Új hozzászólás Aktív témák
-
szbalogh
addikt
Hogyan tudom a lapot TV-re kötni úgy, hogy a monitort (D-sub) is használom mellette?
Nick: HE_Storm
-
Khaal
őstag
válasz Mr.Foreigner #1349 üzenetére
Köszi a tippet, nekem is pont pinnacle féle távhoz kell. Van itthon több darab soros port kábelem is, pentium1-esekből származnak, lehet pont a másik fajta bekötést alkalmazzák, meg fogom nézni.
szbalogh: Azt jelenti, hogy ki tud adni 7.1-et a hátsó csatlakozókon, de be tudsz kötni az alaplapi tűkre egy frontpanel csatlakozót amin stereoban hallgathatsz valami mást is. Mondjuk nem tudom, hogy ez ezen a lapon működik-e.
Analóg (d-sub) csatlakozású monitor mellett megy a hdmi is, viszont DVI-vel együtt nem (vagy HDMI vagy DVI). -
Zimezoom
tag
Helló!
Lehet, hogy triviális hiba, de hátha nem:Most vettem ilyen lapot és egy 4850e procit, Kingmax 800 ramokkal. Összeraktam, elindítom, ventik forognak, monitoron (d-sub csatin) kép nincs, semmi... Szétszedem, összerakom, CMOS clear, semmi.
Az lehet a hiba, hogy a BIOS-ban (a manual szerint) a default videokimenet a PCI-X kártya, s ezért nincs jel az integrált VGA-n? (azaz kellene egy PCI-X kártya ahhoz, hogy a BIOS-ban be tudjam állítani az integrált VGA-t???)
Köszi!
Pay attention, or pay the price!
-
addikt
hali
tervezem egy ilyen lap (tehát, ami a címben van) megvásárlását a közeljövőben, és talán bocsánatos bűn, de nem olvasnám végig mind az 1350+ hsz-t.
négy kérdésem lenne, ami a következő sok:
1, 4850-es kártyával mennyire működik együtt? (megy benne/alaplapi hozzá tudja adni a saját kis teljesítményét/alaplap le tudja oltani a 4850-est, ha csak 2d-zek, ilyesmi)
2, dts connect működik-e rendesen (játékok 5.1-es hangját ki lehet-e küldeni az optikai kimeneten)?
3, vannak-e (nem feltétlenül profi) tuningolási lehetőségek a BIOS-ban? (tudom, hogy nem ez a fő profilja egy ilyen lapnak, pont ezért kérdezem)
főleg cpu szorzó, meg frekvencia- és feszültségemelésekre gondolok
4, ez sok kérdés, van-e valami tipus hiba, vagy rendszeres előforduló hiba, vagy jellegzetes inkompatibilitása más alkatrészekkel, ami sokaknak fejfájást okozelőre is köszönöm a válaszokat!
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Khaal
őstag
1. 4850-est lehet belerakni, az alaplapi vga teljesítményét nem adja hozzá, mert azzal csak lassítaná. Sajnos lekapcsolni se tudja, erre jelenleg csak a geforce 8200 chipkészlet képes Geforce 9xxx kártyákkal.
3. Tuninglehetőségek vannak, bár én nem igazán értek hozzá, de elég sok mindent lehet állítani a biosban. -
szbalogh
addikt
1. Elvileg le tudja kapcsolni, csak driverileg nem megoldott.
4. Volt itt már elégés meg magas hőfok indokolatlanul....
Vannak gondok a lappal. Nekem (bár DS3H van) egyes progik (Speedfan, Everest) össze-vissza mérik a hőfokokat. BIOS és a Easy Tuner 5 Pro a mérvadó hőfok ügyben. Amúgy nagyon tetszik a lap!Nick: HE_Storm
-
addikt
köszi az eddigi válaszokat, a sors fintora, hogy leginkább a 2-es pont a mérvadó.
most asus m2n-sli-men olyan hangchip van, ami elméletileg képes a megfelelő driverrel dts-connect-re, de gyakorlatilag 10-ből 9,5-szer gyönyörű fagyás a vége. Igaz, a maradék esetben tökeletesen működik.
szal, remélem van, aki dts connectet is használja (remélhetőleg egészséggel) és tud válaszolni a 2-es pontra is
amúgy azóta felmerült bennem még az a kérdés is, hogy: a rev1.0 és rev1.1 között csak a nagyobbra cserélt északi chip hűtőbordája a különbség?
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Fuck3r
aktív tag
Üdv
Hardveres HD dekodert állítani kell valahol ahhoz, h működjön?
Ma szeretem be egyet a lapból és hát elég nyögvenyelősen játsza le 1080p-s HD ripeket, néhol akad is... 80-90% (ph-s tesztben 14-30%)Valakinek tapasztalata témával kapcsolatban? Megoldás?
visszaolvastam, szal nem kell a rizsa, konkrét megoldást mondjon valaki ha tud...Azért többet vártam ettől a laptól PH-s szuperteszt alapján... Hát qrva nagy szopacs... legalábbis eddig, Itelhez képest, pl Vindows megjelenése sem tetszik, Intel képe sokkal tisztább, szebb volt mind D-SUB mind HDMI kimeneten...
pl. ha valakinek tényleg olyan százalékarányban játsza le a 1080p-s HD ripeket, mint a PH tesztben akkor legyen szíves írja már le, hogy milyen Rendszeren , progival, stb...[ Szerkesztve ]
"A Semmi önmagát megölte, a teremtés a sebhelye, az ember a hulló vére, a világ a sírja, amelyben rohad. "
-
Fuck3r
aktív tag
az gondolom mindenkinek tiszta, hogy a hangsúly a HD rip-en van...
Gyári BR filmekhez itt van a PS3-am, szal az nem téma, de nekem ez pont a rippekhez kellett volna, és hát egész nap utazgattam miatta, aztán amikor hazaértem, beszereltem és megláttam, hogy 90%-on mennek 1080-as rippek nem kicsit pattant el az agyam...szóval rippekhez van megoldás? vagy adhatom el az egész cókmókot 1 napos használt cuccként
[ Szerkesztve ]
"A Semmi önmagát megölte, a teremtés a sebhelye, az ember a hulló vére, a világ a sírja, amelyben rohad. "
-
Fuck3r
aktív tag
Máshol egyenlőre ezt találtam:
"PowerDVD 8 kell neked,belövöd az opcióknál a hardveres gyorsítást és megy minden(egy friss driver nem árt).Ha HD-filmekről van szó(mkv), akkor KMPlayer-rel megy a powerdvd H.264 dekóderét használva vagy letöltöd a Media Player Classic Home Cinema-t amiben alapból DXVA-s dekóder van.
A film kódólásától is függ a dolog,néhány film esetében eltérnek kicsit a szabványos H.264-től ,ezért ezekhez marad a CPU."Vista WMP: nem működik együtt
MPC-HC: nem működik együtt
Power dvd 8: most töltődik le, majd kipróbálom
KMPlayer: meglepő módon telepítésnél egyből kérdezte, hogy a hw-es kodeket használja-e és eddig ezt tűnik rippeknél a leg használhatóbbnak (80-90%-ról visszaesett 50-70%-ra ahol már legalább nincs szaggatás, szóval nézhető a film)"A Semmi önmagát megölte, a teremtés a sebhelye, az ember a hulló vére, a világ a sírja, amelyben rohad. "
-
Gorath
tag
Már többször ki lett tárgyalva itt. MPC-HC kell hozzá, a honlapján leírják részletesen, hogy hogyan kell használni. Letölt, Output-nál az utolsó renderert kiválaszt és kész. Ennyi. 1080p-t is röhögve viszi akár 10% alatti terheléssel, HA a film alkalmas rá. Ha nem, akkor semmi nem fogja gyorsítani, és ez nem hardveres kérdés.
''Ezt az sms-t küldd el annak, akit szeretsz, akit kedvelsz, akit gyűlölsz és akivel le akarsz feküdni, aztán gondolkodj, hogy te miért kaptad...''
-
Fuck3r
aktív tag
visszaolvagatás hatására feldobtam SP3-as XP-t Vista helyett és lás csodát!!!!
1080p rippet 50-70%-os terhelésről egyből leesett MAXIMIM 40-re, szóval átlag 20-40körött mozog valaholXP alatt mintha képe is kicsit tisztább lenne...
Okés, úgy tűnik mégsem lesz eladva
Jah igen, és a részletek:
XP SP3 + COREavc + KMPlayer[ Szerkesztve ]
-
hunter2006
tag
Valaki tudna segiteni, hogy lehet beloni a rammot DS3H alaplapom 1066mhzre?
-
jambiyya
őstag
válasz hunter2006 #1374 üzenetére
X2-vel? FSB emeléssel! ;)
-
Fuck3r
aktív tag
-
Gyuri27
félisten
Tudja valaki, hogy az s3-ban mitöl lehet állitani az nb szorzót a többi 780g-ben meg nem?
Amd - Radeon - Ryzen
-
szbalogh
addikt
Na feltettem a Vista Home Premiumot. Felment az SP1 is. Meg vagy 60 update. Már nem szedegeti őket, de a játékok alatt még mindig akadozik a hang. Megfigyeltem, hogy akkor, ha valamelyik billentyűt hosszan nyomvatartom. Mondjuk W-t
Mennyire ismert ez a probléma?
Lap GA-MA78G-DS3H
ALC889a codec
KösziNick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
Tegnap gépkikapcsoláskor azonnal megtapogattam a mos-fet-eket. Mindegyik szobahőfokú volt és a környéken se éreztem meleget. Pedig már szereztem hozzá mos-fet hűtőt is (4050e proci DS3H lap)
Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
válasz #67688960 #1382 üzenetére
Menet közben nem merem megtapogatni (meg nem is férek hozzá normálisan, mert a táp állítva van a proci fölött)
Vettem 500 Ft-ért turiban egy Cirrius logik karit amin volt egy szétvágható borda, ezt gondoltam ráfaragni.
Az micsoda (Plug&play/os) és hol van?
Vagyis szerintem nincsen bekapcsolva, mivel még nem hallottam róla.
A driver az alaplaphoz való Gigabyte-os. Az oldalukról szedtem le az aktuálist.
Köszönöm a segítséget. És ha még a kérdéseimre is válaszolnál nagyon le lennék kötözveNick: HE_Storm
-
törölt tag
válasz szbalogh #1383 üzenetére
Én menet közben megnéztem és igencsak melegszik.
Bocs ennél a lapnál nincs p&p/os, már megszoktam az ami biosokat. Próbáld az biosban a load optimized default beállítást.
Driver meg van újjabb a realtek honlapján, azt tedd fel utána, ha nem lesz jó. -
BlueAthlon
senior tag
Némi utánajárás után nemsokára lesz idehaza :
GA-MA78GPM-DS2H ( 780G+ddr3 sideport )
GA-MA790P-DS4H ( 790GX+SB750+DDR3 sideport )
Stay tuned....
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
törölt tag
válasz BlueAthlon #1386 üzenetére
Honnan és mennyiért van 790-es?
A fene egye meg őket, nekem egy hónappal előbb kellett volna. -
törölt tag
válasz szbalogh #1387 üzenetére
A legfrissebb drivert mindenképpen érdemef felrakni a hangvezérlőhöz, látványos fejlődés volt az utóbbi 2-3 release alatt minőségben. A recsegés egyébként amolyan Vista-s betegség a Realtek-nél. A gépelés közbeni akadozást nálam az utolsó két release már nem produkálja.
R2.00, valami nagyot fejleszthettek (csak még mindigt nem a szervereiken, bár még ígyis gyorsabbak, mint pl az Anus-éi). Emellett a 3D SoundBack Beta 0.1 révén lehet előbb lesz normális térhangzás Realtek codec-kel, mint Creatív fosokkal...
[ Szerkesztve ]
-
merkerik
csendes tag
udv
van egy ilyen lapom 5000+ x2 procival .. meg csak 1 gb rammal 10660os
az a gondom hogy a biosz beallitasok kozott egyszer ott volt a dram configuration egyszer meg eltunt es azota 3szor tettem f5 os es egy szer f4 es bioszt(most f5 van) es nincs sehol segitsetek valamit mert igy 5 6 6 18 24 be megy (progival meg nem szeretem huzni)
a bioszbol meg kanyarb nelkul veszi a 4 4 4 12 14 beallitast???
-
merkerik
csendes tag
tett mar valaki bioszt progival? mert en eddig csak win alol tettem
-
Fuck3r
aktív tag
-
alvaro
senior tag
Emberek, tudja valaki, hogy XP64 alatt jó-e a 2D gyorsítása ennek az integrált chipnek? Mert XP32 alatt az azóta megjelent catalystek sem oldották meg a gondokat (írtam az AMD-nek is, visszajelzés nyilván semmi, és amúgyis le merném fogadni, hogy tudnak a problémáról), sőt a legutóbbi már boot közben kékhalált okozott az adott gépen... még jó, hogy el volt mentve Partimage-dzsel a rendszer...
Ha viszont az XP64-es driver jó, talán érdemes lenne áttérni rá - amint találok egy rendes (free) tűzfalat a 64 bites rendszerre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest