Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aristeus

    tag

    Sajnos a december kimarad nálam futás szempontjából. :( De legalább a feleségemmel és a kislányommal beköltöztünk a szinte teljes-felújításon átesett házunkba... :)
    Szóval kiderült, hogy a térdfájdalmam oka az iliotibiális szalag „dörzsölődése” (ITBFS).
    Itt van egy hosszabb cikk róla: [link]
    Már 3 hete nem futottam, az orvos 4 hét teljes pihenőt és nyújtást javasolt, majd a téli szezonra lassú, hosszú futásokat, hogy jobban megerősödjenek a szalagok, az izületek. Már nagyon várom, hogy újra mehessek futni.

    Más:
    Pár ismerősöm már egy ideje rágja a fülemet, hogy menjek el vért adni. Talán lehetnék a későbbiekben rendszeres véradó, ráadásul ekkor ugye 4-5 hónaponta mindig leellenőriznék a véremet, így ha esetleg valami gond lenne az rögtön ki is derülne.
    Csak még nem voltam sohasem, valamint a futást is szeretném rendszeresen folytatni. Kérdés: van-e ezzel kapcsolatban tapasztalatotok, esetleg van-e rendszeres futó és véradó közöttetek?
    Véradás után mennyi időnek (hány napnak) kell eltelnie, míg újra teljes értékű edzést lehet végezni? Vagy fogjam fel úgy, hogy a véradás utáni 2-3 edzés egy kvázi nehezített "handicap"-es típus? ;] :D

    [ Szerkesztve ]

    Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

Új hozzászólás Aktív témák