- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz SunMount3r #62200 üzenetére
És én is kicsit aggódok, hogy egy olyan DAC/Interface-nek mint pl. az UR22 MKII esetleg nem lesz elég stabil az USB 2.0-án leadott tápolás. Jó lenne biztosra menni, hogy a DC-ről is külön működni képes.
Ha budapesti vagy, fogod magad, írsz nekem egy privátot, hogy adjam kölcsön az UR12-t, egyeztetünk helyszínt és időpontot, egy-két hétre elviszed, kipróbálod, visszahozod, ha jó a notiddal, akkor örülsz, hogy valószínűleg az UR22 MKII is működni fog, ha nem, akkor nem örülsz.
Ne komplikáljuk már agyon kéztördeléssel a dolgot, inkább próbáld ki.
Mint írtam, nekem notiról gond nélkül ment csak USB-ről is (szintén 2011-es évjáratú Thinkpad X220). Sőt, valamikor kipróbáltam HibyMusic app-pal egy 2012-es Nexus 7-ről, OTG kábellel és külső táppal*, arról is ment, csak valamivel gyorsabban merült a Nexus 7 akkuja közben, mint várta volna az ember - szerintem 4-5 órányi zenehallgatással csontra merítettem volna a tabletet.
* Külső táp címen nekem jobb minőségű mobil- és tablet töltőfejek állnak rendelkezésre, amik semmilyen módon nem nevezhetőek "audiofil" szempontból jobb megoldásnak persze.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bodz
nagyúr
Á, akkor a bubi defektje lesz.
(#62200) SunMount3r: Elég sok noti egy ipari hulladék ilyen téren is. Hogy a tiéd milyen, azt nyilván próbával tudod eldönteni. Hub megoldás lehet, meg nem is. Annál úgyis egy filléres kapcsoló üzemű tápot fogsz használni, aminek a zaja okozhat kellemetlen meglepetést. Vehetsz lineáris usb tápot (Aqvox, Sbooster pl), de nem olcsó móka az interfész árához képest. Meg aztán maga a hub sincs feltétlen jó hatással a kapott hangra.
Szerintem nyugodtan vedd meg, amit gondolsz, próbáld ki, aggódni ráérsz akkor, ha jelentkezik valami gond. -
Tim82
félisten
Mondjuk nem annyira nagy para, áttoltam az AudioGD DAC forrásának feladatát a Raspberry Pi 2 + Hifiberry Digi+ párosra, laptopról meg távvezérlem. Persze, nem ez volna az ideális, de ha amúgy Ubuntuval csak ez a bajom és az, hogy néha eldobja a BT-s egeret, nekem még belefér. (Win 10-zel sokkal több kisebb-nagyobb bosszúságom volt, ami miatt váltottam a fő gépként használt Thinkpad-en Ubuntura.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
SunMount3r
nagyúr
Értem, és az OP rendszer ilyen szempontból mennyit számít? Most Win7 van, nyernék valamit a minőségen, ha Win10-re váltanék? (HTPC-s Topic-okban már szinte csak azt ajánlják).
(#62201) Tim82: Kösz, de Debreceni vagyok. Ja, majd úgyis rendelem, lesz 14 napom letesztelni. Csak a vásárlás még odébb van, addig meg megpróbálok minden infót kisajtolni. Még az sem biztos, hogy az UR22 lesz, van több más kiszemelt is.
-
csocsoszán
őstag
válasz SunMount3r #62204 üzenetére
Nagyon nagy különbség van! (Annyival jobb a Windows 10.) Sőt az sem mindegy melyik usb portot használod. Sőt nálam az USB 3-as átalakítón még jobb a hang. Bocs, hogy beleszóltam.
Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
TheZukker
tag
válasz bkercso #62197 üzenetére
Köszi!
És amikor éppen Spotifyt használok (mostanában gépen is rászoktam*) akkor is maradhat a Windows hang lent?
*ha valamikor meglesz a hangfal majd letesztelem (amíg nem szokja meg a fülem az egyiket vagy a másikat), hogy hallom-e a különbséget lossless és MP3/Spotify között.
-
-
Pszicho
tag
Sziasztok!
A JBL LSR305 -höz milyen hangkártyát ajánlotok?
Külső, vagy belső javasolt inkább?
Mik a külső, kártya előnyei?
Nagyrészt zenehallgatásra, kisebb részt filmnézésre lenne.Árban max 30-ig gondolkodom.
Sajnos egyáltalán nem ismerek DAC- okat, egyet sem, így jól jönne minden infó, segítség a témában. Köszönöm. -
bkercso
nagyúr
válasz csocsoszán #62210 üzenetére
Ez hamis. Az eredetinek a hengerpaláston van az OPA128 felirata. Én is drágálltam, ezért termékmintát kértem a TI-től.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
csocsoszán
őstag
válasz bkercso #62211 üzenetére
Láttam olyat is. De ez 99,3%-os 155000 eladásal.
[link] Ő olcsóbb de 1400 eladásal 99,5%-os.
Direkt vettem olyat amelyik nem pont úgy néz ki. Kínai mindent pont úgy másol mintha eredeti lenne. Kicsit gyanús gondolkodás menet, de.....Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
bkercso
nagyúr
válasz csocsoszán #62212 üzenetére
Az csak azt jelenti, hogy rendben kiküldi, amit veszel és az működik. Nem tudják a legtöbben az eredetiséget megállapítani.
A másik inkelt is hamis. És nem, nem pont úgy hamisítanak; nagyon is felismerhető legtöbbször.Az eredeti felirata így néz ki (csak ez drágább még a farnellnél is): pontokból vannak kirakva a betűk.
-
csocsoszán
őstag
válasz bkercso #62213 üzenetére
Az biztos, hogy nálam az eredeti lőtávon kívűl esik.
Még a Furutech-be sem venném meg 60 ezerért.
(Mondjuk én vettem Furutech kábelt olcsón. Előtte beszóltam a kereskedőnek mert kimásoltam a szabályzatot, hogyha hamist kapok, a vételár x szeresét kell visszafizetni.
Elküldte, és ha hamis akkor sem bántam meg, a többszörösbe kerülő audioquest kábelt úgy lemosta hogy.
Persze nyugtatom magam, de ha itt lesz akkor derül ki a hangja.
Vettem én már a sini-től tranyót erősítőbe, ami simán tápegységről eldurrant. Mikor elkezdtem kibontogatni őket kiderült, hogy a chip a kissebbe is pont ugyanakkora volt!! Az eredetiben meg többszöröse! Sőt vettem olyan tranyót amit a gyártó nem is gyártott! )Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
Bodz
nagyúr
válasz Pszicho #62209 üzenetére
40-ről indultunk 2 napja, remélem holnapután már nem csak 20 a keret... Nem érdemes forráson spórolni.
Külső, szimmetrikus kimenettel, ha már LSR305-höz lesz. Távol van a gép belsejében "kavargó zajtól". Poti, kényelmesen tudsz hangerőt állítani.
Ezzel tennék egy próbát. Hufnews3 kupon még -2000 Ft.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz csocsoszán #62214 üzenetére
Az eredeti OPA140/2140 megfizethető és sokkal jobb a hamisaknál.
-
-
Bodz
nagyúr
válasz Pszicho #62218 üzenetére
Ezt még nem hallottam sajnos. Nemrég a Mackie oldalán szerepelt olyan is az Onyx interészek kapcsán, hogy így Focusrite technology, úgy Focusrite technology... Igazából ők tervezték és gyártják (?). Szóval egy alap bizalom így van a cucc felé, hogy nem lehet ennyiért rossz. Meg ott a 14 nap, ha mégsem tetszene, nincs kockázat.
A régebbi, drágább ajánlatom (Tascam 2x2) viszont hallottam, istenien szól az áráért. Kuponnal ez is kijön 38-ból.[ Szerkesztve ]
-
bobby_30
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem akár privátban is. Laptopot szeretném csatlakoztatni usb kábellel Denon Da-300-hoz, és a laptopon elvégzendő beállításokhoz kérném a segítséget, hogy ne a saját hangszórója szóljon. Köszönöm előe is. -
bkercso
nagyúr
válasz SunMount3r #62224 üzenetére
hangkábel
Ez van olyan jó kifejezés, mint a hangáram (tudod, amiben a repülőmet tartom)!kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
SunMount3r
nagyúr
válasz bkercso #62226 üzenetére
Boltokban, cikkekben is gyakran "audio cable" néven szerepel. A rövidség, közérthetőség miatt írtam ezt, de mégis minek kellett volna akkor?
Vagy az a baj hogy egybeírtam? Amúgy simán van olyan magyar szó, hogy hangkábel (mert nem húzza alá az ellenőrző = WIN).
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz SunMount3r #62227 üzenetére
Nem írtad rosszul, csak még így nem hallottam.
Meg belegondolva is vicces, de tényleg használják. Mondjuk, ha két konzervdobozt egy madzaggal összekötsz és ezon beszéltek a haveroddal, az szó szerint hangkábel.[ Szerkesztve ]
-
Vendettahc
tag
Sziasztok,
Sajnos meghalt az Asus Strix DSP dac-ja, a gari már lejárt, asus itthon nem foglalkozik vele.
Annyi hogy felvillan két led rajta aztán ki is kapcsol, a windows pedig jelzi hogy az USB-s eszköz meghibásodott. Próbáltam több kábellel, másik gépeken is, semmi.
Valaki tudna mondani egy jó szervizt ahol esetleg foglalkoznak is vele esetleg ?
Köszi előre is,
Üdv
Zsolt -
kromatika
veterán
üdvözlet mindenkinek. Senheiser HD 650 hez,addig ameddig a keret nem bővül ki,melyik lenne alkalmasabb?Hangsúlyozom csak addig amíg meg lesz a lé a tisztelt Bodz fórum társ által ajánlott R2R 11(bár azt hd 600 hoz ajánlotta,de végül is 650 lett belőle.) Musiland Monitor 02 US Dragon vagy FiiO E17K ALPEN ? Köszi előre is.
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #62161 üzenetére
AMB M^3 ?
-
seadrone
őstag
Sziasztok!
Lemezjátszó vásárlás előtt vagyok, csak telefonról csináltam egy gyorskeresést.
ezek közül melyik az ami használható?
tudom hogy a világ összes pénze kéne rá, de most valamivel amivel hirtelen el lehet indulni olyan cucc kéne, szóval ha nem muszáj, akkor az erősítőt is kihagynám a rendszerből, és valami használt passzív hangfalat vennék hozzá.
használt is érdekel, mármint lemezjátszó, hogy az egész cucc kijönne 100 000 Ft-ból.
később úgyis lenne itt mindenféle cserélgetés gondolom, tényleg csak elindulni kellene.
Kösz szépen bármi választ
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz seadrone #62235 üzenetére
Szia!
A hifis topikba illik inkább a kérdésed.
-
Pszicho
tag
Hali!
Rendeltem egy komolyabb külső hangkártyát és hozzá 2.0 -ás stúdió monitort.
Ha a külső hangkártyát csatlakoztatom az USB -hez, akkor a régi alaplapommal is vinni fogja?
Ez a régi lapom, ami még másfél hétig maradna.Alaplap neve Gigabyte GA-MA69VM-S2
-
ribizly
veterán
Sziasztok! Egy gyors kérdés:
XLR Y kábelt honnan és milyen érdemes venni?
1 x apa - 2 x anya kellene.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Pszicho
tag
válasz SunMount3r #62238 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Win 7 32 bites oprendszer van rajta.
Nem tudom kapok e drivert a hangkártyához, de ha nem akkor max töltök le egyet.
Tascam US-2x2 -ről lenne szó -
ribizly
veterán
Hogy mennyi legyen? Tudod milyen vagyok. Ami már megéri. Hogy az mennyibe kerül az kevésbé érdekes, de legyen már jó.
Hossza vagy legyen 1.5m, vagy csak egy rövidke és akkor megtoldom a mostani Neo d+-t vele. Bár gondolom az is egy kicsit ördögtől való megoldás már.
Persze, hogy a két SMSL-hez akarom használni.Az XLR-es része engem teljesen kielégít a SAP9-nek és így a HD6xx-el most jól vagyok. A DT770-et a SAP8-ról használnám, ami viszont most egy tákolmány ágon van bekötve (Korg - RCA - Little Bear MC2 - XLR - SAP8) és ezt szeretném letisztázni.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Khelben
nagyúr
Üdv, lehet hogy hülye kérdés lesz, de az USB-s DAC-ok (konkrétan a Dragonfly) kezelik a headset-eket is? Működik a mikrofon is rajtuk keresztül?
-
csocsoszán
őstag
Kaptam egy tippet, LME49720NA-t. Próbáltátok már? Opa 2140-hez képest?
(Túrom ezt a Douk audios DAC-ot, egyre jobb!)Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest