- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bencze
senior tag
válasz margithid #32698 üzenetére
Egy körmöm nekem is betegeskedik de szerintem ennek része a heti 80-100km-ek is meg hogy nem hagyok ki napokat. A vízhólyagokon kicsit segített nekem most hogy picit szorítottam elöl a fűzőkön. A vasárnapi 30km-es után kicsit éreztem itt-ott a vízhólyag kezdeményezést de nem igazán lett sehol. Ha elég kényelmes (az 'ideális' az 1-1.5 mérettel nagyobb az utcai méretnél) akkor a fűzésen érdemes elgondolkodni, ha nagyon csúszkál a láb az sem jó de akkor kicsit szorosabbra venni, kihasználni a legfelső fűzőlyukat meg ilyen alternatív kötések segíthetnek. Szerintem jó esetben nem lötyög a láb de mégis van hely benne, elöl főleg, pláne ha az ember hosszúkat is fut, netán este... (amikor ugye a legnagyobb a lábunk)
A sarok az van akinek érzékeny van akinek kevésbé, ez talán cipő "szabás" kérdése lehet.Én az 1-es fűzést használom, stabil de ha nem húzom meg hogy feszüljön hanem végig laza (de nincs plusz benne) akkor nem szoros mert rugalmasak ezek a fűzők.
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Peterhappy
őstag
válasz j.bravo #32697 üzenetére
Nekem nem reklam, en is a Podiartba jarok betetert, voltam bemeretesen is, futopadoztam is, kockaztunk is, de a "kompjuteres" reszere mar nem emlekszem. Lehet, hogy csinaltunk is, de ugy remlik, annyiban maradtunk hogy erosen stabil cipot keressek. Pontos modellekrol biztosan nem beszeltunk.
Azt tudnam meg elkepzelni, hogy a Spuriban ralatnak a diagnosztika eredmenyere es ott tudnak celiranyosabban javasolni, de mivel en a Nyulcipoben kotottem ki, igy ez nem jatszott.Nagyon keves idom jut mostansag a forumra, szinte mindig, mindent visszaolvasok, ez valahogy most epp kimaradt
-
margithid
veterán
Cat cipőm van, ami 43-as, 28 cm-es, teléjesen jó, passzentes, kényelmes.
Futócipőből 28.5 cm-eseket veszek, ez a puma konkrétan 44-es.
Eljárok a régi adidasomban majd földesre, az nem dörzsölte ki a lábam, aztán kipróbálom a Saucony-t, ha az se jó, akkor rituálisan felgyújtom a pumával együtt -
j.bravo
addikt
válasz Peterhappy #32705 üzenetére
Jól van
Amikor helyileg a Spuriban csinálják a vizsgálatot, gondolom odaadják az eredményt
De - bízom benne - hogy elég annyi is amit pl neked mondtak, h erősen stabil kell.Whatever.
-
bencze
senior tag
válasz inf3rno #32703 üzenetére
Hát látod nekem ez ismeretlen probléma, a sarkam egyik cipő sem zavarta eddig: Asics gt-1000 (2), gt-2000, saucony phoenix 7, hoka clifton 3?, saucony triumph iso 3, saucony swerve. Ezekből a triumph és a swerve 44.5, a többi 44-es, civilben 43-at hordok. A legkényelmesebb (elöl legszélesebb és legpuhább anyaga van) a triumph, igaz, az a saucony teteje is elvileg, 45e listaár.
Nekem Nyúlcipőben (Óbuda) csináltak ilyen vizsgálatot a tavaly nyáron. Üveglapon álldogáltam mezítláb, fotózták alulról a lábam, látszott az egyik (már nem tudom melyik) nem áll tökéletesen meg kicsit belapult egyik tesztnél a 2-ből. Utána futópad mezítláb, videóztak, visszanézte az ember aztán annyit mondott olyan cipő kell amiben van kis anyag (tehát nem az üres tornacipő féle) de neutrális elég, illetve ha akarok enyhén stabilat is használhatok ha nem zavar az extra anyag benne.
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bencze
senior tag
válasz margithid #32711 üzenetére
Hát nekem is elöl széles a lábfejem, kis szabóbütyköm is van, civil cipők közül 10-ből 9 nyom, de lehet 20-ból 19. Utolsó félcipő amit vettem széles verzió volt. Hozzászoktam, hogy bemegyek boltba végigpróbálom ami tetszik csökkenő sorrendben, aztán jó esetben kijövök azzal a párral ami a legkényelmesebb, majdhogynem attól függetlenül hogy néz ki
-
margithid
veterán
válasz bencze #32712 üzenetére
Gondolkodtam, hogy lehet a zokni is gond volt. Azt is most rendeltem, elvileg lehet az a baj.
Felpróbáltam Swerve-t i most, nagy nehezen mert ugye fáj a sarkam. Elöl a nagylábujjam után fél de inkább 1 cm hely van, oldalt és felül pedig passzentos. Én nem gondolom, hogy ez kicsi lenne.
Főleg azok után, hogy neked is hasonlók az utcai/futós cipőid méretben. -
parandroid
félisten
válasz margithid #32713 üzenetére
Megfogadtam, hogy nem szólok hozzá már ehhez a témához, de még egy utolsó összefoglaló, csak hogy tisztán lássunk:
- Az év felében sétálsz, a másik felében futsz. A kettő teljesen eltérő terhelést jelent fiziológiailag.
- Amikor futsz, akkor heti 2-3 alkalomról van szó, egyenként 10-12 km-ről.
- Amikor futsz, akkor ‘mindent bele’-alapon, sorozatosan a legjobb időidet döntögetve, kvázi versenytempóban teszed. Pontos terhelési szintet nem tudunk, mert pulzusmérés minek, és különben is alig fáradsz el.
- Regeneráló futásod talán még sosem volt, ha már terheled azt a lábat, akkor jól odacsapkodod, bemelegítés, szoktatás, fokozatosság nélkül.
- Lábállásvizsgálat, ortopédia, vagy sportorvos a folyamatos panaszaid ellenére sem kerül szóba.
- Most, hogy már vagy öten javasoltuk, kipróbálsz végre egy másik zoknit.
- Ugyanakkor minden cipő, amit valaha próbáltál, szar, kivéve egyet, amiről még a múlt jótékony homályába burkolózva ábrándozol néha.Kihagytam valamit?
Amúgy vízhólyagom, bőrkeményedésem nekem is van lábanként vagy 3-3, a nagylábujjam körme akart egy bevérzés is, egy másikon meg túl kicsite vágtam a körmöt, és a cipő nekinyomta a hétvégi hosszú alatt az ujjbegyet, ott lett egy vérhólyag. Volt már a sarkamon is, előfordul. Ez egy ilyen sport, fokozatossággal, ésszel terhelve, és becsületesen regenerálva az esetek többségében ezek bőven elfogadható problémák. Aki meg utál seggre esni, mert fáj a feneke, az ne húzzon korcsolyát.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
margithid
veterán
válasz parandroid #32715 üzenetére
Alapvetően nekem a lábammal van baj szerintem.
Sok keményedés sincs rajta, amolyan bababőröm van
Azt a cipőt visszasírom valóban, érdekes módon az pont akkora volt mint a mostani, és semmi gondom nem volt vele.
Bele kell törödnöm, nekem nagyon nehéz cipőt találni.
Zoknit is írtam már, hogy jó minőségűt vettem, olvtárs ajánlotta itt.
Egyébként próbaképpen télen kocogtam egy 44-es nike cipőmben, ami csak 28 cm, semmi törést nem éreztem.
Hidd el olyanért nem nyavajognék, hogy levágtam a körmöm és ott lett egy vérhólyag, ilyenem volt nekem is, rá se bagóztam.
A pulzust meg végkép nem értem miért írod, az ég egy adta világon semmi köze ehhez, se a ahhoz hogy sétálok télen.
És a lábamat se csapkodom oda, hidd el régebb óta futok mint te, odafigyelek ilyesmire -
la_cc
addikt
válasz j.bravo #32684 üzenetére
Egyelőre semmilyen mennyiséget nem futok ilyen-olyan okokból (csak az alap nem futó edzésemet, bár most pont volt sérülésem... ), de azt éreztem az edzőtermi gépen pl., hogy az a cipő nem erre való (vmi Nike airmax, sztem túl vastag a talpa + eleve hordok évek óta ilyen kemény műanyag talpbetétet, lehet az se kellene futáshoz), így mielőtt szépen lassan neki vágnék a kiegészítő futásnak, szeretnék szakértő tanácsot. Szerintem első körben az is elég lenne, ha tudnám, hogy milyen futócipőt keressek (neutrális, kifele vagy beledőlő boka stb), de biztos nem 50k-ért vennék cipőt.
Időpont foglalás simán oda csörgök a spuriba aztán megyek?
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
inf3rno
nagyúr
válasz bencze #32712 üzenetére
Nekem a félcipők 90%-a ránézésre kiesik, mert nem széles a lábfejük. Végülis könnyebb dolgom van, mert végigszaladok a bolton, aztán konstatálom, hogy nincs semmi, ami nekem jó lenne. Nagy ritkán találok valami jót. Igazából nem is értem, hogy ezeket hogy merik cipőnek nevezni, és egyesek hogyan tudják hordani őket, de mindegy.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
j.bravo
addikt
Huszonegyedik század van kérem, online kell bejelentkezni. Itt van egyébként a vizsgálat leírása.
Ha a XVIII. kerület nem esik nagyon ki, akkor a podiartnál lehet hogy hamarabb találsz szabad időpontot - mondjuk itt nem tudsz rögtön futócipőt venni (voltak itt cipők, de nem sok és nem erre valók).
Amikor egy hajnali órán ott voltam, menni kellett tovább az embernek aki vizsgált (bemutatkoztunk de nem emlékszem a nevére ), ezért relatíve gyorsak voltunk, talán emiatt, de a honlapon említett 2000Ft-ot tőlem nem is kérték el.
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
parandroid
félisten
válasz margithid #32716 üzenetére
Tempónál odacsapod. Sokszorosa az igénybevétel bármi máshoz képest. Nekem sem laza alapozó futásoktól lesznek hólyagaim... A pulzus meg úgy jön ide, hogy a kardio és a fiziológia korrelál, ha látod, hogy milyen teljesítményszinten edzel, könnyebb lenne belátnod, hogy a láb sem nyírható akármeddig.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
margithid
veterán
válasz parandroid #32720 üzenetére
Írtam már ezt is, futások után egyáltalán nem fáradtam el, mikor 5 perc alatt voltam 12 km-en.
Többet is ki tudnék magamból hozni szerintem, de nem az időt hajtom. Nálam a futás élvezet is, essen jól.
Hidd el nem ezek a problémák.
Ha odacsapnám is max az izületeimnek fájna. -
ígyvanferi
addikt
Az első résszel nem értek egyet. Ha nem ordenárészar a technikája az embernek, nem fogja egy 40 perces tempóval jobban terhelni, mint egy laza másfél órás kocogással. Persze csak szvsz. Pl. a múltkori 15 km-nyi városi 6 perc/km-es kocogást megéreztem később a térdemben, a tegnapi 42 perces 9,5-től semmi bajom. Aztán lehet, hogy nekem szar a technikám a lassú futáshoz.
-
inf3rno
nagyúr
A hólyag nem az odacsapástól lesz, hanem attól hogy beleizzadsz a zokniba, aztán szétdörzsöli a bőrt a lábadon. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bencze
senior tag
mindeközben tomcica fut napi 3-at és nincs ereje moderálni a hülyeségeinket
-
j.bravo
addikt
válasz dragonfx #32725 üzenetére
Jaja, kékben volt csak, de kellemes, szolid old school kinézete van, amit nem bánok egyáltalán.
A Boston mintha neutrális lenne, az nekem nem jó (max a spec. betéttel)A rekortános pályákat nem tudom sajnos - rutinosabb topiklakók, Ti esetleg tudtok ilyen listáról vagy térképről?
Whatever.
-
tomcica
Topikgazda
Csokolom,ez az a topik,ahol futni is szoktak?! KIFELE mindenki,szolidaritasbol fusson nekem/velem egy 10-13km-t! Ha nincs mas xaros kinai gumicsizma is jo 101%-os polyester zoknival,akar kacsazo egyik lab befele dolos a masik szupinalo mozgassal.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Vertigo18
addikt
válasz tomcica #32730 üzenetére
Épp ezt akartam mondani, mindenkitől el kellene kobozni mindenféle futócipőt, amit otthon találnék... Aztán felhúzhatja az első utcait és kifelé az aszfaltra, esetleg egy "meztélábas" futás is szóbajöhet még!
Nekem az utcai cipőm 45-ös. A futócipőm 45-ös. A téli mamuszom 45-ös, a papucsom... az meg 45-ös... Velem van a baj?
Jah, a lábam meg... 45-ös...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Akcept
tag
válasz Vertigo18 #32731 üzenetére
Reggelente sima utcaiban szoktam futni, igaz akkor „munkábamenés” a cél, csak késésben vagyok
Amúgy veled lehet baj, emlékeim szerint az Adidas és a Hoka cipőm között egy egész UK (?) szám eltérés van.
Tomcicával szolidáris leszek, délután jobban fogom taposni az uszodában a vizet -
dragonfx
veterán
továbbra is várom hol van jo futout bp.n ami 4-5km
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #32738 üzenetére
ha' de napi 3x
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz dragonfx #32736 üzenetére
Adizero a versenycipok gyujtoneve,azon belul pl: Adios,Boston,Tempo,Hagio,Takumi Ren,Takumi Sen,meg a szogesek.
Az Adizero Boston egy felmaraton/maraton es tempocipo,a sulyahoz kepest maximalis csillapitassal es rendkivuli dinamikussaggal. Az Adios kemenyebb cipo,konnyebb is es meg porgosebb.
A tobbit is mind hasznaltam,a Hagio-ban toltam a mostani UB-t,a Takumi Sen-ben futottam marciusban a 50km-es valtot (ram eso 20.4 km-t).
A Tempo olyan,mint a Boston csak nem teljesen neutralis,egy csepp stabilitas van benne.A Glide,Supernova es a tobbi Adidas ezekhez kepest tulepitett tankok.
-
dragonfx
veterán
-
inf3rno
nagyúr
Voltam ma is 10k-n 5:40 körül. A mai valahogy nem esett annyira jól, mint a keddi. Magas a páratartalom a tegnapi eső miatt, a hőség meg már kezd visszatérni. Nálunk egyes helyeken ilyenek voltak: [link]. Ja durva mi, hogy markolóval képesek egyesek megállni az út közepén...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #32745 üzenetére
Nem, ott elvileg Vivienék laknak. Én 2 utcával odébb lakok, itt csak a csatornák nem bírták, meg a szélfogóban volt vízesés, semmi komoly. Az van, hogy a város egyik fele mocsárra épült, aztán csodálkoznak, hogy nagy esőknél elönti őket a víz néhány évente.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz dragonfx #32742 üzenetére
Igen a Boston a full neutral verzio.
Adios a regi sokszor van neten jo aron 60-80euro,csak ra kell futni.
Outletben talaltam 70-80euroert mar nem remlik pontosan a Parndorfban az osztrakoknal.Ott Nike Lunartempo is volt jo aron.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Vertigo18
addikt
válasz norby_42 #32744 üzenetére
Nah, ez ismerős... Aludtam 4 órát éjjel, előtte lenyomtam egy 20 órás szolgálatot. Aztán ébredés után csináltam a dolgomat, majd este hatkor úgy döntöttem, futok egy "jót". 5:30 - 5:15 - 4:30.... 5:30 - 5:15 - 4:30... Aztán vánszorgás 10 db. 5:30, mert egyszerűen nem ment több fokozó.
Szó szerint majdnem belehaltam, az utolsó 5:30-as helyett sikerült még egy 4:50, de este enni is alig tudtam, annyira kikészültem.
Asszem' lassan alvásra lenne szükségem...
[ Szerkesztve ]
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest