- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple notebookok
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz I.T.E.M #66235 üzenetére
Nálam bevált az Oelbach USB XXL Master Clock. Lineáris tápról etetem, és kapott oszcillátorcserét és 4db elko dampingot (10u/25V, ESR>1ohm) a kerámiakondik mellé. Így már fantasztikus, de alapból is hallható javulást hozott.
Nálad mik a tapasztalatok?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
niof
addikt
Szerintem meg egyáltalán nem "tesztzenét" kellene hallgatni egy akármilyen rendszeren, hanem amit az ember legszivesebben alapból hallgat. Esetleg egy-két ilyen zenét tartani, valami speciális indokkal. Amit anno beraktam ide, a Spotify tesztzene listám, akkor oda is írtam, hogy mindegyik szám külön ok miatt van benne, és csak az a részlet jelentős, amiért benne van (ami persze nekem számít...) Mert hát ugye az ember nem tesztel nagyrészt, hanem zenét hallgat.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
contaxg
veterán
No de ha Neki ez a normális... (egyébként tök jó zene)
Szerintem z a rendszer ami egy tökömtudjamilyen bootleggel jól szól, az a sájni-heppi Chesky Records lemezeket is jól fogja megszólaltatni. Viszont ez fordítva nem mindig igaz.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
borix
őstag
válasz contaxg #89806 üzenetére
Biztos így van...
Jö valaki aki a kedvenc lemezén teszteli a DAC-t poros agyonhallgatott lemezen a tű is belevág úgy, hogy majd átvágja a lemezt de hú de jó szólj ez a szett, végül is ő is hifista meg te is, nem?
Pl Kimegy Olaszországba az ember nyaralni majd a Sixtus-kápolnába bemenve lenne egy vászon kifeszítve amire egy nagy paca oda csapva és az ember órákon keresztül abba gyönyörködne, hogy milyen sok mindent ábrázol és nem a mennyezetet nézé. Megértem én... -
btraven
őstag
"Mert hát ugye az ember nem tesztel nagyrészt, hanem zenét hallgat."
Sajnos van amikor ez megfordul.
Pedig egyszerű lenne ez a hobbi. Le kell ülni a kedvenc zenéinket hallgatni és kész. Tetszik amit hallasz, vagy nem? Szerintem ezt mindenki el tudja dönteni.
Kár mindenféle mintazenékre pazarolni az időt. Meghallgattam Liszt: Paganini-etűdök-jét. Nagyon klassz meg jól szól. De soha az életben nem fogom többet hallgatni. Akkor nem mindegy hogy szól azon a DAC-on?
De legjobban a vaktesztekre elpazarolt időt sajnálom. -
bkercso
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #89805 üzenetére
MicroFluentDAC-hoz használom. Képet nem készítettem, de a tuningot könnyű elképzelni: új óra, ill. a 4db nagy kerámia kondin kiméred a polaritást és párhuzamosan kötsz velük vagy egy 4mm-es elkót, vagy kis tantált. 10u 16V elég, ESR min 0,2 ohm, de inkább >1ohm. (ferrit bead már nem fért bele, mert NYÁK-on belül vezetékelnek...)
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Ba cy lus
addikt
Pedig sokkal nagyobb dolog, mikor az addig rossznak hitt felvétel élvezhetővé válik, mint mikor az audiophile mintalemezből lesz jobb. Egy jó rendszer minél nagyobb halmazt le tud fedni a felvételekből. Ez a nagy dolog. Nem az, hogy jó x műfajra, de y-ra már erősen kompromisszumos, vagy ha nem műfajok szerint válogat, "csak" azzal mentegeti az ember, hogy "ez azért szól rosszul, mert kíméletlenül megmutatja a felvétel gyengéit". Miért kell kíméletlenül, és miért csak a gyengéit? Egy tényleg jó rendszeren meg kiderül, hogy ezek hallgathatóak és élvezhetőek, nem kell alkalmazkodni hozzá.
-
Polllen
nagyúr
válasz Ba cy lus #89811 üzenetére
Itt a "jó" elég megfoghatatlan.
Egy olyan rendszeren, ami pontosan visszaadja azt, ami a felvételen van, a rosszul szóló felvételek rosszul fognak szólni. Szarból nem lehet várat építeni. Elfedni lehet a hibákat.
Olyan rendszer ami pontos is és el is fedi a hibákat egyszerre, nincs. Maximum tekergetheted a beállításokat, hogy a pontos/elkenés között mindig a neked tetsző egyensúly legyen meg.
Illetve ez nem nagy dolog:
"Pedig sokkal nagyobb dolog, mikor az addig rossznak hitt felvétel élvezhetővé válik"
A mai relatíve olcsó eszközök kicsit máshogy kenegetik a hibákat. "Csak" meg kell találnod a neked tetszőt és készen vagy.[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Ba cy lus
addikt
válasz Polllen #89812 üzenetére
Elfedni lehet a hibákat.
El lehet, ez tény. De az nem csak a hibákat fogja elfedni, ott más probléma is lesz.
Ami persze még mindig jobb zenehallgatási szempontból, mintha a láncunk kíméletlenül mutogat.Viszont én arról beszélek, hogy a hibásnak, illetve inkább hallgathatatlannak hitt felvételek jó része valójában semmi mást nem csinál, mint megmutatja a rendszerünk gyengéit. Amit mi a felvétel hibájának hiszünk, hogy hú de kíméletlenül megmutatja, az a láncunk hibája az esetek nagy részében. Nem kellene extra "részletekre" utazni (magastöbblet, megemelt prezensz tartomány stb.), és élvezhetően szólna a "szar" is.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz Ba cy lus #89813 üzenetére
Így már értem. Nálam ez nem a felvétel hibáihoz kerülne, hanem egyértelműen a lánc valamelyik elemét okolnám. Nagyon régen hallottam olyan felvételt, ami ilyen szempontból rossz volt. (Nyilván youtube-n lehet találni őskori mobillal készített koncertfelvételt, ami kvázi csörömpölés, de azért kereskedelmi forgalomban még nem találkoztam ilyennel)
Nálam a rossz felvétel két dolgot jelent általában. Mosott és/vagy nagyon alacsony a dinamikája.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
p_adam
addikt
Egyrészt mindegyik szám elejéhez oda volt írva hogy "pl."
Rengeteg mást meghallgattam és direkt nem listáztam többet mert nem ezen van a hangsúly, hanem hogy most van-e különbség, avagy nincs.
Másrészt: Direkt beleírtam a poszt-ba az is, hogy a CD végén található 30th Anniversary szám ott van mint ellenpélda, sőt a két Hellraiser verziót is szépen össze lehet vetni és hallani a két felvétel közötti különbségeket meg azt hogy mit csinál a rendszer ha jobb a felvétel minősége - tapasztalom szerint 'könnyíti' a dolgokat (ami a összehasonlítás szempontjából nehezíti).
Tesztelés szempontjából olyan zenét hallgatni ami nem erőlteti meg a rendszert nincs sok értelme, ha csak az ember nem önigazolást keres, hogy "hát én nem hallok semmi különbséget "
Az általam hallott zenék nagy részével az erősítővel nincs nagy probléma, de ez az album tökéletes arra, hogy megmutassa mennyire jó egy rendszer, mert egy gyengébben csak még sokkal gyengébben fog szólni (de olyan is van, ami előnyöket hoz ki jobban)
A másik teszt zenéről egyébként nem nyilatkozott senki, pedig elég keményen képes kihozni, ha a rendszerben kellemetlen magasak vannak, de azt is, ha le vannak fojtva, meg egyéb hangszerek is vannak benne, amik nem mindegy, hogyan szólalnak meg.
Amíg nem találtam meg azt a csatornát addig más 'teszt' zenéket hallottam és továbbra is alkalmazom azokat, de abban 100%-ig igazat adok neki hogy azzal kell tesztelni, ami jobban képes kihozni a különbségeket, nem azzal, ami sok mindennel jól szól.Megjegyzem, a két DAC között egyébként továbbra se hallok szinte semmi különbséget ha a Topping van használva, mint átalakító, szerintem össze is keverném őket (pedig nem is ugyanúgy vannak bekötve, XLR vs RCA). A Lavry USB és coax bemenete között sokkal nagyobb van, de bizonyos beállítások megváltoztatása után már nem vagyok biztos benne, hogy a D10s konverter szól jobban, a gyári USB-hez meg kellett változtatni pár beállítást.
A MomentDAC vs D10s összevetést meg fogom ejteni ha megkapom a másik kábelt, az valószínű hallhatóbb lesz (és nem kell állandóan dugdosni, csak még nehezebbé teszi az egészet).
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Elég lelombozó, hogy a Topping cuccokhoz itthonról csak a muzixen keresztül lehet hozzájutni. Múltkor, mikor visszavittem az E30-at, mondja nekem az eladó, hogy van náluk meghallgatási lehetőség, miért nem éltem vele? Na igen, és ha a saját hangfalas rendszeremen akarom kipróbálni, akkor mi van? Másrészt most nézegettem nagyon az A30 Prót, amit amúgy külföldi oldalakhoz képest is jó áron adnak, büszkén hirdetik, hogy meghallgatási lehetőség. Amivel csak az a baj, hogy januárban lehetséges már csak, másrészt 2000 Ft-ot még fizessek is, hogy meghallgathassak ott egy cuccot, majd egy hónap múlva? (Máshol sokkal drágább cuccokat lehet ingyen meghallgatni.) Micsoda szarrágó, vevőellenes banda! Mint ahogy elállásnál a pénzt szinte ki kell könyörögni/verni belőlük, ez is ugyanarról árulkodik. Tőlük inkább semmit soha! Miért pont ezek forgalmaznak itthon Toppingot?
[ Szerkesztve ]
-
:AMF:
senior tag
Ha már Topping. Ők is árulnak "usb audio isolator"-t, HS01 néven. 73 euró a franciáktól. Külső tápolás megoldott.
-
niof
addikt
Ne is mondd! Nekem van pár zeném, amit élőben vett fel valaki, monoban, telefonnal. Soha nem kerül kiadásra, mivel megismételhetetlen live act. Meg van pár olyan is, ami szintén élő felvétel, de a minősége pocsék (128kbps, vagy rosszabb). Ezeket nem is túl gyakran hallgatom, de azért néha igen, bár egy idő után felér egy kínzással...😄
Amúgy van néhány nagy felbontású zeném (9000+kbps), de nem sok. Reprezentatív jelleggel inkább. Abban a stílusban nem túl sok megjelenés van high-res-ben, amit én hallgatok.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz Ba cy lus #89817 üzenetére
Fejesnél azért jól jön a meghallgatási lehetőség nincs sok helyen...
Topping, SMSL, Gustard kipróbálásokra biztos nincs igény és nem hajlandók kifizetni érte 2000-ft-ot az emberek azért van csak januárba időpont.
Voltam olyan üzletben ahol volt teszt lehetőség mondom kipróbálhatnék 1-2 terméket?
Mondták persze kérjek időpontot.
Király, alig voltak rajtam kívül talán voltunk ketten hárman és volt vagy négy eladó abból 2 legalább jól elfoglalta magát a semmivel.
Foglaljak időpontot és utazzak ki majd legközelebb, persze ha sokan lettek volna vagy időpontra be vannak táblázva megértem.
Volt olyan is egy másik üzletben, hogy ingyen kipróbálhattam pár fejest segítőkészek is voltak de hogy nem vettem semmit, néztek rám a végén, majdnem mint a véres ingre. -
p_adam
addikt
válasz btraven #89809 üzenetére
Ennek ellentmond, hogy egy évtizedig gyakorlatilag ugyanazt a fő láncot hallottam, mindig is tetszett, most meg hallottam egy másik (utángyártott) erősítőt, ami újraértelmezi az egészet és rá kellett döbbennem, hogy bizonyos szempontból amit használok az egyáltalán nem tud annyit, mint a másik.
Persze sokkal egyszerűbb a homokba dugni a fejem és azt mondani, hogy "de hát ez is is tök jól szól", és nem kerül még sokkal több pénzbe (sőt, bizonyos dolgokban preferálható a másikhoz képest, akkor már az egész láncot tovább kéne finomítani hozzá...)
Mintsem elismerni, hogy bizony azoknak van igaza, akik azt írták a fórumon, hogy a Stax fejhallgatók (egyes felvételekkel) nagyon be van limitálva az erősítés által és nem alaptalan hogy sokan arra a fejhallgató árának a többszörösét is ráköltik. (Van, aki a DAC részét is ugyanúgy látja, ezzel egyelőre nem értek egyet, de igazi high-end-nek tartott forrást még nem hallottam normálisan, a legjobb lánc, amit hallottam valami Accuphase CD játszóról ment, de lehet nem az votl benne a lényeg, nehéz megítélni...)
Ugyanezt el lehet mondani a dinamikus vs. planár vs elektrosztatikus között.
Kaptam kölcsön egy HD600-at is, ez is tényleg tök jól szól (szimmetrikusan a HD53N erősítőből) megvannak benne a helyes arányok (jobban mint a fejhallgatók < 90%-ánál), bizonyos szempontból még jó is egy lassabb fejhallgatóval hallgatni a zenét, mert így más részletekre tud rávilágítani, de sokkal inkább megvannak a határai (tér, felbontás, kiterjesztés stb. tekintetében), ezért kérdéses, hogy milyen szintig érdemes ezt felfejleszteni.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz p_adam #89822 üzenetére
Addig fejleszted amíg van kedved, szóval amennyit rászánsz.
Csak azért szóltam hozzá, mert feltűnt, hogy akik nagyon elemzően nyilatkoznak egy zenéről azok sokszor egy átlagosabb zenén vagy zenekar rosszabbul rögzített stúdió felvételen tesztelik.
[link] [link] [link]
Valahogy csak több millás cuccok teszteknél jönnek gyakran elő...[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
Nem értem, hogy lehetne másképp nyilatkozni bármilyen felvételről, ha tfh az a cél, hogy valami használható információt osszak meg, vagyis a különbségek személtetése lenne a cél, amennyiben érzékelhetők. Mért jó az, ha direkt azt hallgat az ember, ami adott esetben elfedi a problémákat és csak 'előnyökre' koncentrál, csomó ilyen 'audiofil teszt zene' is pont ilyen.
Most pl. HD600 van HD53N-ra kötve szimmetrikusan RCA-ra a D10s az XLR-re a DA11 és már vaktesztelni is könnyű, csak a bemenetválasztót kell párszor gyorsan megnyomni (nem tekerő, mint a másikon) majd hallgatás során kapcsolgatással. Jó teszt lenne, hogy hányan találnák el, hogy épp melyik szól, bár mivel csak a DA11 hangerő szabályzója független és ez pont nem fokozatmentes, ezért nem garantálható, hogy 100%-ig egyező hangosságra hozható a kettő meg az XLR RCA sem teljesen fair, de előzőleg se adódott belőle rendes különbség... -
borix
őstag
válasz Balázs Z. #89825 üzenetére
Meg kellett volna kérdezni, hogy vásárlás esetén is ki kell fizetni, külön?
Egyedüliek a piacon, szerinted hülyék, hogy elmenjenek hozzájuk tesztelgessék ott egyre másra és utána csá és mennek berendelni külföldről?
Még így is megéri letesztelgetik az emberek és utána megveszik kintről olcsóbban.
Ott is vennék meg akkor szépen össze lehet válogatni pár szimpatikus cuccot , van azért felhozatal és nem biztos, hogy azt veszik meg végül amiért mentek. (ebben az esetben el kellene engedni a tesztelés összegét)[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz Ba cy lus #89828 üzenetére
Kár itt lázadozni, ez olyan mint mikor a kislány mondja, hogy a Pistike az iskolába milyen hülye, meghúzgálja a haját de közben azért beszél róla annyit, mert valójában tetszik neki.
Elfogsz szépen menni januárban letesztelgetsz pár cuccot, ki is fogod fizetni a 2000Ft-ot
lehet hogy meg is veszed és utána rittyentesz egy beszámolót!
Ez így fog történni. -
senior tag
válasz bkercso #89802 üzenetére
Nálam ugye egy KORG DS DAC-10R van rákötve és valóban más, egyértelműen jobbnak mondható, amióta ezen keresztül történik az anyagok rögzítése és lejátszása. Alapos tesztelést nem végeztem, de azt kijelenthetem, hogy jobb lett vele a rendszer. Érdekesen hangzik az általad elvégzett módosítás is, lehetséges, hogy a későbbiekben, amennyiben lenne rá időd, kapacitásod, akkor én is meglépném majd ezt. Köszi, hogy írtál róla!
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
fehér_ember
addikt
Ezt a fizetsz és meg lehet hallgatni dolgot hol olvastad (a honlapjukon) vagy személyesen mondták?
Amúgy én inkább fizetek érte. De úgy volna a korrekt, hogyha vásárolsz, akkor ne kelljen még pluszba a megfülelésért is fizetni illetve ha utólag veszed, akkor is visszatérítenék.
A muzikerről ezekszerint már végleg letettél.[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
Tényleg nem értem mi a problémád, hiszen nem kötelező igénybe venned ezt a "szolgáltatást".
Én tegnap foglaltam náluk időpontot csütörtökre (holnapra), és akkor még volt szabad helyük.
Hetente csak kétszer vannak nyitva (kedd és csütörtök) 9:30 és 14 között, na meg jövő héttől jön a karácsony/szilveszter, szóval ne csodálkozz azon a januári időponton.
2ezer ft nem pénz azért, hogy kipróbáljak 2 erősítőt saját fejhallgatóval, saját dap-al. Így nem kell sz@rakodnom a visszaküldéssel, mert meg sem veszem, ha nem tetszik.
Vásárlás esetén egyébként nincs demó díj. -
Balázs Z.
tag
válasz fehér_ember #89834 üzenetére
Íme:
https://muzix.reservio.com/...és minél drágább egy eszköz, annál drágább a hallgatózás. Orbán Szabolcs mester a vevőközpontúság élő szobra.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz Ba cy lus #89840 üzenetére
Tiszta sor, ez a Te döntésed.
Viszont van rá igény, nélküled is minden időpont foglalt.
Illetve el kell fogadni, hogy időt/energiát/helységet/eszközt/stb biztosítanak kizárólagosan csak nekem arra fél órára.
Még arról is érdeklődtek, hogy fejest/forrást/tartalmat bekészítsenek-e, mivel erősítőket fogok meghallgatni.
Szóval ezt hosszú távon nem tudom bevállalnád-e ingyenesen kereskedőként, ha erre a 2ezer Ft-ra húzod a szád...
Szerk: és 2ezer/fél óra, és nem eszközönként annyi, mert én 2 erősítőt fogok kipróbálni.[ Szerkesztve ]
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz Zoliee #89841 üzenetére
Ha még mindig a muzix a téma, akkor elmondom én is amit korábban leírtam.
Addig vagy jó fej amíg pénzt hagysz ott.... Nem a 2000 Ft a lényeg, hanem ahogy bánnak Veled. Mint a rühes kutyára úgy néznek rád. Jah és saját szoba meghallgatásra? Ahha, nekem kint az eladótérben dugták össze, aztán azt hallasz amit akarsz. Nice teszt. Aztán otthon meg egy hét múlva mégis húzod a szád, és még a boltban Neked kell különböző törvényekre hivatkozva magyaráznod a 14 napos elállást?
A kártyás fizetésről nem is beszélve, mert szerintem már mindenhol kötelező....Sinesol: Alzán nem találok egy Topping cuccot sem
-
HUNNIA1920
őstag
válasz Capt.Obvius #89844 üzenetére
Pedig pár napja még én is ott néztem őket.
Akkor Gedeon Audio: [link]
Nem ismerem a srácot, de videók alapján normálisnak tűnik.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
bitrograde
senior tag
válasz Zoliee #89841 üzenetére
Engem azért érdekelne, hogy milyen szolgáltatásért számláznak (?) nekem félóránként 2-6-10E forintot, ha egyszer a megvásárolt termékeken egyébként tisztességes kiskereskedői árrés van, és hetente kb. 9 órát tartják nyitva az üzletet. Mindent elemészthet a rezsiköltség, meg a munkatársak fizetése. Étteremben ez lehet a zenés felár, merthogy a szervízdíj legtöbbször már benne van az árban. Amúgy fél óra alatt jó eséllyel semmi nem derül ki egy készülék képességeiről, és ezért még fizetni is kell. Hogy is mondta a bélásokkal telefonálni próbáló hazalátogató idegenbe szakadt hazánkfia az ötödik elnyelt kétforintos után? "Ügyes...."
-
niof
addikt
válasz bitrograde #89846 üzenetére
Egy ilyen megérne egy rejtett NAV-os vizitet náluk...
-
bitrograde
senior tag
válasz Zoliee #89847 üzenetére
Szegények, nem érnek rá kereskedni, mert.... kereskednek?
Egy DIY-nél inkább bevállalom a visszaküldést, ha pedig valaminek leteszem az árát, akkor haza is vihetem kipróbálni.
Az, hogy be kell jelentkezzek, hogy méltóztassanak velem foglalkozni, és még fizessek is ezért, hát legalábbis sajátos kereskedői gyakorlat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs