- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levin01
őstag
Egyszerűen nem tudom rendesen működésre bírni a hangkarit a lapomon. Már felraktam a legrissebb Realtec drivert de ugyan az a gondom:
A mélyláda a zenék alatt egyáltalán nem szól, akár winamp-al, akár media player-el játszok le. Az rendben van, hogy egy stereo MP3 nem fog 5.1-ben szólni (bár a SoundBlaster Live-al szólt minden haszórón a mezei stereo MP3) A fő gondom, hogy nincs a zenék alatt mély. Az mitől tűnik el?
-
gmanus
csendes tag
Ez az üzenet azoknak szól,
akiknek GA-MA78G-DS3H alaplapjuk van és RAM fesz problémával küzdenek…
Válaszoltak a Gigabyte-k azon levelemre, amelynek a lényege az volt, hogy egy rendesen működő BIOS-t üssenek össze. Nos, válaszképpen kaptam egy F4 béta BIOS-t tesztelésre.
(Aranyosak), hogy majd referáljak. Na szóval neki állok tesztelni és majd ide is referálok.TriplaX
-
Levin01
őstag
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ megtalálam. Köszi!
-
Jon Mathias
senior tag
Hali! az igp mindekinek 32bit? [link]
AMD&Hardstyle 4 ever! A dízel turbó nélkül halott! by bélabá.
-
jambiyya
őstag
válasz Jon Mathias #1009 üzenetére
dettó!
-
drpele
senior tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem AMD 780G-s alaplappal rendelekezők felé, hogy képes e a lap egyszerre két monitort meghajtani?
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
gmanus
csendes tag
válasz jambiyya #1006 üzenetére
Hmm. Sajna a F4 béta BIOS sem hozott gyógyírt a RAM fesz problémára.
Viszont, a BIOS-ban ki lehet lőni az integrált videokártyát.
Feltűnően gyors lett a gép…
Egy sima letöltésnél újra is indult.
Szóval downgrade F3 BIOS.UI. jambiyya EMAIL-ben küldtem a BIOS-t, hátha te több szerencsével jársz!
TriplaX
-
jambiyya
őstag
Van már gigáéknak is sideportos 780g-jük: GA-MA78GPM-DS2H
-
Levin01
őstag
Csak, hogy jó legyen az élet megint a hangkarival van valami gebasz.
Bármit csinálok a mikrofon hangja kiszól a hangfalra. Ha a mikrofont letiltom a keverőben, akkor a skype-on nem is hallanak engem de a hangfalra kiszól simán a mikrofonhang. Ha az egész jelet letiltom, akkor ugye minden hang elnémul de a mikrofon továbbra is simán kiszól. Mi a büdös francért csinálja ezt? Nagyon idegesítő -
zAcsKO
tag
Pár napja raktam össze egy HTPC gépet ilyen alaplappal és a gondom, hogy a speedfan az alábbiakat írja ki:
Temp 1: 40-42 fok körül
Temp 2: 36-42 fok körül
Temp 3: 84-85 fok !!!!
HDD: 35 fok
Core: 26 fokMindez terhelés nélküli járatásnál mérhető. HD filmlejátszásnál a 84 fok felmegy 85-re, játékkal nem próbáltam. Az alaplapi videokártyát használom.
Mit mér vajon a temp 3 és miért ilyen borzasztó magas az érték?.
[ Szerkesztve ]
-
Gorath
tag
Hmm, még soha nem kerestem. Feltettem a CD-ről és kész. De most utánanéztem kicsit. Tényleg nem egyértelmű. Ezt találtam:
ATI chipset drivers
De mivel itt nincs semmi értelmes, azt tippelném, hogy elég felrakni egy Catalyst-et és abban minden benne van, de az tényleg csak tipp. Egyébként miért kell másik driver?''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''
-
Weaver
senior tag
igazából az nvidia driverek ihlették ezt , hogy rákeressek. az nvidia oldalán táblázatból kikereshető (egyértelműen) a kívánt, lehető legfrissebb vga/chipset driver. hát az amd oldalán messze nem ilyen egyszerű az élet.
szóval a Catalyst driver ugyanolyan "gyűjtő" driver, mint az nvidiás nforce driverek? ezt jó tudni.
köszi!
-
rabacs
csendes tag
Sziasztok!
Találkoztam egy érdekes jelenséggel és nem tudom mire vélni, gondoltam megkérdezem.
Már lassan fél éve meg van a lapom, nincs is vele alapvetően semmi problémám, de a melegre való tekintettel (na meg arra hogy lényegében csak internetezek) tegnap lejjebb vettem a proci szorzóját fix 8-asra. A feszültséget meg az 1.025V-ról amin hibátlanul ment auto beállításokkal, levettem 0.850V-ra. Gyönyörűen ment is használtam egész nap, annyi hogy a szorzót innentől ugyebár nem tudta levenni 5-ösre, de annyit nyertem a feszültség csökkentéssel hogy nem érdekelt.
Viszont az első teljes áramtalanítás után nem indult el a gép.
Van erre valakinek ötlete hogy mitől lehet?
CMOS clear után meg bios beállítás után elindul, de az az eddigi tapasztalat hogy ha a szorzót állítom lefelé -a feszültség marad az 1.025V-on-, akkor az első teljes kikapcsolás után megint semmi.
Próbálkoztam azzal is hogy mindent kézzel állítok be és lekapcsolom az AMD Cool'n'Quiet beállítást is a biosban, de nem nyert.
Valaki hasonlóval találkozott?
Valamit nem jól csinálok?
Persze nem létszükséglet, de örültem volna ha megy... -
Riverflow
csendes tag
Megnéztem a gyártó oldalán a memóriakompatibilitás listát, de vki itt írta, hogy nem teljesen megbízható(?).
Valaki tudna CL4-es márkás memót ajánlani, ami tutira működik?
pl ez???:
http://www.ipon.hu/webshop/product/corsair_twinx_2048mb_ddr2_800mhz_kit_cl4/14733
Én eddig a GEIL-lel szimpatizáltam. Abból esetleg?[ Szerkesztve ]
-
rabacs
csendes tag
Ha lejjebb veszem a szorzót akkor nem nőhet se a memória se a HT busz sebessége, vagy hülyeséget beszélek?
Amúgy először auto-n hagytam mindegyiket (nem volt jó) utána meg HT 1000MHz, ram 533MHz beállítással próbáltam de nem tudom mennyit jelentett ez valójában.
Megvallom őszintén hogy nem látom át 100%-ban, ezért is írtam ide. -
Gabeboy74
tag
Gigáék válaszoltak a felbontással kapcsolatos kérdésemre. Nem kapkodták el, kb. két hét volt:
"Dear Sir,
Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, according to our latest test report, the onboard VGA of GA-MA78GM-S2H does not support 1360x768 resoluton by any kinds of output method, sorry for the inconvenience.
At last, if you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.
******** Thank you for supporting Gigabyte products ***********"
Annak ellenére, hogy a lentebb taglalt módszerrel kiválóan működik. :-D
SGS CM10.1 - SGS3 JB - TF300T - MacBook Air
-
Gorath
tag
Pontosan én se értem még, hogy mi hogyan működik, nem sokat foglalkoztam vele, de amikor állítottam a szorzón, nekem felugrott a HT 1200 körülre, amit meg nem bírt. CPU-Z kiírja, ott tudod ellenőrizni. Viszont ez itt szerintem off, ajánlom inkább ezt a topic-ot:
Tuning topic''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''
-
djrobaa
aktív tag
válasz Riverflow #1033 üzenetére
Sziasztok.
Nekem egy giga 780g ds3h lapom van, és hát szerettem volna a procit feljebb tornászni ugy 2600-2700mhzig. De van eykis bibi mégpedig 2472Mhznél tovább nem engedi huzni mert nemindul be a gép. Kingmax Mars 800Mhzes ramok vannak a gépben 4*1Gb. Az Abit lapomnál nemvolt ilyen. Simán tudtam FSB (AMDnél nemigy hivják tudom ) emeléssel 2700ig huzni 1.325V fesznél. Mitcsinálok rosszul?
.:: iPhone 13 Pro 128GB ::. Fanatec CSR Elite Wheel - CSR Elite Pedals
-
Móci
addikt
No én is eljutottam ide egy kis komment erejéig.
Megkapta pár napja az F4-es biost a ds3h-m.
Ugyanolyan szar. Tuning nuku, s bizony megint kellett trükközni, hogy legyen már kedves beindulni.
Amúgy rögtön flashelés után restart, a gép nem indul. Elég lol...Azthiszem lassan kezdek keresni valami másik lapot, eddig ez csalódás.
3 esélyes van. Az egyik a már ismert matx Jetway deszka. A másik szintén Jetway, de 128 mega sideport memóval, azaz ő: Katt!
A harmadik az Asus egyik nemsokára jövő lapja: Asusért is katt!"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Gabeboy74
tag
Az alaplapi VGA-ról beszélsz te is, nem használsz másik videokártyát?
Én csak Vistával próbáltam, mert azzal használom, D-Sub-on valamint HDMI kábellel a HDMI kimeneten keresztül. Átalakítóval nem, DVI csatlakozós megjelenítőm nincs. A január óta megjelent valamennyi drivert kipróbáltam, a hozzá adott telepítőlemezt és a gigabyte oldaláról letöltött illesztőket is.
A korábbi hozzászólásomban leírt módon egyébként már sikerült belőni ezt a felbontást. Szvsz, a chip tudja a felbontást (miért ne tudná?), de a driverből kimaradt. Bosszantó rejtély.
A beállítás után már szépen teszi a dolgát a lapot.
[ Szerkesztve ]
SGS CM10.1 - SGS3 JB - TF300T - MacBook Air
-
Alyens
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy e mellé a lap mellé milyen karit érdemes rakni,amivel ki lehetne használni a hybrid crossfire-t? Valami gyári tuningos 2600xt?http://shrimpland.hu
-
FT
csendes tag
Sziasztok!
Érdemes venni ilyen gagyibb kártyát és összekötni?
A 3470 sem valami erős sajnos.
Az alaplapi kari xp alatt le tudja játszani a HD filmeket? -
varzo
tag
felbontás:
Énis beleraktam a driverbe az 1360x768as felbontást, nálam D-subbal tökéletes, viszont HDMI-n szemetel a képernyő, olyan mint egy részleges interlaced. Nem a tv-vel van a gond, mert az előző htpc-m ezen a felbontáson volt hajtva. Szóval ez a "driver-átírás" nálam csak részleges megoldást hozott!
Hátha valaki ettől tart: BE-2400as procival 1080p-s filmek tökéletesen mennek vele nálam, 30ból 30. (kmplayer+coreavc) -
Gabeboy74
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mini PC
- Java programozás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Újszerű - GIGABYTE H410M H LGA1200 alaplap + Windows 11 Home digitális licensz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest