Új hozzászólás Aktív témák
-
mv
aktív tag
Üdv!
Működni fog a lapod 20 tűs csatlakozóval is, a csatlakozót egyféle képpen tudod rádugni. Némi olvasnivaló a témában.
A táp valószínüleg elég lesz, de jó lenne tudni, hogy hány Ampert tud leadni 12V-os ágon.Privátban megírnád, hogy hol lehet ilyen házhoz jutni?
[ Szerkesztve ]
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
ssolitude
őstag
válasz #65675776 #1150 üzenetére
Thx. F4-et feltettem, meg néhány frissebb drivert(chipset,audio,vga,...),sajnos a 3dmark-os problémán nem segített.Hőmérsékleteket még nem néztem, de az most kicsit háttérbe is szorult, remélem jó lesz, ha nem akkor jöhet az F5.
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
ssolitude
őstag
A CPU/7 osztót lehet állítani? Ha igen,hol?
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
TripleM
tag
Majd egy ilyen lapot fogok venni egy am2-es procihoz ( 4850e ).
Nos az lenne a kérdésem, hogy használhatok-e benne 1066-os Ramokat 800mhz-en ( egy későbbi phenomra váltás miatt ) ?Még egy kérdés: a proci elmenne 3 Ghz-en 24/7-ben?
[ Szerkesztve ]
-
ssolitude
őstag
válasz #65675776 #1155 üzenetére
Ami igazán a kérdésem lett volna:
Valamiért ezek nem nagyon mennek 800-on, legalábbis nekem úgy tűnik. BIOS-ban Manual és 800MHz a beállítás, de mintha az Everest nem jól látná. Ha felemelem az FSB-t 210-re, akkor 375 MHz a memória órajel (CPU-Z szerint is). Jó ez így?
-
HERR Z
veterán
válasz ssolitude #1157 üzenetére
A 3dmark problémához le kellene töltened egy hotfixet, az egyik új atin nem megy magától x1xxx széria óta...zal vagy letöltöd, vagy a system32/futuremark könyvtárból letölről a d3....dll-t
a ramod pedig azért nem megy 800-on, mert feles osztók ugyebár nincsenek, fölé pedig nem mehetnek alap órajelen....ergo ha 800-at akarsz még tovább kellene tuningolnod
tehát cpu/7-es osztója van a 4800+ -nak, 5000+-nak, 52000+ -nak, 5400+ nak és a régi 5600+ -nák, logikusan utóbbi 2nél jár valóban 800-on....[ Szerkesztve ]
-
ssolitude
őstag
A 3DMark probléma közben megoldódott, ahogy mondod, a .dll törlésével.
Tehát a valós 800 MHz-et a Brisbane-nel alapórajelen nem is érheti el a RAM, a CPU-t kell FSB-vel addig húzni, hogy a CPU/7-es osztóval kijöjjön a valós órajel?
(Most 2700MHz-nél járok)[ Szerkesztve ]
-
.Gregor.
tag
válasz TripleM #1156 üzenetére
Első kérdésre: természetesen használhatsz de mindenképpen nézd meg a támogatott ramok listáját én is például ilyet használok 800on.
Második kérdésedben nem nagyon vagyok otthon, meghagyom a profiknak, de szerintem elvileg lehetséges, csak hűtés és szerencse kérdése hogy bírja e a +20%ot...
Smith: Does Big Brother exist? O'Brien: Of course he exists. Smith: Does he exist like you or me? O'Brien: You do not exist.
-
Daavids
csendes tag
Hali! Lenne pár fontos kérdésem.
1. 3Gb Kingmax DDRII 800Mhz ramom van(2x512Mb+2x1Gb).És így vannak berakva:http://kepfeltoltes.hu/view/080713/5357796632_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez a másik lapomban Dual Channelben ment.Ebben csak singleben megy.Miért?2.Ha 2Gb-t ramot rakok be akkor a vista a ramra 5.8 pontot ad.Ha 3Gb-ot akkor 5.3 pontot.Miért?
3.A videóbiost hogy vagy hol lehet frissíteni?
4.Hol lehet megnézni hogy milyen ramokat támogat a Gigabyte GA-MA78GM-S2H?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
.Gregor.
tag
válasz TripleM #1164 üzenetére
Igen én is innét rendeltem, szerintem elég jó az ár érték aránya.
Természetesen 2 ilyen modul is megy duálba, én azért nem is ragaszkodtam a kithez.[ Szerkesztve ]
Smith: Does Big Brother exist? O'Brien: Of course he exists. Smith: Does he exist like you or me? O'Brien: You do not exist.
-
törölt tag
válasz ssolitude #1159 üzenetére
Az órajelkérdésre:
DRAM Clock = CPU Clock / (ceil(CPU Clock Multiplier/Memory Divider))
K8 prociknál (azaz nem csak Brisbane-nél) így képződik a memória órajele. A ceil egy függvény, ami minden esetben felfelé kerekít.
Szóval vagy az External Clock-ot emeled (FSB K8 óta nincs az AMD prociknál), és enyhén megtuningolod a rendszert, vagy ha névleges órajelen akarod használni, akkor a prociszorzót leveszed 10x-re, és emeled az EC-t.
[ Szerkesztve ]
-
Daavids
csendes tag
És a rendes karimnak nincs biosza?(MSI nx8800gt)
1. 3Gb Kingmax DDRII 800Mhz ramom van(2x512Mb+2x1Gb).És így vannak berakva:http://kepfeltoltes.hu/view/080713/5357796632_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez a másik lapomban Dual Channelben ment.Ebben csak singleben megy.Miért?
2.Ha 2Gb-t ramot rakok be akkor a vista a ramra 5.8 pontot ad.Ha 3Gb-ot akkor 5.3 pontot.Miért? -
Daavids
csendes tag
Mit jelent az "SC"?
Hogy lenne helyes sorrendben?
Köszi a gyors választ -
Daavids
csendes tag
Köszi.Megnézem.
-
ssolitude
őstag
válasz #65675776 #1168 üzenetére
Enyhe tuning marad (216MHz), feszemelés nélkül stabil, a tulajnak jó lesz, memória így majdnem névleges órajelen megy. Köszi a részletes információt
-
BlueAthlon
senior tag
olvastam pár félreérthető dolgot az utóbbi hsz.. ekben.
Tegyük tisztába őket :
1: Integrált VGA-nak nincs BIOS-a!
Intergrált VGA-nak ugyanúgy van biosa, különben nem indulna be a gép
( teljesen ugyanúgy történik a meghívása mint külső VGA esetén )
Alaplapi bios tartalmazza, Add-On PCI rom ként.
Ki lehet cserélni, át lehet írni benne a dolgokat....
Modbin6, AMI_Bios_Tools, Phoneix bios editor........Rabit, Nibitor..Alaplap gyártó weboldalán külön nem elérhető!!
Persze, sima userek nem értenek bios szerkesztéshez...jobb ha nem piszkálnak bele.
2 : Nem jó a ramosztó , ménem megy 800 at ram 800 as beállítással.
Tessék 400-zal osztható órajelű procit venni. Mint 2400, 2800, 3200....
K8 esetén a CPU órajelből deriválódik a memória órajel...3 : Nem megy 1066 ot a ram A64 mellett!!!
De : mondjuk 10x és 12x szorzó, 266 FSB, szinkron DDR2-800 beállítással
CPU meg 2666 vagy 3200 lesz...4: 3Dmark 03,05,06 nem indul el, 100% CPU terheltség meg satöbbi :
3Dmark SystemInfo okozza, Futuremark ad hozzá ki frissítéseket, hogy felismerje az újabb hardvereket is. Goolge-ban rákerestek..
Addig is ajánlom a parancsikonba betenni a "-nosysteminfo" paramétert...5: Phenommal sokkal gyorsabb az INT VGA mint A64 gyel :
Igen, mivel 1,5-2X akkora a HT link sebessége, amin a VGA tud kommunikálni a frambe bufferjével... ráadásként a phenom a memória sebességét a HT link alapjául szolgáló az órajel generátor áltak küldött 200 MHZ ből szorozza fel... Tehát a 800 az 800, az 1066 meg 1066 lesz minden esetben...
6 : Sideport elég, nem kell a rendszermemóriát is használni :
Tévedés, sideport önmagában nem elég gyors, még DDR3-1333 beállításokkal sem, hogy megfelelő sávszélt adjon a HD3200 nek. Abból adódik, hogy csak 32 bit széles adatbusszal csatlakozik az IGP hez, és így is 1333 on csak 5333 MB/sec átviteli sebességen tud szolgáltatni. Mindenképpen kell, hogy párhuzamosan vele az A64 memkontrollerjén is elérhető legyen némi osztott memória.
Remélem segítettem
[ Szerkesztve ]
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
törölt tag
válasz BlueAthlon #1175 üzenetére
3. K8 óta AMD vonalon csak szinkron memóriaüzemmód van. Aszinkron nem értelmezhető.
-
-
emze78
csendes tag
Sziasztok.
Némi információra van szükségem:
a címadó alaplap (diszkrét videókártya nélkül) +4850e+2gb memória normálisan üzemelteti a Vistát?
Az XP-hez képest mennyivel lassabb?köszi.
-
Gorath
tag
Rég láttam XP-t, nemtom mennyivel lassabb a Vista. De ha sok programot használsz, akkor a Vista lassú 2 gigán. Amikor feltelepíted, akkor még gyorsnak tűnik, de aztán ahogy szaporodnak a programok, szépen belassul. De van egy nagyon jó megoldás rá: ki kell kapcsolni a swap-file-t! De ehhez 2 GB kevés, állandóan elszállnak a programok. 3-mal viszont tökéletesen fut, én így játszok is rajta gond nélkül. Így tényleg nagyon gyors. Most amikor ilyen olcsó a RAM, nem szabad spórolni rajta, nagyon sokat számít a kikapcsolt swap-file!
''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy DS3H-m, gondolom beférek ide vele, majdnem olyan mint az S2H. -
Gabeboy74
tag
válasz Riverflow #1179 üzenetére
Mint írtam, DVI-n nem tudtam/tudom kipróbálni, és nem rémlik ezzel kapcsolatban, hogy olvastam volna, de szerintem az inf módosítással mennie kell, mert ahol a tippet kaptam, ott szóba sem került, hogy melyik csatlakozót használom.
SGS CM10.1 - SGS3 JB - TF300T - MacBook Air
-
Gorath
tag
válasz #65675776 #1188 üzenetére
A pagefile letiltása nagyon látványosan gyorsít a Vistán! Persze ha valaki naponta csak néhány órára kapcsolja be a gépet és akkor is csak 1-2 program fut, akkor majdnem mindegy. De ha sok programot futtatsz, és nem kapcsolod ki naponta a gépet, akkor nagyon sokat számít. 1-2 óra inaktivitás után kiswap-peli az alkalmazásokat, és pl. egy sima Word visszahozása beletelik 5-10 másodpercbe is akár, míg pagefile nélkül azonnal bejön. Szóval nem mondom, hogy mindenkinek szüksége van rá, de én pl. minden nap perceket nyerek ezzel, és jelentősen kevesebbet idegeskedek amiatt, hogy már megint várni kell... Felhasználói élményben ég és föld.
Akkor lenne jó a pagefile, ha csak szükség esetén működne, de sajnos nem ez a helyzet, 50%-os memóriakihasználtságnál is működik és feleslegesen dolgoztatja a winyót, meg lassít is.
''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''
-
törölt tag
Szóval a rendszeren nem gyorsít semmit, csak az alkalmazások betöltésén. Ha egyszer elindítasz valamit, akkor nem jelent semmit. Ha órákon át dolgozol valamivel, akkor az a 3-4s, amivel hosszabb a betöltődés nem számít semmit. Maguk az alkalmazások nem futnak gyorsabban. Ergo nem gyorsabb semmi, csak alacsonyabb a reakcióidő, de az is csak induláskor. Cserébe ha ténylegesen kifutsz a memóriából, akkor csúnya dolgok történnek. Nyilván megéri...
-
Gorath
tag
válasz #65675776 #1190 üzenetére
Pont az alkalmazások betöltésén nem gyorsít semmit, mivel az úgyis winyóról megy. Arra a ReadyBoost való. Az alkalmazások közti váltáson gyorsít sokat. Amíg volt pagefile-om, egy Sajátgép behozása is néhány másodpercbe került a rendszerindítás után pár órával (főleg napokkal). Most szinte azonnal. A Flip 3D mire bejön pagefile nélkül, szintén több másodperc. Nekem azonnal. A Sidebar második oldalára lapozni is korábban másodpercek, most azonnal... Vagy behozni az MSN contact list-jét, átváltani a háttérben futó levelezőre, Word-re, MSN beszélgetés ablakra... Soroljam még? Ha nem használsz valamit egy darabig, ezek mind lassabban jönnek elő újra, viszont pagefile nélkül mind-mind látványosan begyorsulnak! Nem placebóról van szó. Napi szinten ez már elég sok idő. 3 gigánál pedig már nem szokott elfogyni a memória. Persze 4 GB lenne az igazi, csak ebben jelenleg a 32 bites Vista korlátoz (másik gépemen meg az i945 chipset).
-
törölt tag
Ha neked egy taskváltás másodpercekig tart, akkor valami nagyon nincs rendben az OS-szel... (Meg sem lepődnék ha kiderülne, hogy buherált.) Nálam gyakorlatilag azonnal történik mindez. És így volt akkor is, amikor még csak 1GiB RAM volt a gépemben.
Sidebar az elsőként letiltandó dolgok egyike volt telepítés után, Flip3D-t nem használom, mert semmi többletet nem az a sima Alt + Tab-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Gorath
tag
válasz #65675776 #1192 üzenetére
Te is havonta 1x indítod újra a géped, és egyszerre futtatsz 1-2 Visual Studio-t, Windows Mail-t, Firefox-ot sok tabbal, MSN-t, Skype-ot, 1-2 Office progit, stb? Az összes kollegám aki Vistát használ, ezzel szív, és most rám irigykednek, hogy vettem RAM-ot, így kikapcsolhattam a pagefile-t és most végre gyors a Vistám.
Tény, hogy nem vagyok átlagfelhasználó, de ilyen használat mellett hidd el, hogy nagyon sokat számít. Azt meg soha nem mondtam, hogy mindenki csinálja ezt.Sidebar nélkül már nem tudnék létezni. Alig tudom kiválogatni, hogy melyik gadget-ek legyenek az első oldalon a sok hasznos közül... Flip 3D-t én se használom, csak példaként írtam.
De szerintem ez itt eléggé off, szóval részemről ennyi.
-
Miti83
tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes megvárni a DS2H-t? Tud annyival többet az IGP, pl. néha Wow vagy hasonló 3-4 éves játék lenne elindítva iziben, hogy ne kelljen bekapcsolni a nagygípet.
Mikor is jön a sideportoska???
"Menj és terjeszd a Rendet, én pedig terjesztem a KÁOSZT. Ki-ki végezze a maga dolgát" Privit írj vagy csörögj meg. :) köszi és szép napot
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy pár béna kérdésem , bios frissítés témában!
Gigabyte GA-MA78GM-S2H alaplapot és egy AMD X2 4850e AM2 A64 procit
tervezek vásárolni,de itt csak azt olvasom,hogy frissítettem a bios-t F3, F4,stb.-re.Az alaplapokat mindig pl. F1-el adják ki vagy az ídő múlásával gyárilag az
újabb bios verzióval kerülnek ki a gyártósorról ?Ha megnézzem az alaplap Cpu Support List-t , megkeresem a kiválasztott procit,
és a jobboldali függőleges oszlopba azt írja: F3 Az mit jelent ?
Esetleg azt,hogy arra a verzíóra kell frissíteni , különben nem lesz megfelelő
az öszhang és így nem lesz tökéletes a rendszer működése ?Ha nem akarok tuningolni (mivel nem is értek hozzá) egyáltalán kell nekem ezzel
a témával foglalkoznom? ( az van fent ami van és kész,müködik,örülök )Előre is köszönöm!
-
PeterPH
senior tag
A gyártó is frissebb BIOS-szal adja ki a lapjait az idő előrehaladtaval.
A CPU support list-ben azt jelenti, hogy attól a BIOS verziótól kezdve támogatja az adott CPU-t (lehet, hogy korábbival is működik, de esetleg pl nem megfelelő feszültséget ad neki).
Ha nem tuningolsz, akkor is érdemes időnként megnézni a frissítéseket, hátha van benne valami hasznos, de ha stabil a géped, akkor jó eséllyel nem lesz szükséged frissítésre. -
djrobaa
aktív tag
jajj, bocsi. Új hsz akart lenni. Sorry.
.:: iPhone 13 Pro 128GB ::. Fanatec CSR Elite Wheel - CSR Elite Pedals
-
psykie
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis problémával fordulnék hozzátok: A haveromnak most raktam össze egy új gépet, Gigabyte GA-MA78GM-S2H sAM2 alaplap, 5000+ Black Edition proci, 2X2 GB Kingmax 800-as RAM, GIGABYTE NX96T512HP videókari stb... XP-t simán feltelepítettem, viszont amikor elindítok akármilyen játékot egyből kékhalállal újraindul. Memóriákat próbáltam egyenként is, úgy is ezt csinálta, feszt is emeltem de semmi változás. Van valami ötletetek!?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest