legyen inkább Linux? Nem mi mondjuk meg hogyan alakuljanak a dolgok azt a Microsoft fogja. Jobb minél előbb túl lenni ezen és alkalmazkodni az előírtakhoz vagyis váltani. A kinézet nekem bejön igaz szokatlan még. És persze várok minden élmény javító frissítést mint pl a billentyű világítás letiltást gondolom energia megtakarítás céljából direktben van, meg az is lehet célzottan nekem jött, mert beszóltam a Clevonak fórumon keresztül.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
aginor
veterán
Köszi!
Ezt a típust ismeritek?
Lanovo Ideapad gamer 3, mennyire számít jónak vagy kerülendőnek?Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
adott egy lenovo y50-70 noti.
a problémám, hogy ha akkuról megy, leveszi mindig az órajeleket, főleg a gpu-ét. ezt ki tudom-e valahol kapcsolni, hogy ne tegye ezt?
köszi! -
addikt
válasz Tibiajax #83178 üzenetére
Akkuról nem tud elég kakaót leszedni ezért a komolyabb fogyasztást igénylő alkalmazások, játékok csak amolyan "csökkentett" módban tudnak csak futni. Sőt valójában akkura és töltőre is egyszerre szüksége van ha nagyon nyúzzuk. Kell neki a fogyasztás.
-
Tibiajax
nagyúr
-
Speedy007
őstag
Meg jött a b*zis fehér Legion 5 R5 5600H és RTX 3050-el. Szürke rész kissé gagyinak hat valóban de alapján véve szerintem eszméletlenül jól néz ki. Sőt a Legion 7-hez képest minőségibbnek tűnik. Bár lehet hogy én vagyok már annyira hozzá szokva. De a VF úgy tűnik hogy nem tud csomagolni telefonokat egyszerű nejlon tasakban ki párnázás nélkül küldi ki de a laptopokat is viccesen csomagolják bazi nagy dobozban van a laptop ki párnázás nélkül gyári csomagolásban egy réteg buborékos fóliával
-
echterion
nagyúr
válasz Speedy007 #83182 üzenetére
Szép, tényleg az. Honnan rendelted?
Más: valakinek ~1000€-s 3070-es lapos?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Tibiajax #83180 üzenetére
Sőt....emlékszem mikor még a Maffia 2 -vel játszottam és ott a gyenge aksi miatt hirtelen belassult a játék, mert a komolyabb játékok közben az akkut is merítik. Pár órai egyhuzamban követő játszás alatt lemerült az akku és abban a pillanatban hatalmas szaggatás következett a játékmenetben. Szóval akkuról csak valami tinglitangli, komolyabb játék meg teljes fegyverzetet követel.
(Igaz nálam most az akku nem játszik és minden ok...de ez egy egész más történet. Más mostani új gép)Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Mr.Csizmás
titán
-
veterán
válasz aginor #83175 üzenetére
Szia,
normál házba zsúfolnak be relatív erős komponenseket. Ha ugyanazt Legionban kapod, akkor nagyobb házban, nagyobb hűtéssel, nagyobb teljesítményre beállított géped lesz. Az RTX3050 pl Legionban 95 Watt, lehet hogy az Ideapad Gaming-ben meg csak 50.
Kisebb tudású, olcsóbb a kijelző is, lehet hogy kisebb az akku is (bár már Legion is van kis akkuval), szóval több kézzelfogható oka is van, hogy miért olcsóbb mint az igazi gamerek.
Ha állandóan játszol, akkor érdemes rámenni a drágább dolgokra, ha pedig csak néha-néha, mint én, akkor annyira azért nem számít.Én pl állandó laptopfelhasználó vagyok, de csak max 30-60 percet játszok naponta, nekem a kijelző eléggé prioritás lett.
A sajat véleményem az, hogy 120 Hz és 300 nit fényerő alattit manapság már nem lenne szabad árulni/megvenni.
Ideapad gaming is létezik 120-144Hz 300nit kijelzővel, mindenképp olyat válassz!Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz Speedy007 #83182 üzenetére
Nahhááát....
Szép!
nggabi 83183
Rátapintottál ám!
Kék megvilágítással este ez gyönyörű! Tényleg! Ha arról kell nyilatkozni, hogy ez mennyire szép, ez még csak nem is megosztó, ez mindenkinek tetszik. Nagyon szép!és akkor jön a feketeleves:
Mit harsog a szakma évek óta?
Ha lehet, akkor csökkentsük az este szembe jutó kék fény mennyiségét, mert igenis ártalmas, rá kell menni a sárgára, stb.Nem kizárt, hogy én ezért el fogom cserélni a legkisebb gyermekem fekete Legionjára, ami ugyan gyengébb konfig ettől, de nekem elég, és abban RGB a billentyűzet, már be is állítottam rajta egy szép narancsost...
...
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
aginor
veterán
válasz cs.zs. #83194 üzenetére
Köszi a választ!
Elvileg ezen 120Hz a kijelző, 250nittel, viszont csak 45%-os színtérrel (a 3050 elvileg 85W-os, ha jól emlékszem).
Asszonynak lenne, elsősorban általános használatra, de időnkét Wot-ozna vele kicsit. Azért akadt meg a szemem ezen a gépen, mert nem olyan sokkal drágább, mint az a Dell, amit néztünk MX350-el szerelve. Kissé gyanúsan olcsónak találom, amúgy a kialakítás és tesztek alapján én is arra jutottam, hogy ez egy masszívabb hűtéssel rendelkező gémeresített sima lapos, mintsem igazi gémer laptop. Amúgy ez nem baj, mert nm is hc játékra kell, inkább csak alkalmankéntira.[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Bounti
aktív tag
válasz aginor #83196 üzenetére
Nekem van ilyen, csak Ryzen 5 5600-al, 3050Ti. Ha tudod, ennél alább ne add. A 3050Ti és a 3060 már 165Hz-es 100% srgb, és 300 nit. Minden bizonnyal van Intellel is, ha az AMD nem tetszene. A 3050 és a 3050Ti közti különbség nem nagy (de van), és ha jól emlékszem az összes Gaming 3-ban 85W-os van, bár ezt csak Auto és Performance módban nyújtja, Silentben 60W max. Illetve, ami nekem személy szerint nem tetszik az az, hogy a 2021-es modell a 2022-től (és a Legionoktók) eltérően a kijelzőre is fújja a meleget...
[ Szerkesztve ]
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
addikt
válasz cs.zs. #83194 üzenetére
"A sajat véleményem az, hogy 120 Hz és 300 nit fényerő alattit manapság már nem lenne szabad árulni/megvenni."
A most jó drágán vett külső monitorom HANNSPREE 60Hz 250 nit és le sem tudom venni róla a szemem. Hanyagolom most miatta a sokkal nagyobb Gamer külső monitoromat. Szóval ez azért nem egészen így van.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
120Hz (OLED) a TV-m is, 100Hz alá nem adnám, ez biztos!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
aginor
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- BESZÁMÍTÁS! HP ProBook 650 G5 15 notebook - i7 8565U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 540X 2GB GDDR5
- APPLE MacBook Air 2024 M3 13,6 asztroszürke 8GB/256GB
- 91 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (DOBOZOS, csak 1db)
- 89 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (DOBOZOS, 2DB)
- Dell latitude 3510 10.gen i5
- Full HD Dell Latitude 5570 i5-6300 laptop 4 GB RAM 128 GB SSD 3 órás akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest