-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz bigmasterg #17949 üzenetére
Az Alps külön a Violectric részére gyártja ezt a bloe potit. Van benne egy racsni szerkezet a minőségi feeling miatt.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #17937 üzenetére
Tudod, más a fejlesztési irányunk. Nekem megvannak a bevált alkatrészeim, a kapcsolást variálom.
Más: miért kell 150eFt-ot kiadni, hogy legyen a DAC-ban ASRC?Contaxg: az SOS Electronic-nál, RET Elektronikánál stb. is vannak készülékházak, pl. Hammond.
Bigmasterg: Azt írják, hogy a CEC-ben nem a jelútban van a poti, hanem az erősítést állítja. Ez egy divatos szöveg, csak az esetek 98%-ban nem igaz, mivel az is jelút. Kivéve, ha az erősítés beállításának csak a vezérlésére kell a poti, ekkor viszont nem kattoghatna, és elég lenne egy mono poti is. Ebben az esetben az IC-n belül állítják az erősítést.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bigmasterg
addikt
Cec kapcsán találtam most ezt a hirdetést.
Érdekes az a Headroom Blockhead és most novemberben csökkentette az árát. (Meg szomszédos országban van.)(#17954) bkercso Igazából zajol, serceg hidegen. De csak tekergetés közben és melegen nem csinálja. Meg ahogy néztem, akkor is elmúlik ideiglenesen, ha sokszor áttekeri az ember.
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #17955 üzenetére
Ez a Grado kb millió éve fent van headfin
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
bkercso
nagyúr
válasz bigmasterg #17955 üzenetére
A recsegés nem tudom, mitől lehet. A sercegés attól szokott lenni, ha egy potin egyenfesz esik. Ez származhat pl. a bemenőtranyók bázisáramából, én is jártam már így. Ezt erősítheti az is, hogy bemelegedésre elmúlik, mivel ekkor valószínűleg megváltoznak az áramerősítési tényezők, munkapontok elmásznak és csökken ez az arám, ami a fesz-esést okozza.
Az áttekerésre megszűnés meg fura, mert az sem erre, sem a kopásra nem lehetne megoldás...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
contaxg
veterán
V800 bár már annyi DAC van nálam hogy a fülemen folyik ki...
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #17962 üzenetére
De, oda teszem.
Ha gaint állít, akkor is javul a hang kiiktatva a potit. Egy szerű kiiktatás, ha max-ra tekered. Jobb, ha összeforrasztod a középső- és max. lábait, de a max-ra tekerés is sokkal jobb, mintha valahol középen állna. Pont az előbb írtam, hogy a gain-állítás is jelút!![ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz contaxg #17964 üzenetére
De elférne még ott egy 192 dsd-s Mytek is, nem ?
bajnokpityu:
cec: "This amplifier doesn't have the potentiometer in the signal path, it just uses it to adjust the overall gain of the amplifier"bkercso:
Majd kipróbálom, hogy maxra tekert potival milyen. De majd csak hétvégén leszek a rendszerem közelében.
De ugyanígy gondolom a mytek hangjának is jobbat tenne, ha maxon lenne a poti. Csak a kettő együtt hallgathatatlan hangerőt eredményezne.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Ez erősen függ a visszacsatoló hálózattól, meg úgy az egész kapcsolástól. Nem jelentenék ki általános értelemben ilyesmit.
-
contaxg
veterán
válasz bigmasterg #17967 üzenetére
Szeretnéd?
Csak tudnám, hogy mi kerül ezen ennyibe??[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
csak mint érdekesség.
Most van a kezem közt egy acer iconia 700as tablet. Egész értelmes a dac része. Mélybe húz eléggé, de remekül meghatja a t70et hangerőben a közelébe se jutok a végének, felbontása is elég szép.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz Deadzone41 #17974 üzenetére
headstremer is 25-30% körül van használva átlagos felvételekkel.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
contaxg
veterán
válasz Audison #17978 üzenetére
A digitális hangerőszabályzás bitveszteséggel jár együtt. gyönyörűen látszik pl amikor állítom hangerőt a SqueezeBox-on , hogy számolódnak fel-le a bitek az MDAC-on. Hamarosan készítek erről egy videót is!
[ Szerkesztve ]
-
Iomega
addikt
Szervusztok!
Látom van néhány ember a nagy fejhallgatós topikból, ennek örülök.
Erősítő vásárlása előtt vagyok. A/V erősítőben gondolkod(tam)om, de húz valami ebbe az irányba is, jelenleg vacillálok. Annyira nem hat meg a házi-mozi téma, inkább zenehallgatás terén szórakozok többet.
Tulajdonképpen a filmnézés közben megfelel számomra a sima stereo hangzás is. Annyira nem szükséges külön mélynyomó, hisz két front hangfalnak is lehet szép mélye.
Egyébként létezik olyan stereo erősítő, aminek van sub kimenete? Én nem találtam.Véleményetekre lennék kíváncsi, milyen használt típust ajánlotok, ami jónak mondható, és belefér 50, vagy max.70 ezer Ft-ba.
Megosztanátok néhány modellt?
Előre is köszönöm a segítséget!Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
bkercso
nagyúr
-
Iomega
addikt
Rossz helyen kopogtattam, köszönöm az útbaigazítást!
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
contaxg
veterán
Imént ment tőlem egy szimpatikus úriember, aki azt mesélte, hogy a HRT support valamelyik fórumon azt írta, hogy tulajdonképpen simán kihajt a DAC kimenete egy egy fejhallgatót. Kipróbáltam egy 440-nel és azon kívűl hogy hangos volt(!), még jól is szólt!
-
bigmasterg
addikt
-
p_adam
addikt
válasz bigmasterg #17990 üzenetére
Lavry topik da10/11 esetén csak magas impedancia esetén van értelme
-
bajnokpityu
félisten
Nem csak ők teszteltek így füleserősítőt. Ha hasonló a hangja a cucc nak direktben, mind, hogy átmegy erősítőn,akkor oké.
Ehhez megfelelően érzékeny füles kell.eladó topping dac
-
baluka26
nagyúr
Muto-t hallgattunk T1-gyel.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
contaxg
veterán
válasz krichd1 #17989 üzenetére
Egy SRH440-et próbáltam ki egy MSII+-on. Kevin, a HRT főnőke írta ezt egy fórumon...
-
-
titán
Az Apogee konkrétan a kézikönyvben javasolja, hogy a hátsó aszimmetrikus vonali kimenetre fejhallgató, a szimmetrikus kimenetre pedig szimmetrikus fejhallgató köthető, és mindkettő nulla közeli kimenő impedanciás. Szükség esetén már sokszor használtam is a sima vonali kimenetet fejhallgatóhoz, simán meghajt mindent, élvezhetően.
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest