- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz bajnokpityu #15500 üzenetére
Nem akarok én háborúzni, nem támadásnak szántam.
De egy szakmai topikban a műszaki részéről is beszélhetünk.
Elhiszem, hogy hallod, lehet, hogy én is hallanám csak kíváncsi lennék, hogy mi okozta. Ezt persze nehéz kideríteni, de egy-két dolgot azért ki lehet zárni.
Egyébként nem teljesen más az a világ, mert az ETA a HRT-vel például nem tetszett, a champot még nem is hallottam, de érdekelne. Viszont az erősítőd tetszett, a wolfsonok hangját általában szeretem. Na jó, a dacportban és a canampben igazad van.
Egyébként az USB kábeles tesztre tényleg kíváncsi lennék, mert komolyabban kidolgozott USB-s átvitelnél nem látom indokoltnak. Viszont nyitott vagyok, lehet, hogy van különbség, én sem vagyok mindent tudó. Nem a háborúzás hajt, hanem a kíváncsiság. Amióta fejesezek sok mindent hallok én is ami nem mindig indokolható. Viszont azt vallom, hogy az ember agyában áll elő a hang, ezért rengeteg dolog befolyásolja. Például egy igényesen kivitelezett high-end műszaki eszköz látványa rám nagy hatással van, és nálam ez biztosan befolyásolja az agyban kialakult hangot.
Na így is túl hosszú lett. Peace! Ha űgy tűnik, akkor se vedd támadásnak![ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz szilu7 #15501 üzenetére
Taliztunk már élőben, tudom milyen ember vagy. Kifejezetten szimpi. Ez inkább megelőzés volt
Tudom,h jó a füled, ezért is fogalmaztam igy, mert egyszerűen csak másra figyelsz.
Saját hangfalas láncomon simán kijönnek az USB kábelek közti difik. Contaxgnél is. Egyszer eljösz, és csodálkozunk Az a baj,h az USBn usb audio v miféle adatként megy a cucc, alacsony jelszinten, az igen koszos árammal párhuzamosan. Simán beleszólhat, már elméletben is.(mivel nem csomagkapcsolt adatként megy az info, legnagyobb meglepetésemre) USB kábelben ott is van némi furcsaság, hogy van egy kb 3 méteres USB kábelem, és vannak olyan doksik, amiket 5x kinyomtatok, és hol ilyen, hol olyan hibával nyomtatja ki. Pedig ebben még ráadásnak adatként megy...
Füleserősítőm, az asussal, hd600al most ott tart, hogy az ICre figyelni kell, de még pl tápkábelt nem is jutott eszembe cserélni. Champon belül egy kellemes alap kábel van, ami nagy láncon bejött, de ez inkább megnyugtatás, mint valós igény.
kis wolfi, k701el szinte érzéketlen volt az IC csereberére. De k701el már az olcsó, primitiv USB reciverek hibája kijött. Ezek szerintem annyira rosszak, hogy nem lehet észrevenni ilyen kábelezési dolgokat. (egyúttal számomra hallgathatatlanok)Ettől olcsóbb füleserősítőknél kizártnak tartom,hogy analóg kábelezésből bármit észrevegyek. Ettől jobbak meg nyilván egyre többet megmutatnak az eszközök tudásából, és egyúttal rámutatnak a láncban levő hibákra.
eladó topping dac
-
Bodz
nagyúr
MomentDAC
Kellemes emlékeket hagyott bennem. A hangja alapján reálisnak gondolom 80000 forintos árát. Élőben egyáltalán nem csúnya (bár nem is szép), együtt lehet vele élni. A hangja elég részletes, gyors. Rendkívülinek gondolom a mélyeket, ebben nagyon erős. Feszes, mégis testes. Ilyen téren a saját DAC-om (Yulong D100 II) nagy pofont kapott.
Úgy általában is pörgős és ütős, kihozza a vadat a rendszer többi eleméből. Hangban nyugodtan felveszi a versenyt a koporsó HRT MSII+-al is, főleg koaxról hajtva (NuForce U192S-ről ment nálam főleg).A képen bal oldalt lévő két dobozról van szó...
[ Szerkesztve ]
-
istvan_06
csendes tag
válasz bajnokpityu #15502 üzenetére
Én melyiket is hallottam nem emlékszel rá? A k701-et? Nagyon szép hangja volt. Két fülesed volt azt hiszem AKG mindkettő, de nem vagyok benne biztos. A drágább tetszett jobban arra emlékszem.
Eladó extra jó hangminőségű DAC: http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_kivalo_hangminosegu_hazi_keszitesu_dac/hsz_1-50.html
-
bajnokpityu
félisten
válasz istvan_06 #15506 üzenetére
igen. ha őt meghajtod, meg a k1000et, akkor tudsz valamit. biztos van még más erősítőre igényes füles,de ezt a kettő hallottam jobb és rosszabb erősítőről, konkrétan ég és föld. k1000et egyébként nem hajtotta meg a champ eléggé. mélyben kellett volna még gyúrni.
eladó topping dac
-
donpe
aktív tag
válasz bajnokpityu #15504 üzenetére
Csak versenyez és veszít, vagy le is győzi?
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #15507 üzenetére
ha tudott volna olyan mélyeket mint az a csöves heed, az maga lett vna a szerelem
-
bajnokpityu
félisten
válasz krichd1 #15508 üzenetére
krichd1: ha bkercsoé koaxról megy, jobb sztem,mint az uj hrt usbn.
guppy:az a hta erősítő nem ekkora impedanciára volt tervezve. rá kéne gyúrni a champ tápoldalára, hogy ki tudja hajtani a k1000et mélyben is. azóta befeleztem a gaint, van rá esély,h ennyitől is jobb legyen, de mindenképp a tápját érzem fejleszthetőnek.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #15512 üzenetére
hát hajrá , bár sztem már elgondolkozhatsz saját nyákterven, annyit módosítottál már az eredeti kiten
szerk: kisebb gainnel meg fogja majd elég hangosan tudni hajtani ? (mert emlékeim szerint így is eléggé fel kellett csavarni a potit, bár nem tudom mennyi tartalék volt még benne)
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
az is tervben volt. konkrétan gusztustalanul néz ki, mert nem a gyári méretű alkatrészeket használom. de megmondom őszintén kezdem unni. ez egy hobbi nekem, és most a nagy láncot akarnám istvan_06 segedelmével inkább fejleszteni. ha normális anyagokból akarok építeni erősítőt, nem túl jó munkadij jön ki belőle.
eredeti cél az volt, hogy gyakoroljam a forrasztgatást, ezekből a munkákból legyen valami közepes műszerezettségem, ami már összejött. kapott privátban annyi elismerést,amennyi nekem jól esett, de inkább átadnám a stafétát istvan-nak, jobb erősítőket tud tervezni, kivitelezni,mint én valaha is tudnék. ő ezt tanulta, én meg próbálgattam.
Hááát, ki kell próbálni. akkor 8,most 4es gaint használok. Akkor kb a 12-13óránál volt a poti, ahogy emlékszem.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #15514 üzenetére
kár h felhagysz vele, megvártam vna míg a tápra is rágyúrsz h mélyei is legyenek a K1000nek a champról, és beálltam vna a sorba én is, mert amúgy nagyon rendben van a hangja
-
bajnokpityu
félisten
Csak addig lattam ertelmet, amig nem tudok jobb erositorol.
Cecet egy ember jobbnak mondta, tobben meg nem.
Ezen kivul megszorongatva nem volt. Vagy nem mondtak. Diy kategiriaban.
Talan a pandara azt mondom, h izles dolga, hogy tiszta v puha hang fontosabb.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
Pityu: Mert még nem hallottad a Kumisa III-at JLH táppal. Tényleg fantasztikus, gördülékeny, lendületes, ugyanakkor precíz. Nem tudom tettenérni a különbséget a nagy Szimamp (+-21V=42V-os) és e között, mégis más élmény. Persze nem állítok semmit a Champpal kapcsolatban, önmagában is érdekel a Kumisa, meg régen is hallottam. Kíváncsi viszont vagyok.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
contaxg
veterán
Nálam határozottan jobban szól a HRT MSII+ USB-ről., mint a Lavry DA10!
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #15522 üzenetére
mondtam,h állok elébe.ha jobb,akkor rendelek.(bár pistiét azért előtte bevárom)
hátha a negyedik próba másképp zárul
titkos az alkatrészek összértéke? statisztikám szerint ez sokat elárul.contaxg:azért komoly dolgot kell csinálni az USBvel, hogy elérje akár az alaplapi koax kijárat szintjét. hallottam már ilyet, de az nem ennyibe kerül.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bkercso
nagyúr
-
contaxg
veterán
válasz bajnokpityu #15524 üzenetére
A Lavry-n nincs USB
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #15524 üzenetére
Pisti mit épít? Saját fejlesztést?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
contaxg
veterán
-
hm74
aktív tag
Sziasztok!
DAC vásárlását tervezem, aminek van optikai és USB bemenete is.
Az opto és az USB kábelek közt is van minden féle árkategóriában. Olyan kábelt szeretnék venni hozzá, ami max 20 ezerből kijön. Ebben a kategóriában az opto vagy inkább az USB kábel ad jobb hangot? Melyiket válasszam? -
guppy
őstag
válasz contaxg #15529 üzenetére
Valószínűleg senkinek, de mielőtt kidobnád szólj, és elviszem újrahasznosítani, h ne szennyezd a környezetet
(#15530) hm74 - miről használnád, és mennyit szánnál a DACra ? az fontosabb mint a kábel, úgy tudom az USB kevésbé érzékeny a kábelre ha nem túl messze viszed a jelet.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
-
contaxg
veterán
Egy jó USB nagyon valószínű, hogy jobb mint a TOSLINK (opto)
(#15531) guppy
Mennyiért mennek mostanság a használt DA10-ek?[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Egy drágább (minőségibb) kábelnek akkor van értelme ha azt is ki is tudjuk használni. Ha meg van/lesz a konkrét DAC típusa akkor lehet majd a kábelek beszerzésén gondolkodni. De ha jót akarsz és olcsón, akkor építesz egyet magadnak. Én egyszer építettem, de azt soha nem kaptam vissza (pedig bűn ronda volt), sőt egy 20eFt-os hangfalkábelt kaptam helyette. Anyagköltség volt talán
1000eFt1000Ft?(#15542) baluka26
Őőőőő még gondolkodom rajta(#15545) baluka26
Csúnya lenne...[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Valamelyik Gothamból, de most már nem abból csinálnám.
"Ki okosodtam" közben! A lényeg, hogy az USB táp jó tápkábelt kapjon az USB digitális pedig jó digitális kábelt kapjon. No ez egy kábelben nem jön össze igazán. Pedig ezt szeretnék eladni csilivili színes textilköpenybe csomagolva, aranyozgatva.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Óra topik
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen NAS-t vegyek?
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest