Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dave™

    nagyúr

    Na megosztom a tapasztalataimat a NAD D3020-ról, bár többnyire hangsugárzókkal ment, de azért fejest is hallgattam róla. Talán elcsépeltnek tűnhet, de a NAD HP50-tel nagyon jó párost alkotnak, sőt, megkockáztatom hogy eddig erről szólt a legjobban, igaz csak három erősítőről hallottam ezen kívül. Meleg, enyhén megnyomja a mélyeket, tiszta és nagyon lendületes. A tere nincs széthúzva, viszont a szeparáció nagyon jó. Egy az egyben a HP50 erősségein javít tovább, és semmin sem ront, abszolút dicséretes.

    Aztán jött az MSR7, na az parádés. Kihozza belőle az állatot, a viszonylag semleges enyhén világos karakterből csinál egy meleg, lendületes energiabombát, megtartva a kiváló felbontását és dinamikáját. Soha semmiről nem szólt ennyire jól. Már csak ezért megérte.

    Az A1000Z már annyira azért nem feküdt neki, vagy inkább nekem, kicsit sok lett a mélye ezzel az előadásmóddal, a Z40-en kevesebb volt. Volt olyan szám amivel nagyon tetszett, de ez a páros szerintem nem jó, úgyhogy végleg megy is.

    Aztán jön a D osztályú erősítő, ami kb. 50%-on (15W) simán meghajtja a 19nm-es nappaliban a Monitor Audio RX6-osokat. Érdekes módon kb. 40%-ig tök halk, aztán nagyon gyorsan megjön a hangereje, 60% fölé meg nem is mertem menni mert már engem zavart. A mélyeket a dobozokon is emeli kicsit, szerintem a DAC része ilyen, de diszkréten teszi, nagyon szép a végeredmény. Olyan nincs mint az upgrade-elt Essence One + Creek Evolution volt, de nincs messze tőle, inkább más jellegű. Akad olyan is, amiben a NAD szerintem jobb, mint az a páros volt.

    A félreértés elkerülése végett nincs mesés felbontású DAC, szerintem az pont egy egyszerűbb pontja a rendszernek, de teljesen korrekt, élvezetes minőséget ad. Nincs mesés fejes erősítő hatalmas térrel, a nehezen hajthatóakkal nem tudom mennyire birkózna meg, a 32 ohmos fejeseimet 50-60%-on hajtja meg rendesen. Nincs mindent leiskolázó erősítő sem, csak szimplán kiválóan meghajt két alsó-közép kategóriás állódobozt. Ami van, egy kiváló, egységes rendszer, amit nem lehet elrontani interconnectekkel, hideg-meleg hangú más komponensekkel, mert egyedül van, egy nagy zenei szinergia az egész.

    Mindezt egy kis dobozkában, egy darab távirányítóval. Parádés :C

Új hozzászólás Aktív témák