- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezzel most nem nyugtattál meg. Három napig használtam a Xonart koax kivezetéssel. Most raktam vissza a Prodigy HD2-t, az optikairól megy. A különbség nem kicsi (fordított váltásnál azért nem esett le, mert pont előtte hanyagoltam kicsit a zenehallgatást). Sokkal koherensebb az egész, a magas is gyönyörűen integrálódik, és tisztábbak is a cinek. Vastagabb, analógosabb, tartalmasabb hangzás. A Xonar ehhez képest nagyon vérszegény, akár optikairól, akár koaxról.
Szóval lehet, hogy egyelőre marad, mert ha már veszek valamit, az valós előrelépés legyen. Kénytelen leszek majd magasabb árkategóriában nézelődni.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz #56474624 #63152 üzenetére
Egy olcsó vackon órát cserélsz és leesik az állad. Ellenben drága cuccba is szoktak közepesen hulladék oszcillátort pakolni.
Nincsenek csodák: a fáziszajtól (vagy jittertől) térnek el a transzportok hangzásban jórészt. Ezt pedig legtöbbször az oszcillátor és annak tápja dominálja. A táppal nincs nagy gond, mert ma már a kisáramú integrált stabok is elég gyorsak és jók.Én vettem az olcsó xmos-aimra AVX KC7050K vagy 5032K kis zöldpaneles oszcit a Mausel-től és nekem ez így jó.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Tomi_Sci
őstag
És ha csak dinamikus mikrofonhoz szeretnék valami USB-s interfészt mert az alaplapinak hulladék a hangja, van valami ajánlott tipus? Youtubeon néztem pár tesztet, és elég durva különbségek vannak. De gondoltam hátha használ valaki itt ilyesmit.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!Tegnap feltettem a Win 10-hez a legújabb éves frissítést és azóta nem akar működni a Musilandom.Találkozott valaki ilyennel? Konkrétan egy 03 US Dragonról lenne szó az általam ismert legfrissebb: 2.4.2.2 van fent, de nem látja a hangeszközöknél a Windows és a Musi vezérlőpult se jön be.Bárkinek bármi ötlet?Megoldódott: Párszor újraraktam a drivert, restartok, kábel ki-be húzogat és jó lett. Azért itt hagyom ha bárki belefutna ebbe, bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bkercso #63153 üzenetére
Nekem most is leesett az állam, végre magával ragadóan zenél (megint, de így feltűnőbb volt, hogy eddig milyen jó volt nekem). Direkt a K550-nel fülelem, mert az a problémásabb fejesem, még azzal is. Ilyenkor igazából nem tudom, hogy lehetne ezt fokozni. El kell telnie kis időnek, míg "belekényelmesedek" megint ebbe a hangzásba.
Másrészről viszont igazából nem tudom, hogy ennek a Hivox DAC-nak hol van a maximuma, nem vagyok benne biztos, hogy sokkal több van benne.
Praktikus szempontok is diktálják a transzportos megoldást, viszont a hangzásból nem akarok engedni, visszalépni. Azt hittem, kicsit "automatikusabban" jön a javulás optikai --> koax --> usb transzport tekintetében, de ha jobban belegondolok, eddig érdemi (bármikor, bárhol jól felismerhető) különbséget pozitív irányba csak a HD2 optikai kimenete jelentett, a Xonar optikai, Xonar koax és az alaplapi optikai viszont egy kutya, nem egyértelmű a különbség egyik-másik javára, de legalább a HD2 optikainál jóval rosszabbak.Amit írtál, az jól hangzik, csak némi barkácsolás kell hozzá. Abba még bele kell jönnöm, úgy tűnik, nem úszom meg.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz #56474624 #63152 üzenetére
Pedig megnyugtatásnak szántam... De nézd, lehet itt elmélkedni sok mindenről, viszont míg ki nem próbálod, addig nem tudod meg, hogy a HD2-höz hogyan viszonyul. Bejön, jobb, akkor örülsz, ha nem, akkor eladod.
(#63154) Tomi_Sci: Biztos van, de sosem foglalkoztam ezzel. 2 mikim van, az egyik usb-s, a másik meg 1000 forintos. Ritkán van rájuk szükségem, megfelelnek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Eladom? Úgy, mint azt az innen belinkeltet? Október óta árulja. Vagy az több darab? Csak, mert a szöveges értékeléseinél egyetlen egy sem vonatkozik arra a termékre, szóval arra következtetnék, hogy ezt az egyet árulja csak október óta. Egy "bedobozolatlan" termék pedig valószínűleg még nehezebb falat.
Ezért mondom, hogy egy olyan kell, ami tuti nyerő. Az meg több pénz vagy barkácsolás, szóval nem kapkodom el.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz #56474624 #63156 üzenetére
Fokozni?
Jóféle rézkábeleket hegesztesz a fejesekre és örülni fogsz, tuti.
A K550-nél ment a párna mod (én 2 millimétert emeltem rajta, nekem úgy volt jó) és a kábel mod. Átszerelték sokan cserélhetősre (én ezt kihagytam) és jobbféle kábelekkel tuningolták.
Az alapok megvannak a K550-nél a tuningoláshoz. Eléggé részletes hangú, elég jó térrel zárthoz képest. Ha hangszínt sikerül belőnőd magadnak moddolásokkal, akkor egy egész jó zárt fejesed lesz. -
törölt tag
válasz fericske #63161 üzenetére
Igazából most jó a hangszín, én sosem (azaz mióta birtokomban van) keveselltem a mélyét sem. A felbontáson még valószínűleg lehetne javítani egy jófajta kábellel. De amíg garanciás, addig semmiképp nem nyúlok bele. Meg ki tudja, mikor jön rám megint az eladási-mánia.
A tere az tényleg jó, de én nem a szélességét emelném ki, hanem a mélységét. Igazából e tekintetben túltesz a vintage DT990-en, a K550 iszonyú meggyőzően érzékelteti, hogy egy hangszer egészen hátulról szól.
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Esetleg van valakinek LG V10 /V20 / V30 készüléke? Olvastam a quadDAC-ról, gondolkodtam, hogy lecserélem mostani telefonomat. AMP biztos tök jó a telefonkban, de ha alacsony impedanciás a fejesem, akkor szerintetek van hallható érdemi különbség? Mondjuk egy hagyományos Samsung DAC/ telefonhoz képest?
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
s4tch
veterán
válasz NandorHUN #63163 üzenetére
Máshogy szólnak ezek. A V10 és a G6 quad dac verziója legalábbis mindenképp. Próbálj ki egyet, ha tudsz. Bennem a V10 hagyott mély nyomokat, az állat volt.
A ZTE Axon 7 is erős versenyző, szerintem a G6-nál melegebb, teltebb hangja van, és érzésre több kraft is jutott bele.
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
G6 EU modellben nincs quad DAC, sima van .. szóval nem csoda, hogy jobban szólt a V10
Én Axon 7-ről azt olvastam, hogy csak AMP-vel nyomják meg a hangot, meg ott a Dolby Atmos... És ha azt kikapcsolja az ember, akkor még egy HTC M9 is szebben szólt nála. - most forrást nem találom,
talán redditen írta valaki, hogy ha kilőtte a Dolby-t akkor M9 tisztább volt és jobb.XDA volt, meg is van:
"My son had my old HTC M9 when I first got my Axon 7.... blabla... lényeg:
Now, in saying all that....When I disabled the Dolby Atmos and HTC Boomsound (or whatever the M9 has), the M9 sounded better. The Dolby Atmos is everything to the sound of the Axon 7 without that, it sounds horrible (unless you are rooted and use another audio mod, like V4a). "
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Hm. Nem valószínű, hogy kell neki a 1.5A, de azért meg kellene nézni. Nincs mondjuk egy fogyasztásmérőd otthon?
(#63163) NandorHUN: Főleg marketing rizsa a quad dac, amit nagyon benyaltak már az emberek. Persze, telefonhoz képest jól szól, de ha meghallom, hogy há de így a quad dac, úgy a quad dac, há, há, há de, kell a quad dac, csak az kell, hozzáhájend füles, mer quad dac, dsd is feltétlen, óóóó quad dac, ennél jobb nincs, jaaaaj, quad. Hányok. Ne foglalkozz velem, nem ellened irányul, csak morgok.
[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
válasz bkercso #63153 üzenetére
Én vettem az olcsó xmos-aimra AVX KC7050K vagy 5032K kis zöldpaneles oszcit a Mausel-től és nekem ez így jó
Ezeket már régebben is említetted, hogy jók. Szerinted ezen érdemes foglalkozni a 3 tétel cserével? Ha jól látom, akkor az egész megállna egy ezresből kb..Bérelhető reklámfelület
-
NandorHUN
addikt
¯\_(ツ)_/¯ Nem ismerem őket, szóval nem veszem magamra.
Csak mivel sokat hallgatom mobilról zenét, ezért gondoltam jól jönne egy ilyen. Azt gondolom hogy AMP-je biztos jó, de mivel nekem ez annyira nem fontos ezért gondoltam megkérdezem a hozzáértőket hátha DAC részéről van e valami info egy "hagyományos" flagship telóhoz képest, mert alacsonyabb impedanciák esetén nem tudom tényleg van e akkora különbség.
-
karmaresz
senior tag
Az otthoni Audio-gd R2R-11 mellett gyakori utazásaim során egy LG V20 teljesít nálam szolgálatot és nagyon szépen teszi a dolgát. Túlzás lenne azt állítani, hogy tisztában lennék minden modern telefon audio képességeivel, de azok közöl, amit hallottam, számomra ez adja a legélvezhettőbb karaktert. Az új poweramp mellett már klasszul megy a hi-res output is.
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
niof
addikt
Asszem ez lesz az én barátom úgy ősz környékén.
Nyáron elverem a pénzem fesztiválokra inkább...
Amúgy a benne lévő "XMOS U series chip and CS4398 DAC" azért nem olyan rossz talán! Vagy igen? DAC szakik? Vélemény?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
bkercso
nagyúr
Önmagában nem meghatározók a chipek. Még a WM8524-ből is sikerült egész jó hangot kicsalnom megfelelő körítéssel.
Az ősöreg PCM1793-at a Burson ma is árulja, nem olcsón és nem véletlenül.
A körítés számít inkább.USB-vevőknél meg az óra az egyik legkritikusabb rész. Tipikusan az oszcillátor felőli zaj- (jitter)elnyomása a legalacsonyabb a DAC-oknak.
Ha kekeckedni akarok, akkor a Wima MKS csatolókondik miatt csak egy erős közepes lehet a hangja, semmiképp sem "hi-res".
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
lapalapa
senior tag
válasz NandorHUN #63171 üzenetére
Esetleg másik megoldás mobilos zenélésre:
DragonflyRed-em van, Fiio EX1-el hallgatom (a hozzáadott nagyluku gumival), LG G4 telóval.
Nem tudom, ezekhez a telefonokhoz képest milyen lehet, de a telómhoz képest fényévekre van a hangja.Mondjuk kényelmetlenebb mert ha összedugom akkor utcán nem használható, viszont munka közben irodában teljesen jó.
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
niof
addikt
válasz bkercso #63175 üzenetére
Hát, a garit Kínába mondjuk megette a fene (a mod miatt), de a WIMA-kat mire érdemes cserélni? OPA-ból valószínűleg nem kérdés nálam (ha tényleg megveszem), hogy a 1612 menne bele a 2134 helyett (nagyon szeretem a hangját még mindig ), de a kondi passz. Persze nyilván nem 10k-ért vennék másik kondikat, de mik jobbak helyettük? A DAC résszel meg amúgy sem nagyon tudok mit kezdeni... De ha annyira "gáz", még mindig ott a sima HPA-2, és max rákötöm a Spartan-ra, ahogy javasoltátok.
[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Bodz
nagyúr
Biztos? A dac-os már annyiba kerül, hogy talán érdemesebb másfelé is nézelődni.
(#63178) Murlo: Sajnos akkor marad a próba, vagy veszel nagyobbat.
(#63171) NandorHUN: Ha amúgy is vennél telefont, akkor persze, legyen valami ilyesmi, ami jó hangú. A jó erősítő fontos, nyilván nem csak a hangerő miatt, de erről már sokszor volt szó ebben a topikban is.
A quad dac Sabre, úgy is szól, mint egy olcsó(bb) Sabre. Ami jó is meg rossz is. Attól függ milyen a viszonyod az ilyen hangzással. Az Axon 7 amúgy szerintem is igen jól szól, ki kell kapcsolni a Dolby ökörségeket nyilván.
Most milyen telefonod van?(#63169) bkercso: Nincs itt aggodalom, csak valamivel el kell adni.
[ Szerkesztve ]
-
-
NandorHUN
addikt
válasz lapalapa #63176 üzenetére
Ismerem. Nekem is van Dragonfly RED-em, jelenleg is azzal szoktam soksor zenélni, de kényelmi szempontokból nem az igazi.
Mivel van asztali DAC-em is, ezért gondoltam ha tud ennyit egy LG V30 vagy hasonló teló is, akkor lehet inkább eladom a RED-et és használom a telefont simán.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
válasz Sinesol #63183 üzenetére
Nekem az AMP része a Dragonfly-nak amúgy is feleslegesen nagy - nem szoktam üvöltetni a zenét. DAC rész meg nem tudom tényleg ennyire esélytelen lenne, hogy utolérje..
Nyilván egy Sennheiser HD800 esetén van hallható különbség vagy egy nagyimpedanciás fejesnél.
Én Meze 99 Classic-ot használok meg RHA T20-at, minkettőt könnyű hajtani.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Bodz
nagyúr
válasz bkercso #63180 üzenetére
A lényeg hogy 50 százalékkal tisztábban szól. Nem kell ide még grafikon se, csak oda kell írni.
(#63181) NandorHUN: Érdemes futni egy kört a telefonos boltokban is, aztán kipróbálni a V30-at. Media Markt sem reménytelen. Így tudod eldönteni egyszerűen.
(#63186) Murlo: Majd írd le, hogy mit tapasztaltál az új táppal!
[ Szerkesztve ]
-
ferzoli
Ármester
Nekem Axon 7 van, mobilhoz mérten szerintem elég jól szól, a hardver (5,5" QHD, 820, 4/64) pedig bőven elég ma is mindenre, pedig lassan két éves modell.
Még egy DT880 600 ohm fejest is hallani vele, persze vékonyan.
ZTE Axon audio
Ja, és Dolby Atmos természetesen off.[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz ferzoli #63188 üzenetére
Az fura, én XDA-n ezt olvastam az Axon-ról:
"When I disabled the Dolby Atmos and HTC Boomsound (or whatever the M9 has), the M9 sounded better. The Dolby Atmos is everything to the sound of the Axon 7 without that, it sounds horrible "www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Sinesol
veterán
Én azert vigyáznék az Axon vásárlással, elég kérdésessé vált a support, most hogy a ZTE lehúzza a rolót.
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
Okés, majd MM-ben megnézem V30-at, elvileg mamutban még van kirakott darab. Ahol ma néztem ott nem volt sajnos. Axon 7-el meg amúgyse hiszem hogy találkoznék, olyan boltokban ahol kirakják a telókat kétlem hogy forgalmaznák.
-
ferzoli
Ármester
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
AK100 optikai bemenetét lehetséges lenne Fiio X5 optikai kimenetére kötni? Ha igen, milyen kábellel?
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Bodz
nagyúr
válasz korpicschess #63195 üzenetére
Mini toslink a beceneve.
(#63192) Sinesol: Egy kicsit még mindenki mutogatja, hogy milyen nagy van neki, aztán úgyis lesz valami megállapodás.
Ha marad a normális hang, ha már olcsóbb lesz, akkor lehet benevezek majd az Axon 9-re.[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz NandorHUN #63184 üzenetére
Hát meg kell hallgatni a telókat, melyik tetszik, de ha kényelem kell, akkor meg kell alkudni.
Úgy vettem észre, hogy a kisimpedanciát is combosabban hajtja a nagyteljesítményű kimenet kis hangerőn is, ezért nem vettem dragonflyblack-et.
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
sNk77
aktív tag
Az X1S jót tett neki, eltünt az a töménytelen mély, de azért még mindig van belőle bőven. Előjöttek szépen a magas hangok és hiába csillapodott a mély ez még mindig ilyen szétmálós. Lehet másnak bejönne, de én nem ajánlanám senkinek, kicsit fejfájós még így is. X1S előtt nagyon bódító volt. Lehet velem van a baj, de én szebb hangot vártam ennyi pénzért, vagy csak más karakterisztikájú fejhallgatót kell néznem.
nádpálca
-
bjames
aktív tag
Sziasztok!
Van egy AKG Q701-es fülesem, s szeretnék egy hozzá illő erősítőt is. Még kezdő vagyok ebben a világban
Leírások review-k és egy haverom tapasztalatai alapján is tetszenek az Audio-GD termékek.
Az R2R 11 és a NFB 11.28 között gondolkozok, ill. max ez az árkategória. Az alapján amit tudok róluk, a 11.28 jobb ajánlatnak tűnik, pl ez a videó alapján is . Viszont szeretem a melegebb hangzást, s a 11.28 inkább a részletességéről áradoznak. Jumper-rel konfigurálható a hangzása habár ez gondolom alapvetően nem sokat "melegíthet" a hangzáson.
Ezek ill. tapasztalatok alapján mennyire ajánlanátok a 11.28-at, ill. mik a különbségek a kettő között?
A linkelt magnahifi.com mennyire megbízható webshop? Garanciális ügyintézést is beleértve.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Háztartási gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Synology NAS
- Építő/felújító topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest