- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
szbalogh
addikt
Tegnap feltornáztam 650-re az integrált grafika frekijét
Tovább nem mertem a gyári bordával.
Elég szépen javult a teljesítmény. FPS-t nem tudok mondani, de (mivel a játszhatóság határán levő beállításokkal játszottam) sokkal gördülékenyebb volt minden.Nick: HE_Storm
-
gyiku
nagyúr
na, meghirdettem mostani confot, ha elmegy valszeg belepek a klubba
hüllő
-
engusz
veterán
Sziasztok,
pár hete én is egy ilyen lap "boldog" tulajdonosa vagyok. Nagyon korrekt lapról van szó, mert a márkatársait tekintve olcsóbb vagy jóval többet (Firewire, eSATA) tud. De... és ezzel szívok már több napja, az alvó mód. Néha nem kel fel belőle. Pontosabban megpróbál, de se kép, se hang. Csak a ventilátor zúg és folyamatosan ég a HDD led. Semmire sem reagál, csak a power vagy a reset gombra.
A pontos konfiguráció: Gigabyte GA-MA78GM-S2H, AMD Athlon 64 X2 4050e, 2 GB DDR2-800, Sound Blaster Audigy SE, Avermedia AverTV Duo Hybrid PCI-E, Sony-NEC SATA DVD-ROM, Samsung F1 SATA 750 GB, Nexus NX-4090 400W, Windows Vista Home Premium. A kép HDMI-n, míg a hang az Audigy-n megy ki. Se billentyűzet, se egér, csak egy Microsoft távirányító és a hozzá tartozó USB-s távirányító van rádugva.
Mi lehet a probléma? BIOS beállítás? A HDD kezelésnél kellene körülnézni? ACHI módba kellene tenni (átállítás után kékhalállal elszál a Vista, még mielőtt betöltene)?
[ Szerkesztve ]
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Archer
őstag
Üdv! Most váltottam Vistára és a DS3H lapommal eddig semmi gond nem volt (mármint XP alatt) a hanggal. De most akárhogy állítgatom, a hátsó hangfalak nem akarnak szólni 5.1 esetén. Tudom, hogy ez már volt téma de most nincs időm átolvasni az egészet. Gondoltam, hogy felrakom az UAA drivert de ahhoz a gyártó honlapja nem ír Vista supportot.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
-
Archer
őstag
Szörnyű ez a driver. Hátul átdugtam a front csatlakozóját a zöldbe, most szól mindegyik a driver szerint is jókor jók szólnak. XP-vel csak bedugdostam őket aztán szólt rendesen. Na mindegy. Azért köszi a segítséget. Esetleg azt nem tudod mitől lehet, hogy az eszközkezelőben a hálókártyáknál valami 6TO4 adapternél felkiáltó jel van pedig felraktam a cd-ről a drivereket.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
engusz
veterán
Nekem is ilyen problémám volt. De a gyári CD-ről rendben felmászott a driver. Ám nem árt a legújabbat használni. Az pedig elérhető a Realtek oldalán. Persze nálam az auto telepítő nem működik (4-5 Mb-os csomag), de szerencsére külön lehet lehet tölteni csak a drivert (4-500 Kb), azzal minden OK.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Fuck3r
aktív tag
nem rég volt róla szó
HDMI kimenet bugos..."A Semmi önmagát megölte, a teremtés a sebhelye, az ember a hulló vére, a világ a sírja, amelyben rohad. "
-
hahajdu
aktív tag
na csatlakozom a klubhoz egy ds3h-val!
probléma: ha rádugom a IGP-t tv-re mint monitor (nem hdmi-val) akkor csak 800*600-ba tudom
üzemeltetni. a beállításoknál nem látja azt hogy a tv 1360*768-ba tudna mukodni
Amúgy most örülök, hogy sikeresen átszereltem a dolgokat eddig semmi komoly baj nincs, a hőfokok normálisak[ Szerkesztve ]
hunpad.com
-
Fuck3r
aktív tag
próbáld meg azt, hogy:
Ha visszatérsz alvó módból (visszanyomod a gépet) akkor a TV-ből húzd ki a HDMI kábelt majd dugd vissza. Ha ezek után lesz kép akkor nálad is az a probléma ami nálam, ha nem akkor más eredetű a probléma forrása...[ Szerkesztve ]
"A Semmi önmagát megölte, a teremtés a sebhelye, az ember a hulló vére, a világ a sírja, amelyben rohad. "
-
Dusee
őstag
Hello!
én már 2 hónapja nyúzom az alábbi konfigot:
Gigabyte GA-MA78GM-S2H, AMD Phenom 9850 BE X4, 4x1GB Kingmax 1066MHz, 500 GB Seagate 32MB cache 7200Rpm, GABA ColorSit A9001-C4!
Az lenne a kérdésem, h van néha h ha játszok, vagy akármit csinálok, és kék képernyő, számol vmit, eljut 100ig és restart!
ennek túlmelegedés az oka?
v sz*r a ramom?
ha veszek bele egy HD4850-et akkor szerintetek megoldodik a problem?
Köszi a választ! -
Dusee
őstag
és kérem a staffot h törölje mmdorian elözö hsz-ét mert rasszista megnyilvánulások vannak benne (lásd: újonc)
am nemmuszály, majadkapmég érte -
MmDorian
őstag
Tápgyanús a helyzet, viccet félre téve !
Mivel a tápod nem adja le azt a 450W-t, és a 12V-s ágak fontosak, így jó lenne venni legalább egy PNF 400as FSP-t 9k, asszem.Persze ha lesz benne VGA, akkor, inkább egy VX450 es Corsairt, vagy egy FSP BS2. 500W-t, de ez off
[ Szerkesztve ]
-
hahajdu
aktív tag
Dusee..az újoncozás mióta rasszista megnyilvánulás?
más:
Alaplap csere után ugye elég ha felpakolom a drivereket, nem kell a windowst újrarakni?
[ Szerkesztve ]
hunpad.com
-
Dusee
őstag
-
gyiku
nagyúr
van vkinek ezzel a lappal hyper tx2-je? szabalyozza a lap rendesen?
hüllő
-
szbalogh
addikt
Tettem egy mini ventit (még a 486-os procin volt ) a NB bordára. Ég és föld a különbség!!!
Míg eddig pont elviselhető forró volt a kezemnek, most olyan mintha az asztal lábát fognám meg.
Amíg nem lesz vízhűtés addig fent is marad. A hangja nem hallatszk a táptól (Asus 450)
Nick: HE_Storm
-
engusz
veterán
válasz #65675776 #1579 üzenetére
Frissítettem a BIOS-t. Eddig F3-as volt fent, most már F5. Nem látom, hogy a Gigabyte bármi komolyat írna frissítésnek, de most jónak tűnik a masinak. A BIOS is átrendeződött egy picit a korábbihoz képest. Reménykedem, hogy ez most megoldotta a problémát.
-
szbalogh
addikt
Figyuzzatok!
Nektek a Catalyst CC-ben van Ati Overdrive ha IGP-t használtok?
Nekem nincsen (DS3H)
Ugye nem csak BIOS-ból lehet az integrált gpu frekvenciáját állítani?.....
Most felhúztam 700-ra. A segédventivel langyika volt 1 óra játék után
Jó volna ha restart nélkül vissza tudnám állítani alap, vagy alacsonyabb órajelre.
Esetleg van PowerPlay? Nekem CCC-ben az sincsenNick: HE_Storm
-
Huma
addikt
Nekem párszor elszállt a gépem (S3H) egy ati2dvag hibával. Az egyik videofile mindig befagyasztotta. Felraktam a legújabb drivert és úgy tűnik megszűnt a dolog. Másnak nem volt hasonló tapasztalata?
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
.Gregor.
tag
válasz szbalogh #1585 üzenetére
ITT
Nem proci, hanem alaplap (chipset) függő progi. A lap honlapján láttam, hogy támogatja ezt a progit, és olvastam valahol, hogy IGP tuningot is ezzel lehet. (Bár én még nem vettem a fáradságot, hogy kipróbáljam )[ Szerkesztve ]
Smith: Does Big Brother exist? O'Brien: Of course he exists. Smith: Does he exist like you or me? O'Brien: You do not exist.
-
-
szbalogh
addikt
Köszönöm .Gregor. és rhen, este kipróbálom
Nick: HE_Storm
-
kennystyle
aktív tag
Ha tudtok valami tippet adni, akkor légyszi próbáljátok meg. A konfig és probléma a következő:
Giga 78G-DS3H lap, X2 BE-2400 proci, 2*1gb CSX 1066 RAM, Zalman 360w táp és 2600pro MSI kari. A rendszer teljesen stabil netezés, filmnézés illetve akár orthos és szőrös fánk tesztek alatt, de játékok esetében változó időközönként, van hogy rögtön ahogy elkezdődik a játék, van hogy 5-30 perc után fagyi és jobb esetben VPU recovery üzenet, rossz esetben totál fagyi jön.
A helyzet egyszerűnek tűnhet, hogy VGA hiba, csakhogy ezt cisnálja az alaplapi VGA-val és a 2600pro –t használva is, annak az esélye meg hogy mindkettő ugyanúgy szar kicsi az esély, főleg hogy a 2600pro az előző lapomban hibátlanul ment, így először a lapra gyanakszom.
F4 –es BIOS-t felraktam, ugyanazt csinálja, rendszert újrahúztam többször is, XP SP2 és SP3 is próbálva volt catalyst 7.7 és 7.8 szintén próbálva, illetve a „gyári” giga chipset drivereket is próbáltam lecserélni az ATI honlapjáról leszedhetőre de nem változik a helyzet. Tuning nincs, minden auton, csak PCI-E = 100mhz külső kari esetén. A játékok CS:S, GTR2 és próbaként felnyomtam az Area51-t és a Battlefield2 –t is, ugyanazt produkálja mind.
Nagyon hibás lap gyanús ez nekem, de elbizonytalanít, hogy szintetikus rendszer gyötrő progik esetén nem jelentkezik a probléma.
Este próbaként feldobok egy Vistát, ha úgy megy esetleg, akkor tuti driver probléma lesz csak fogalmam sincs mi lehet a megoldás mert kb. minden elérhető driver variációt próbáltam már.
Várok ötleteket, hátha tudtok segíteni. -
gyiku
nagyúr
válasz kennystyle #1592 üzenetére
ramnak mennyit adtal feszt? ugy hallottam 2V volt felett bugos a ds3
hüllő
-
-
kennystyle
aktív tag
RAM-nak alapfesze 1,9v és csak 800on megy 1066helyett úgyhogy ennyi elég kell legyen
catalystet elírtam, 8.7 és 8.8 lett volna, szóval próbáltam a legújabbakat
melegedést néztem, proci terhelve sincs 50fok, a 2600pro max90 fokos (passzív) és ez ennyin ment a másik lapomban is korábban gond nélkül
az alaplapi VGA hőjét nem tudtam semmivel nézni és a chipsetet sem, az érzésre jó meleg, de azért nem hiszem hogy melegedés lenne, mert van hogy bekapcsolás után indítom a játékot, és ahogy belép pl. CS:S-ben a pályára rögtön fagy akkor meg még nem lehet meleg viszont a szőrös fánk meg nem fagyott egy óra alatt sem -
engusz
veterán
válasz kennystyle #1595 üzenetére
Érdekes a probléma. Írtad, hogy fagy 2600 Pro nélkül is, igaz? Akkor talán chipset szinten lehet valami. A BIOS-t próbáltad hangolni? Hátha valamelyik beállítási opció vágja ki a biztosítékot. Ha ezzel sem jársz sikerrel, és később itt sem találsz megoldást, akkor bújni kell a külföldi fórumokat. Nehéz ügy, tudom, mert nekem is sokszor napok mennek el vele. De hátha sikerült megoldást lelned, mielőtt visszaadod hetekre (vagy akár hónapokra) a lapod a kis-/nagykernek.
-
kennystyle
aktív tag
Igen, akkor is fagy ha a 2600pro -t kiveszem a gépből.
A BIOS beállításokkal még próbálkozok, de már ott is állítgattam mindenfélét ami ép ésszel szóba jöhet. Külföldi fórumokon sem találtam eddig hasonlót, csak a szokásos újraindulgatási problémák vannak mindenhol.
Még lesz este egy Vista próba az XP helyett aztán veszek egy másikat ez meg megy szervízbe hátha alapon. Az Ipon szervíze megbízható vajon
mindenesetre köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
-
rhen
senior tag
-
szbalogh
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Mikrotik routerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Google Pixel topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Öregszem
- Elektromos autók - motorok
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest